Повърхностни примамки ✔️ nikulden.com ✔️ НИСКИ ЦЕНИ

Повърхностни примамки

Повърхностните примамки са вид риболовна примамка, предназначена да плува на повърхността на водата и да създава суматоха или смущение, за да привлече хищната риба. Те обикновено са направени от материали като дърво, пластмаса или пяна и се предлагат в различни форми, размери и цветове. Някои често срещани типове повърхностни примамки включват попъри, уокъри, воблери и други. Повърхностните примамки често се използват с техника, при която риболовецът изважда примамката по повърхността на водата, за да имитира движенията на плячка, която се опитва да избяга от хищници. Те са популярни за улов на видове като лаврак, пъстърва и щука и могат да бъдат ефективни както в сладководни, така и в соленоводни среди.

Риболовен магазин Никулден Ви пожелава – Наслука!

Воблер Rapala Skitter Pop Elite
Skitter Pop Elite притежава утежнение на опашката и постига завидни дистанции при кастинг и се носи по повърхността на водата със силни пляскащи звуци.
27,80 лв.
Воблер Rapala Precision Xtreme Pencil Saltwater
Precision Xtreme Pencil Saltwater е повърхностна примамка с Walk the Dog стил на игра, предназначена за риболов на агресивни хищници. Оборудвана е с Dual Frequency Knocker система със сачми, която продуцира уникален звук и осигурява дистанция и точност при замятане. 
20,90 лв.
Realis Fangpop 120
Realis Fangpop 120 е уголемена версия на Realis Fangpop 105. Това е голям попер за повърхностен риболов, който е част от Fang-Ops концепцията на DUO за риболов на големи речни риби. Воблерът се използва успешно и за морски риболов на трофейни лефери, лаврак, лица, дорадо и други. Дълъг е 120мм и тежи 30 грама. Има много звучно пльокане, дори и при минимална анимация с въдицата. Има няколко особености, които го отличават от други попери с този размер:

Тялото е подсилено, като стените са оставени по-дебели. Така воблерът може да издържи на много свирепи атаки, без риболовецът да се притеснява за последствията за примамката.
Арматура на Realis Fangpop120 е цяла, по дължина на тялото. Допълнително е подсигурена и с метални щифтове. "Очите" за куките са оставени по-големи, така че да могат да се ползват здрави куки. Самият воблер е оборудван с такива, с размер #1X.
Освен, че е цяла, арматурата минава почти по повърхността на "корема", като по-този начин се подобрява и плаваемостта на воблера.

Realis Fangpop 120 е утежнен с фиксирани плочки тежест, като по-голямата част от утежнението е концентрирано в задната част. Така воблерът заема вертикална позиция при пауза и по този начин рибите се закачат по-лесно, когато атакуват в този момент.
Нещо интересно за тази повърхностна примамка, е че освен със стандартното пльокане с бързи или бавни туичове с паузи, можете да я водите и с walk-the-dog. При движението си попера изплисква и вода, което прави проводката много атрактивна. Ако го водите с типичните пльокания, също може да се направят две различни проводки - с високо вдигнат връх, или с наведен връх. При първия начин, воблерът пльока и остава над повърхността, а при втория след пльокането се потапя леко и след това застава във вертикално положение. Страхотна примамка, която ще Ви донесе много адреналин!. Подходяща е не само за речни хищници, като щуката и сома, но и за морски риболов.
39,20 лв.
Realis Fangpop 105
Realis Fangpop 105 е попер от серията Realis на DUO. Примамката следва изцяло Fang-Ops концепцията на DUO за риболов на речни чудовища, като успешно се използва и в морския риболов. Поперът е дълъг 105мм и тежи 24.5 грама. Има много отчетливо и звучно пльокане, и може да се води на различни проводки. По-характерните неща за Realis Fangpop 105 са:

Стените на тялото са оставени по-дебели, за по-голяма здравина. Така воблерът може да се използва в риболова на наистина мощни риби със свирепи атаки, без риболовецът да се притеснява за последствията за примамката.
Цяла арматура по дължина на тялото, която е допълнително подсигурена и с метални щифтове. "Очите" за куките са оставени по-големи, така че да могат да се ползват подсилени и здрави куки. Самият воблер е оборудван с такива, с размер #2X.
Освен, че арматурата е цяла, тя минава почти по повърхността на "корема", като по-този начин се подобрява и плаваемостта на воблера.

