Спининг риболов ✔️ nikulden.com ✔️ ТОП ЦЕНИ

Спининг риболов

Какво представлява риболова на спининг?

 

Идеята за риболова на спининг е изкуствените примамки, които се използват, така да се презентират на рибите, че да се имитира максимално реалистично движението на естествената храна на хищните риби. Всяка година се измислят нови и нови изкуствени примамки, като се използват нови високо технологични материали.

 

Най-новите и модерни изкуствени примамки за спининг се произвеждат от екологични и щадящи природата сплави, които заместват оловото и пластмасата, а силиконовите примамки, които остават във водата, след определен период от време се разграждат.Има вече и силикони за спининг, направени от материал, който може да се консумира.

 

Екипът на НИКУЛДЕН ФИШИНГ, клуб КСР“НИКУЛДЕН“ и приятели, приветстваме и горещо препоръчваме при закупуване на блесни, воблери силикони и въобще на всякакви изкуствени примамки, да се избират тези, които най-малко замърсяват природата и щадят живота на рибите и водните обитатели!

 

Какви са различията и типовете в риболова на спининг?

 

Спининг риболова, особенно много избухна в няколко направления.

 

·        Ултра лайт спининг  

·        Лайт спининг

·        Спининг за щука

·        Спининг за сом

·        Морски спининг

·        Ареа спининг

·        Спининг за бас

·        Стрийт фишинг

 

През последните една, две години ареа риболовът на пъстърви в арендовани водоеми привлече изключитенно много почитатели. През 2021г. в Италия се проведе и първото ареа световно първенство. Стрийт фишинга /риболов на хишна риба в градски условия/ набира все повече и повече фенове. Очакваме и първото световно по стрийт фишинг.

 

Другата голяма мания, която е обхванала вече сериозна част от спинингистите е риболова на бас. Това е рибата, която най-много развива сладководния сининг в САЩ и Канада, а и в Япония са „полудели“ по риболова на бас на спининг.

 

Първите басове се появиха в България през 2012г.След десет години вече има екземляри над 4-5кг.Борбени, хитри и сменящи ежечасно интереса си към различните видове изкуствени примамки,което прави риболова на бас невероятно интересен. Басът, който живее в България е от вида Largemouth Bass, или иначе казано широкоуст американски костур. Басовете атакуват воблери, въртящи се блесни, клатушки, повърностни примамки /попъри, уокъри/ имитиращи жаби, насекоми, патета, мишки, змийчета та дори и птички. Всеки, който иска да лови американския разбойник, задължително трябва да притежава голям асортимент от силиконови примамки за бас. Спинери и спинербайт, примамки са в „менюто“ на широкоустия хищник.

Спининговият риболов е популярен метод за риболов, който използва въртяща се макара и въдица за замятане и извличане на примамка или стръв. Ето няколко начина за уловяне на риба:

 

Методи за риболов на спининг:

 

Casting and Retrieving: Замятане и извличане.Това е най-разпространеният метод за спинингов риболов. Просто хвърлете вашата примамка или стръв и я извадете, като навиете въдицата.

 

Jigging: Джигинг включва пускане на вашата примамка или стръв на дъното и след това подскачане нагоре и надолу. Това може да бъде много ефективно за улов на дънни риби като лаврак, костур и сом.

 

Drifting: Дрифтирането включва хвърляне на вашата примамка или стръв срещу течението и оставянето й да се носи надолу по течението. Това е чудесна техника за улов на пъстърва и други видове, които са чувствителни към шум и движение.

 

Trolling: Тролингът включва влачене на вашата примамка или стръв зад движеща се лодка. Това е страхотна техника за покриване на много вода и търсене на активни риби.

 

Drop Shotting: Дроп шот включва поставяне на вашата примамка или стръв над тежест, която стои на дъното. Това е страхотна техника за риболов в дълбоки води или когато рибата се държи близо до дъното.

 

Skipping: Прескачането включва хвърляне на вашата примамка или стръв така, че да прескача по повърхността на водата. Това може да бъде много ефективно за улавяне на бас и други видове, които са привлечени от повърхностно действие.

