Аксесоари за лодка ✔️ nikulden.com

Аксесоари за лодка

Аксесоари за лодка може да включват множество различни неща, които да подобрят функционалността, комфорта и безопасността при плаване. Някои от най-популярните аксесоари за лодки са:

1.     Мотор за лодка - може да бъде бензинов или електрически, и предоставя допълнителна мощност на лодката.

2.     Весла - могат да се използват като допълнителен източник на сила за преместване на лодката, особено в случай на авария на мотора.

3.     Помпа за източване на вода - използва се за източване на водата, която може да попадне в лодката по време на плаване или при дъжд.

4.     Компас - предоставя точност на посоката при плаване.

5.     Радиостанция - използва се за комуникация с други лодки или за известяване на спасителни служби в случай на авария.

6.     Навигационна система - предоставя информация за позицията на лодката и позволява по-лесно намиране на желаната дестинация.

Стойката за сонар е аксесоар за лодки, който се използва за монтиране на сонара върху лодката. Сонарът е инструмент за намиране на риба или други обекти под водата, като изпраща звукови сигнали във водата и отчита отразяването на тези сигнали, за да определи разстоянието и формата на обектите.

Стойката за сонар може да бъде монтирана върху кормилото на лодката, като предоставя стабилна и сигурна платформа за поставяне на сонара. Това може да помогне за подобряване на точността на сонда и да предотврати драскотини или повреди на сонда, поради вибрации или други фактори, свързани с движението на лодката.

Стойките за сонари могат да бъдат направени от различни материали, като неръждаема стомана или алуминий, които са издръжливи на солена вода и други атмосферни условия. Освен това, някои стойки за сонари могат да се регулират по височина и ъгъл, за да се осигури оптимално положение на сондата спрямо повърхността на водата.

"Даунригер" (англ. "Downrigger") е устройство за улов на риба, което се използва в рибарски лодки и ви позволява да потопите стръвта на определена дълбочина. Състои се от специален прът, прикрепен към лодката, и блок с товар, който се спуска във водата и се задържа на желаната дълбочина. Към блока е прикрепена въдица със стръв.

Downrangers ви позволяват да ловите на по-големи дълбочини, където живеят по-големи екземпляри, а също така увеличават шансовете за успешен улов, тъй като стръвта е на определена дълбочина и не се плъзга по повърхността на водата. Те често се използват в риболовната индустрия, а също и от любители на риболова, особено на дълбоки езера и реки.

Стойки за въдица за лодка е специализирана конструкция, която се използва за поддръжка на въдиците при риболов от лодка. Това е удобен начин да се организира пространството в лодката и да се запази редът на въдиците, като същевременно се осигури оптимална функционалност при риболова.

Стойките за въдици за лодка могат да бъдат изработени от различни материали, като например неръждаема стомана, алуминий или пластмаса. Те могат да бъдат монтирани върху борда на лодката или да бъдат поставени върху специални основи, които са прикрепени към борда.

Когато избирате стойка за въдица за лодка, е важно да вземете предвид броя на въдиците, които ще използвате, както и техните размери и тегло. Трябва да се уверите, че стойката е достатъчно здрава и устойчива, за да се справи с теглото и натоварването на въдиците.

Prologic E-Motor Camou 12V 55lbs Електрически мотор за лодка

Стигнете до най-добрите места за риболов бързо и безшумно с този мощен, тих електрически мотор от 55lbs. Снабден с полезни функции като 16 см разтегателна дръжка, цифров дисплей на батерията, устойчив на удари вал и витло без плевели. Завършен със стилна камуфлажна глава на двигателя, двигателят не само работи безупречно, но и прави вашата лодка да изглежда страхотно - всичко това на изненадващо достъпна цена.
Не е подходящ за солена вода!