Realis Fangpop 105 е утежнен с фиксирани тежести, като по-голямата част от утежнението е концентрирано в задната част, така че воблерът да заема вертикална позиция при пауза. По този начин рибите се закачат по-лесно, когато атакуват на паузата.
Нещо интересно за тази примамка, е че освен със стандартното пльокане с бързи или бавни туичове с паузи, можете да я провождате и на walk-the-dog проводка. Късото тяло на попера позволява това да се случва, като при движението си той изплисква и вода. Ако го водите с типичните пльокания, също има два варинта на проводка - с високо вдигнат връх, или с наведен връх. При първия начин, воблерът пльока и остава над повърхността, а при втория след пльокането се потапя леко и след това застава във вертикално положение. Изключително интересна примамка, която ще Ви донесе много адреналин в повърхностния риболов. Подходяща е не само за речни хищници, като щуката и сома, но и за морски риболов на лефер, лица, дорадо, лаврак, и дори и на по-екзотични хищници като тревалито.
37,20 лв.
Realis Shinmushi
Realis Shinmushi е уникална по вид повърхностна примамка, перфектно имитираща цикада. Създадена за риболов на бас, тази малка "буболечка" е много успешна примамка и в нашите условия в риболова на кефал, щука и костур. Дълга е 40мм и тежи 5.5 грама.
Realis Shinmushi има няколко много интересни особености:

Тялото се разглобява. Коремната тройка на воблера е закрепена на винт, който фиксира и отделните части на тялото. С премахването на този винт, тялото може да се разглоби и по този начин примамката да се тунингова с различни силиконови крачета, пера или друг материал, който да ѝ придаде още по-реалистичен облик.
Крилата на воблера са направени от еластичечн материал и са едно цяло, за да могат да играят ролята и на стопер при замятане. При равномерна проводка те "пляскат" по водата и създават много характерна диря след воблера.
Крачетата на Realis Shinmushi са с дължина 70мм и са от толкова еластичен материал, че потрепват дори когато примамката е в покой в ръката Ви.

