Риболовни макари - преден аванс ✔️ nikulden.com ✔️ СУПЕР ЦЕНИ

Риболовни макари - преден аванс

Макарите с преден аванс са може би най-популярният съществуващ вид риболовна макара. Той е много ефективен и издръжлив. Начинаещите нямат проблеми да го използват и лесно свикват с начина му на работа по време на риболов.Копчето на аванса (спирачката) е разположено отпред на шпулата и при завъртане се затяга или разхлабва в зависимост от нуждата.

В риболовен магазин Никулден ще намерите богата гама от марки и модели риболовни макари с преден аванс - подбрани по качество и здравина.

Риболовен магазин Никулден Ви пожелава - Наслука!

Нов
Shimano Miravel 1000
https://www.youtube.com/watch?v=pbhumWiqaT4https://www.youtube.com/watch?v=pbhumWiqaT4
234,00 лв.
Нов
Shimano Miravel 5000 XG
https://www.youtube.com/watch?v=gZvcSdvmwY4
275,00 лв.
Нов
Shimano Stradic 4000 FM
https://www.youtube.com/watch?v=UBFXlc_atKw
440,02 лв.
Нов
Макара DAIWA 20 TOURNAMENT QD - 3010/4010

Произведение на изкуството в сферата на инженеринга на риболовните макари! Така накратко може да се характеризира новата DAIWA Tournament QD!
С този великолепен модел DAIWA представя серия макари проектирани специално за риболов на мач и фидер. Модела е предвиден за дълговременна, безмилостна употреба и няма да Ви подведе нито на свободен риболов, нито на състезание.
Тялото е HardbodyZ - патентована конструкция и побира в себе си отличната кинематика и предавките на Tough Digigear. Оптимизирайки системата, Daiwa са внедрили лекия и здрав Zaion rotor, като значително са редуцирали теглото на макарата в сравнение с предишния модел TD-X.
В продължение на прегледа на модела, той е оборудван с MagSealed защита от прах и вода на вътрешния механизъм, което удължава значително живота на механиката на макарата.
При аванса е внедрена Quick Drag предна авансова система. Така можете да реагирате с затягане или отпускане на аванса за секунди, само с половин оборот завъртане на крилчатката.
Модела е оборудван с  Longcast ABS алуминиева шпула. Тя е широка и дълга и помага за лесното развиване на влакното при замятане, намалява усукването, елиминира брадите и повишава мощността на хода при навиване/прибиране.
Накрая следва и една приятна изненада. В кутията на макарата ще намерите и две допълнителни Longcast ABS алуминиеви шпули! Същите с каквата е оборудвана и макарата. Така шпулите са общо 3 броя и ще покрият всички Ваши изисквани за подготвени монофилни и плетени влакна.
Технологии и окомплектовка:

Magsealed Aluminium Body & Line Roller
Zaion Air Rotor
LC Long Cast ABS Spool
One-Touch Folding Handle
QD Quick Drag
Air Bail
Tough Digigear
HIP High Impact Line Clip
Infinite Anti-Reverse
Cross Wrap
2 бр. Резервни шпули

580,00 лв.
Нов
Макара с преден аванс DAIWA 17 BALLISTIC LT

Daiwa Ballistic LT е макара с модерен дизайн, при производството, на която са използвани иновативните и LT /Light&Tough/ и MAG SEALED технологии. Новите LT макари са значително по-леки и в същото време по-мощни. Размерите на тялото на макарата са намалени, но мощността е подобрена. MAG SEALED конструкцията предпазва макарата от агресивното действие на морската вода, прах и други замърсявания на вътрешния механизъм. MAG SEALED осигурява надеждност и лекота на движението.
Технологии:
·  Zaion тяло
·  Mag Sealed конструкция
·  6 лагера
·  DS5 Аеро ротор
·  CNC cut TOUGH DIGIGEAR®
·  ATD авансонва система
·  Infinite anti-reverse® - супер стоп на задния ход
·  Crosswrap line laying system
·  Silent oscillation system
·  Аеро бигел
·  TWIST BUSTER II - Система за намаляване усукването на влакното.
·  CNC фрезована алуминиева дръжка
·  ABS алуминиева шпула
·  Longlife bail spring
390,00 лв.
Макара Kinetic Tournament
Не е нужно да отделяте много пари, за да се сдобиете с качествена риболовна макара. Kinetic Torunament FD притежава всичко необходимо, за да отидете на водоема и да започнете да ло...
48,00 лв.
Макара Okuma Atomic SW Spinning
Okuma Atomic SW Spinning Reel е отлична бюджетна макара за риболов в солена вода, която включва устойчиви на корозия графитно тяло и ротор, както и анодизирана алуминиева шпула.
87,00 лв.
Макара с преден аванс DAIWA 750 QC/QR

