Въдици за спининг ✔️ nikulden.com ✔️ СУПЕР ЦЕНИ

Въдици за спининг

Действие: Действието на въдица се отнася до това как се огъва, когато рибаат е на въдицата. Пръчките с бързо действие (extra fast) се огъват предимно на върха, докато въдиците с бавно действие се огъват по цялата си дължина.

Мощност: Силата на пръта се отнася до неговата здравина и твърдост. Леките пауър (light power) пръчки са добри за по-малки риби, докато тежките (heavy power) пауър пръти са по-добри за по-големи, по-силни риби.

Материал: Спининг пръчките са направени от различни материали, включително графит, фибростъкло и композитни материали. Графитът (carbon) е лек и чувствителен, докато фибростъклото е по-издръжливо и достъпно.

Когато избирате спининг въдица, е важно да имате предвид вида на риболова, който планирате да практикувате, размера на рибата, която се надявате да хванете, както и вашите лични предпочитания и ниво на умения. Спининговата въдица с добро качество може да подобри вашето риболовно изживяване и да ви помогне да хванете повече риба.

Риболовен магазин Никулден Ви пожелава – Наслука!

Нов
Спининг въдица DAIWA 23 NINJA X COMPACT SPIN - 2.25m/2.45m

Двете въдици X-Compact от серията Ninja X са най-компактните спинингови въдици в цялата гама въдици на DAIWA. Телескопичната част с подвижна дръжка имат транспортна дължина от само 50 см – тези въдици могат лесно да се транспортират в раница или куфар и са готови за риболов веднага. Композитните бланки от въглеродни влакна са снабдени с Seaguide водачи. Въпреки бюджетната си цена, тези въдици няма да оставят у вас неизпълнени желания по отношение на представяне при замятане и изваждане на рибата. Ninja-X-Compact са напълно подходящи спътници при всеки един риболовен излет.
Технологии:

Carbon composite blank – бланки от композитни и карбонови материали
Premium EVA grip – премиум EVA дръжка
Functional screw reel seat – ергономичен, винтов макародържач
Seaguide® titanium oxide guides - водачи
Hook keeper – държачи за куки

150,00 лв.
Нов
Спининг въдица DAIWA 23 NINJA X KIDS - 1.60m/1.80m

С пръчките Ninja X Kids, DAIWA предлага продукти, специално проектирани за използване от деца и юноши. Дължините от 1,60м и 1,80 м са изключително лесни и удобни за боравене. Моделът Power Kids с дължина 1,80 м и акция 20-60 g позволява използването и на по-тежки примамки за ловене на щука или шаран. Действието на бланките от въглеродни влакна HMC+ е проектирано да позволява добри дистанции на замятане и възможно най-универсално приложение. Въдиците са оборудва със здрави водачи с двойни крачета, за да издържат и на по-големи натоварвания!
Технологии:

HMC+® carbon fiber blank - бланки
Cork / EVA grip – корк/EVA дръжка
DPS reel seat – винтов макародържач
Titanium oxide double leg guides – водачи с двойни крачета

48,00 лв.
Нов
Спинингова въдица DAIWA 23 MORETHAN SHAD ATTACK - 2.40m/2.55m/2.70m

Моделът Daiwa ’23 Morethan Shad Attack e оборудван с най-висококачествени компоненти, действието на бланките, изработени от SVF nanoplus карбон, е прецизно съобразено с изискванията на модерния риболов на костур, бяла риба и щука. Моделите Perch и Zander Attack с акция 7-32g (Perch) или 14-56g (Zander) са изключително бързи, с твърд връх и предават дори най-плахите кълванета на хищниците, перфектно към частта на дръжката. Кастингът с този модел е изключително точен и прецизен, а далечни дистанции се покриват с лекота. Morethan Shads са въдици, които са идеални и за риболов с твърди примамки. Воблери и повърхностни примамки могат с лекота да бъдат хвърляни на голяма дистанция и да бъдат водени агресивно. Действието на въдицата Pike Attack с акция 18-64g е много подходяща за класически риболов с шадове, но също така върши превъзходна работа при риболов с меки примамки и спинърбейтове. При напрежение тази въдица се отличава с мека парабола, а гръбнакът усвоя мощните тласъци по време на битка с трофейни екземпляри. Благодарение на вложеният в бланките X45 BIAS карбонов материал от въглеродни влакна, V-Joint Alpha шпигота е проектиран да е още по-тънък, което води до увеличение на бързината с още 10 % и допълнително подобрява кривата на огъване. Изключителен избор на спининг въдица, за риболовците, които държат да получат най-доброто за парите си.
Технологии:

