Спининг риболов | Магазин Никулден

Спининг риболов

Екипът на НИКУЛДЕН ФИШИНГ,вече повече от 23 години,се старае заедно с Вас да изживява най-незабравимите моменти от спининг риболова,който е филoсoфия и начин на живот за нас.  

 

      Спининговият риболов е един от най-интересните и бързо развиващите се начини на риболов у нас и по света.

      Какво представлява риболова на спининг?

Идеята за риболова на спининг е искуствените примамки,които се използват,така да се презентират на рибите,че да се имитира максимално реалистично движението на естествената храна на хищните риби. Всяка година се измислят нови и нови изкуствени примамки,като се използват нови високо технологични материали.Най-новите и модерни изкуствени примамки за спининг се произвеждат от екологични и щадящи природата сплави,които заместват оловото и пластмасата,а силиконовите примамки,които остават във водата,след определен период от време се разграждат.Има вече и силикони за спининг,направени от материал,който може да се консумира.Екипът на НИКУЛДЕН ФИШИНГ,клуб КСР“НИКУЛДЕН“ и приятели,приведстваме и горещо препоръчваме при закупуване на блесни,воблери силикони и въобще на всякакви изкуствени примамки,да се избират тези,които най-малко замърсяват природата и щадят живота на рибите и водните обитатели!

      Какви са различията и типовете в риболова на спининг?

 Спининг риболова,особенно много избухна в няколко направления.

    --- Ултра лайт спининг

    --- Лайт спининг

    --- Спининг за щука

    --- Спининг за сом

    --- Морски спининг

    --- Ареа спининг

    --- Спининг за бас

    --- Стрийт фишинг

През последните една,две години ареа риболова/на пъстърви в арендовани водоеми/привлече изключитенно много почитатели.През 2021г. в Италия се проведе и първото ареа световно първенство.Стрийт фишинга/риболов на хишна риба в градски условия набира все повече и повече фенове.Очакваме и първото световно по стрийт фишинг.Другата голяма мания,която е обхванала вече сериозна част от спинингистите е риболова на бас.Това е рибата ,която най-много развива сладководния сининг в САЩ и Канада,а и в Япония са „полудели“ по риболова на бас с спининг.Първите басове се появиха в България през 2012г.След десет години вече има екземляри над 4-5кг.Борбени,хитри и сменящи ежечасно интереса си към различните видове изкуствени примамки,което прави риболова на бас невероятно интересен.Басът,който живее в България е от вида Largemouth Bass, или иначе казано широкоуст американски костур.Басовете атакуват воблери,въртящи се блесни,клатушки,повърностни примамки/попери,локъри/имитиращи жаби,насекоми,патета,мишки,змийчета та дори и птички.Всеки,който иска да лови американския разбойник,задължително трябва да притежава голям асортимент от силиконови примамки за бас.Спинери и спинербайт,примамки са в менютона широкоустия хищник.

 

 

 

 

Флуорокарбонов повод Daiwa PROREX FC LEADER SUPER SOFT - 50м

Daiwa PROREX FC LEADER SUPER SOFT
Флуорокарбоново влакно, произведено в Япония. То е  идеално за поводи, защото притежава висока износоустойчивост, като същевременно остава меко и лесно за връзване.  Подходящо е както за сладководен така и за морски риболов.
Отлично съотношение цена / качество.  


Почти невидимо във водата
Ниска разтегливост
Висока устойчивост на триене
Потъващо
Меко и удобно за връзване
Made in Japan


10,00 лв.
BKK Infinity Swivel JS Ролков Вирбел
BKK Infinity Swivel JS е модернизиран вирбел, предназначен да монтира вашите приспособления. 
11,67 лв.
Двойни куки Sensei Blue - F1601BN
Изключително здрави двойни куки, налични в различни размери. - Forged Повече за куките можете да прочетете в нашия FilStar Блог
4,67 лв.
Yarie T Crankup Jr Воблер
Yarie T-Crankup Jr. е новост от 2018 г. от японската компания Yarie. В конструкцията на T-Crankup Jr. F са използвани специални волфрамови топки, а формата му има много добри аеродинамични характеристики. Той има широк обхват на движение дори и при много ниски скорости. Когато не е в движение, воблерът се издига нагоре и по този начин ви позволява да ловите по различни начини.
28,75 лв.
Savage Gear 3D Jig Minnow 15g Пилкер
Savage Gear 3D Jig Minnow e проектиран така, че да се достигат с лекота големи дистанции и бързо да набира дълбочина, дори да има по-силни течения. Въпреки относително бързата скорост на пропадане, примамката блести ярко и трепти като ранена рибка, неустоима плячка за морските хищници. Jig Minnow e изключително лесен за ползване. Не е нужна висока скорост на водене или усилия при изтегляне за да се провокира хищник да атакува примамката. Примамката е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали риболовци.
11,75 лв.
Метален повод за щука Cormoran с тройна кука 1х7

