Куки за риболов ✔️ nikulden.com ✔️ НИСКИ ЦЕНИ

Куки за риболов

Риболовните куки са устройства, използвани за улавяне на риба чрез набождане в устата или тялото. Предлагат се в различни форми, размери и материали, в зависимост от вида риба, която се цели, и използвания метод на риболов.

Куките обикновено са направени от метал, като неръждаемата стомана и високовъглеродната стомана са популярен избор поради тяхната здравина и устойчивост на корозия. Някои куки също са направени от специализирани материали като волфрам, които са по-плътни и по-малки от другите метали, което позволява по-дискретно представяне на стръвта.

Предлагат се куки в различни размери, които се обозначават с числова система, варираща от най-малкия размер 32 до най-големия размер 19/0. Размерът на използваната кука ще зависи от размера на рибата, която се цели, и вида на използваната стръв.

За различните видове риболов се използват и различни форми на куките. Например, J-образната кука обикновено се използва за общ риболов и риболов на стръв, докато кръглата кука е популярна за риболов хвани-пусни, тъй като е по-малко вероятно да причини нараняване на рибата.

Важно е да използвате правилния размер и форма на куката за вида риба и използвания метод на риболов, за да осигурите най-добрия шанс за успех и да сведете до минимум щетите за рибата.

Предлагат се много различни видове риболовни куки, всяка от които е предназначена за специфични риболовни техники и видове риба. Ето някои от най-често срещаните видове:

 

J-куки: Това са най-разпространеният тип риболовни куки и имат форма като буквата J. Те са универсални и могат да се използват за различни риболовни техники.

Кръгли куки: Тези куки имат кръгла форма и обикновено се използват за риболов с хващане и пускане. Те са предназначени да закачат рибата в ъгъла на устата, намалявайки възможността от нараняване.

Тройни куки: Тези куки имат три точки и често се използват за риболов с изкуствени примамки. Те са ефективни за улов на риба, която удря бързо.

Куки за държачи на стръв: Тези куки имат шипове на дръжката, за да задържат стръвта на място, което ги прави ефективни за риболов на жива стръв.

Weedless hooks: Тези куки имат специален дизайн, който им позволява да се използват в райони с тежко покритие, като плевели или камъни.

Мухарски куки: Тези куки са специално проектирани за мухарски риболов, с дълга опашка и малък връх на куката.

Кръгли куки: Тези куки имат кръгла форма и обикновено се използват за риболов с хващане и пускане. Те са предназначени да закачат рибата в ъгъла на устата, намалявайки възможността от нараняване.

Куки за октопод: Тези куки имат по-късо стебло и широка междина, което ги прави идеални за улов на по-големи риби.

Куки за червей(Worm hooks): Тези куки имат дълга опашка и извита точка на куката, което ги прави идеални за риболов със стръв от мека пластмаса.

Drop shot куки: Тези куки имат уникален дизайн, който позволява тежестта да бъде прикрепена под куката, което ги прави идеални за фин риболов.

Риболовен магазин Никулден Ви пожелава – Наслука!

Нов
Куки MAVER Katana 1090A Nickel - 20 бр в пакет

Maver Katana 1090A Nickel са тънки и здрави куки с универсална употреба. Пробиват с лекота всякакви видове червеи, камола и други ларви. Отличават се със дълго стебло, широка извивка и право добре изразено острие.

20 броя в опаковка
С контра
Made in Japan

5,00 лв.
Нов
Куки Middy KM-4 Carp X-Strong Spade /без контра/

Куките Middy KM-4 притежават класическа форма, изработена от 110 HI-Carbon стомана. Това е изключително здрава и устойчива кука, подходяща за риболов на едри риби в комерсиални и естествени водоеми. Подобна на много от куките на Middy, KM-4 е обработена с тефлоново покритие, което предотвратява отблясъците.

10 броя в опаковка

4,00 лв.
Нов
Куки MAVER Jurassic Series J02 - 15 бр в пакет

Jurassic J02 е класическа, права, бяла кука. Тънка, карбонова с дълго острие, химически заточено. Отлично качество. Куката J02 няма да Ви подведе и в най-екстремните риболовни ситуации. Подходяща е за всички видове риболов. С малките номера може да се лови отлично на болонеза, щека или мач. Препоръчителна дебелина на влакната: 0.10 - 0.22мм, според големината на куката.
2,80 лв.
Нов
Вързани куки - Daiwa TOURNAMENT X-Power Feeder Hooks

Усилени вързани куки, предназначени за фидер риболов.Модел
Цвят
Размер No
Дължина см
Дебелина на влакното
Брой в опаковка