SVF® Nanoplus carbon fiber blank - бланки
X45® carbon fiber construction - конструкция
V-Joint® Alpha spigot joint - шпигот
Cork grip in premium quality – Премиум коркова дръжка
Fuji® reel seat - макародържач
Tubular tip – Кух връх
Fuji® Titanium SiC K-guides – водачи
Hook keeper – Държач за куки
Exclusive transportation holdall – Ексклузивен, висококачествен калъф

720,00 лв.
Нов
Спининг въдица DAIWA PRO STAFF Catfish Spin - 2.60m/80-240gr

Моделът Catspin от гамата Pro Staff Catfish е разработен за активен спининг риболов от лодка и от брега. Специален акцент е поставен върху дизайна на бланката – въдицата позволява прилагането на широка гама от различни примамки и грамажи. Гръбнакът предлага огромни резерви за контрол на големи сомове дори при тежки условия. Дължината от 2,60 м е особено удобна при риболов от бряг, но също така позволява употреба от лодка. Въдицата Pro Staff Catspin може да се използва и за риболов на щука с големи по размер примамки. Оборудвана с ергономичен макародържач DAIWA Air Sensor и първокласна коркова дръжка.

HVF® Nanoplus carbon fiber blank - бланки
X45® carbon fiber construction - конструкция
Fuji® Alconite K-guides - водачи
Daiwa Air Sensor Reel Seat - макародържач

420,00 лв.
Нов
Спининг въдица DAIWA 23 SEAHUNTER X - 2.40m/2.60m/2.70m

Разнообразните целеви въдици от серията Seahunter X са оптимизирани за съответната област на приложение и отделните методи на риболов. Превъзходно оборудвани с водачи Seaguide, устойчиви на солена вода, бланки от въглеродни влакна HMC+, здрави и надеждни шпиготи и EVA дръжки със сигурен и удобен грип. Въдиците Seahunter X се предлагат при отлично съотношение цена/качество.
SEAHUNTER X PILK COALFISH
Двете дължини от серията са идеално пригодени за използване с шадове или по-малки пилкери, като предлагат изключителна надеждност. Хармоничното действие на бланките надеждно предотвратява откачането по време на битка и позволява добра дистанция за замятане при риболов от лодка и от брега.
SEAHUNTER X PILK MACKEREL
С тази специализирана въдица за скумрия дори борбата с няколко риби едновременно не представлява проблем. Бланката предлага достатъчно мощност да се справи с тези мощни риби и да ги вдигнете лесно на борда.
SEAHUNTER X PILK COD
Двата модела предназначени за риболов на треска, се отличават с върхов строй и силов гръбнак, като спомага за правилната проводка на примамките и надеждното изваждане на рибите, дори от големи дълбочини. Seahunter X Pilk Cod са надеждни спътници във всички морета, както и в крайбрежните води на Скандинавия.
Технологии:

HMC+® carbon fiber blank - бланки
Spigot put over joint - шпигот
Premium EVA grip – премиум EVA дръжка
DPS reel seat – винтов макародържач
Full carbon fiber tip, color-contrasted – карбонов, оцветен връх за отлична индикация
Seaguide® titanium oxide guides - водачи

