Джигове и пилкери ✔️ nikulden.com ✔️ НИСКИ ЦЕНИ

Джигове и пилкери

Джиговете и пилкерите са видове риболовни примамки, които обикновено се използват за дънен риболов както в солена, така и в сладководна среда.

Джиговете обикновено са направени от олово или волфрам и са проектирани да се движат по дъното на водата. Предлагат се в различни форми и размери, включително кръгли глави, глави с форма на куршум и футболна топка, и могат да бъдат облечени с мека пластмаса, коса или пера. Джиговете често се използват за улов на видове като костур, бяла риба и распер в сладка вода, и всички видове риба в солена вода.

Пилкерите са вид джиг, който обикновено се използва при риболов в солена вода. Те имат метално тяло, което е проектирано да трепти и да се люлее, докато се изважда през водата, имитирайки движението на плячка. Пилкерите се предлагат в различни размери и форми, като някои имат една кука, а други са с множество асист куки. Те обикновено се използват за улов на видове като треска, групер и камбала в дълбоките води на океана.

И джиговете, и пилкерите са универсални примамки, които могат да ловят с помощта на различни техники, като замятане, тролинг и джигинг. Те могат да бъдат ефективни в различни риболовни ситуации и са популярни сред риболовци с всички нива на умения.

Риболовен магазин Никулден Ви пожелава – Наслука!

Нов
Пилкер Kinetic Dragon
Kinetic Dragon е идеален пилкер за кастинг или вертикален джигинг. Притежава изключително жива игра както при равномерно обиране, така и при пропадането.
5,90 лв.
Нов
Пилкер Halco Twisty Chrome 20g
Извитите краища на Twisty му придават неповторими, привлекателни движения. Примамката е подходяща както за морски риболов така и за риболов в сладка вода на бяла риба, костур и щука.
15,50 лв.