Спининг риболов ✔️ nikulden.com ✔️ ТОП ЦЕНИ

Спининг риболов

Какво представлява риболова на спининг?

 

Идеята за риболова на спининг е изкуствените примамки, които се използват, така да се презентират на рибите, че да се имитира максимално реалистично движението на естествената храна на хищните риби. Всяка година се измислят нови и нови изкуствени примамки, като се използват нови високо технологични материали.

 

Най-новите и модерни изкуствени примамки за спининг се произвеждат от екологични и щадящи природата сплави, които заместват оловото и пластмасата, а силиконовите примамки, които остават във водата, след определен период от време се разграждат.Има вече и силикони за спининг, направени от материал, който може да се консумира.

 

Екипът на НИКУЛДЕН ФИШИНГ, клуб КСР“НИКУЛДЕН“ и приятели, приветстваме и горещо препоръчваме при закупуване на блесни, воблери силикони и въобще на всякакви изкуствени примамки, да се избират тези, които най-малко замърсяват природата и щадят живота на рибите и водните обитатели!

 

Какви са различията и типовете в риболова на спининг?

 

Спининг риболова, особенно много избухна в няколко направления.

 

·        Ултра лайт спининг  

·        Лайт спининг

·        Спининг за щука

·        Спининг за сом

·        Морски спининг

·        Ареа спининг

·        Спининг за бас

·        Стрийт фишинг

 

През последните една, две години ареа риболовът на пъстърви в арендовани водоеми привлече изключитенно много почитатели. През 2021г. в Италия се проведе и първото ареа световно първенство. Стрийт фишинга /риболов на хишна риба в градски условия/ набира все повече и повече фенове. Очакваме и първото световно по стрийт фишинг.

 

Другата голяма мания, която е обхванала вече сериозна част от спинингистите е риболова на бас. Това е рибата, която най-много развива сладководния сининг в САЩ и Канада, а и в Япония са „полудели“ по риболова на бас на спининг.

 

Първите басове се появиха в България през 2012г.След десет години вече има екземляри над 4-5кг.Борбени, хитри и сменящи ежечасно интереса си към различните видове изкуствени примамки,което прави риболова на бас невероятно интересен. Басът, който живее в България е от вида Largemouth Bass, или иначе казано широкоуст американски костур. Басовете атакуват воблери, въртящи се блесни, клатушки, повърностни примамки /попъри, уокъри/ имитиращи жаби, насекоми, патета, мишки, змийчета та дори и птички. Всеки, който иска да лови американския разбойник, задължително трябва да притежава голям асортимент от силиконови примамки за бас. Спинери и спинербайт, примамки са в „менюто“ на широкоустия хищник.

Спининговият риболов е популярен метод за риболов, който използва въртяща се макара и въдица за замятане и извличане на примамка или стръв. Ето няколко начина за уловяне на риба:

 

Методи за риболов на спининг:

 

Casting and Retrieving: Замятане и извличане.Това е най-разпространеният метод за спинингов риболов. Просто хвърлете вашата примамка или стръв и я извадете, като навиете въдицата.

 

Jigging: Джигинг включва пускане на вашата примамка или стръв на дъното и след това подскачане нагоре и надолу. Това може да бъде много ефективно за улов на дънни риби като лаврак, костур и сом.

 

Drifting: Дрифтирането включва хвърляне на вашата примамка или стръв срещу течението и оставянето й да се носи надолу по течението. Това е чудесна техника за улов на пъстърва и други видове, които са чувствителни към шум и движение.

 

Trolling: Тролингът включва влачене на вашата примамка или стръв зад движеща се лодка. Това е страхотна техника за покриване на много вода и търсене на активни риби.

 

Drop Shotting: Дроп шот включва поставяне на вашата примамка или стръв над тежест, която стои на дъното. Това е страхотна техника за риболов в дълбоки води или когато рибата се държи близо до дъното.

 

Skipping: Прескачането включва хвърляне на вашата примамка или стръв така, че да прескача по повърхността на водата. Това може да бъде много ефективно за улавяне на бас и други видове, които са привлечени от повърхностно действие.

 

Walking the Dog: "Разхождането на кучето" включва движение на вашата примамка или стръв в зигзагообразен модел по повърхността на водата. Това може да бъде много ефективно за улов на горноводни видове като лаврак, щука и други.

 

Като цяло, ключът към успешния спинингов риболов е да съобразите правилната техника с условията и вида, към който се насочвате. Експериментирайте с различни техники и вижте кое работи най-добре за вас!

 

Най-добрите видове спининг примамки могат да варират в зависимост от вида риба, към който се насочвате, и условията на риболов, пред които сте изправени.

