Воблери за риболов ✔️ nikulden.com ✔️ НИСКИ ЦЕНИ

Воблери за риболов

ОПИСАНИЕ

Воблерите са популярен вид твърда примамка за риболов. Те са широко известни с редица други имена в зависимост от страната и региона. Такива имена включват crankbait, воблер, minnow , shallow-diver и deep-diver , попери, джъркове и други. Терминът minnow обикновено се използва за дълги, тънки примамки, които имитират риба за стръв, докато терминът crank обикновено се използва за по-къси примамки с по-дебело тяло, които имитират риба с по-дебело тяло, жаби и друга плячка.

Гмуркането на плитко и гмуркането на дълбочина се отнася до възможностите за гмуркане на примамката, които зависят от размера на лопатката и плаваемостта на примамката. Воблерите за риболов биват 3 основни типа :

- плуващ(floating), потъващ(sinking) и с неутрална плаваемост(suspending) като всеки тип има своето предназначение. Плуващият воблер е подходящ за близки замятания - поради по-малкото си тегло, а потъващият за далечни замятания - поради по-голямото си тегло.

Риболов с изкуствени примамки - воблери

Независимо дали са направени от балса, гума, пластмаса, метал или комбинация от такива материали, примамките за риболов често са с тежести и използват комбинация от звук, движения, вибрации, цветове и лъскави отражения, за да примамят рибата да кълве. Използват се няколко вида проводки - walk the dog, stop&go, twitch, jig и др.

Методи на риболов

Примамката за риболов се завързва на влакно(конец)за риболов, което е свързано с макара и въдица. Рибарите навиват въдицата, мятат въдицата или пускат въдица от задната страна на движеща се лодка „ тролинг “, за да манипулират движението на примамката.

В риболовен магазин Никулден ще намерите голямо разнообразие от топ марки и модели воблери за риболов на изгодни цени.

Нов
Воблер Halco MAX 130
При влачене те развиват скорост до 24 км/ч с минимална съпротива във водата. Тънката част от опашката умишлено е изработена така, че да се предостави максимално пространство за куката. Max воблерите са примамките на бъдещето. Без съмнение може да се твърди, че Max воблерите се отличават със здравина и издръжливост.
24,80 лв.
-0,90 лв.Нов
Воблер Daiwa TOURNAMENT DOUBLE CLUTCH 75SP-G

TOURNAMENT DOUBLE CLUTCH 75SP-G

Plug

TOURNAMENT DOUBLE CLUTCH 75SP- е една от най-успешните примамки в Япония и вече се е доказал много пъти за постигане на изключителен улов.
По време на тестовия риболов в Германия  уловихме щука и костур дори с прости техники за извличане.
С тънката си форма на тялото тя имитира идеално малки плячки.
Действието на тзи воблер е смесица между флангови и трептящи движения, които са подходящи за техники на потрепване и дръпване.
Дълбочина на гмуркане: около 0,5-1,5 м, трол до около. 2,0 м Silent G.O.S. Система за гравитационно осцилиране С високите височини на SaqSas
29,10 лв.
30,00 лв.
-0,42 лв.
Слайдер - DAIWA "STEEZ" - PENCIL 60F

Качествен слайдер от DAIWA

Дължина - 6.0см
Тегло - 4.2гр
2бр Тройки - номер 10
Тип - ПЛУВАЩ
Тип на водене - Walk-the-dog

13,58 лв.
14,00 лв.
Lucky Craft Micro Cra-Pea MR Воблер
Lucky Craft Micro Cra Pea MR е отличен кранк, подходящ за риболов на кефали, пъстърви и костури. Стабилно поведение в бърза вода, изключително активна игра и най-вече страхотни резултати с рибки! Едно страхотно решение за лайт риболов в летните месеци!  
26,50 лв.
Jackson Athlete 17SSV Воблер
Воблерът Jackson Athlete 17SSV е част от легендарната серия Athlete  на японската марка и е създаден за постигане на дистанция и стабилно поведение във всякакво време и вълни. При различна скорост на водене има различна игра. При по-бавно се поклаща от страна на страна, а при по- агресивно и бързо водене има вибрация и около оста на движение.
43,90 лв.
Bassday Gyokusai 135F Воблер
Gyokusai 135F не само лети като куршум и прелита изключително далечни дистанции, но се отличава и с малка работна дълбочина. Плиткогазещият воблер е създаден именно с приоритет към постигане на голямо разстояние, стабилен полет при вятър и облавяне на плитките водни слоеве, а за целта Bassday са добавили към познатата Shaft Glider System и специалната TSL (Torsion Spring Lock) система.
49,90 лв.
Bassday Log Surf 124F Воблер
Log Surf 124F е плуващ воблер, позволяващ изключително далечни замятания, благодарение на новата слайдинг системата, с тежест, вградена в него. Притежава невероятно жива игра с изразена "воблинг" акция. Държи се добре в течение и при по-сурово време.
42,90 лв.
Bassday Jarkbait NJ-85SW Воблер
Атрактивната игра при равномерно водене съблазнява дори пасивен хищник. Воблерът потъва бавно, позволява чудесен контрол при водене и далъчно замятане. Отлична изработка -  перфектно балансиран.
34,90 лв.
Bassday Sugapen 95F Повърхностна примамка
Bassday Sugapen 95F е хибрид между попер и уокър. Осигурява впечатляваща игра, придружена с различни ефекти, в зависимост от използваната техника. Можете да го водите като попер, предизвиквайки специфични за модела звук, вибрации и раздвижване на водата, да го разходите с Walk-the-Dog, да туичвате, да редувате бавна и бърза проводка с паузи или да имитирате бягаща скарида чрез т. нар. Spit акция.
37,90 лв.
Lucky Craft Gengoal 35S Воблер
С форма наподобяваща бръмбар този воблер е изключително подходящ за риболов на кефал по реките. Оборудван е с две двойни куки и това позволява да се провежда през подводни препятсвия с минимален риск от закачане. При много бавно равномерно водене, воблера има ясно изразена игра, а водейки го с по-високо вдигната въдица той разцепва повърхността на водата. Така може да се лови в много плитки и обрасли участъци, а там щуките и костурите не могат да му устоят.
26,50 лв.
Воблер Westin Jerkbite SR
Страхотна Jerkbait примамка от Westin, усъвършенствана в продължение на две години, проектирана за jerkbait / twitchbait техника при всякакви условия. Може да я водите бързо и агресивно, с придърпване...
23,50 лв.