Воблери за риболов ✔️ nikulden.com ✔️ НИСКИ ЦЕНИ

Воблери за риболов

ОПИСАНИЕ

Воблерите са популярен вид твърда примамка за риболов. Те са широко известни с редица други имена в зависимост от страната и региона. Такива имена включват crankbait, воблер, minnow , shallow-diver и deep-diver , попери, джъркове и други. Терминът minnow обикновено се използва за дълги, тънки примамки, които имитират риба за стръв, докато терминът crank обикновено се използва за по-къси примамки с по-дебело тяло, които имитират риба с по-дебело тяло, жаби и друга плячка.

Гмуркането на плитко и гмуркането на дълбочина се отнася до възможностите за гмуркане на примамката, които зависят от размера на лопатката и плаваемостта на примамката. Воблерите за риболов биват 3 основни типа :

- плуващ(floating), потъващ(sinking) и с неутрална плаваемост(suspending) като всеки тип има своето предназначение. Плуващият воблер е подходящ за близки замятания - поради по-малкото си тегло, а потъващият за далечни замятания - поради по-голямото си тегло.

Риболов с изкуствени примамки - воблери

Независимо дали са направени от балса, гума, пластмаса, метал или комбинация от такива материали, примамките за риболов често са с тежести и използват комбинация от звук, движения, вибрации, цветове и лъскави отражения, за да примамят рибата да кълве. Използват се няколко вида проводки - walk the dog, stop&go, twitch, jig и др.

Методи на риболов

Примамката за риболов се завързва на влакно(конец)за риболов, което е свързано с макара и въдица. Рибарите навиват въдицата, мятат въдицата или пускат въдица от задната страна на движеща се лодка „ тролинг “, за да манипулират движението на примамката.

В риболовен магазин Никулден ще намерите голямо разнообразие от топ марки и модели воблери за риболов на изгодни цени.

