Аксесоари за лодка ✔️ nikulden.com

Аксесоари за лодка

Аксесоари за лодка може да включват множество различни неща, които да подобрят функционалността, комфорта и безопасността при плаване. Някои от най-популярните аксесоари за лодки са:

1.     Мотор за лодка - може да бъде бензинов или електрически, и предоставя допълнителна мощност на лодката.

2.     Весла - могат да се използват като допълнителен източник на сила за преместване на лодката, особено в случай на авария на мотора.

3.     Помпа за източване на вода - използва се за източване на водата, която може да попадне в лодката по време на плаване или при дъжд.

4.     Компас - предоставя точност на посоката при плаване.

5.     Радиостанция - използва се за комуникация с други лодки или за известяване на спасителни служби в случай на авария.

6.     Навигационна система - предоставя информация за позицията на лодката и позволява по-лесно намиране на желаната дестинация.

Стойката за сонар е аксесоар за лодки, който се използва за монтиране на сонара върху лодката. Сонарът е инструмент за намиране на риба или други обекти под водата, като изпраща звукови сигнали във водата и отчита отразяването на тези сигнали, за да определи разстоянието и формата на обектите.

Стойката за сонар може да бъде монтирана върху кормилото на лодката, като предоставя стабилна и сигурна платформа за поставяне на сонара. Това може да помогне за подобряване на точността на сонда и да предотврати драскотини или повреди на сонда, поради вибрации или други фактори, свързани с движението на лодката.

Стойките за сонари могат да бъдат направени от различни материали, като неръждаема стомана или алуминий, които са издръжливи на солена вода и други атмосферни условия. Освен това, някои стойки за сонари могат да се регулират по височина и ъгъл, за да се осигури оптимално положение на сондата спрямо повърхността на водата.

"Даунригер" (англ. "Downrigger") е устройство за улов на риба, което се използва в рибарски лодки и ви позволява да потопите стръвта на определена дълбочина. Състои се от специален прът, прикрепен към лодката, и блок с товар, който се спуска във водата и се задържа на желаната дълбочина. Към блока е прикрепена въдица със стръв.

Downrangers ви позволяват да ловите на по-големи дълбочини, където живеят по-големи екземпляри, а също така увеличават шансовете за успешен улов, тъй като стръвта е на определена дълбочина и не се плъзга по повърхността на водата. Те често се използват в риболовната индустрия, а също и от любители на риболова, особено на дълбоки езера и реки.

Стойки за въдица за лодка е специализирана конструкция, която се използва за поддръжка на въдиците при риболов от лодка. Това е удобен начин да се организира пространството в лодката и да се запази редът на въдиците, като същевременно се осигури оптимална функционалност при риболова.

Стойките за въдици за лодка могат да бъдат изработени от различни материали, като например неръждаема стомана, алуминий или пластмаса. Те могат да бъдат монтирани върху борда на лодката или да бъдат поставени върху специални основи, които са прикрепени към борда.

Когато избирате стойка за въдица за лодка, е важно да вземете предвид броя на въдиците, които ще използвате, както и техните размери и тегло. Трябва да се уверите, че стойката е достатъчно здрава и устойчива, за да се справи с теглото и натоварването на въдиците.

Ремък за плаваща котва Westin W3 Drift Sock Harness
Висококачествен ремък за плаваща котва Westin W3 Drift Sock с размер от 240 cm. Ремъкът е плаващ и се откроява благодарение на своята цветова комбинация - яркожълто и черно.
48,50 лв.
Канджа усилена
Усилена канджа с размер 120 см, която не се разпъва допълнително.
31,90 лв.
Канджа Ragot Gaff
Телескопична канджа от френския бранд Ragot, предлагащ тродукти за риболов с доказани качества. Канджата разполага с алуминиева дръжка, клипс за закачане към колан и кука от неръждаема стомана, към ко...
50,00 лв.
Канджа Filstar
Здрава и надеждна кука за изваждане на рибата от водата. Телескопична дръжка, удобна ръкохватка и предпазител за куката. Канджата е от две секции, като едната се прибира в другата за по-лесно транспор...
28,00 лв.
Канджа FilStar Mini
Здрава и удобна телескопична канджа с предпазител за върха! Размер - мини - 60см.
22,00 лв.
Стойка за сонарна сонда CZ Sonar Bracket
Стойка за сонарна сонда, с която може лесно и практично да закрепите сондата в хоризонтално положение, за да си гарантирате по-добро изображение на картината.
66,00 лв.
Cannon Mini Troll - Даунригър
Приспособление за потапяне на изкуствената примамка на точно определена дълбочина при тролинг риболов представляващо портативен кран, който се монтира практически на всеки риболовен съд с транцева дъс...
340,00 лв.
Стойка за сонарна сонда CZ Sonar Bracket
Стойка за сонарна сонда, с която може лесно и практично да закрепите сондата в хоризонтално положение, за да си гарантирате по-добро изображение на картината.
66,00 лв.
Savage Gear Hand Pump 29PSI / 2Bar Ръчна помпа
Луксозна ръчна помпа за надуване на надуваеми лодки и каяци. Лесна за използване и супер ефективна, помпата също така разполага с малък циферблат, за да ви покаже точно налягането, за да сте сигурни, че няма да надуете недостатъчно или прекалено. Максималното налягане е не по-малко от 29 PSI (2 бара).
109,00 лв.
Осигурителен шнур Daiichi Safety Rope KV
Осигурителният шнур Safety Rope KV на японската марка Daiichi е един изключително полезен продукт, не само за риболовците които искат да осигурят своите принадлежности по време на риболов от лодка, н...
30,50 лв.
Стойка за сонар Scotty Ball Mount With Fish Finder Top Plate
Scotty Ball Mount With Fish Finder Top Plate е стойка за сонар, на която може лесно, бързо и безопасно да поставите своя безценен сонар, за да ви бъде удобен за употреба по време на риболовен излет. С...
226,00 лв.
Scotty Стойка за лодка Power Lock
Стойка за лодка със заключващ механизъм, която може да се монтира странично или отгоре на палубата.
74,00 лв.
CANNON - Flash Weight - Тежест за даунригер
Тежестта има специално покритие от винил, което предпазва лодката от надраскване. Моделът разполага със светлоотразителни участъци върху кила, които привличат рибата.
112,00 лв.
Scotty Щипка за даунригер
Щипка за даунригер Mini Power grip - 1181. Натискът върху влакното може да бъде регулиран.
23,50 лв.