Примамки за кльонк ✔️ nikulden.com ✔️ НИСКИ ЦЕНИ

Примамки за кльонк

Примамките за риболов на сом с кльонк са вид риболовна примамка, използвана за улов на сом. Кльонка представлява дървена пръчка с плоско дъно (пета) и вдлъбната горна част, която се трие или почуква по повърхността на водата, за да създаде шум и вибрации. Смята се, че звукът и вибрациите привличат сомовете и стимулират страничните им линии, което ги прави по-склонни да атакуват примката.

Освен клонк, рибарите често използват жива или мъртва стръв, когато ловят сом. Обичайните видове стръв за сом включват червеи, пиявици, нарязана и смрадлива стръв. Изкуствени примамки като тийзъри(изкуствени октопди) джигове и кранкбейтове също могат да бъдат ефективни за улов на сом, въпреки че може да не са толкова популярни като естествените примамки. Когато избирате примамка или стръв за сом, важно е да вземете предвид вида сом, към който се насочвате, както и времето от годината и мястото за риболов.

Риболовен магазин Никулден Ви пожелава – Наслука!

Метър за риболов на сом MADCAT TAPE MEASURE 10м
Здрава, удобна ролетка 10м. Лентата е направена от фибростъкло, така че няма да ръждяса, когато е намокрена. Един инструмент за доказване размерът на вашият трофей.
17,90 лв.
Black Cat Smelly Teaser 200г
Специална примамка за активен риболов с кльонк на сом.
33,60 лв.