Въдици за риболов ✔️ nikulden.com ✔️ НИСКИ ЦЕНИ

Въдици за риболов

Информация за въдиците

В днешно време за всеки вид риболов има специфична въдица, с която всеки риболовец може лесно да практикува любимото си хоби. Те биват :

Въдици за спининг риболов

Използват се предимно за риболов с изкуствени примамки като: воблери, блесни, силиконови примамки, цикади, джигове и пилкери, калмариери и октоподиери и др. 

Въдици за риболов на плувка

Познати са още като въдици за риболов на леко. Те са няколко вида като: мачови и телемачови, директни телескопи (без водачи и щеки, уипове), болонези и др. 

Въдици за риболов на шаран или шаранджийски въдици.

Биват: на две части,  три части, телескопични, спод и маркер въдици, фидер въдици. Имат голяма гама от дължини и акции, за да покриват оптимално изискванията на рибарите. 

Въдици за риболов на сом

Популярни са: въдиците за буй, кльонк и тролинг, но често се ловят и на спининг. Силови въдици направени от здрави карбонови и стъклопластови бланки, покриващи критериите за риболов на едри и борбени сомове. 

Въдици за мухарски риболов

При тях разликата от другите въдици за риболов е, че се делят на класове : от 3 клас до 12 клас като всеки клас показва колко мека или твърда е самата бланка, както и указва дължините им. Лови се със специални мухарски шнурове и лидери - предимно на изкуствени мухи за стръв. 

Въдици за риболов на фидер

Съществуват две (2) разновидности и при тези , толкова популярни пръчки за риболов: коленни и телескопични - като по-късите от тях се наричат пикери. Характеризират се с комплект от фидер връхчета, които според модела могат да варират в дължина, акция, цвят и брой - те се сменят според метода на риболов и условията, в които ще се лови риба. 

Въдици за морски риболов

При тях разнообразието от модели е най-голямо, но като основни са: за риболов от брега(спининг), от лодка(джиг, тролинг, дрейф). Всички те са с водачи устойчиви на солената морска вода (sea guides). 

Въдици за риболов на лед

За този вид риболов са характерни най-късите въдици в риболова. Най-разпознаваеми са тип-балалайка, с които се лови на мормишки. Друг модел е блеснарката, с която се лови на отвесни блесни. 

Нов
Спининг въдици DAM YAGI ULTRA LIGHT JIG 3-15g
Това е следващото поколение на нашите изключително популярни EFFZETT Yagi пръти. Идеален избор на спининг за риболов на кефал, бяла риба, костур и бас.
113,90 лв.
Нов
Телескоп с водачи Cormoran PROFILINE TRAVEL

Универсален телескоп на къса снадка. Много удобен за пътуване, тъй като се събира в куфара. Отличен дизайн и перфектен строй.
38,00 лв.
2023 Щека MAVER KYON X2 13m + 2 удължителя

Страхотно ново предложение на италианския Premium brand MAVER за сезон 2023 - MAVER KYON X2 13m
Щеката е направена с 2 паралелни колена, отлично балансирана, лека и бърза и е най-добрият ALLROUNDER (универсално приложение) в каталога на MAVER за сезон 2023 година. Такъв висок клас универсална щека за риболов на бяла риба и шаран, на тази цена е трудно постижимо за други конкурентни марки. А, най голямото предимство на MAVER KYON X2 13m, е че е 100% произведе в Италия в завода REGLASS!
Предлага се с калъф, протектор на 13.00м, къс удължител 6/7 коляно и удължител на 13.00 метра.
Ние имаме на склад всички варианти топ-сети на Maver, Match и Carp изпълнение, с подсиленио място за монтиране на страничен слот и с фабрично монтирани такива слотове. Може да си изберете каквото искате според личното ви предпочитание и вашия риболов.
 