 

Walking the Dog: "Разхождането на кучето" включва движение на вашата примамка или стръв в зигзагообразен модел по повърхността на водата. Това може да бъде много ефективно за улов на горноводни видове като лаврак, щука и други.

 

Като цяло, ключът към успешния спинингов риболов е да съобразите правилната техника с условията и вида, към който се насочвате. Експериментирайте с различни техники и вижте кое работи най-добре за вас!

 

Най-добрите видове спининг примамки могат да варират в зависимост от вида риба, към който се насочвате, и условията на риболов, пред които сте изправени.

 

Ето обаче някои популярни и ефективни въртящи се примамки:

 

Spinnerbaits: Спинербейт са универсални и могат да се използват в различни риболовни среди. Имат въртящо се острие, което създава вибрации и светкавици във водата, привличайки рибата.

 

Crankbaits: Кранкбейтс се предлагат в различни форми и размери и са чудесни за имитиране на движението на плячка. Те имат устна за гмуркане, която ги кара да се гмуркат по-дълбоко, когато бъдат извадени, което ви позволява да покриете повече вода.

 

Джигове: Джиговете са популярен избор за риболов в тежко покритие или дълбоки води. Предлагат се в различни тегла и стилове и можете да добавите ремарке от мека пластмаса, за да подобрите привлекателността им.

 

Spoons: Блесните са класическа примамка за риболов, която се използва от много години. Те имат лъскава, метална повърхност, която имитира лъскавината на плячка, и могат да бъдат водени по различни начини.

 

Topwater примамки: Повърхностните примамките са предназначени да имитират плячка на риба, която плува на повърхността на водата. Те могат да бъдат много ефективни в спокойна вода или когато рибите се хранят активно.

 

Не забравяйте, че ефективността на примамката също зависи от цвета и размера, така че винаги е добра идея да имате различни опции в кутията си за принадлежности.

 

Екипът на НИКУЛДЕН ФИШИНГ, вече повече от 23 години се старае заедно с Вас да изживява най-незабравимите моменти от спининг риболова, който е филoсoфия и начин на живот за нас. 

 

Спининговият риболов е един от най-интересните и бързо развиващите се начини на риболов у нас и по света.

 

Пожелаваме Ви Наслука!

-0,18 лв.Нов
Куки DAIWA "STEEZ" WORM HOOK SS OFT-RING

Екстремно остри SaqSas Off Set куки, оборудвани с халкичка. Перфектен избор за Dropshot или Jika rig монтажи. Халкичката Ви позволява винаги да настроите правилното разстояние от оловото до примамката, така че монтажа да е максимално ефективен.Модел
Размер
Брой в пакет


17701-001
1
3


17701-100
1/0
3


17701-200
2/0
3


17701-300
3/0
35,82 лв.
6,00 лв.
-4,50 лв.Нов
Спининг въдици Daiwa PROREX S SPIN 22 - акция "MEDIUM LIGHT"

Серията Prorex S предлага широка гама от специализирани въдици за спининг риболов. Тънките и твърди HVF бланки показват впечатляващо представяне при замятане и са приятни за работа. HVF материалът, използван, изключително от DAIWA, се характеризира с много ниско съдържание на смола, което позволява производството на по-леки и по-бързи пръчки. Дръжката е комбинация от Корк/EVA, и заедно с ергономично оформения макародържач, значително допринася за удобната работа с тези въдици. Водачите Seaguide Zirconia спестяват тегло и обуславят бързите реакции на въдиците Prorex S. Бланките възстановяват началната си позиция моментално, след кастинг, което позволява изключително дълги и точни замятания!
Технологии:
• HVF® карбонова бланка
• Дръжка Cork/EVA
• Ергономичен макародържач
• Seaguide® Zirconia водачи
145,50 лв.
150,00 лв.
-4,50 лв.Нов
Спининг въдици Daiwa PROREX S SPIN 22 - акция "MEDIUM"

