Изкуствени примамки за риболов на сом ✔️ nikulden.com

Изкуствени примамки за риболов на сом

Изкуствените примамки са популярна опция за риболовците на сомове, тъй като като могат да се използват за имитиране на вида, миризмата и действието на естествената стръв. Следват някои популярни изкуствени примамки за риболов на сом:

Меки силиконови примамки: Меките примамки, като червеи, личинки и примамки за плуване, са направени от мек, гъвкав материал, който може да имитира вида и усещането на жива стръв. Тези примамки често се монтират на куки или джиг глави и с тях може да се лови близо до дъното или на средна дълбочина.

Твърди примамки: Твърдите примамки, като воблери - crankbaits, jerkbaits и topwater примамки, са предназначени да имитират вида и действието на жива риба. Тези примамки често се използват за тролингов риболов на сом в открити води.

Джигове: Джиговете са примамки, които се състоят от кука с оловна глава и мека силиконова опашка. Те често се използват с жива или нарязана стръв и се лови с тях близо до дъното, за да имитират рибка за стръв или насекомо.

Spinnerbaits: Spinnerbaits - блесни (въртящи се и клатушки) са примамки, които имат метално листо, което се върти във водата, за да създадат вибрация и проблясъци, които могат да привлекат сом. Тези примамки често се ловят близо до повърхността или на средна дълбочина и могат да се използват както за канален сом, така и за европейски сом.

Когато използвате изкуствени примамки за риболов на сом, е важно да вземете предвид факторите като размера и поведението на целевите видове, времето на годината и условията на водата. Риболовците също трябва да експериментират с различни проводници и представяния на струята, за да намерят кое работи най-добре за конкретна риболовна ситуация. Наслука!

Воблер Sorcerer 150 STD+XDD
Максималното замятане и обиране на воблера SORCERER с неговото уникално стройно движение, както и клатушкането на тялото му, тотално хипнотизират големите хищници. Отличаващ белег на модела е лекото тракане и усилена човка чрез системата Bulletproof bib, които придават сила и спомагат за преминаването дори и през клонки или дънери, без скъсване и повреда.
35,80 лв.
Блесни A-STATIC SCREAMING SPINNER 3/0 65G
Използването на тези блесни с ярки цветове може да бъде разликата между сух и мокър кеп. Подходящи за щука и сом.
38,90 лв.
Воблер за сом MADCAT INLINE RATTLERS
Може би това е първата по рода си твърда примамка, разработена специално за европейски сом.
25,90 лв.
Силикон за риболов на СОМ PELAGIC CAT LURE 21см. 75г.
Супер реалистична и детайлна мека примамка, разработена специално са сом. Примамката е с вградена тежест във себе си за да не плаши капризните риби, снабдена със здрава двойна кука закрепваща се със магнит за да не разкъсва примамката. Примамките са ароматизирани за да привличат рибите от по-голяма дистанция.
24,90 лв.
Блесни MADCAT BIG BLADE SPINNERS
Използването на тези блесни с ярки цветове може да бъде разликата между сух и мокър кеп. Подходящи за щука и сом.
13,90 лв.
Примамка за сом на кльонк MADCAT A-STATIC ADJUSTABLE CLONK TEASER 200g
Нова изключително успешна изкуствена примамка със силиконови пипала за риболов на кльонк.Вече с куки, които са гумирани, за да се сведе електрическото поле до минимум. Гуменото покритие върху куките може да се износи след продължителна употреба!
48,90 лв.
Воблер CORMORAN COR SP3 - 7.5cm, .5.5gr

Перфектната имитация на малка рибка, предпочитаната плячка от костур, щука и пъстърва. Благодарение на плаващата си конструкция, COR SP3 може да  лови на постоянна дълбочина  и успява дори при бавно, непрекъснато извличане. Но също при twitching и jerkbaiting.действие.      Тип:  suspending      Дълбочина на гмуркане: 1,5 метра


cormoranВоблерпримамки за риболов
10,00 лв.
Воблер Halco Sorcerer 125 DD+XDD
Един от топ воблерите за риболов на тролинг за сом и бяла риба.
33,00 лв.
Воблер Halco Sorcerer 90 STD+DD
Максималното замятане и обиране на воблера SORCERER с неговото уникално стройно движение, както и клатушкането на тялото му, тотално хипнотизират големите хищници.
29,00 лв.
Примамка за сом на кльонк MADCAT A-STATIC ADJUSTABLE CLONK TEASER 150g
Нова, изключително успешна примамка със силиконови пипала за риболов на кльонк.Вече с куки, които са гумирани, за да се сведе електрическото поле до минимум. Гуменото покритие върху куките може да се износи по време на употреба!
46,50 лв.