Куки за риболов ✔️ nikulden.com ✔️ НИСКИ ЦЕНИ

Куки за риболов

Риболовните куки са устройства, използвани за улавяне на риба чрез набождане в устата или тялото. Предлагат се в различни форми, размери и материали, в зависимост от вида риба, която се цели, и използвания метод на риболов.

Куките обикновено са направени от метал, като неръждаемата стомана и високовъглеродната стомана са популярен избор поради тяхната здравина и устойчивост на корозия. Някои куки също са направени от специализирани материали като волфрам, които са по-плътни и по-малки от другите метали, което позволява по-дискретно представяне на стръвта.

Предлагат се куки в различни размери, които се обозначават с числова система, варираща от най-малкия размер 32 до най-големия размер 19/0. Размерът на използваната кука ще зависи от размера на рибата, която се цели, и вида на използваната стръв.

За различните видове риболов се използват и различни форми на куките. Например, J-образната кука обикновено се използва за общ риболов и риболов на стръв, докато кръглата кука е популярна за риболов хвани-пусни, тъй като е по-малко вероятно да причини нараняване на рибата.

Важно е да използвате правилния размер и форма на куката за вида риба и използвания метод на риболов, за да осигурите най-добрия шанс за успех и да сведете до минимум щетите за рибата.

Предлагат се много различни видове риболовни куки, всяка от които е предназначена за специфични риболовни техники и видове риба. Ето някои от най-често срещаните видове:

 

J-куки: Това са най-разпространеният тип риболовни куки и имат форма като буквата J. Те са универсални и могат да се използват за различни риболовни техники.

Кръгли куки: Тези куки имат кръгла форма и обикновено се използват за риболов с хващане и пускане. Те са предназначени да закачат рибата в ъгъла на устата, намалявайки възможността от нараняване.

Тройни куки: Тези куки имат три точки и често се използват за риболов с изкуствени примамки. Те са ефективни за улов на риба, която удря бързо.

Куки за държачи на стръв: Тези куки имат шипове на дръжката, за да задържат стръвта на място, което ги прави ефективни за риболов на жива стръв.

Weedless hooks: Тези куки имат специален дизайн, който им позволява да се използват в райони с тежко покритие, като плевели или камъни.

Мухарски куки: Тези куки са специално проектирани за мухарски риболов, с дълга опашка и малък връх на куката.

Кръгли куки: Тези куки имат кръгла форма и обикновено се използват за риболов с хващане и пускане. Те са предназначени да закачат рибата в ъгъла на устата, намалявайки възможността от нараняване.

Куки за октопод: Тези куки имат по-късо стебло и широка междина, което ги прави идеални за улов на по-големи риби.

Куки за червей(Worm hooks): Тези куки имат дълга опашка и извита точка на куката, което ги прави идеални за риболов със стръв от мека пластмаса.

Drop shot куки: Тези куки имат уникален дизайн, който позволява тежестта да бъде прикрепена под куката, което ги прави идеални за фин риболов.

Риболовен магазин Никулден Ви пожелава – Наслука!

Нов
Куки Filstar Premium Feeder F1273BN
Висококачествени куки F1273BN от серията Filstar Premium Feeder, които са изработени от въглеродна стомана и имат химически заточени остриета. Моделът е в цвят Black Nickel и има компютърно проектиран...
5,20 лв.
Нов
Куки F1403TN
Висококачествени куки F1403TN Sensei Blue, изработени от въглеродна стомана и налични в различни размери. Моделът е с право дълго рамо, ринг и химически заточени остриета.
2,50 лв.
Нов
Savage Gear Monster Vertical 150g 1pc Джиг глава
С мека скин глава и централен тирбушон, Monster Vertical е идеална джиг глава за монтаж с силиконови примамки като Monster Slug. Предлагайки невероятен баланс, тя също така разполага с опция за монтаж Line Thru.
29,00 лв.
Куки MAVER Katana 1090A Nickel - 20 бр в пакет

Maver Katana 1090A Nickel са тънки и здрави куки с универсална употреба. Пробиват с лекота всякакви видове червеи, камола и други ларви. Отличават се със дълго стебло, широка извивка и право добре изразено острие.

20 броя в опаковка
С контра
Made in Japan

5,00 лв.
Куки Middy KM-4 Carp X-Strong Spade /без контра/

Куките Middy KM-4 притежават класическа форма, изработена от 110 HI-Carbon стомана. Това е изключително здрава и устойчива кука, подходяща за риболов на едри риби в комерсиални и естествени водоеми. Подобна на много от куките на Middy, KM-4 е обработена с тефлоново покритие, което предотвратява отблясъците.

