Кастингови макари ✔️ nikulden.com ✔️ СУПЕР ЦЕНИ

Кастингови макари

Кастинг макарите, известни още като макари за замятане на стръв, са макари за риболов, които са проектирани да се монтират от горната страна на въдица. Използват се за различни риболовни техники, включително сладководен и соленоводен спининг риболов.

Макарите за кастинг обикновено се използват за по-тежки примамки и влакна, тъй като предлагат по-голям контрол и точност при замятане. Те работят, като използват макара, която се върти, докато риболовецът замята, позволявайки плавно освобождаване на влакното с по-голямо разстояние и точност.

Кастинг макарите могат допълнително да бъдат разделени на два основни вида: нископрофилни и кръгли. Макарите с нисък профил са по-компактни и по-лесни за работа, докато кръглите макари са по-големи и предлагат повече мощност и капацитет на линията.

Когато избирате макара за кастинг, е важно да вземете предвид фактори като размера и теглото на макарата, предавателното отношение (което определя колко бързо се върти макарата) и вида на използваната система за плъзгане(аванс). Също така е важно да изберете макара, която е подходяща за вида риболов, който ще извършвате, както и за размера и вида риба, която целите.

Риболовен магазин Никулден Ви пожелава - Наслука!

Бейткастинг макара Okuma Komodo SS
Осигурявайки издръжливост и мощна производителност, Okuma Komodo SS разполага с всичко необходимо, за да се справи с трофейните риби. Нископрофилната бейткастинг макара е оборудвана с предавателна сис...
509,00 лв.
Бейткастинг макара FilStar SALINA 300XG
FilStar SALINA 300XG е висококачествена бейткастинг макара с лек корпус от твърд полимерен материал, чиято здравина е сравнима с тази при летия алуминий.
185,00 лв.
Бейткастинг макара Sirocco 301LH
Характеристики: - Двойно анодизирана и перфорирана шпула - Алуминиева шпула - Изключително здрава алуминиева дръжка - Покритие от титанов нитрид за водача на влакното - Карбонова авансова си...
93,00 лв.
Tica Tactica SA101 Кастинг Макара

Кастинг макара Tica
9+1 стоманени(RRB капсуловани) лагера-
Предавателно число:6.3
Тегло :208г
Макс драг 4кг 
Star drag система
Подслилена ръкохватка на дръжката-за лява ръка
Антиреверс система
60см обиране на влакното с един оборот на дръжката
Капацитет шпула:0.30мм/140м  0.32мм/120м  0.35мм/100м  
128,00 лв.
Savage Gear SG10 100 LH Мултипликатор
Savage Gear SG10 100 LH


Тегло: 167гр
Лагери: 9+1BB(2ARB)
Предавателно число: 8.1/1
Капацитет: 100M/0.31MM
Обиране (см/1 оборот): 81
Мах. драг – 10кг
570,00 лв.
Tailwalk Basal
Tailwalk Basal VT73L
230,00 лв.