При падане във водата, Realis Shinmushi прави много характерно цопване, което също играе ролята на дразнител за хищниците. Можете да водите воблера, както на равномерна проводка, така и с къси придръпвания или по-силни туичове. При всяка от тези проводки, Shinmushi-то прави силни пулсации, които дразнят рибите.
Тази примамка има по-малка и по-голяма версия, съответно Realis Koshinmushi и Realis Dekashinmushi.
27,40 лв.
Realis Pencil Popper 148 SW LIMITED
Realis Pencil Popper 148 SW Limited е лимитирана морска серия на повърхностната примамка Realis Pencil Popper 148. Това е хибрид между попър и уолкър, който има много добър кастинг, силна тракалка и различни приложения в повърхностния риболов.
Realis Pencil Popper 148 SW Limited цели да предизвика наистина големите морски хищници със зрелищна игра и суматохата, която създава. В задния край на тялото има малък улей, с две фиксирани метални топчета в двата края, а помежду им има трето, което е подвижно и се удря в тях при проводка, издавайки силен шум. Този отчетлив звук, в комбинация с разплискванията на вода с главата, и плъзгането на апетитното тлъсто тяло по повърхността, не могат да останат незабелязани.
Освен атрактивната игра, друго характерно за Realis Pencil Popper 148 SW Limited е добрият кастинг. 40-грамовото аеродинамично тяло, удебелено и утежнено в задната част, лети като куршум. Освен това, вътрешността на тялото е разграфена диагонално на отделни секции, подобно на пчелна пита, което подсилва структурата на воблера, така че да издържи и на атаките и на най-силните риби.
Предната тройка е закачена на вграден в тялото вирбел, който се върти на 360 градуса и не позволява на рибите да усукват тройката и да се откачат лесно.
Realis Pencil Popper 148 SW Limited е примамка, която няма да Ви разочарова!
37,20 лв.
Realis Pencil Popper 148
Realis Pencil Popper 148 е повърхностна примамка, хибрид между попър и уолкър. Тя е продължение на концепцията на DUO за иновативни повърхностни примамки, която е започната с Realis Pencil 110.
Realis Pencil Popper 148 цели да предизвика наистина големите хищници с хаотична и зрелищна игра, и шумна акустична система. В задния край на воблера има малък улей, в двата края на който са фиксирани две метални топчета. В улея между тях има трето, подвижно топче, което се удря шумно в тях при проводка. Този отчетлив звук, който издава, в комбинация с разплискванията на вода с главата, и плъзгането на апетитното тлъсто тяло по повърхността, не могат да останат незабелязани.
Освен атрактивната игра, друго характерно за Realis Pencil Popper 148 е добрият кастинг. Аеродинамичното тяло, удебелено и утежнено в задната част, тежащо 40 грама, лети като куршум. Освен това, вътрешността на тялото е разграфена диагонално на отделни секции, подобно на пчелна пита, което подсилва структурата на воблера, така че да издържи и най-зверските атаки.
Предната тройка е закачена на вграден в тялото вирбел, който се върти на 360 градуса и не позволява на рибите да усукват тройката и да се откачат лесно.
Realis Pencil Popper 148 е примамка за зверове, която няма да Ви разочарова!
37,20 лв.
Realis Pencil Popper 110
Realis Pencil Popper 110 е повърхностен воблер с двойно приложение. Тази примамка може да се води и като попър, и като уолкър, като може да се ползва и в "по-накъдрено" море.
Най-характерното за Realis Pencil Popper 110 са формата на тялото и главата. "Устата" на примамката е скосена навътре. При туич воблера навлиза във водния слой под ъгъл от 45 градуса и изплисква вода. Тялото е удебелено в задната част, като утежнението е разположено в опашката. За разлика от Realis Pencil Popper 148, който е утежнен с подвижни и фиксирани тежести и има звучна тракалка, 110-ятката е утежнена с една плочка тежест и няма акустична система. Друга разлика между двата размера е, че коремната тройка при по-големия е закачена на вирбел, докато при по-малкия арматурата е цяла по-дължина на воблера.
Тялото на Realis Pencil Popper 110 е подсилено отвътре, за да издържа и най-зверските атаки. Разграфено е на малки сегменти, по диагонал, подобно на пчелна пита. Куките също са здрави и надеждни, подходящи за борба с трофейни риби.
Realis Pencil Popper 110 е подходящ воблер за риболов на различни речни и морски риби. С него се постигат добри дистанции при замятане с лекота. Разцветките са разнообразни, като в гамата има както естествени, така и по-крещящи цветове. На него можете да хванете, както трофейни костури и распер, така и щука или сом. Морски видове (лаврак, лефер, дорадо и други) също няма да му останат длъжни.
31,30 лв.
Realis Pencil 85
Realis Pencil 85 е умалена версия на успешния Realis Pencil 110. Това е повърхностна примамка, тип уолкър (walker), с която винаги ще изпитвате адреналина от атаката.
Характерно за Realis Pencil примамките е малката издутина на "брадичката". Тази особеност позволява дори на начинаещ риболовец да направи с лекота walk-the-dog проводка, като плавно плъзга примамката наляво-надясно. А, при по-рязко издърпване на свободната линия, при обиране с макарата, Realis Pencil 85 се потапя леко, изплисквайки вода напред.
Друго много характерно за Realis Pencil 85, както и за по-големия Pencil 110 и по-малкия Pencil 65, е добрата дистанция, която се постига при замятане. В задния край на воблера има фиксирано топче тежест. Пред него има канал с още едно подвижно топче в него. При замятане подвижното топче се удря във фиксираното и дава мощен тласък на примамката. Същата тази система от топчета издава звучно тракане и при проводка, което допълнително настървява хищните риби.
Realis Pencil 85 е една от най-успешните повърхностни примамки при риболов на распер, бас лаврак, дорадо, щука, и други хищници, които ловуват по повърхността. Добавете я в кутиите си и усетете адреналина!
27,40 лв.
Realis Pencil 65
Realis Pencil 65 е умалена версия на по-големите си събратя Pencil 85, 100, 110 и 130. Това е повърхностен воблер, тип уолкър, с няколко интересни конструктивни особености.

Това, което е най-характерно за Realis Pencil е издутината на долната "устна", която го прави изключително лесен за ползване, дори за начинаещи спинингисти. Без много усилие с въдицата ще му придадете ефектна walk-the-dog игра, а при по-резки придърпвания и обирания с макарата, воблерът се потапя леко и изплисква вода напред.

За разлика от по-големите модели, които са утежнени с едно фиксирано и едно подвижно топче, Realis Pencil 65 е утежнен с две подвижни стоманени топчета, които издават силен шум при проводка, и спомагат далечните замятания.

С Realis Pencil 65 ще усетите истински адреналин от риболова на повърхността с лайт такъми. Примамката е много подходяща за риболов на костур, щука, распер, лаврак, меланури, кокали и други дребни морски хищници, които ловуват по повърхността. Има дори специална лимитирана серия на този размер с морски цветове - Realis Pencil 65 SW Limited.