10 броя в опаковка

4,00 лв.
Куки MAVER Jurassic Series J02 - 15 бр в пакет

Jurassic J02 е класическа, права, бяла кука. Тънка, карбонова с дълго острие, химически заточено. Отлично качество. Куката J02 няма да Ви подведе и в най-екстремните риболовни ситуации. Подходяща е за всички видове риболов. С малките номера може да се лови отлично на болонеза, щека или мач. Препоръчителна дебелина на влакната: 0.10 - 0.22мм, според големината на куката.
2,80 лв.
Вързани куки - Daiwa TOURNAMENT X-Power Feeder Hooks

Усилени вързани куки, предназначени за фидер риболов.Модел
Цвят
Размер No
Дължина см
Дебелина на влакното
Брой в опаковка


14455-004
Черен
4
80
0.23 мм
10


14455-006
Черен
6
80
0.23 мм
10


14455-008
Черен
8
80
0.20 мм
10


14455-010
Черен
10
80
0.18 мм
10


14455-012
Черен
12
80
0.18 мм
108,00 лв.
Куки GT-Bio Kalamy Squid
Ковани куки от въглеродна стомана за GT-Bio Kalamy Squid с изключително остър връх, подходящи за соленоводен риболов, с extra wide gape. Могат да се ползват и с други примамки.
11,90 лв.
Куки Middy KM-1 Baggin Carp Eyed /без контра/

Куките Middy KM-1 притежават класическа форма с ухо. Подходящи са за направа на монтажи „на косъм“, за метод фидер или риболов на плувка. Това са изключително здрави и устойчиви куки, подходящи за риболов на едри риби в комерсиални и естествени водоеми.

10 броя в опаковка

4,00 лв.
Тройни куки DAIWA PROREX SAQSAS ASSIST TREBLE - No 1/0 - 4

Специална тройна, assist кука, с напълно открити върхове. Шиповете на стеблото просто се забиват в силиконовата примамка и не причиняват никакви повреди. Изключително остри – с покритие SaqSas.
14,00 лв.
Куки MAVER Katana 1245A Black Nickel - 10 бр в опаковка


Куки подходящи за закачане на дълги червеи или малки рибки
Предлагат се в опаковка от 10 броя
Цвят: Черен Никел
С Ухо
С контра
Made in Japan

4,00 лв.
Помощна система DAIWA PX HEAD - TAIL STINGER - Small (3.5cm)

Помощна система за меки примамки, състояща се от тройна кука, изключително здрав повод с дължина 3.5 см и шипове за прикрепяне на системата към примамката. Шиповете на стеблото просто се забиват в силиконовата примамка и не причиняват никакви повреди, като застопоряват assist тройката. Изключително остри – с покритие SaqSas. Поводът се закрепят към карабинката на лидера, халка или джиг глава, в зависимост от монтажа или желания ефект.

Дължина – 3.5 см
Тест – 25.0 кг
Брой в опаковка – 2 бр

8,00 лв.
Помощна система DAIWA PX TAIL STINGER - M/L - 7/10cm

Помощна система за меки примамки, състояща се от тройна кука, изключително здрав повод с дължина 3.5 см и шипове за прикрепяне на системата към примамката. Шиповете на стеблото просто се забиват в силиконовата примамка и не причиняват никакви повреди, като застопоряват assist тройката. Изключително остри – с покритие SaqSas. Поводът се закрепят към карабинката на лидера, халка или джиг глава, в зависимост от монтажа или желания ефект.

Дължина – 7/10 см
Тест – 25.0 кг
Брой в опаковка – 2 бр

8,00 лв.
Gamakatsu куки LS 5013F
Дългото рамо е идеално за закачане на червеи, силиконови примамки и филета от риба. Това също така позволява и лесното откачане на куката, без дори да докосвате рибата.
7,00 лв.
Gamakatsu куки WORM 325 MB MICRO GAME
Уникалната извивка G-Lock държи силиконовата примамка сигурно и скрито.
8,10 лв.
Куки с повод Westin Braided Stinger
Stinger монтаж със здрава и остра тройна кука и плетено влакно. Може да се захване за гърба на примамката или да се прекара направо през силикона.
7,80 лв.
-2,32 лв.
Куки с повод и стопер Westin Braided Stinger
Stinger монтаж със здрава и остра тройна кука и плетено влакно. Може да се захване за гърба на примамката или да се прекара направо през силикона. Разполага с подвижен стопер за регулиране н...
7,08 лв.
9,40 лв.
Rudies Meba Dart Head Микро джиг глава
Meba Dart Head е микро джиг глава, предназначена за малки силиконови примамки. Отличават се с уникален профил, който в комплект с 3D очите и специфичното изражение им придава много реалистичен вид във водата.
7,90 лв.
Rudies Meba Vibe Head Микро джиг глава
Meba Vibe Head е микро джиг глава с три позиции на закачане на карабинката. Предназначена за малки силиконови примамки. Отличават се с уникален профил, който в комплект с 3D очите и специфичното изражение им придава много реалистичен вид във водата.
8,90 лв.