Воблери за риболов ✔️ nikulden.com ✔️ НИСКИ ЦЕНИ

Воблери за риболов

ОПИСАНИЕ

Воблерите са популярен вид твърда примамка за риболов. Те са широко известни с редица други имена в зависимост от страната и региона. Такива имена включват crankbait, воблер, minnow , shallow-diver и deep-diver , попери, джъркове и други. Терминът minnow обикновено се използва за дълги, тънки примамки, които имитират риба за стръв, докато терминът crank обикновено се използва за по-къси примамки с по-дебело тяло, които имитират риба с по-дебело тяло, жаби и друга плячка.

Гмуркането на плитко и гмуркането на дълбочина се отнася до възможностите за гмуркане на примамката, които зависят от размера на лопатката и плаваемостта на примамката. Воблерите за риболов биват 3 основни типа :

- плуващ(floating), потъващ(sinking) и с неутрална плаваемост(suspending) като всеки тип има своето предназначение. Плуващият воблер е подходящ за близки замятания - поради по-малкото си тегло, а потъващият за далечни замятания - поради по-голямото си тегло.

Риболов с изкуствени примамки - воблери

Независимо дали са направени от балса, гума, пластмаса, метал или комбинация от такива материали, примамките за риболов често са с тежести и използват комбинация от звук, движения, вибрации, цветове и лъскави отражения, за да примамят рибата да кълве. Използват се няколко вида проводки - walk the dog, stop&go, twitch, jig и др.

Методи на риболов

Примамката за риболов се завързва на влакно(конец)за риболов, което е свързано с макара и въдица. Рибарите навиват въдицата, мятат въдицата или пускат въдица от задната страна на движеща се лодка „ тролинг “, за да манипулират движението на примамката.

В риболовен магазин Никулден ще намерите голямо разнообразие от топ марки и модели воблери за риболов на изгодни цени.

Нов
Воблер Rapala X-Light Pop
Малка примамка, която вдига много шум. X-Light Pop е повърхностната храна, която всеки малък хищник търси. Аеродинамичното тяло на примамката стига далеч при замятане и се връща със силни, я...
17,50 лв.
Воблер EFFZETT BUBBLE DIVER
Двуделните воблерите EFFZETT® BUBBLE DIVER са подходящи както за тролинг, така и за риболов от ръка.
13,50 лв.
Schwan S Nano Воблер
ValkeIN Schwan S Nano е умалена версия на Schwan S. Това е воблер за ареа риболов с дължина 50мм и тегло от 1.9 грама. Работната му дълбочина е от 0.6м до ~ 1м. Освен размера и дълбочината на газене, друго, което го отличава от по-големия размер е по-изтъненото тяло. Schwan S Nano има собствена игра при равномерна проводка, като при пауза воблерът изплува бавно, връщайки се леко назад. Това е много подходяща примамка за риболов на пасивни пъстърви, тъй като при туич и пауза, можете да я задържите почти неподвижна в паузата, което е равносилно на покана за атака за мудните риби. Воблерът се произвежда в разнообразни разцветки, подходящи за различни условия. Оборудван е с две единични куки без контри, според последните тенденции в ареа риболова.
28,40 лв.
Last Cast JaBug 26 F Воблер
Воблерът ЖА-БЪГ или Ja-Bug е специална разработка от екипа на Fishing Zone за българската марка Last Cast за риболов на кефал. Различната му форма наподобява от една страна с обемните очи и големи устни жаба, а крилата по гърба и долната част бръмбар. Интересът на кефалите към малки бръмбари и жаби е известен на всички запалени риболовци. Tочно поради тази причина решихме да създадем примамка, която максимално да доближава визията и на жаба, и на бръмбар, така се роди ЖА-БЪГ.
18,90 лв.
Воблер Daiwa TOURNAMENT CURRENT MASTER SR 9.3 см - Floating

TOURNAMENT CURRENT MASTER SR e плуващ воблер. Той е абсолютно скрито оръжие за риболов на бяла риба, костур и щука. Богатата гама от цветове го правят и страхотен избор за морски риболов. Патентована система Silent Gravity Oscillation system (S-GOS) позволява замятане на далечни дистанции. Специалната конструкция на тялото и лопатката, прави тази примамка подходяща за риболов в по-силни течения и реки. Истински универсален боец!