Ако сте фенове на лайт риболова на повърхността, трябва да имате този уолкър в кутиите си!
27,40 лв.
Realis Pencil 130 SW LIMITED
Realis Pencil 130 SW Limited е морска версия в лимитирани цветове на Realis Pencil 130. Това е повърхностен воблер, тип уолкър, с добре балансирана аеродинамична форма, който лети далеч и се води с лекота по повърхността на водата.
Най-характерната особеност на Realis Pencil 130 SW Limited е издутината на "брадичката", която присъства при всички размери Realis Pencil на DUO. Този елемент от примамката обуславя нейното безпроблемно и лесно водене във водата. Силата и е walk-the-dog, но при по-резки придръпвания ще забележите, че може леко да се потапя и във водата, изплисквайки вода. Може също да се води и с високо вдигнат връх, с бързи къси туичове.
Realis Pencil 130 SW Limited е утежнен с две подвижни стоманени топчета, разположени в задната част на воблера, също като базовия модел. И също като базовия модел има много балансирана плаваемост, която позволява използването на по-големи куки, когато е нужно.
Това е воблер, който ще Ви донесе много адреналин от повърхностни атаки на едри риби. Подходящ е за риболов на лаврак, лефер, дорадо и други морски риби, които ловуват по повърхността. Можете да разчитате на него и в риболова на по-екзотични океански хищници.
33,30 лв.
Realis Pencil 130
Realis Pencil 130 e повърхностен воблер, тип уолкър. Това е най-големият размер от всички Realis Pencil-и на DUO. Дължината му е 130мм, а теглото 31.6 грама. Формата и теглото му предразполагат за постигането на много добри дистанции при замятане. Лети като куршум, движи се гладко и издава оглушителен шум. Този воблер е създаден да създава хаос. Повърхностните атаки ще Ви накарат да настръхнете.
Realis Pencil 130 има, характерната за всички пенсили от серията, издутина под "брадичката". Тя е основната причина за плавното и безпроблемно движение на воблера при проводка. С тази примамка се прави walk-the-dog с лекота. Дори и начинаещи риболовци ще се справят.
Воблерът е утежнен с две подвижни стоманени топчета, които се движат в задната му част. Плваемостта му е много балансирана, така че примамката може да се ползва и с по-голям размер куки, без това да нарушава позицията ѝ във водата и играта ѝ.
Realis Pencil 130 е страхотен уолкър за риболов на щука, распер, бас, сом, а също и за морски хищници като лефер, лаврак, дорадо и много други. Конструкцията и куките са изключително здрави и издържат на напъните и на трофейни хищници.
Тази примамка се произвежда и в лимитирана серия морски цветове - Realis Pencil 130 SW Limited.
31,30 лв.
Fang Stick 150 SW LIMITED
Realis Fang Stick 150 SW Limited е серия морски цветове на повърхностния воблер Realis Fang Stick 150. Това е воблер за риболов по повърхността с много мощна акустична система и много забележимо движение във водата.
Realis Fang Stick 150 SW Limited има същите характеристики като базовия модел и е оборудван по същия начин. В задната част на воблера има 4 стоманени топчета, които са акустичната система наречена от производителя "Quattro Knocker". По цялата дължина на тялото, по корема, е прокарана цяла здрава арматура, допълнително укрепена и с метални щифтове. Тялото е кухо за по-добра плаваемост, но стените му са подсилени, така че да устояват на зверски атаки. Подсилените стени подобряват и акустиката на тракалката.
Realis Fang Stick 150 SW Limited e е воблер, с който директно да атакувате най-бруталните морски хищници. Лефер, дорадо, туна и по-екзотични видове като тревали и уаху, не биха издържали на изнервящото движение на тази примамка по водата. Независимо, дали я водите с walk-the-dog или с по-дълги придърпвания, хаосът на повърхността е гарантиран.
Пригответе се и влезте в "Beast Mode" с Fang Stick 150 SW Limited още сега!

