Риболов на шаран ✔️ nikulden.com ✔️ ТОП ЦЕНИ

Риболов на шаран

Всичко необходимо за риболова на шаран

Риболовът на шаран е метод за риболов, който е специално фокусиран върху улавянето на вида риба, известен като шаран. Този тип риболов обикновено включва използването на специализирано оборудване, като специфични за шарана пръчки, макари и стръв. Известно е, че шаранът е предпазлива риба и може да бъде труден за улавяне, така че много риболовци използват специализирани тактики и техники, за да го примамят. Те могат да включват използване на различни примамки, като бойли(протеинови топчета), пелети, царевица или хляб, както и риболов в специфични зони, където е известно, че се събират шарани. Риболовът на шаран е популярно забавление в много страни, включително Обединеното кралство, Европа и Северна Америка.

Има няколко различни вида риболов на шаран, всеки със своите уникални характеристики и техники. Някои от най-често срещаните видове включват:

  • Риболов на дъно: Това е най-традиционният метод за риболов на шаран, при който риболовецът използва въдица и макара, за да хвърли стръв на дъното на водно тяло. Тази техника често се използва в неподвижни води като езера и водоеми.
  • Леджинг: Тази техника включва риболов с фиксирана въдица и макара, където стръвта се поставя на дъното и се задържа на място чрез утежнение и/или хранилка. Това е популярен метод за риболов в реки и канали.
  • Риболов на повърхността: Този метод включва риболов с плаваща стръв на повърхността на водата. Това може да се направи с плувка или повърхностна примамка и често се използва в плитки води или през по-топлите месеци, когато шаранът е активен на повърхността.
  • Риболов с лодка за захранване: Този метод използва малка лодка с дистанционно управление, за да достави стръвта до определено място във водата, което позволява на риболовеца да лови в райони, които биха били трудни за достигане от брега.
  • Фидер риболов на шаран: Този метод включва използването на специализирана фидер въдица, макара и стръв за хвърляне на фидер монтаж във водата. Този метод често се използва в големи, дълбоки води като езера, големи реки и резервоари.
  • Риболов на трофейни шарани: Този тип риболов е свързан с таргетиране на големи и специфични риби, като често се използват бойли (протеинови топчета) и други високохранителни примамки, както и тежки такъми, за да се уловят.
Нов
Prologic PL C-Series Com-Pact SC Шаранджийска въдица

PL C-Series Com-Pact SC 10ft/3.00m 3.25lbs 2sec/Tele 40mm AR

Дължина: 300см
Акция: 3.25lbs
Брой секции: 2 теле
Транспортна дължина: 129см
Тегло: 300гр

 
PL C-Series Com-Pact SC 8ft/ 2.40m 2.25lbs 2sec/Tele 40mm AR

Дължина: 240см
Акция: 2.25lbs
Брой секции: 2 теле
Транспортна дължина: 110см
Тегло: 240гр

PL C-Series Com-Pact SC 9ft/2.70m 2.75lbs 2sec/Tele 40mm AR

Дължина: 270см
Акция: 2.75lbs
Брой секции: 2 теле
Транспортна дължина: 113см
Тегло: 275гр

139,00 лв.
Нов
Prologic C-Series SC Шаранджийска въдица

PL C-Series SC 13ft/3.90m 3.5lbs 2sec 50mm XD

Дължина: 300см
Акция: 3.25lbs
Брой секции: 2 теле
Транспортна дължина: 129см
Тегло: 300гр

 
PL C-Series SC 12ft/3.60m 3lbs 2sec 50mm AR

Дължина: 360см
Акция: 3lbs
Брой секции: 2
Транспортна дължина: 188см
Тегло: 390гр

 
PL C-Series SC 12ft/3.60m 3.5lbs 3sec 50mm XD

Дължина: 360см
Акция: 3.5lbs
Брой секции: 2
Транспортна дължина: 188см
Тегло: 480гр

 
PL C-Series SC 12ft/3.60m 3.5lbs 2sec 50mm XD

Дължина: 360см
Акция: 3.5lbs
Брой секции: 2
Транспортна дължина: 188см
Тегло: 475гр

 
PL C-Series SC 12ft/3.60m 3.25lbs 3sec 50mm AR

Дължина: 360см
Акция: 2.25lbs
Брой секции: 3
Транспортна дължина: 188см
Тегло: 445гр

 
PL C-Series SC 12ft/3.60m 3.25lbs 2sec 50mm AR

Дължина: 360см
Акция: 3.25lbs
Брой секции: 2
Транспортна дължина: 188см
Тегло: 440гр

 
PL C-Series SC 10ft/3.00m 3lbs 2sec 40mm AR

Дължина: 300см
Акция: 3lbs
Брой секции: 2
Транспортна дължина: 157см
Тегло: 315гр

160,00 лв.
Нов
Дръжка за кеп BROWNING Black Magic CFX Net Handle - 2.00m

Здрава и устойчива телескопична дръжка за кеп, предназначена за универсална употреба. Без проблеми с нея може да се кепват и големи риби като шаран, амур или бяла мряна. Резбата е универсална и пасва на всички глави за кеп, които се предлагат на пазара.
48,00 лв.
Нов
Чадър (Броли) DAIWA 23 MISSION BROLLY