2500,00 лв.
Въдица Okuma Magda Air Tai Rubber
Серия въдици Okuma Magda Air притежават патентованата технология на върха UFR® TIP. Това е най-новият и иновативен дизайн на въдици Okuma до момента, който прави пръчката ...
405,00 лв.
Въдица Okuma Magda Air Slow Jig Cast
Серия въдици Okuma Magda Air притежават патентованата технология UFR® TIP използвана при Light jig пръчки. Това е най-новият и иновативен дизайн на въдици Okuma до момента, който&nb...
286,00 лв.
-8,40 лв.
Топ-сет DAIWA PRE BORE CLOUD POWER KIT - 2.62m / 5.8mm / 45gr

Топ-сета е на две части щекерна сглобка. Обща дължина 2,62 метра. Висококачествена карбонова конструкция. Има монтирана PTFE втулка - на върха и тефлонова втулка за ластика на втора секция. Има и подготовка за монтиране на страничен слот за странично пулиране. (При заявка, ние можем да ви монтираме страничен слот по ваш избор). Най-доброто възможно качество конструкция. Лек, твърд и здрав. 

Дължина - 2.62m
Преден отвор - 5.8мм
Брой секции - 2 броя
Тегло - 43gr.
Made in UK

 
271,60 лв.
280,00 лв.
-8,10 лв.
Топ-сет DAIWA PRE BORE CLOUD POWER KIT - 2.62m / 4.7mm / 43gr

Топ-сета е на две части щекерна сглобка. Обща дължина 2,62 метра. Висококачествена карбонова конструкция. Има монтирана PTFE втулка - на върха и тефлонова втулка за ластика на втора секция. Има и подготовка за монтиране на страничен слот за странично пулиране. (При заявка, ние можем да ви монтираме страничен слот по ваш избор). Най-доброто възможно качество конструкция. Лек, твърд и здрав. 

Дължина - 2.62m
Преден отвор - 5.8мм
Брой секции - 2 броя
Тегло - 43gr.
Made in UK

 
261,90 лв.
270,00 лв.
-9,00 лв.
Топ-сет DAIWA INTERLASTIC CLOUD SPEED KIT 1pc /1.80m / 5.8mm / 35gr

Топ-сета е от една част. Дължина 1.80 метра. Висококачествена карбонова конструкция. Има монтирана PTFE втулка - на върха и страничен пула бънг. Най-добрата възможна качество конструкция. Лек, твърд и здрав. 

Дължина - 1.80m
Преден отвор - 5.8mm
Брой секции - 1 секция
Тегло - 35gr.
Made in UK

 
291,00 лв.
300,00 лв.
-28,50 лв.
Фидер въдица DAIWA TOURNAMENT "S" FEEDER

През 1998 г., инженерите на Daiwa осъществяват забележителен пробив в разработката на щеки, създавайки без съмнение,  една от най-универсалните щеки правена някога - легендарният модел Daiwa Tournament S. Верни на принципа да комбинират последните технологични постижения с опит и знания, те създадоха фидер въдици с потенциал на върхов продукт - Daiwa Tournament S Feeder.
Направата на този модел, се дължи на нуждата от серия фидери по-подходящи за риболов на силвъри или каракуди на естествени водоеми, тоест да се погледне отвъд комерсиалните водоеми. Фидери подходящи за всяка една част на Европа, в която се практикува фин, техничен и бърз риболов, както е и в България. Много често този тип фидер риболов се практикува с плетени влакна и фини поводи, като адекватността на бланката към тези линии е от съществено значение. Но, каква е всъщност е промяната в новия модел Tournament S спрямо предшественика му Tournament Pro:

- 15 % По-ниско тегло в полза на новия модел, като това не влияе на здравината на бланките. Освен способността си да ловят скоростно и прецизно дребни риби, тези фидери безапелационно могат да се справят и с трофеен екземпляр.
Водачи Seaguide Skeleton TDG намаляват теглото, подробряват строя на въдицата и придават още по-елегантен вид на серията.
С около 15 % по-занижена акция при моделите 3.00 mt; 3,30 mt и 3.60 mt. Като тук категорично си проличава, че първата и средната секции са по-меки от стария модел и притежават повече "playing action" , идеално за силвър модели фидери. Това поведение на бланката свежда откачанията до абсолютния минимум.
Нови връхчета с по-занижен тест като унции, при моделите 3.00 m; 3,30 m и 3.60 m с цел да са адекватни на типа риболов, за който са направени и рибите, които ще се ловят.
При новия модел по-голям участък от дръжката е с корк, като той е по-удобен от EVA материала и придава по-приятно усещане при боравене с въдицата. Дръжките на всички дължини фидери са съобразени с дистанциите, които покриват и вида риби, които ще се ловят. Все пак, когато се практикува бърз и техничен риболов е неприятно, ако дръжката ни удря по краката или тялото, тук такъв проблем е изключен.
Подобрен дизайн и все същата безкомпромисна здравина при моделите с дължина 3.84 mt и 4.14 mt, походящи за риболов на дистанции или на големи реки.

Във фидерите са вложени още:

HVF Nanoplus Carbon Fibre - бланки
V-Joint Alpha - шпигота между секциите
Tournament Real Seat - патентован макародържач
Cork Eva Handle with Armlock - дръжка от корк и Eva, която "заключва" макарата и не се разхлабва във винта.
Seaguide TDG Guides - олекотени водачи с тънка рамка.
Folding Hook Keeper - сгъваем кукодържач
Моделите с дължина 3.00 m; 3.30 m и 3.60 m са окомплектовани с 3 броя Megatop върха - 0.75 oz, 1.00 oz и 1.50 oz.
Моделите с дължина 3.84 mt и 4.14 mt са снабдени с 3 карбонови CT върхове, съотвено: 1.50 oz; 2 oz и 3 oz  /  2 oz; 3 oz и 4 oz.

921,50 лв.
950,00 лв.
Въдица Filstar Rivero Bolo
Filstar Rivero Bolo е чудесна болонеза с лека и здрава карбонова конструкция. Пръчката се предлага в три различни дължини, всички с акция от 5 до 25 g. Rivero се отличава със свежа визия, осигурява на...
33,90 лв.
Въдица Filstar Rivero Pole
Filstar Rivero Pole е телескоп без водачи, отличаващ се лека и здрава карбонова конструкция. Пръчката се предлага в три различни дължини, всички с акция от 5 до 25 g. Оборудван е с метални тапи от два...
29,00 лв.
Въдица Filstar Duo Carp
Filstar Duo Carp е шаранска пръчка от две части, притежаваща отлични характеристики и достъпна цена. Въдицата е изключително лека, с тънка карбонова бланка и голям запас от сила, тя е отлична опция за...
79,00 лв.
Фидер - MIDDY Quartix Zero Limits 13ft 120g Distance Feeder Rod (3pc)

Middy никога не спират да впечатляват с въдиците си и те продължават да бъдат движещата сила зад авангардни разработки, като тази въдица за разстояние 13 фута. Тя е част от гамата фидери Quartix и е първият в света, който се възползва от революционна нова техника за изграждане, при която върховете са кухи и съединени отгоре - резултатът е по-добра точност на замятане, по-плавно действие и безумно чувствителни регистрация на ухапване! Получавате включени три от тези кухи въглеродни върха (2oz/3oz/4oz), плюс един „суперчувствителен“ от стъкло в карбон (1oz). Въдицата е със супер дълга конструкция от 3 бр., истински гъвкава, което MIDDY нарича "нулеви граници" потенциал за обхват. Характеристиките включват водачи за подпомагане на замятането C-Pulse, технология за подсилване на Spiratech в критични точки на напрежение, както и напълно уникален дизайн на задната дръжка True-Crank за подпомагане на точното замятане. Това несъмнено е сред най-добрите дистанционни фидер въдици на пазара днес. Той има рейтинг на основната линия от 15lb, рейтинг на дължина на куката от 10lb и водач за тегло на замятане от 120g. Както можете да видите, тази въдица е свързана с точност, сила и действие. Ако вземете въдица Quartix Zero Limits, ще бъдете поразени от нейния качествен дизайн... просто изчакайте да закълве и вижте колко чувствителни са върховете.
480,00 лв.