Дължина – 9.3 см
Тегло - 12 гр
2 бр Тройки
Тип - FLOATING
Дълбочина на газене – 0.8 – 1.5 метра
Техника на водене - Права проводка, Twiching, STOP&GO
Made in Japan

30,00 лв.
Rudies Meba Popper Z 35mm Попер
Meba Popper Z е попер за риболов на хищни риби като костур, кефал, и морски риби. Издават провокиращ плякащ звук при туич и мини вълна, характерна за бягащите на повърхността малки рибки. Могат да бъдат водени с бавни придърпвания или с проводка тип “Walk the Dog”.
17,90 лв.
Jackson Debu Nyoro 85 Уокър
Jackson Debu Nyoro е примамка с много разнообразно приложение. При водене с вдигнат връх върви на повърхността с лека лъкатушеща игра, можете и като стандартен уокър да го ползвате. При забавяне на проводката върви под повърхноста като потъващ пенсил, а при лек туич с въдицата се превръща в джърк бейт.
32,50 лв.
Jackson Ebi Panic 7cm Повърхностна примамка
Тези уникални примамки имитация на скариди са смесица между малък уокър и попер, с малка плоска повърхност на лицето на примамката, за да създаде точното количество пръски при всяко нейно потрепване, за да копира бягаща скарида. Примамката Ebi Panic също има точка за закачане и в задната част на тялото, което най-точно имитира скарида, тъй като по този начин плуват скаридите.
32,50 лв.
Smith Haluca 145S Воблер
Наluса 145 Ѕ e бeзĸoмпpoмиcнa пpимaмĸa cъздaдeнa oт япoнcĸитe cпeциaлиcти нa ĸoмпaния Ѕmіth. Toвa e плитĸoгaзeщ Ѕlіm Міnnоw ĸoйтo имa cтaбилнa игpa и нe изĸaчa нaд вoдaтa дaжe и пpи  нaличиeтo нa гoлeми вълни. Блaгoдapeниe нa изĸлючитeлния бaлaнc и cпeциaлнaтa cиcтeмa нa yтeжнявaнe (cъcтoящa ce oт пoдвижни вoлфpaмoви и нeпoдвижнa oпaшнa мecингoвa тeжecт), вoблepът пocтигa мнoгo гoлямa диcтaнция пpи зaмятaнe и в cилeн нacpeщeн вятъp.Tънĸoтo издължeнo тялo иглeждa нeвepoятнo peaлиcтичнo пoд вoдaтa. Cъщo тaĸa блaгoдapeниe нa тoвa тялo пpимaмĸaтa имa плaвни пoлюшвaщи движeния. B cъчeтaниe c пo ĸъcи или дълги тyич движeния нa въдицата, мoжe дa ce пpидaвa мнoгo paзнooбpaзнa игpa нa ĸoятo ниĸoй xищниĸ нe мoжe дa ycтoи.
41,90 лв.
Jackson Artist FR65 HW Воблер
Воблерът Jackson Artist FR65 HW е отличен миноу модел, който се държи страхотно на силно течение, а изразената му вибрация привлича риби и от дълбините. Ако го оставяте да потъва, той ще пропада с потрепващо движение. Изключително пъстървов воблер, който обаче лови и кефали, распери, и костури.
33,90 лв.
Воблер SPRO IKIRU FLAT JERK 50 SF
Когато течението се засили, примамките със заострена глава стават истинско предимство за улов на хищници. Ето защо разработихме този воблер. Бързо потъващ за гмуркане и плуване в най-силните течения, тиха игра без дрънкалки за надхитряне и на взискателните риби. Стръв, която трябва да имате в кутията си за улов на пъстърва, костур, распер и кефал.
23,40 лв.
Воблер Rapala Precision Xtreme Mavrik Custom
За новия член на серията Precision Xtreme не са пестени средства и въображение. Върховният Precision Xtreme Mavrik 110 Custom туичбейт е разработен, за да посрещне нуждите на риболовците из Европа.
34,30 лв.
Воблер Rapala Flat Rap
Flat Rap e с тяло от балса и се издига бавно в промеждутъка от паузи по време на прибиране. Играта на примамката имитира класическото за Rapala движение на ранена рибка, само че с добавка от неустоими...
19,50 лв.
BassDream Calabunga 145 LDF-SR Воблер
Calabunga 145LDF-SR са воблери за морски риболов, които предлагат безкомпромисно качество във всеки аспект на своя дизайн, конструкция и работа. Движат се близо до повърхността и достигат максимална дълбочина от 0.5 - 0.7m. Оборудвани са с тройни куки за солена вода Owner. Тази примамка разполага със система за далечно замятане от 2 волфрамови и едно оловно, подвижни утежнения. С нея замятането е просто удоволствие. Подходяща е както за солени, така и за сладки води.
38,90 лв.
Воблер SPRO FATIRIS 8cm 40г
Една примамка, разработена от екипа на SPRO, която освен с привлекателните си големи очи, има невероятна игра. Подходяща за риболов на щука и распер.
28,50 лв.
BassDream Calabunga 145LDF-MR Воблер
Calabunga 145LDF-MR са воблери за морски риболов, които предлагат безкомпромисно качество във всеки аспект на своя дизайн, конструкция и работа. Оборудвани са с тройни куки за солена вода Owner. Тази примамка разполага със система за далечно замятане от 2 волфрамови и едно оловно, подвижни утежнения. С нея замятането е просто удоволствие. Подходяща е както за солени, така и за сладки води.
38,90 лв.