Спининг риболов ✔️ nikulden.com

Спининг риболов


Екипът на НИКУЛДЕН ФИШИНГ,вече повече от 23 години,се старае заедно с Вас да изживява най-незабравимите моменти от спининг риболова,който е филoсoфия и начин на живот за нас.  

 

Спининговият риболов е един от най-интересните и бързо развиващите се начини на риболов у нас и по света.

Какво представлява риболова на спининг?

Идеята за риболова на спининг е изкуствените примамки, които се използват, така да се презентират на рибите, че да се имитира максимално реалистично движението на естествената храна на хищните риби. Всяка година се измислят нови и нови изкуствени примамки, като се използват нови високо технологични материали.

Най-новите и модерни изкуствени примамки за спининг се произвеждат от екологични и щадящи природата сплави, които заместват оловото и пластмасата, а силиконовите примамки, които остават във водата, след определен период от време се разграждат.Има вече и силикони за спининг, направени от материал, който може да се консумира.

Екипът на НИКУЛДЕН ФИШИНГ, клуб КСР“НИКУЛДЕН“ и приятели, приветстваме и горещо препоръчваме при закупуване на блесни, воблери силикони и въобще на всякакви изкуствени примамки, да се избират тези, които най-малко замърсяват природата и щадят живота на рибите и водните обитатели!

Какви са различията и типовете в риболова на спининг?

 Спининг риболова, особенно много избухна в няколко направления.

  • Ултра лайт спининг   
  • Лайт спининг
  • Спининг за щука
  • Спининг за сом
  • Морски спининг
  • Ареа спининг
  • Спининг за бас
  • Стрийт фишинг

През последните една, две години ареа риболова/на пъстърви в арендовани водоеми/привлече изключитенно много почитатели.През 2021г. в Италия се проведе и първото ареа световно първенство.Стрийт фишинга/риболов на хишна риба в градски условия набира все повече и повече фенове.Очакваме и първото световно по стрийт фишинг.

Другата голяма мания, която е обхванала вече сериозна част от спинингистите е риболова на бас.Това е рибата, която най-много развива сладководния сининг в САЩ и Канада, а и в Япония са „полудели“ по риболова на бас на спининг.

Първите басове се появиха в България през 2012г.След десет години вече има екземляри над 4-5кг.Борбени, хитри и сменящи ежечасно интереса си към различните видове изкуствени примамки,което прави риболова на бас невероятно интересен.Басът,който живее в България е от вида      Largemouth Bass, или иначе казано широкоуст американски костур.Басовете атакуват воблери,въртящи се блесни,клатушки,повърностни примамки/попери,локъри/имитиращи жаби,насекоми,патета,мишки,змийчета та дори и птички.Всеки,който иска да лови американския разбойник,задължително трябва да притежава голям асортимент от силиконови примамки за бас.Спинери и спинербайт,примамки са в „менюто“на широкоустия хищник.

 

Нов
Воблер SHIMANO CARDIFF FUWATORO 35f
Воблер за риболов на пъстърва на затворен водоем тип (АREA)
17,50 лв.
Нов
Комплект силиконови примамки DAIWA PROREX DUCKFIN SHAD SET 6см.-9бр.

PROREX DUCKFIN SHAD SET

Shad
Предлагаме успешния и популярен оригинален DAIWA DuckFin Shad също в набор от утвърдени цветове.
Заедно с нашите екипни риболовци избрахме цветови комбинации, които обикновено водят към успешен риболов. Комплектът Nature за чисти води и трудни дни – UV комплектът за кална вода и реакционни удари и комплектът UV & Nature за всяка ситуация.
Phthalate-free!
Комплектите Prorex DuckFin Shad се предлагат в следните цветови комбинации:

Nature Mix (gold perch, dirty roach, pearl mother)
UV Mix (UV green chartreuse, UV chartreuse, UV pearl)
UV & Nature Mix (chiayu, UV pearl, burning perch)


 
16,67 лв.
Нов
13,08 лв.