Серията Prorex S предлага широка гама от специализирани въдици за спининг риболов. Тънките и твърди HVF бланки показват впечатляващо представяне при замятане и са приятни за работа. HVF материалът, използван, изключително от DAIWA, се характеризира с много ниско съдържание на смола, което позволява производството на по-леки и по-бързи пръчки. Дръжката е комбинация от Корк/EVA, и заедно с ергономично оформения макародържач, значително допринася за удобната работа с тези въдици. Водачите Seaguide Zirconia спестяват тегло и обуславят бързите реакции на въдиците Prorex S. Бланките възстановяват началната си позиция моментално, след кастинг, което позволява изключително дълги и точни замятания!
Технологии:
• HVF® карбонова бланка
• Дръжка Cork/EVA
• Ергономичен макародържач
• Seaguide® Zirconia водачи
145,50 лв.
150,00 лв.
-10,20 лв.Нов
Спининг въдици DAIWA PROREX LTD SUPER SLIM LIMITED EDITION - ZANDER

Технологията на Daiwa – V-Joint позволява конструирането на изключително тънки и бързи бланки, които са адекватни на модерния спинингов риболов. Оборудвана с Fuji K водачи и Airsensor карбонов макародържач тази серия въдици е перфектния избор за риболов с всякакъв тип примамки или стил, съобразени с правилната акция и дължина.  X45 технологията свежда до минимум излишните усуквания и заклащания на бланката като резултата от това е по-точни и по-далечния хвърляния. 
Технологии:

HVF Nanoplus карбонова бланка
X45 технология
V-Joint Super Slim
Daiwa Air Sensor макародържач
Fuji Alconite K водачи

329,80 лв.
340,00 лв.
-6,00 лв.Нов
Спининг въдица Daiwa LEXA SPIN

Спининг въдиците Lexa са с напълно преработен дизайн и характеристики, те са убедителни във всяко отношение. HVF карбон, X45 карбонова конструкция, леки водачи от титаниев оксид направиха възможно създаването на леки въдици с бърз строй. Според нуждите Ви, в серията можете да откриете въдици подходящи, както за силов риболов с големи клатушки или воблери, така и чувствителни и леки модели за риболов с меки примамки. 
Технологии:

Свръхлека и бърза бланка
HVF® карбон
X45® карбонова конструкция
Макародържач Fuji®
Титаниево-оксидни водачи

194,00 лв.
200,00 лв.
-7,20 лв.Нов
Травел спининг въдица DAIWA SEAHUNTER Z SEABASS 1105 TRAVEL 3.35м / 28-84гр / 5 части

Daiwa Seahunter Z Seabass Travel е перфектен избор на спинингова въдица, за риболовци, които пътуват и трябва да се съобразят с препоръките на авиокомпанииите или разполагат с малко пространство за багаж в колите си. Изработена е от Премиум карбонови бланки и Титаниево-оксидни водачи, като това отличава въдицата с мощ и устойчивост. Може да я използвате за риболов в Средиземно море, както и по нашето Черноморие за редица техники и монтажи. Абсолютно универсална спининг въдица, която ще Ви помогне във всяка една риболовна ситуация, съобразявайки разумно акцията и примамките, които използвате.
Технически характеристики:

Премиум карбонови бланки
Титаниево-оксидни водачи
Винтов макародържач DPS
EVA дръжка
Върхова акция и мощна бланка
Текстилен транспортен калъф

232,80 лв.
240,00 лв.
-6,90 лв.Нов
Спининг въдица DAIWA SEAHUNTER Z SEABASS 1162 3.50м / 28-84гр / 2 части

Daiwa Seahunter Z Seabass е перфектен избор на спинингова въдица, за риболовци, които практикуват риболов с по-големи и тежки примамки в търсене на морски хищници. Изработена е от Премиум карбонови бланки и Титаниево-оксидни водачи, като това отличава въдицата с мощ и устойчивост. Може да я използвате за риболов на дистанция за лавраци или лефери в Средиземно море, както и по нашето Черноморие за редица техники и монтажи. Long Distance спининг въдица, която ще Ви помогне във всяка една риболовна ситуация, съобразявайки разумно акцията и примамките, които използвате. 
Технически характеристики:

Премиум карбонови бланки
Титаниево-оксидни водачи
Винтов макародържач DPS
EVA дръжка
Върхова акция и мощна бланка
Текстилен транспортен калъф

223,10 лв.
230,00 лв.
-24,00 лв.Нов
Спининг въдица - CORMORAN RAYCOR-X UL / LIGHT SPIN 1.95m / 2.05m / 2.10m

RAYCOR-X UL / LIGHT SPIN са серия спининг въдици, оборудвани с върхове от плътен карбон "шпиц". Този дизайн отлично се е доказал за риболов със силиконови примамки и микро клатушки. Тези спининги са перфектен избор за костур, кефал и пъстърва. Буквата X до модела RayCor е означение за Extra Fast строй. Той е походящ за перфектно разиграване на примамката, прецизни хвърляния и адекватни засечки. Въдицата е оборудвана с ергономичен, перфектно оформен макародържач - Sensi-Touch, който позволява директен контакт с бланката и предава усещането на най-леките вибрации и почуквания по примамката.

Ултра бърза HMC карбонова бланка
Премиум EVA дръжка
Sensi-touch макародържач
SiC водачи
Закачалка за куки
Тексителн транспортен калъф
Строй - Extra Fast

56,00 лв.
80,00 лв.
Нов
Воблер Salmo Whitefish Jointed
Превърналият се в класика Salmo Whitefish, който е и един от първите модели на марката, се завръща след дълго отсъствие в лимитирана серия с най-ловистите цветове. Серията е произведена в ограничен бр...
21,30 лв.
-2,70 лв.Нов
Плетено влакно Daiwa J-BRAID X8 MULTICOLOUR (мултиколор) - 500m

J-Braid X8 от DAIWA е изключителнo 8-нишково плетено влакно, което отговаря на най-високите очаквания и изисквания към плетените влакна. Можете да го използвате за най-различни риболовни техники, в море, реки или езера, и винаги да разчитате на безкомпромисните му качества и надеждност. J-Braid X8 преминава през водачите плавно и безшумно, което дава възможност и с леки примамки да достиганете далечни дистанции. Перфектно за спининг, baitcasting  и тролинг макари! Невероятно съотношение цена-качество!

8 нишково плетено влакно
Висока устойчивост на триене
Висока сила на опън
Кръгъл профил
Не се разтяга
Made in Japan

87,30 лв.
90,00 лв.
-10,50 лв.Нов
Спинингова макара Daiwa 18 CALDIA LT

DAIWA 18 Caldia LT се отличава с всички предимства на LT- технологията. 
Благодарение на базовата конструкцията LT, 18 Caldia LT е значително по-лека и мощна от предишната серия.  Нейният равен и плавен ход, гладкото движение на водещите механизми и лагери, удоволетворяват най-високите изисквания и очаквания на риболовците. Допълнително, Caldia LT има подобрена трансмисия и чувствителност.
Конструкцията MAGSEALED предотвратява навлизането на вода и прах във вътрешността на макарата. Лекото тяло - Zaion, осигурява перфектна, здрава и стабилна опора на задвижващото зъбно колело, и всички останали елементи от движещия механизъм на макарата.
 
Благодарение на широкия спектър от размери и предавки, тази серия покрива целия диапазон от ултра лек спининг до тежък морски спининг риболов.
 
Технологии:

LT (Light & Tough)
ZAION® body
MAGSEALED® body construction
6 лагера (включително 1 "CRBB®")
AIR ROTOR®
TOUGH DIGIGEAR®
ATD™ авансова система
Infinite Anti-Reverse®
Cross Wrap® system
Silent Oscillation® system
Aluminum Air spool
CNC cut фрезованата алуминиева дръжка
Мек и удобен кноб
AIR BAIL®
Twist Buster® II line roller

339,50 лв.
350,00 лв.
-2,40 лв.Нов
Плетено влакно Daiwa TOURNAMENT X8 BRAID EVO+ DARK GREEN (тъмно зелено) - 270м

TOURNAMENT X8 BRAID EVO+
Известният Tournament 8X-Braid е допълнително оптимизиран за версията EVO +. По-специално, повърхностното покритие е подобрено с по-голямо количество силикон като по този начин, плетеното влакно е много по-гладко и допълнително се редуцира шума във водачите. По този начин Tournament X8 Braid EVO + е технически едно от най-добрите плетени влакна на пазара в цял свят. Повърхността на EVO + не се нарушава дори при често използване и запазва кръглия си диаметър.