 

Ето обаче някои популярни и ефективни въртящи се примамки:

 

Spinnerbaits: Спинербейт са универсални и могат да се използват в различни риболовни среди. Имат въртящо се острие, което създава вибрации и светкавици във водата, привличайки рибата.

 

Crankbaits: Кранкбейтс се предлагат в различни форми и размери и са чудесни за имитиране на движението на плячка. Те имат устна за гмуркане, която ги кара да се гмуркат по-дълбоко, когато бъдат извадени, което ви позволява да покриете повече вода.

 

Джигове: Джиговете са популярен избор за риболов в тежко покритие или дълбоки води. Предлагат се в различни тегла и стилове и можете да добавите ремарке от мека пластмаса, за да подобрите привлекателността им.

 

Spoons: Блесните са класическа примамка за риболов, която се използва от много години. Те имат лъскава, метална повърхност, която имитира лъскавината на плячка, и могат да бъдат водени по различни начини.

 

Topwater примамки: Повърхностните примамките са предназначени да имитират плячка на риба, която плува на повърхността на водата. Те могат да бъдат много ефективни в спокойна вода или когато рибите се хранят активно.

 

Не забравяйте, че ефективността на примамката също зависи от цвета и размера, така че винаги е добра идея да имате различни опции в кутията си за принадлежности.

 

Екипът на НИКУЛДЕН ФИШИНГ, вече повече от 23 години се старае заедно с Вас да изживява най-незабравимите моменти от спининг риболова, който е филoсoфия и начин на живот за нас. 

 

Спининговият риболов е един от най-интересните и бързо развиващите се начини на риболов у нас и по света.

 

Пожелаваме Ви Наслука!

Нов
Клатушка - DAIWA "STEEZ" - SPOON 70MM

Качественa клатушка от DAIWA

Дължина - 7.0см
Тегло - 14.0гр
1бр Тройка - номер 4
Тип на водене - Права проводка, STOP&GO


20,00 лв.
Нов
Воблер - DAIWA "STEEZ" - CRANK 100F-SR 54MM

Качествен воблер от DAIWA

Дължина - 5.4см
Тегло - 10.1гр
2бр Тройки - номер 6
Тип - ПЛУВАЩ
Дълбочина на газене - 1.2 метра
Тип на водене - Права проводка, STOP&GO


25,00 лв.
Нов
Воблер - DAIWA "STEEZ" - CRANK 500F-DR 70MM

Качествен воблер от DAIWA

Дължина - 7.0см
Тегло - 27.8гр
2бр Тройки - номер 2
Тип - ПЛУВАЩ
Дълбочина на газене - 5.2 метра
Тип на водене - Права проводка, STOP&GO


26,00 лв.
Нов
Воблер - DAIWA "STEEZ" - MINNOW 110SP-SR

Качествен воблер от DAIWA

Дължина - 11.0см
Тегло - 14.4гр
3бр Тройки - номер 6
Тип - SUSPENDING
Дълбочина на газене - 1.3 метра
Тип на водене - Права проводка, Twiching, STOP&GO


35,00 лв.
Нов
Воблер - DAIWA "STEEZ" - MINNOW 110SP-MR

Качествен воблер от DAIWA

Дължина - 11.0см
Тегло - 15.0гр
3бр Тройки - номер 6
Тип - SUSPENDING
Дълбочина на газене - 1.7 метра
Тип на водене - Права проводка, Twiching, STOP&GO


35,00 лв.
Нов
Воблер - DAIWA "STEEZ" - SHAD 60SP-SR

Качествен воблер от DAIWA

Дължина - 6.0см
Тегло - 6.3гр
2бр Тройки - номер 7
Тип - SUSPENDING
Дълбочина на газене - 1.0 метра
Тип на водене - Права проводка, Twiching, STOP&GO


25,00 лв.
Нов
Воблер - DAIWA "STEEZ" - SHAD 60SP-MR

Качествен воблер от DAIWA

Дължина - 6.0см
Тегло - 6.7гр
2бр Тройки - номер 7
Тип - SUSPENDING
Дълбочина на газене - 2.0 метра
Тип на водене - Права проводка, Twiching, STOP&GO


25,00 лв.
Нов
Воблер - DAIWA "STEEZ" - SHAD 60SP-DR

Качествен воблер от DAIWA

Дължина - 6.0см
Тегло - 7.0гр
2бр Тройки - номер 7
Тип - SUSPENDING
Дълбочина на газене - 2.5 метра
Тип на водене - Права проводка, Twiching, STOP&GO