90,00 лв.
Нов
Спининг въдица DAIWA 23 PROREX XR CHEBUJIG - 2.35m/2.65m

Серията Prorex XR предлага удивителна гама модели, походящи за всяка област от съвременния спинингов риболов! Изключително тънките и леки бланки HVF Nanoplus се отличават с удивителни характеристики и предразполагат към комфортен риболов дори по време на дълги сесии. Технологията HVF Nanoplus се грижи за лекото им тегло и перфектен баланс, като ги отличава с бърз строй и уникална чувтвителност. Бланката незабавно предава всеки контакт с дъното и дори най-леките почуквания направо в ръката, като позволява перфектно усещане за водене на примамките. Прилагането на наночастици в смолата повишава съдържанието на карбонови влакна до максимум, като това позволява проектирането на бързи и леки пръчки с висока издръжливост. Благодарение на твърдия си гръбнак се постигат страхотни дистанции при кастинг с невероятна прецизност. Шпиготът V-Joint се грижи за хармонична крива на огъване по време на битки. Изключителният макародържач от въглеродни влакна DAIWA Air Sensor е с ергономична форма и значително допринася за приятното боравене. Prorex X е продукт създаден, благодарение на най-новите първокласни технологии за производство на въдици, иновативни и надеждни компоненти.
И двете въдици Chebujig превръщат риболова на костур и бяла риба в невероятно удоволствие. Тези въдици са предназначени за използване с малки и леки, меки примамки при риболов със стандартни глави за силикони или система „Чебурашка“. Твърдият връх от въглеродни влакна се грижи за оптимално отчитане на кълванета, дори на големи разстояния. Благодарение на здравия и твърд гръбнак, засечките са мигновени. Дръжките са изработени в комбинация от EVA и карбон материали.
Технологии:

HVF® Nanoplus carbon fiber blank - бланка
X45® carbon fiber construction - конструкция
V-Joint® put-over joint - шпигот
DAIWA® Air Sensor reel seat - макародържач
Fuji® Alconite K-guides - водачи

350,00 лв.
Нов
Спининг въдица DAIWA 23 XR FINESSE - 2.25m/5-21g

Серията Prorex XR предлага удивителна гама модели, походящи за всяка област от съвременния спинингов риболов! Изключително тънките и леки бланки HVF Nanoplus се отличават с удивителни характеристики и предразполагат към комфортен риболов дори по време на дълги сесии. Технологията HVF Nanoplus се грижи за лекото им тегло и перфектен баланс, като ги отличава с бърз строй и уникална чувтвителност. Бланката незабавно предава всеки контакт с дъното и дори най-леките почуквания направо в ръката, като позволява перфектно усещане за водене на примамките. Прилагането на наночастици в смолата повишава съдържанието на карбонови влакна до максимум, като това позволява проектирането на бързи и леки пръчки с висока издръжливост. Благодарение на твърдия си гръбнак се постигат страхотни дистанции при кастинг с невероятна прецизност. Шпиготът V-Joint се грижи за хармонична крива на огъване по време на битки. Изключителният макародържач от въглеродни влакна DAIWA Air Sensor е с ергономична форма и значително допринася за приятното боравене. Prorex X е продукт създаден, благодарение на най-новите първокласни технологии за производство на въдици, иновативни и надеждни компоненти.
Въдицата Prorex XR Finesse е идеално избор за риболов с Drop Shot, Free, Texas или Carolina Rigs монтажи. Бързата бланка с кух връх, отчитат дори най-плахите почуквания.
Технологии:

HVF® Nanoplus carbon fiber blank - бланка
X45® carbon fiber construction - конструкция
V-Joint® put-over joint - шпигот
DAIWA® Air Sensor reel seat - макародържач
Fuji® Alconite K-guides - водачи

350,00 лв.
Нов
Спининг въдица DAIWA TRIFORCE TARGET SPOON TROUT - 1.95m/2.10m

С въдиците Triforce Target Spoon Trout, Вие сте оптимално подготвени за съвременния спинингов риболов на пъстървови видове в езера и реки. Особено подходящ избор при използването на воблери и клатушки. Въдиците Triforce съчетават ултрамодерен дизайн с изключително съотношение цена-качество!
Технологии:

HMC+® карбонова бланка
Водачи от алуминиев оксид
Ергономичен винтов макародържач
EVA дръжка

68,00 лв.
Нов
Спининг въдица DAIWA 23 PROREX XR SPIN - 2.25m/2.40m/2.70m

Серията Prorex XR предлага удивителна гама модели, походящи за всяка област от съвременния спинингов риболов! Изключително тънките и леки бланки HVF Nanoplus се отличават с удивителни характеристики и предразполагат към комфортен риболов дори по време на дълги сесии. Технологията HVF Nanoplus се грижи за лекото им тегло и перфектен баланс, като ги отличава с бърз строй и уникална чувтвителност. Бланката незабавно предава всеки контакт с дъното и дори най-леките почуквания направо в ръката, като позволява перфектно усещане за водене на примамките. Прилагането на наночастици в смолата повишава съдържанието на карбонови влакна до максимум, като това позволява проектирането на бързи и леки пръчки с висока издръжливост. Благодарение на твърдия си гръбнак се постигат страхотни дистанции при кастинг с невероятна прецизност. Шпиготът V-Joint се грижи за хармонична крива на огъване по време на битки. Изключителният макародържач от въглеродни влакна DAIWA Air Sensor е с ергономична форма и значително допринася за приятното боравене. Prorex X е продукт създаден, благодарение на най-новите първокласни технологии за производство на въдици, иновативни и надеждни компоненти.
Моделите с акция от 10-30g до 18-84g са подходящи при риболов с меки примамки, туичбейтове, кранкове или спинърбейтове. В зависимост от акцията, въдиците от тази серия намират широка област на приложение: риболов на костур, кефал, пъстърва, бяла риба или щука.
Технологии:

HVF® Nanoplus carbon fiber blank - бланка
X45® carbon fiber construction - конструкция
V-Joint® put-over joint - шпигот
DAIWA® Air Sensor reel seat - макародържач
Fuji® Alconite K-guides - водачи

340,00 лв.
Нов
Въдица за спининг DAIWA 23 EXCELER JIGGER

Моделът Exceler 23 Jiggerspin се характеризира с бързо действие на върха и твърд гръбнак – перфектни характеристики, когато силиконовите примамки трябва да бъдат водени агресивно дори на дълги разстояния, а плахите кълванета трябва да бъдат усетени. С моделите от 3,05 м можете да достигнете огромни разстояния на замятане дори с малки примамки, което е особено удобно при риболов в стари пресевни или канали. Също така, тази дължна е идеален избор, когато искаме да презентираме примамки, във водоеми изобилстващи от подводни скали.
Технологии:

HMC+® carbon fiber blank – карбонова бланка
Premium EVA grip – премиум EVA дръжка
Ergonomic reel seat – ергономичен макародържач
Seaguide® titanium oxide guides – титаниево-оксидни водачи
Hook keeper- държач за куки

115,00 лв.
Нов
Въдица за спининг DAIWA 23 EXCELER SOLID TIP

Двете въдици от серията  Exceler 23 Solid Tip разполагат с плътен карбонов връх, който осигурява прецизен и далечен кастинг на малки примамки като микро клатушки, въртящи блесни или UL силикони. Атаките на рибите, действието на примамката и контактът с дъното се предават перфектно благодарение фината и чувствителна бланка. Отличен инструмент за всички UL/L спининг техники.
Технологии:

HMC+® carbon fiber blank – карбонова бланка
Premium EVA grip – премиум EVA дръжка
Ergonomic reel seat – ергономичен макародържач
Seaguide® titanium oxide guides – титаниево-оксидни водачи
Hook keeper- държач за куки