С двете версии на моделите QR / QC, DAIWA предлага две изключително малки макари за ултра лек риболов. Перфектни за риболов на лед или UL риболов на костур, пъстърва и кефал в езера и реки. Оборудвани са със сгъваема дръжка и ABS шпула, която спомага за по-далечен кастинг.
QR 750:

3 лагера
Infinite Anti-Reverse®
ABS® aluminum spool  - алуминиева шпула
Aluminum fast snap handle – сгъваема алуминиева дръжка
I-Shape handle knob – кноб с форма I-shape

QC 750:

1 лагер
Infinite Anti-Reverse®
ABS® aluminum spool  - алуминиева шпула
Aluminum fast snap handle – сгъваема алуминиева дръжка
I-Shape handle knob – кноб с форма I-shape

58,00 лв.
Макара - DAIWA 23 EMBLEM 35/45 SCW QD

Daiwa 23 Emblem SCW QD съчетава в себе си ексклузивни за Daiwa технологии при изключително съотношение цена-качество. 35/45мм ход на макарата в комбинация със Slow Cross Wrap системата за редене на влакното, помагат на риболовеца да достигне невероятни дистанции при кастинг. Благодарение на специално проектираната шпула е минимизрано триенето на влакното в ръба й при изнизване, като това улеснява и подпомага достигането на точно такива дистанции. Изключително здравата предавка Digigear II, изработена от материал Zaion V предава мощността към дръжката безупречно, като това помага на риболовеца по време на битките с трофейни екземпляри или когато трябва да се прибере монтажа от свръх далечна дистанция. Новата авансова система QDM осигурява още по-прецизна настройка, позволявайки на риболовеца да реагира мигновено на създалата се ситуация. Макарата се доставя с резервна шпула с капацитет 530м/0.35мм, което я прави подходящ избор за риболов на много големи дистанции – често практикуван на повечето големи, диви водоеми в България.
Технологии:

6 лагера
ZAION V® AIR ROTOR®
DIGIGEAR® II
QDM drag system – авансова система
SCW (Slow Cross Wrap®) system – система за редене на влакното
35/45mm spool stroke – ход на шпулата
ABS® aluminum longcast spool – шпула, предназначена да увеличи кастинга
HIP® line clip - клипс
Twist Buster® II line roller
Machined aluminum handle – алуминиева дръжка
T-Shape handle knob – Т-форма на кноба
Manual bail return – ръчно обръщане на бигела

340,00 лв.
Макара за морски Daiwa 23 CALDIA SW

Caldia ’23 SW е най-новото попълнение сред морските макари на Daiwa, съчетаваща в себе си MQ reel body технологията с изключително здрав и надежден механизъм. Това е макара предназначена за безмилостни морски битки с риби като Маятико, Синегрида, Дорадо или ако сте любител на по-студените северни морета, на Треска или Камбала. Алуминиевото Monocoque тяло позволява употребата на значително по-голямо по размер зъбно колело, като резултатът от това е ненадмината мощ и издръжливост. Благодарние на по-големите зъби при основната предавка Tough Digigear, предаването на мощността към дръжката е подобрено, като същевременно хода на макарата е още по-гладък, а живота й се удължава. Magsealed технологията предотвратява навлизането на солена вода и мръсотия като предпазва макарата от повреди и корозия. ATD авансовата система оборудвана с карбонови шайби се грижи за плавното отпускане на линията дори при екстремни натоварвания. Благодарение на здравата алуминуева дръжка и кноба тип “T-shape”, риболовецът има възможност да упражнява сигурен и константен натиск върху рибата, докато желания трофей не е на лице. Caldia ’23 SW е страхотен избор за морски риболов!
Технологии:

MQ® Monocoque aluminum reel body
MagSealed® body construction
6 лагера
AIR ROTOR®
TOUGH DIGIGEAR®
MagSealed® side axis construction
ATD™ drag system
Cross Wrap® system
Фрезована алуминиева шпула
AIR BAIL® бигел
Фрезована алуминиева дръжка
Кноб тип T-Shape

404,00 лв.
Макара с преден аванс DAIWA 24 TDR MATCH - FEEDER QD

Благодарение на Airdrive Design новият TDR е по-лек и и по-прецизен в сравнение с предишната версия. Роторът Airdrive се грижи за повишената мощност по време на изваждането на рибата, като по този начин се намалява опасността от нежелано откачане.
Бигелът е с технология Airdrive и заедно с изключително леката шпула и новият ротор водят до намалено тегло на макарата в предната част на корпуса, като по този начин се подобрява баланса, а кастингите стават по-прецизни.
Алуминиевото тяло на макарата HardbodyZ се грижи за устойчивия на изкривяване корпус, а ToughDigigear предавката осигурява повишена теглителна мощност.
Уголемените зъбни колела на задвижващия блок допълнително водят до гладък ход и оптимално предаване на мощността – особено полезно, когато трябва да се изтеглят тежки кошници от големи разстояния и дълбочини.
Алуминиевата шпула Longcast ABS разполага със специален ръб, който намалява триенето и допринася за постигането по-големи дистанции.
Дизайнът Twistbuster III на ролката за влакно при бигела е проектиран, така че да не комперсира или наранява плетените влакна, като по този начин се предотвратява усукването им или нежелано повреждане.
Макарата е оборудвана със сгъваема дръжка и уникалния за Daiwa – Hip Clip, поредните помощници в ежедневието на модерния риболовец.
 
Технологии:

AIRDRIVE DESIGN
AIRDRIVE BAIL (кух бигел)
AIRDRIVE ROTOR (Zaion V)
Aluminium Body
Сгъваема дръжка с бърз бутон
QD Quick Drag - бърз аванс
LC-ABS Spool
HIP Line Clip
Infinite Anti-Reverse
Digigear II
Twistbuster 3
Cross Wrap
Резервна шпула

620,00 лв.
Макара за фидер DAIWA 23 TDR DISTANCE 25 QD

Риболов на дистнация, ключов елемент и важна техника в модерния фидер риболов! Daiwa ’23 TDR DISTANCE 25 QD е създадена точно за този аспект от фидер риболова, за да достигате всяка една дистанция с прецизна точност и лекота.
25-милиметровата плитка ‘LC’ Long Cast шпула с вместимост 150 м – 0.28 мм не само улеснява безпрепядствено изнизване на влакното от шпулата, но и благодарение на дизайна си балансира между скоростта на изтегляне и силата на навиване. Двойният скосен ръб на шпулата генерира минимално ниво на триене при кастинг, за да поддържа равномерно изнизване на влакното от макарата, като по този начин се постигат оптимални дистанции.
Комбинацията от макара с профил на „mini big pit“ и съотношение на предавката от 4.7:1, осигуряват навиване от почти 1м влакно с 1 оборот. Благодарение на Digigear II предавката и 6-те висококачествени лагера са осигурени високи нива на мощност, като дори, когато макара е под сериозно натоварване, тя работи изключително гладко.
За всички фидер риболовци, контролът на дистанцията е ключов, така че с уникалният клипс HIP line това се случва с лекота. А за моменти, когато се налага преминаване от моно към плетено влакно, макарата е снабдена с резервната шпула Super Shallow с вместимост от 135m – 0.12 mm (плетено влакно).
Технологии:

Machined aluminium LC spools
One-Touch Folding Handle
HIP Line Clip
QD Drag
Zaion Body
Zaion Air Rotor
Air Bail
Twistbuster II
Digigear II
Резервна плитка шпула за плетено влакно с капацитет 135м/0.12мм
Сгъваема дръжка
Drag – 12kg