25,00 лв.
Нов
Силиконова скарида SeaBuzz Crazy Shrimp
SeaBuzz Crazy Shrimp е изключително реалистична примамка, чието сегментирано тяло, снабдено с крачета и пипала, създава илюзия за движение на истинска скарида във водата. Устойчивият TPE материал, от ...
12,50 лв.
Нов
Силикон Westin KickTeez Shadtail
Стартирайте излета си за хищник успешно с Westin KickTeez Shadtail - изключително ефективен силикон, който е лесен за монтаж като детска игра.
4,20 лв.
Нов
Макара - DAIWA 20 CROSSFIRE LT 4BS A

Нова, бюджетна макара от LT семейството на Daiwa
 
.Спецификации:

LT (Light & Tough)
TOUGH DIGIGEAR®
ATD™ drag system
Cross Wrap™ system
Infinite Anti-Reverse®
Silent oscillation system
CNC cut aluminum handle
Twist Buster® II line roller
ABS® aluminium longcast spool
Soft-touch handle knob


80,00 лв.
Нов
Спинингова макара - DAIWA 22 PROREX V LT

Новата концепция LT позволява изграждането на ултра-леки макари, които са по-силни и по-здрави от всякога.Тя е с алуминиево тяло, мощна и стабилна. Конструкцията на DAIWA Digigear II позволява гладко движение на линията, включително на тънки плетени линии.За използване на плетени влакна алуминиевата шпула е снабдена с централен гумен пръстен, който напълно предотвратява приплъзването.
Prorex V LT е проектиран за приложение с тънки оплетени линии. Дълбочината на макарата е специално замислена за по-малък капацитет.
Размерите 4000 C  и 4000 CXH са с кръгъл EVA кноб
Спецификации:

 

LT (Light & Tough)
Zaion V body
6(1CRBB) Ball Bearings
Zaion V AIR ROTOR
TOUGH DIGIGEAR®
ATD™ drag system
Infinite Anti-Reverse®
CNC cut aluminum handle
Hi-Grip handle knob
AIR BAIL®

 


210,00 лв.
Нов
Щипка - DAIWA PROREX "FISH LIP" Grip

Щипка за безопастно вадене и освобождаване на хищните риби. Има вграден кантар с максимално тегло 13кг.Транспортна дължина - 29см

90,00 лв.
Нов
Воблер Gomen Shad 60
Достигне ли дъното този воблер го докосва само с върха на носа си, което помага за избягването на водорасли.
15,90 лв.
Нов
Воблер Pike Fighter I MW
Доказани и успешни воблери за щука, бяла риба, костур и други хищници. Ненадминат както в сладка вода така и в солена. Оборудван със силна тракалка за идеален звук под водата. Прославените му плувни характеристики идват преди всичко зради формата му.
29,90 лв.
Нов
Травел спининг - DAIWA "FUEGO CAMO" TRAVEL SPIN - 2.40/15-50 4 секции

Качествени спининги на 4 секции.
Направени са за хора, които много пътуват и ползват самолет, където пренос на дълги калъфи се таксува отделно и скъпо.
Тези пръчки се събират в по-голям куфар и летят с багажа без доплащане.
Секциите се сглобяват със Spigot втулки, които се огъват под напрежение плавно и хармонично.
В допълнение пръчката е оборудвана с тънка карбонова бланка HVF, титаниево-оксидни водачи за морски риболов, SEAGUIDE макародържач и дръжка от EVA с камуфлажен дизайн.
Строй - Fast

150,00 лв.
Нов
Травел спининг - DAIWA "FUEGO CAMO" TRAVEL SPIN - 2.70/20-60 4 секции

Качествени спининги на 4 секции.
Направени са за хора, които много пътуват и ползват самолет, където пренос на дълги калъфи се таксува отделно и скъпо.
Тези пръчки се събират в по-голям куфар и летят с багажа без доплащане.
Секциите се сглобяват със Spigot втулки, които се огъват под напрежение плавно и хармонично.
В допълнение пръчката е оборудвана с тънка карбонова бланка HVF, титаниево-оксидни водачи за морски риболов, SEAGUIDE макародържач и дръжка от EVA с камуфлажен дизайн.
Строй - Fast

160,00 лв.
Нов
Джиг въдица - DAIWA 23 "SWEEPFIRE" JIGGERSPIN - 2.40м/8-35гр

Новоразработените много тънки бланки са приятно балансирани и бързата акция трудно се различава от тази на далеч по- скъпи въдици.
SWEEPFIRE JIGGERSPIN е снабдена с водачи от алуминиев оксид, които са подходящи за използване с плетени линии. 
 
Изключително съотношение цена-качество!

Тънкa и бързa
Коркова дръжка
Алуминиеви оксидни водачи
Строй - Fast


70,00 лв.