Максимална тяга: 55 lbs
Мощност: 12V, 105 Ah (препоръчително)
2-цифрен LCD монитор
360 градусово управление
5 предавки напред, 2 задни предавки
Гъвкав композитен вал
Телескопична дръжка 16 см
3-лопатен пропелер
CE тестван
Препоръчителен размер на лодката 5,40 м (18 фута)
Размери: 119 х 12 х 44 см
Тегло: 8,8 кг

690,00 лв.
Ima Original Floating Vest X-0 III Плаваща жилетка
Най-големия проблем, който риболовците имат с плаващи жилетки е усещането за умора, причинено от натоварването на раменете и кръста. Чрез концентриране на тежестта върху центъра на тялото постигнахме драстично намаляване на умората.
580,00 лв.
Камера Westin Escape Cam
Westin Escape Cam е най-малката и лека подводна камера за риболов, която ще ви направи отблизо свидетели на екшъна, който се случва под повърхността. Направете зашеметяващи видеоклипове на вашите подв...
325,00 лв.
Savage Gear Hand Pump 29PSI / 2Bar Ръчна помпа
Луксозна ръчна помпа за надуване на надуваеми лодки и каяци. Лесна за използване и супер ефективна, помпата също така разполага с малък циферблат, за да ви покаже точно налягането, за да сте сигурни, че няма да надуете недостатъчно или прекалено. Максималното налягане е не по-малко от 29 PSI (2 бара).
109,00 лв.
Savage Gear Belly Boat Pro-Motor 180 Seat Седалка за проходилка
Резервна седалка за проходилка Savage Gear Pro-Motor 180. Предлага се с противоплъзгаща подплата от пяна, която също повишава комфорта при седене. Снабден с две регулируеми презрамки за гърба с бързо закопчаване.
269,00 лв.
Savage Gear Belly Boat Pro-Motor 180 Bag Bow Чанта за проходилка
Резервна чанта , специално проектирана за проходилка Savage Gear PRO-MOTOR 180: пасва идеално в предната част на проходилката. Лесен за отваряне и затваряне, здрав и устойчив на вода.
124,00 лв.
Ремък за плаваща котва Westin W3 Drift Sock Harness
Висококачествен ремък за плаваща котва Westin W3 Drift Sock с размер от 240 cm. Ремъкът е плаващ и се откроява благодарение на своята цветова комбинация - яркожълто и черно.
48,50 лв.
Канджа усилена
Усилена канджа с размер 120 см, която не се разпъва допълнително.
31,90 лв.
Канджа Filstar
Здрава и надеждна кука за изваждане на рибата от водата. Телескопична дръжка, удобна ръкохватка и предпазител за куката. Канджата е от две секции, като едната се прибира в другата за по-лесно транспор...
28,00 лв.
Канджа FilStar Mini
Здрава и удобна телескопична канджа с предпазител за върха! Размер - мини - 60см.
22,00 лв.
Стойка за сонарна сонда CZ Sonar Bracket
Стойка за сонарна сонда, с която може лесно и практично да закрепите сондата в хоризонтално положение, за да си гарантирате по-добро изображение на картината.
66,00 лв.
Cannon Mini Troll - Даунригър
Приспособление за потапяне на изкуствената примамка на точно определена дълбочина при тролинг риболов представляващо портативен кран, който се монтира практически на всеки риболовен съд с транцева дъс...
335,00 лв.
Стойка за сонарна сонда CZ Sonar Bracket
Стойка за сонарна сонда, с която може лесно и практично да закрепите сондата в хоризонтално положение, за да си гарантирате по-добро изображение на картината.
66,00 лв.
Осигурителен шнур Daiichi Safety Rope KV
Осигурителният шнур Safety Rope KV на японската марка Daiichi е един изключително полезен продукт, не само за риболовците които искат да осигурят своите принадлежности по време на риболов от лодка, н...
34,50 лв.
CANNON - Easi Troll - Даунригер
Даунригерът служи за потапяне на примамката на точно определена дълбочина при тролинг. Този модел е с иновативен дизайн и удобно разположена хватка, която позволява прецизно спускане на примамката на ...
768,00 лв.