14455-004
Черен
4
80
0.23 мм
10


14455-006
Черен
6
80
0.23 мм
10


14455-008
Черен
8
80
0.20 мм
10


14455-010
Черен
10
80
0.18 мм
10


14455-012
Черен
12
80
0.18 мм
108,00 лв.
Нов
Куки GT-Bio Kalamy Squid
Ковани куки от въглеродна стомана за GT-Bio Kalamy Squid с изключително остър връх, подходящи за соленоводен риболов, с extra wide gape. Могат да се ползват и с други примамки.
11,90 лв.
Нов
Куки Middy KM-1 Baggin Carp Eyed /без контра/

Куките Middy KM-1 притежават класическа форма с ухо. Подходящи са за направа на монтажи „на косъм“, за метод фидер или риболов на плувка. Това са изключително здрави и устойчиви куки, подходящи за риболов на едри риби в комерсиални и естествени водоеми.

10 броя в опаковка

4,00 лв.
Нов
Тройни куки DAIWA PROREX SAQSAS ASSIST TREBLE - No 1/0 - 4

Специална тройна, assist кука, с напълно открити върхове. Шиповете на стеблото просто се забиват в силиконовата примамка и не причиняват никакви повреди. Изключително остри – с покритие SaqSas.
14,00 лв.
Нов
Куки MAVER Katana 1245A Black Nickel - 10 бр в опаковка


Куки подходящи за закачане на дълги червеи или малки рибки
Предлагат се в опаковка от 10 броя
Цвят: Черен Никел
С Ухо
С контра
Made in Japan

4,00 лв.
Нов
Помощна система DAIWA PX HEAD - TAIL STINGER - Small (3.5cm)

Помощна система за меки примамки, състояща се от тройна кука, изключително здрав повод с дължина 3.5 см и шипове за прикрепяне на системата към примамката. Шиповете на стеблото просто се забиват в силиконовата примамка и не причиняват никакви повреди, като застопоряват assist тройката. Изключително остри – с покритие SaqSas. Поводът се закрепят към карабинката на лидера, халка или джиг глава, в зависимост от монтажа или желания ефект.

Дължина – 3.5 см
Тест – 25.0 кг
Брой в опаковка – 2 бр

8,00 лв.
Нов
Помощна система DAIWA PX TAIL STINGER - M/L - 7/10cm

Помощна система за меки примамки, състояща се от тройна кука, изключително здрав повод с дължина 3.5 см и шипове за прикрепяне на системата към примамката. Шиповете на стеблото просто се забиват в силиконовата примамка и не причиняват никакви повреди, като застопоряват assist тройката. Изключително остри – с покритие SaqSas. Поводът се закрепят към карабинката на лидера, халка или джиг глава, в зависимост от монтажа или желания ефект.

Дължина – 7/10 см
Тест – 25.0 кг
Брой в опаковка – 2 бр

8,00 лв.
Gamakatsu куки LS 5013F
Дългото рамо е идеално за закачане на червеи, силиконови примамки и филета от риба. Това също така позволява и лесното откачане на куката, без дори да докосвате рибата.
7,00 лв.
Gamakatsu куки WORM 325 MB MICRO GAME
Уникалната извивка G-Lock държи силиконовата примамка сигурно и скрито.
8,10 лв.
Куки с повод Westin Braided Stinger
Stinger монтаж със здрава и остра тройна кука и плетено влакно. Може да се захване за гърба на примамката или да се прекара направо през силикона.
7,80 лв.
-2,32 лв.
Куки с повод и стопер Westin Braided Stinger
Stinger монтаж със здрава и остра тройна кука и плетено влакно. Може да се захване за гърба на примамката или да се прекара направо през силикона. Разполага с подвижен стопер за регулиране н...
7,08 лв.
9,40 лв.
Rudies Meba Dart Head Микро джиг глава
Meba Dart Head е микро джиг глава, предназначена за малки силиконови примамки. Отличават се с уникален профил, който в комплект с 3D очите и специфичното изражение им придава много реалистичен вид във водата.
7,90 лв.
Rudies Meba Vibe Head Микро джиг глава
Meba Vibe Head е микро джиг глава с три позиции на закачане на карабинката. Предназначена за малки силиконови примамки. Отличават се с уникален профил, който в комплект с 3D очите и специфичното изражение им придава много реалистичен вид във водата.
8,90 лв.
Rudies Gyoshi Hook Асист куки
Здрави и мощни двойни помощни куки за супер леки джигове.
7,50 лв.
Куки VMC Slow Master 7336
Куки VMC Slow Master 7336 са изключително остри куки предназначени главно за джиг монтаж като може да се използват и в комбинация с жива стръв.
6,20 лв.