Въдици за риболов ✔️ nikulden.com ✔️ НИСКИ ЦЕНИ

Въдици за риболов

Информация за въдиците

В днешно време за всеки вид риболов има специфична въдица, с която всеки риболовец може лесно да практикува любимото си хоби. Те биват :

Въдици за спининг риболов

Използват се предимно за риболов с изкуствени примамки като: воблери, блесни, силиконови примамки, цикади, джигове и пилкери, калмариери и октоподиери и др. 

Въдици за риболов на плувка

Познати са още като въдици за риболов на леко. Те са няколко вида като: мачови и телемачови, директни телескопи (без водачи и щеки, уипове), болонези и др. 

Въдици за риболов на шаран или шаранджийски въдици.

Биват: на две части,  три части, телескопични, спод и маркер въдици, фидер въдици. Имат голяма гама от дължини и акции, за да покриват оптимално изискванията на рибарите. 

Въдици за риболов на сом

Популярни са: въдиците за буй, кльонк и тролинг, но често се ловят и на спининг. Силови въдици направени от здрави карбонови и стъклопластови бланки, покриващи критериите за риболов на едри и борбени сомове. 

Въдици за мухарски риболов

При тях разликата от другите въдици за риболов е, че се делят на класове : от 3 клас до 12 клас като всеки клас показва колко мека или твърда е самата бланка, както и указва дължините им. Лови се със специални мухарски шнурове и лидери - предимно на изкуствени мухи за стръв. 

Въдици за риболов на фидер

Съществуват две (2) разновидности и при тези , толкова популярни пръчки за риболов: коленни и телескопични - като по-късите от тях се наричат пикери. Характеризират се с комплект от фидер връхчета, които според модела могат да варират в дължина, акция, цвят и брой - те се сменят според метода на риболов и условията, в които ще се лови риба. 

Въдици за морски риболов

При тях разнообразието от модели е най-голямо, но като основни са: за риболов от брега(спининг), от лодка(джиг, тролинг, дрейф). Всички те са с водачи устойчиви на солената морска вода (sea guides). 

Въдици за риболов на лед

За този вид риболов са характерни най-късите въдици в риболова. Най-разпознаваеми са тип-балалайка, с които се лови на мормишки. Друг модел е блеснарката, с която се лови на отвесни блесни. 

Нов
Шаранджийска въдица DAIWA Emblem XT X45 - 3.65/3.96m

Със серията Emblem XT X45, DAIWA предлага изключително оборудвана серия шаранджийски въдици за екстремни дистанции на замятане! Прилагането на материал от въглеродни влакна HVF заедно с технологията Nanoplus позволи производството на много тънки, леки и бързи бланки. Използването на X45 технология оптимизира устойчивостта на усукване на бланката и се грижи за точни замятания и оптимални характеристики. В сравнение със серията Emblem Carp диаметрите на бланките са значително намалени, като едновременно са подобрени характеристиките. Бланките са малко по-параболични и са добре балансирани. Изключително леките TiForged Air водачи поддържат бързото действие и устойчивостта на тези въдици. Участъкът с EVA от секция на дръжката подобрява свойствата при високо натоварване и предлага сигурно задържане в Butt Grip. Гамата от серията Emblem X45 предлага три въдици за дълги разстояния с дължини фута 3.60m и 3.90m. Оборудвани са с Fuji DPS макародържач, тъкани въглеродни влакна в секцията на дръжката, American Tackle TiForged Air Guides и ръкохватка от термосвиваем шлаух с EVA покритие.

HVF® Nanoplus carbon fiber blank
X45® carbon fiber construction
3K Woven carbon fiber blank
V-Joint® put-over joint
Separated EVA / shrinktube grip
Fuji® DPS reel seat

400,00 лв.
Нов
Atec Crazee Heavy Rockfish
Model:       Lenght:            Pieces:      Closed Lenght:     Weight:    Top Dia:       Butt Dia:     Lure Wt:       
240,00 лв.
Нов
Tailwalk Boat Gamer SSD C Кастинг въдица
Taiwalk Boat Gamer C  са висок клас кастинг въдици, предназначени за риболов от лодка. Въдицате са с бърз строй и са подходящи за риболов със силиконови примамки, както и за риболов с воблери. Водачите са олекотени и много здрави. 
540,00 лв.
Нов
Въдица за морски риболов Daiwa BG OFFSHORE 20 /40-125gr

Въдица предназначена за джиг и тролинг риболов от лодка. По-дългите модели успешно се ползват и за тежък offshore jigging от брега с пилкери и други метални примамки. Серията въдици Daiwa BG Offshore ’20 хармонично и цветово се припокрива с макарите от същата BG серия. Продължавайки знаменитата серия на DAIWA - BG макарите, японските инженери конструираха и адекватна серия пръчки с бранда BG. Бланката е от HMC+ карбон и се отличава с ясно изразена върхова, твърда акция, и тънка, но здрава бланка. Добавена е и спирална оплетка около цялата бланка гарантираща здравина и издръжливост. Макародържачът е оборудван с двоен винт, за да се продотврати нежелано разхлабване при употреба с по-тежки макари.
Технологии:

