Изкуствени примамки за риболов на сом ✔️ nikulden.com

Изкуствени примамки за риболов на сом

Изкуствените примамки са популярна опция за риболовците на сомове, тъй като като могат да се използват за имитиране на вида, миризмата и действието на естествената стръв. Следват някои популярни изкуствени примамки за риболов на сом:

Меки силиконови примамки: Меките примамки, като червеи, личинки и примамки за плуване, са направени от мек, гъвкав материал, който може да имитира вида и усещането на жива стръв. Тези примамки често се монтират на куки или джиг глави и с тях може да се лови близо до дъното или на средна дълбочина.

Твърди примамки: Твърдите примамки, като воблери - crankbaits, jerkbaits и topwater примамки, са предназначени да имитират вида и действието на жива риба. Тези примамки често се използват за тролингов риболов на сом в открити води.

Джигове: Джиговете са примамки, които се състоят от кука с оловна глава и мека силиконова опашка. Те често се използват с жива или нарязана стръв и се лови с тях близо до дъното, за да имитират рибка за стръв или насекомо.

Spinnerbaits: Spinnerbaits - блесни (въртящи се и клатушки) са примамки, които имат метално листо, което се върти във водата, за да създадат вибрация и проблясъци, които могат да привлекат сом. Тези примамки често се ловят близо до повърхността или на средна дълбочина и могат да се използват както за канален сом, така и за европейски сом.

Когато използвате изкуствени примамки за риболов на сом, е важно да вземете предвид факторите като размера и поведението на целевите видове, времето на годината и условията на водата. Риболовците също трябва да експериментират с различни проводници и представяния на струята, за да намерят кое работи най-добре за конкретна риболовна ситуация. Наслука!

-4,98 лв.
Силикон за риболов на СОМ PELAGIC CAT LURE 21см. 75г.
Супер реалистична и детайлна мека примамка, разработена специално са сом. Примамката е с вградена тежест във себе си за да не плаши капризните риби, снабдена със здрава двойна кука закрепваща се със магнит за да не разкъсва примамката. Примамките са ароматизирани за да привличат рибите от по-голяма дистанция.
19,92 лв.
24,90 лв.
Воблер CORMORAN COR SP3 - 7.5cm, .5.5gr

Перфектната имитация на малка рибка, предпочитаната плячка от костур, щука и пъстърва. Благодарение на плаващата си конструкция, COR SP3 може да  лови на постоянна дълбочина  и успява дори при бавно, непрекъснато извличане. Но също при twitching и jerkbaiting.действие.      Тип:  suspending      Дълбочина на гмуркане: 1,5 метра


cormoranВоблерпримамки за риболов
12,00 лв.
Воблер Halco Sorcerer 125 DD+XDD
Един от топ воблерите за риболов на тролинг за сом и бяла риба.
34,90 лв.
Воблер Halco Sorcerer 90 STD+DD
Максималното замятане и обиране на воблера SORCERER с неговото уникално стройно движение, както и клатушкането на тялото му, тотално хипнотизират големите хищници.
30,90 лв.
Воблер Westin Spot-On Twin Turbo
Westin Spot-On Twin Turbo е повърхностна примамка, притежаваща уникален патентован дизайн, който прави примамката неустоима за хищниците, които се хранят на повърхността. Широкият профил, реалистичнит...
25,20 лв.
Морски воблер Nomura SHIRO

Универсална примамка, в типичен японски стил, особенно ефективна при бързо влачене , но може да се двжи и бавно или рязко. Създава силен шум и вибрации при движението си.
 
23,00 лв.
Морски воблер Nomura TAKASHI 14.7 см

Този воблер е подходящ за тролинг и кастинг. Движи се перфектно във вълните, издава силен звук при движение и има холографска окраска, специално подбрана за риболов в солена вода. 3D очи и  стоманени куки, устойчиви на солена вода.
 
23,00 лв.
Морски воблер Nomura SALTY

Плуващ, морски воблер с гладки линии и холографска окраска, отразяваща светлината по цялото тяло. Подходящ за спининг и лек тролинг. Специалната система за разпределение на тежестта, позволява изхвърляне на далечни дистанции.
Дълбочина на потъване: 0-2.5 m
22,00 лв.
Морски воблер Nomura Konan 11cm / 19.2gr

Action: Floating - [0-0.3m]
Хибриден воблер, създаден за морски риболов, но може да се използва и за реки и езера. В зависимост от начина на водене, са възможни два вида движение на воблера. Холографско, издълцено тяло и металическа окраска.
28,00 лв.
Воблер Daiwa TOURNAMENT SPIKE SP

Воблера SPIKE е съвместна разработка на Daiwa и един от най-добрите специаликти по bass на Япония, Toshi Namiki. Това е воблер за риболв в следните водни пластове 2.00 - 2.50м. Може да се ползва в сладководни водоеми и за крайбрежен морски риболов на лефери, паламуди и тунакита. 
28,00 лв.
Воблер Daiwa TOURNAMENT XL SHINER 130F

Японски воблер за кастингов и тролингов риболов на щука и бяла риба. Успешно може до се използва и за морски риболов.
36,00 лв.