49,00 лв.
Fang Stick 150
Realis Fang Stick 150 е повърхностен воблер, който е част от Fang-Ops концепцията на DUO, таргетираща трофейни екзотични речни риби. Примамката е дълга 150мм и тежка 40 грама. Има обемен профил и мощна тракалка в тялото, които я издават от километри.
Най-характерната особеност на Realis Fang Stick 150 е акустичната система. Тя се състои от 4 подвижни стоманени топчета в задната половина на примамката, които произвеждат оглушително и дразнещо тракане. Шумът на примамката допълнително се усилва от специфичната структура на тялото и подсилените му стени. Тракалката е кръстена от производителя с атрактивното име "Quattro Knocker".
Стените на примамката са подсилени, за да устояват на мощните атаки на големите хищници. Арматурата е цяла, по цялата дължина на тялото, като минава под повърхността на воблера в коремната област, за да бъде оставена голяма кухина в тялото за по-добра плаваемост. Арматурата е допъпнително законтрена в тялото и с метални щифтове.
Realis Fang Stick 150 е голям и шумен воблер, който има много отчетливо движение по повърхността, изместващо много вода и създаващо истински хаос. Примамката не само се плъзга по водата, но и прави характерен плясък, който допълнително привлича хищника. Освен с walk-the-dog, воблерът може да се провожда и с дълги придърпвания по водата. Подобно поведение на воблер е много атрактивно не само за екзотични речни хищници, но и за сом, лефер, туна, тревали, уаху, дорадо и други морски риби. Примамката се произвежда и в морски цветове - Realis Fang Stick SW Limited.
Подгответе се добре, защото с Realis Fang Stick 150 наистина ще влезете в "Beast Mode"!
49,00 лв.
Tetra Works Poco Poco F
Tetra Works Poco Poco F е микро попер, създаден за лайт рок фишинг (light rock fishing), с идеята с него да се ловят малки лавраци, мормури, спари, саргус, меланура, кокали и други дребни морски хищни риби, които ловуват по повърхността. Въпреки малкия си размер, Tetra Works Poco Poco F успява да привлече не само малки хищници, обаче. На сметката си поперчето има и по-едри риби, включително и сладководни такива. С него успешно се лови щука, костур, распер и кефал.
С размер от 40мм и тегло от 3 грама, кухото тяло на Poco Poco F се презентира с лекота на желаното място. Лети добре, пльока силно и има тракалка в тялото. Този модел, за разлика от Poco Poco S работи по-добре на по-бавна проводка.
Tetra Works Poco Poco F се произвежда в разнообразни цветове, подходящи за риболов, както в светлата част на денонощието, в ясно и мрачно време, така и през нощта (когато става въпрос за морски риболов).
27,40 лв.
Rough Trail Hydra 220
Едва ли има по-спиращо дъха усещане за един риболовец от това да види повърхностна атака върху примамката си. Rough Trail Hydra 220 ще Ви осигури множество такива моменти в риболовите Ви! С хипнотизиращата си игра по повърхността, Hydra 220 имитира перфектно паническо движение на заргана. И именно това движение е ефектът, който ще провокира хищническите инстинкти на големи лефери, лаврак и други големи морски хищници.
Rough Trail Hydra 220 е бавнопотъващ воблер, тип пенсил, който е създаден за брегови риболов на големи пелагически хищни риби. Дългото тяло не позволява на зъбатите риби да нагълтат цялата примамката и намалява шансовете за случайни прегризвания на флуорокарбоновия повод. Също така, слабото и издължено тяло, позволява акуратна анимация на примамката без да се налага усилена работа с въдицата. Можете да придадете walk-the-dog игра на Hydra-та с много леки туичове с въдицата, които няма да Ви натоварват при по-продължителен риболов. Скипинг акцията на воблера се придава още по-лесно, само с равномерна проводка.
Rough Trail Hydra 220 реагира изключително бързо на анимацията от страна на риболовеца, без да се налагат много усилия и в същото време има изключително привлекателна игра за хищниците хранещи се на повърхността.
49,00 лв.
Rough Trail Hydra 175
Тялото е издължено, с малка глава и удебелена задна част, с идеята когато бъде нападнат от по-едри хищници да се избегнат доколкото може прегризвания на повода. За разлика от по-големия вариант, който е утежнен с 3 топчета, 175-тицата е утежнена с две стоманени топчета.
И при Rough Trail Hydra 175, също както и при 220-ката, не се изискват кой знае какви усилия от страна на риболовеца, за да се придаде игра на воблера. С леки туичове с върха може да се води на walk-the-dog проводка, и тогава воблера се движи наляво-надясно. На бърза равномерна проводка Hydra 175 започва да подскача по повърхността, имитирайки панически бягаща заргана. Перфектната примамка за повърхностен риболов на трофеи от брега!
47,00 лв.