Нов
Воблер Halco Slidog 85
Най-новата примамка на HALCO - много здрав, потъващ, плъзгащ се воблер. Разработен за риболов на големи риби - лаврак, лефер и други хищници.
29,90 лв.
Нов
Воблер TBARRA 80
Най-новата примамка на HALCO Подходящ за тролинг и кастинг в сладка и солена вода.
34,20 лв.
Нов
Zip Baits Khamsin 105 Воблер
Zip Baits Khamsin 105 SP SR е воблер с неутрална плаваемост, произведен в Япония. Отличен баланс и висока дистанция на замятане се осигурява от използването на патентованата система за балансиране Zipbaits Mag Drive Super High Balanced System. Идеален избор за риболов на бас, щука, распер и др. хищни риби.
39,80 лв.
Нов
Zip Baits Khamsin Tiny SP SR 4cm Воблер
Khamsin Tiny SP SR е suspending воблер ( воблер с неутрална плаваемост), снабден със системата „MAG-DRIVE“ вътре в тялото, което позволява да се замята точно и то на наистина големи дистанции. Идеален избор за риболов на пъстърва, костур, кефал.
30,90 лв.
Нов
Zip Baits Rigge 90MNS-LDS Воблер
Воблер с отлична дистанция на полет с MAG-DRIVE системата, която дава възможност за далечно замятане дори и без голямо усилие. Чрез финото регулиране на въздушната камера вътре в тялото, става възможно да се зададе оптимална скорост на потъване и баланс, за да се запази стабилното поведение по време на водене.
39,90 лв.
Нов
Zip Baits Hickory MDR 34mm Воблер
Hickory MDR е примамка тип кранк. Доказано ефективен воблер при риболов на кефал, като също лови успешно пъстърва и костур. Модела е плуващ и дълбокогазещ, перфектен избор за риболов в реки и затворени водоеми.
28,90 лв.
Нов
Zip Baits ZBL Skinny Pop 130 Попер
ZipBaits ZBL Skinny Pop 130 е отлична повърхностна примамка, проектирана да създаде невероятна игра, разпръскваща водни балончета и подлудяваща хищниците от разстояние.
44,00 лв.
Нов
Zip Baits ZBL Skinny Pop 90 Попер
ZipBaits ZBL Skinny Pop е отлична повърхностна примамка, проектирана да създаде невероятна игра, разпръскваща водни балончета и подлудяваща хищниците от разстояние.
32,00 лв.
Lucky Craft Bevy Shad 75 SP Воблер
Bevy Shad 75 SP е най-подходящ в пролетния и летния сезон, като силата му е в риболова на тролин за бяла риба и сом. При влачене работната дълбочина на примамката е 3 метра. Пуснете го на дистанция от 40 метра зад лодката, поддържайте скорост около 3 км/ч и ще стигнете до вашия трофей за кратко време.
32,00 лв.
Lucky Craft Silent Bevy Shad 50SP Воблер
Lucky Craft Silent Bevy Shad 50 SP е воблер за риболов, който комбинира най-доброто от качествата на миноу и кранк воблерите. Този воблер е от типа „зависващ“, но за разлика от Pointer сериите, балансиращото вградено утежнение накланя воблера напред, като дори при паузите воблерът потрепва леко. Изключително успешен воблер за риболов на пъстърва, костур, кефал и всички хищни риби.
28,50 лв.
Lucky Craft Pointer 100 SR
Lucky Craft Pointer 100 SR е воблерът, когато става въпрос за риболов на щука. Специалният дизайн на примамката, както и ъгълът и формата на лопатката му създават бавна и съблазнителна игра с отчетливa и широка амплитуда на движение на опашката. Такова движение влудява щуките. Благодарение на вградената система за трансфер на тежестта, сравнително малка лопатка и аеродинамика, този воблер постига завидна дистанция на замятане. С дълбочина на газене до 50 см и ясно изразена плаваемост(изплува бързо) примамката дава възможност за бързо и ефективно облавяне на плитки участъци. Играта му се запазва дори при най-ниска скорост на обиране, като по този начин гази буквално под самата водна повърхност и избягвате типичните за щукарските водоеми подводни водорасли и закачки.
29,90 лв.
Ima Issen 45S Воблер
IMA ISSEN 45S е силно привличаща пъстървовите хищници примамка, специално разработена и за много бързи течения. Странично сплескано късо и тумбесто тяло, с трапецовидна устна. Във водата ISSEN 45MAX моментално задейства вибриращата си акция.
28,80 лв.
Ima Sukari 50SS Воблер
Легендарна примамка, прославила се в Япония със силното привличане на пъстървовите хищници. Специално разработен за силни течения. Странично сплескано  тяло, с трапецовидна устна. Във водата моментално задейства вибриращата си акция.
28,80 лв.
Ima Sukari Ghost 50 Воблер
Ima Sukari Ghost 50 e воблер, произведен в Япония, който има  изключително съблазняваща игра, наподобяваща движенията на малка рибка. Воблерът е Suspending - с неутрална плаваемост и притежава вградена long cast система, така че дори със своето тегло от 3.2 грама лесно постига големи разстояния при замятане. Успешно се използва при риболов в река, като играе перфектно, дори в най-силните течения.Във водата моментално задейства вибриращата си акция. Изключително стабилна примамка както при слабо течение, така и при силно течение.
28,80 лв.
Ima Sobat 80 Воблер
Един от върховете на "потъваща рибка", достигнат от IMA. Най-висок клас оборудване - 13 грама в 80mm корпус. С нежни, криволичещи движения, примамва отлично както морски, така и сладководни хищни риби.
29,00 лв.
Ima Silent Salt Skimmer 110 Повърхностна примамка
Silent Salt Skimmer е повърхностна примамка, предназначена за риболов на лаврак в плитки участъци. Наподобява бягаща по повърхността на водата хамсия или сардина. Silent Salt Skimmer има разцепващо въздействие върху водата и издава пляскащ звук.
38,00 лв.
Ima Kosuke 110S Воблер
Този воблер е ефективен при обловяване на горните водни слоеве, както и на по-плитки или обрасли водоеми, с различни видове проводка.
36,00 лв.