110,00 лв.
Нов
Спининг въдица Daiwa FUEGO CAMO SPIN 2.40m/15-50gr

Със спининг въдиците Fuego Camo, DAIWA предлага богата гама модерни въдици с много стегнати бланки, които – в зависимост от модела – покриват почти всички ситуации при съвременния риболов на спининг. Използването на ексклузивния материал от въглеродни влакна HVF на DAIWA за дизайна на бланката, позволява разработването на много бързи и леки спининг въдици, които са удобни при боравене и издръжливи. Тези въдици се отличават с модерен външен вид, благодарение на сивият си цвят, и са оборудвани с оригинален макародържач Seaguide, първокласна камуфлажна EVA дръжка и леки водачи от титаниев оксид. Макародържачът от концепцията Seaguide Alien позволява незабавен контакт с бланката благодарение на страничните прорези, които оптимизират представянето на примамката. Ергономичната му форма допълнително гарантира удобно боравене и позволява постоянно забавление по време на риболов.
Технологии:

HVF карбонова бланка
Макародържач SeaGuide
Водачи от титаниев оксид
Премиум камуфлажна EVA дръжка
Строй – Extra Fast / Fast

120,00 лв.
Спинингова джиг въдица - DAIWA "PROREX AGS JIGGERSPIN" 2.40m /7-28gr

Daiwa PROREX AGS JiggerSpin е топ модел спининг, в който са вградени почти всички най-нови технологии на Daiwa в конструирането на спининг въдици.
Въдиците Prorex AGS впечатляват с тънка, лека и твърда бланка с малко тегло и чувствителен връх. Строят на спининга е екстра бърз и лек, с отличен баланс в ръката. Благодарение на интеграцията на новите Daiwa нано технологии в карбоновите материали, крайния продукт са спининг въдици, които са едновременно още по-леки, но и по-издръжливи и здрави. Новите X45 бланки, редуцират усукването по дължината на цялата въдица и позволяват по-дълъг и точен кастинг. Въдицата е оборудвана с AGS карбонови водачи, които са значително по-леки и допълнително оптимизират акцията и чувствителността на върха, като предават в ръката и най-леките почуквания по примамката.
Технически характеристики:

SVF® Nanoplus карбонова бланка
AGS® карбонови водачи
X45® карбонова конструкция
V-Joint® снадки
Ергономичен DAIWA® AIRSENSOR макародържач
Твърда EVA дръжка
Държач за кука
Специален неопренов транспортен калъф
Строй - Extra Fast

400,00 лв.
Спинингова джиг въдица - DAIWA "AIRITY" JIGGERSPIN - 2.40/2.70м

За серията спинингови въдици Airity JiggerSpin, инженерите на Daiwa са използвали някои от най-добрите технологии и компоненти на Daiwa, досега.
Специално създадени за риболов на бяла риба или костур с меки примамки. 
Бързите HVF Nanoplus бланки в комбинация с технологията X45 отличават тези спининг въдици със здрав гръбнак на бланката и отчетлив връх, което ги прави изключително подходящи за риболов с меки примамки.
X45 – технологията предотвратява нежелани усуквания на бланката като резултатът от това е по-дълги и по-точни хвърляния.
Добавените нано-частици към карбоновите нишки свеждат до минимум използването на смоли, резултатът от това е по-лека спининг въдица, по-балансирана и с по-бърз строй.
Екслузивните технологии V-Joint и Bias Carbon подсилват свръзките между секциите, така въдиците притежават перфектна крива на огъване.
Свръх леките Fuji K SiC водачи, Daiwa Air Sensor карбонов макародържач и дръжка от Hard EVA материал, допълват и подсилват безспортните качества на тази страхотна серия спинингови въдици.
Технологии:
 • HVF® Nanoplus бланки
 • X45® конструкция на карбоновите нишки
 • V-Joint® свръзка при секциите
 • Premium EVA грип
 • DAIWA® Air Sensor макародържач
 • Fuji® SiC K водачи
• стой Extra Fast
390,00 лв.
Гола бланка MAVER RECAST RXK-EVO 2.30m / 10-30gr

Тази серия спинингови голи бланки са за всички любители риболовци, които харесват лайт такъмите и родбилдинга. Изключително съотношение цена/качество, като бланките са произведени в Reglass, Италия. Отличава се с Fast акция, която спомага за далечен и прецизен кастинг, както и мигновено подсичане при удар.