Метален повод с монтирана тройка, готов за употреба за риболов на щука. Може да се ползва за риболов на щука и сом на дъно или на тапа. Повода е от седем нишки, усукани в едно тяло.
Номер кука - 1
Цвят: кафяв
Брой в опаковка: 1
Дължина: 50см
1,67 лв.
Халки Cormoran Split Rings

Първокласни сплескани пръстени от неръждаема стомана. Благодарение на използването на висококачествена пружинна стомана, тези разглобени пръстени достигат огромен товароносимост и стабилност.
3,00 лв.
Флуорокарбоновo влакно MAVER SLR Fluorine - 75m

Нов продукт за сезон 2022 -  MAVER SLR Fluorine 75м
След голямия успех на предишния флуорокарбон SLR, този сезон, MAVER пуснаха нов продукт, проектиран специално за риболов на плувка и фидер. Той е комбинация между флуорокарбон и монофил 50/50. Този материал е наречен FLUORINE
Защо се налага да се направи тази комбинация? Просто флуорокарбона, освен известните си предимства - твърдост, потъващ, абразивоустойчив и "невидим" има и недостатъци. На първо място, неговата твърдост не позволява да се връзват сигурно куките. И така е възможно куката да ви се "развърже" или просто влакното да се "счупи" на възела. Затова в по.дебелите размери спинингистите и тролингистите ползват специални възли и инструменти за своите монтажи. Също така теста на флуорокарбона и по-слаб в сравнение с монофила на 30-40%. А, както е известно, сладководните риболовци, търсят тънки и здрави влакна.
Сега с новия SLR Fluorine, теста е висок, здравината повишена, възела е сигурен, а самия материал е много по-гъвкав, мек и пластичен. Като влакното запазва и предимствата на флуорокарбона - абразивоустойчивост и невидимост.
Това прави SLR Fluorine, отличен за поводи за риболов на плувка, болонеза, фидер.
Made in JAPAN
 
 
18,33 лв.
Savage Gear UV Needle Jig 15cm 40g Пилкер
UV Needle Jig е перфектната метална имитация на зарган.Дългото изтънено тяло позволява примамката да бъде заметната на много голяма дистанция, също така има минимално съпротивление под вода при водене.Геометричният профил на UV Needle Jig е създаден така, че пропадайки отразява светлина с много сериозни отблясъци.Изтегляйки джига и връщайки линията обратно той пропада с много променливи движения и издава силни вибрации.Тялото има вградена стоманена тракалка, която излъчва силен звук при джигване привличайки хищните риби от разстояние.Има хибридно действие и може да се ползва за всякакъв тип риболов от брега или от лодка, като може да се води по всички познати техники за риболов с джигове.
15,83 лв.
Флуорокарбон DAIWA J-FLUOROCARBON 100m - различни диаметри

Новият J-Fluorocarbon от DAIWA!
Флуорокарбонов лидер 100м
Благодарение на нова, подобрена селекция на материалите, японските инженери на DAIWA, успяха да разработят много устойчив на износване материал. Също така има по-висока линейна здравина, като при това е достатъчно гъвкав, за да го използвате не само за повод, но и като основна линия на вашата макара.
J-Fluorocarbon предлага изключително съотношение цена-качество. Снабден е с гумена лента за фиксиране на ролката.
ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Висока линейна здравина.
Отлична здравина на възел.
Изключителна устойчивост на абразия.
100% потъване.
Произведено в Япония

20,00 лв.
Троен Ролков Вирбел Maver Tripla High Speed Competition

High Speed троен вирбел с карабинка. Може да се исползва и в сладка и в солена вода. Отлично качество с голяма якост. Перфектен за бомбарда, въртящи блесни изкуствени примамки.
5,83 лв.