640,00 лв.
-8,55 лв.
Спинингова макара DAM QUICK 2 с преден аванс
Mакарите от серията Quick 2 FD на DAM са един прекрасен избор за всякакъв тип риболов. Оборудвани са с шпула разработена и тествана за по-далечно замятане и оширен ротор, което прави замятането много точно и прецизно.
76,95 лв.
85,50 лв.
Макара FilStar Morano
Макара с елегантен дизайн и здраво и издръжливо графитно тяло. Шпулата позволява далечни замятания, а бигелът е подсилен и здрав, с капковиден ролер.
44,50 лв.
Макара FilStar Precision Feeder
Макарата притежава плавно въртене, благодарение на висококачествените си 7+1 сачмени лагера. Разполага с прецизна система за бавна осцилация, подобряваща реденето на влакното при навива...
109,00 лв.
Макара с преден аванс DAIWA LEGALIS LT 20

Daiwa Legalis LT ’20 впечатлява с кадифения, мек ход и високото качество на компоненти вложени в нея. Макара със страхотни качества, която е в клиентския ценови спектър до 200 лева! DAIWA демонстрира нагледно, че не е задължително продукта да е от премиум ценови клас, за да достави удоволствие, надеждност и радост на риболовеца с умерен бюджет. Legalis LT ’20, се базира на доказалата се вече концепция LT - Light&Tough. Тази концепция Ви предлага висок стандарт и качество на неустоима и достъпна цена. Теглото на макарата е значително намалено, благодарение на новото тяло от Zaion V материал. Като подтвърждение на това Ви предлагаме за сравнение един от най-ползваните модели в спинига – размер 2500, при Daiwa Legalis 2500 теглото е едва 200 грама! Всички тези характеристики са гарнирани и с внушителния Drag power - 10kg!  Zaion V композитното тяло,  не само е много леко, но е много здраво и надеждно, като дава своя принос за високото качество на модела, голямата мощност на предавката и лекотата на прибиране под натоварване! Водещото зъбно колело Tough Digidear е с увеличен диаметър и е основен компонент за постигане на плавен и практически безшумен ход! ATD авансовата система Ви предоставя най-фината и дълга настройка на аванса с безпроблемен старт. Подбирайки правилния размер от серията Daiwa LEGALIS LT, Вие разполагате с богат избор за различни ситуации и техники на риболов. Започвайки с по-малките модели за Ultra Light-Light спинигов риболов, стандартните размери 2500-3000-4000 за среден, тежък спиниг, болонезе и мач. До тежък спиниг и риболов на фидер с размерите 5000 и 6000.
Технологии:

LT (Light & Tough)
ZAION V®
5 лагера
ZAION V® AIR ROTOR®
TOUGH DIGIGEAR®
ATD™ авансова система
Infinite Anti-Reverse®
Cross Wrap®  
Aluminium Air Spool
CNC фрезована алуминиева дръжка
Висококачествена удобна ръкохватка
AIR BAIL®
Twist Buster® II

150,00 лв.
Макара Okuma Invicta Feeder
Макара Okuma Invicta Feeder ще ви направи непобедими благодарение на разнообразните материали и функции вложени в този модел проектиран да отговори на изискванията на най-отдадените Ma...
215,00 лв.
-46,90 лв.
Макара Matrix HX Pro Reel
Серията Matrix HX Pro Reels е проектирана и тествана във Великобритания и е специално предназначена за сцената на мач риболова. Екипът на Matrix е прекарал 18 месеца в разработване и проби, за да създ...
422,10 лв.
469,00 лв.
Макара с преден аванс LINEAEFFE SILK EVOLUTION

Качествена, еднолагерна макара с красив дизайн и бюджетна цена. Предлага се с навито влакно, като е готова за незабавна употреба. Продукта е с отлично качество и ще Ви служи достойно време. Размерите 10, 20 и 30 са походящи за риболов на плувка и спиниг, 40 за фидер, а 50, 60 и 70 за риболов на дъно.
23,00 лв.
Макара с преден аванс Lineaeffe VIGOR POP FD

Макарата Lineaeffe Vigor Pop е отличен избор за риболовци, които търсят надежден и универсален продукт. Подходяща е за различни видове риболов, като е оборудвана с уголемен бигел и балансиран ротор. Освен това антиреверсът осигурява по-голяма прецизност и контрол по време на борбата с рибата. Компактният дизайн и качествената конструкция правят тази макара идеален избор за начинаещи риболовци с ограничен бюджет.
15,00 лв.