Тест плетено влакно – 6/14 lbs

Забележка: На снимката е показана въдица с водачи Maver Recast RXK-EVO. Обяванета цена е за гола бланка Maver Recast RXK-EVO.
60,00 лв.
Спининг въдица MAVER BigBaits CASTING X-HEAVY 2.56m/200gr - УПОТРЕБЯВАНА

Спининг въдицата Big Baits Casting XH на Maver e предназначенa за всички спининг техники, при които са необходими мощ, сила и надеждност. Походящa e за риболов на сом и щука в реки със силни течения и големи примамки. Оборудванa e с качествени високомодулни карбонови бланки, надежден винтов макародържач със специализиран "спусък" за baitcasting макари и Fuji водачи с две крачета. Тази спининг въдица е произведена в завода на Reglas, Италия и притежава тест рейтинг за плетено влакно 30-80 lbs.
60,00 лв.
Въдица Filstar 365 Aji
Лека, здрава и чувствителна, Filstar 365 Aji е предназначена за ултра лайт риболов в солени води. Бланката е с бърз строй и е изработена от 40T карбон, като има плътен връх, осигуряващ изключителна чу...
180,00 лв.
Въдица Filstar 365 Trout Spin
Въдицата Filstar 365 Trout Spin е не само впечатляваща на външен вид, бланката и от 40T карбон притежава изключителна чувствителност и здравина, с което гарантира вълнуващи моменти за страстните почит...
189,00 лв.
Спининг въдица NOMURA KANJI - 3.00m/40-80gr

Спининг въдици, предназначени за риболов на трофейни хищници. Отличават се със силни и мощни бланки, но същевременно леки и много добре балансирани. Качествата на този модел са насочени към риболова на големи щуки, сомове и всички големи морски и сладководни хищници. Тази серия е отговорът на нуждите на екстремния спининг, който изисква подходяща мощност, за да можете да ловите с големи джъркбейтове, големи кранкбейтове, спинърбейтове и всички меки примамки, предназначени за големи риби. Nomura Kanji са много добре проектирани и перфектно походящи въдици и за риболов в солени води. По-късите размери, 2.40m/30-70g и 2.40m/40-80g имат бърз строй и се препоръчват за риболов от лодка, особено близо до скали или когато рибата е близо до повърхността. Размерите 2,70 m, 3,00 m и 3,30 m имат средно/бърз строй и акция до 130 грама, поради което са идеални за далечни замятания с примамки като попъри, пенсили и джигове. Всички въдици от серията са оборудвани със специализирани водачи за солена вода. Тяхното позициониране намалява триене на линията при кастинг, което Ви позволява да правите по-далечни замятания. Kanji разполага с трисекционна EVA дръжка, графитен винтов макародържач и устойчиво лаково покритие.

MLC – Master Lure Control
MCC – Master Casting Control
Saltwater Specially Equipped
Carbon Powered Blank

145,00 лв.
Спининг въдица Nomura STILL 2.08m/2.13m - Light action

Still са нов модел спининг въдици в каталога на Nomura за 2024 година. Всяка въдица от серията е едноделна, като въдците са насочени към риболова на black bass или риболов на джиг със силиконови примамки. Отличават се с много пъргави и чувствителни бланки, произведени от 30T карбон и оборудвани с Fuji SiC водачи и висококачествен винтов макародържач. Въдиците са изключително леки, отчитат и най-плахите почуквания, а дори продължителен излет с тях е истинско удоволствие.

30-T Carbon
MLC – Master Lure Control
MCC – Master Casting Control

88,00 лв.