HMC+® карбонова бланка
Усилен шпигот
EVA дръжка
Макародържач с двоен винт
Титаниево-оксидни водачи с двойни крачета

160,00 лв.
Нов
Въдица Filstar Silver Shadow EVO Jig Boat
Filstar Silver Shadow EVO Jig Boat е свежото попълнение в семейството на популярната в спининга Сребърна Сянка, като нейната концепция е изцяло посветена на вертикалния риболов от лодка. Моделът включ...
149,00 лв.
Нов
Въдица FilStar Venom River Crank
Venom River Crank е новият представител на серията въдици с безкомпромисно качество Filstar Venom, който допълва гамата с концепция, посветена на риболовът с воблери. Моделът включва най-добрите компо...
285,00 лв.
Нов
Монофилно влакно Daiwa Tournament YELLOW / ЖЪЛТО - голяма бобина

Монофилно влакно с флуоресцентен ЖЪЛТ цвят на голям метраж. Много удобна разфасовка за пълнене на 2 или 3 макари. Предназначено е за кастинг на далечни дистанции или нощен риболов, а яркия му оранжев цвят се отличава с много добра видимост. Много здраво и износоустойчиво. Калибриран диаметър с отличен тест ISO(мъртва тежест) на издръжливост. Повърхността на влакното е много гладка и с лекота се изнизване през водачите. Меко и еластично с много ниска памет. Влакното е отлично за Carp Fishing, особено за нощен риболов, защото перфектно се вижда на слаба лунна светлина или на светлина от челник. Перфектен избор и за морски Surf Casting риболов.
40,00 лв.
Нов
Мач въдица DAIWA AQUALITE POWER MATCH - 3.90m/4.20m

Лек и бърз, класически мач от Daiwa, за риболов на близки и средни дистанции с универсално приложение. С тази въдица изваждането на всяка риба ще Ви доставя абсолютна наслада и забава, а по-големите трофеи ще я сгънат до дръжката и ще Ви изпълнят с емоции. Може да се ползва, както за риболов на червеноперки и каракуди, така и за шарани и амури. Здрава и надеждна въдица, на която може да разчитате във всяка една сутиация.

HMC – карбонова бланка
Висококачествена коркова дръжка
Титаниево-оксидни водачи
Винтов макародържач

130,00 лв.
Спининг въдица DAIWA EMERALDAS STOIST RT 76MMH - 2.29m/5-20gr

Последната актуализация на DAIWA във върховия им клас въдици за риболов на калмари, без преувеличение – просто шедьовър! Тънка, лека бланка с подчертан конус и чувствителен връх е отлична за риболов на джиг в диапазона до 20-22 грама. Долният тест, в зависимост от условията, може да варира от 4 до 6 грама. Разбира се, това е въдица за най-претенциозните любители на леки и средни джигове, съчетаваща лекота, невероятна чувствителност и най-съвременна технология!
1400,00 лв.
Спининг въдица DAIWA Gekkabijin Air Ajing 66L-S - 1.98m/0.5-8gr

Топ модел спининг въдица от японският каталог на Daiwa. Модел, предназначен за риболов в стил Ajing – риболов на сафрид със силиконови примамки или микро джигове. Дължината от 1.98m осигурява оптималното разстояние на замятане, а акцията позволява използването на богат набор от примамки и техники. Твърдата, но в същото време еластична бланка ви позволява да извършвате висококачествено и ефективно засичане, без да разкъсвате нежната уста на рибата. Въдицата се отличава с изключителна лекота и висока чувствителност. Gekkabijin Air Ajing е с невроятното тегло от 47gr, като това не е за сметка на здравината и чувствителността. При разработване на бланката са използвани най-съвременни технологии и материали, позволяващи да се постига максимална прецизност по отношение на тегло, поводение и чуствителност.
800,00 лв.
Въдица Westin W3 XtremeTeez 2nd
Може да се разчитате изцяло на W3 XtremeTeez 2nd, когато сте на jigging и casting за хищници като сом, щука и бяла риба. Пръчката има super-fast акция, позволяваща перфектен контрол над примамката, от...
352,00 лв.
Savage Gear Fury SG6 Shad and Metal Спининг въдица
Въдиците FURY SG6 Shad & Metal са проектирани да покрият всички нужди на риболовците. Перфектно балансиран и изключително чувствителен, като същевременно  има добър контрол върху играта на примамката. Леките японски бланки Torayca са оборудвани с най-добрите компоненти, които са направени да издържат дори при най-тежък риболов в сурови условия – без компромиси.
479,00 лв.