8 нишково плетено влакно
Абсолютно кръгло сечение
Силиконово повърхностно покритие
Висока здравина на възел    
Висока абразоустойчивост
100 % неразтегливо

77,60 лв.
80,00 лв.
-0,30 лв.Нов
Силиконова примамка DAIWA "STEEZ" STIRRING SHAD - 8.5 см / 7 бр в опаковка

STEEZ STIRRING SHAD е качествена силиконова примамка, която успешно привлича хищниците със своята атрактивна игра и специална технология на изработка. Може да се използва в комбинация с джиг-глави, чебурашки, офсетни куки и дроп-шот монтажи. Дори и при най-слабото въртене с макарата, опашката започва да се движи като това привлича и най-пасисните хищници. На фона на претоварения пазар с най-различни силиконови примамки, може да бъдете сигурни, че ако имате този шад в кутията си, винаги ще успеете да излъжете някой хитър хищник.
Една опаковка съдържа 7 броя
Теглото на един силикон е 8 гр
9,70 лв.
10,00 лв.
-0,90 лв.Нов
Плетено Влакно Daiwa J-BRAID X8 Chartreuse (жълто) - 150м

J-Braid X8 от DAIWA е изключителнo 8-нишково плетено влакно, което отговаря на най-високите очаквания и изисквания към плетените влакна. Можете да го използвате за най-различни риболовни техники, в море, реки или езера, и винаги да разчитате на безкомпромисните му качества и надеждност. J-Braid X8 преминава през водачите плавно и безшумно, което дава възможност и с леки примамки да достиганете далечни дистанции. Перфектно за спининг, baitcasting  и тролинг макари! Невероятно съотношение цена-качество!

8 нишково плетено влакно
Висока устойчивост на триене
Висока сила на опън
Кръгъл профил
Не се разтяга
Made in Japan

29,10 лв.
30,00 лв.
-5,10 лв.Нов
Спининг въдица - DAIWA "23 PROREX X" SENSOR SPIN - 2.30m / 2-10gr

Новите модели на познатите вече спининг въдици от DAIWA -  PROREX  X, са много добре балансирани и удобни за продължителен риболов. Карбоновата бланка HMC+ е с бърза акция и значителни резерви от мощност, което Ви позволява да се справите при всяка една битка с увереност! Водачите SeaGuide са подходящи и за морски риболов. Висококачествения EVA материал на дръжката и множеството други иновативни компоненти изграждат PROREX X SPIN като атрактивна въдица в по-ниския ценови сегмент. Х-образните оплетки от карбонови нишки върху дръжката осигуряват допълнителна стабилност и изключително елегантен външен вид. Богатата гама от въдици PROREX X предлага правилния модел за всяка една ситуация на съвременния спинингов риболов.Моделът Prorex X Sensor Spin е специално създаден за риболов с меки примамки или монтажи свързани с тях. Супер чувствителна бланка, оборудвана с Fuji Skeleton макародържач.
Технологии:

HMC+ carbon fiber blank
Първокласна Hard-EVA дръжка
SeaGuide - водачи
X-оплетка на дръжката
Строй – Extra Fast/Fast

164,90 лв.
170,00 лв.
-2,07 лв.Нов
Спининг въдица Daiwa 20 SWEEPFIRE SPIN 2.40m / 15-50gr

Тази серия спининг въдици се отличава с много тънки и приятно балансирани бланки. Бързата акция, трудно се различава от тази на далеч по-скъпи въдици. SWEEPFIRE SPIN са оборудвани с водачи от алуминиев оксид, които са подходящи за използване с плетени влакна. Изключително съотношение цена-качество!

Тънкa и бързa бланка
Коркова дръжка
Алуминиево-оксидни водачи

66,93 лв.
69,00 лв.