Daiwa Mission Brolly е проектиран да осигури универсален подслон за кратки сесии. Mission Brolly е с широчина от 164 см и височина от 122 см. Това създава подходящо покритие за легло и достатъчно пространство за удобно сядане отдолу. Освен това дълбочината от 136 см позволява поставяне на багаж зад стола.
Използвайки водоустойчива 210D материя с подлепени шевове, Mission Brolly разполага с велкро ленти, които осигуряват подвижна основа. Така че настройката за защита от подпочвените води и калта е лесна.
За стабилност са осигурени две телескопични рейки за бури и шест колчета, които могат да понесат допълнително натоварване. Особено полезна функция са двете велкро ленти за към рейките, които спомагат при поставянето и настройването им. Доставя се с удобна чанта за пренос и съхранение.
Размери - 164 х 122 х 136 cm
240,00 лв.
Нов
Шаранджийска SPOD въдица Daiwa Hyper Spod - 3.90m/5Lbs

Hyper Spod е специализирана шаранджийска въдица за спод и маркер техника. Този модел е проектиран да допълва гамата шаранджийски въдици D Carp и Black Widow. Hyper Spod предоставя универсален спод и въдица за маркер в едно, както и страхотна стойност за парите.
Бланката е изработена от висококачествен карбон и е снабдена с висококачествени керамични водачи. Също така разполагате с допълнително разбиване за маркиране - 1 фут ( 30 см) и 2 фута (60 см) по самата бланка, за максимално удобство при работа с маркер техника.
Въдицата е снабдена с удобен DPS макародържач с дръжка, покрита с термосиваем шлаух за по-удобен грип и лесно почистване.
160,00 лв.
Нов
Фидер SPOD въдица Daiwa Nzon PRE BAIT ROD - 3.66m/3.96m

С гамата от две въдици N‘Zon Prebait-Feeding, DAIWA предлага специализирани въдици за бърза подготовка и подхраване на мятото при фидер риболов.
За да се достигне правилната точка на риболов, при която се намират големи количеста риба, често е важно бързо да се доставят обилни количества захранка и добавки още в началото на сесията.
Въдиците N’Zon Feeding са оборудвани със здрави и надеждни бланки от въглеродни влакна HMC+, като това позволява използването на много големи хранилки или ракети за прецизно доставяне на захранката.
Прилагането на ракети, позволява използването на големи количества частици и царевица, които обикновено не се отделят добре от конвенционалните хранилки.
Дизайнът на бланките и използваните компоненти са избрани да издържат на максимално натоварване. И двете въдици могат да се използват с всички обичайни размери ракети и фидер хранилки за първоначално захранване.
Предлага се в две версии – 3.66m за разстояния до 60m и 3.96m за разстояния до 90m.

Бланка от високомодулен карбон HMC+®
ArmLock® дръжка
Премиум EVA захват
Надежден винтов макародържач
SiC водачи от титаниев оксид
Транспортен калъф с място за макара

190,00 лв.
Нов
Кантар Daiwa Digital Scales - 50kg

Уникален, супер устойчив кантар с T-образен, ергономичен дизайн и калибриран за точност. Измерва теглото в килограми и паундове. Дисплеят се предлага с функция за подсветка за нощно време.

Дигитален кантар 50kg/110lb, деления 20g
Промяна на единица, KG, LB, LB: OZ.
С функция задържане
Автоматично заключване на тежестта в рамките на 15 секунди
Звуков сигнал при заключване на теглото
Лесно четим голям LCD дисплей
Синя подсветка за нощно претегляне
Функция за автоматично включване/изключване
Лесно работи с 2xAAA батерия (не са включени в комплекта)
Гръб с магнитна опора за кука
Индикатор за изтощена батерия
Защита от претоварване
Функция за тариране
Вграден термометър

60,00 лв.
Нов
Захранка BAIT-TECH Special G Groundbait - 1kg

Специалната гама захранки „G“ е изключително успешна и е първият избор на много риболовци, когато става въпрос за избор на висококачествена захранка от рибно брашно. Все още най-популярната налична захранка на основата на рибно брашно и причината е проста: GPS90 – най-силното, супер бързо разтворимо рибно брашно, което привлича шараните мигновено на хранителното Ви петно.
В комбинация с други висококачествени рибни брашна, смлени пелети и атрактанти, Special ‘G’ си изгради репутация на една от най-добрите захранки на пазара, независимо дали се използва за метод фидер риболов, конишчка или с къпинг при риболов на щека.
Special ‘G’ Gold е микс подходящ за направата на паста при риболов на комерсиални водоеми, с щека. Стандартно разбъркана е страхотен избор за риболов на метод фидер и кошничка. Специфичния цвят създава апетитен облак и задържа рибите на хранителното Ви петно.
Special ‘G’ Dark е тъмен микс, разработен за риболов в студените месеци от годината, най-вече за риболов на силвърфиш в комерсиални водоеми. В зависимост от овлажняването може да постигнете инертност или силно активен микс.
Special ‘G’ Green е най-популярник микс от серията, любим на много риболовци. Не е нито прекалено тъмен, нито прекалено светъл, идеален за употреба в множество риболовни ситуации, при които рибите обожават качествените рибни брашна.
Special ‘G’ Red е микс подходящ за риболов в топлите месеци от годината. Силно наситеният му червен цвят го прави подходящ за употреба като паста за риболов на плувка или при метод фидер за активно хранещи се шарани.
14,00 лв.
Нов
Дръжка за кеп MAVER Scogliera Strong Tele - 5m

Телескопична дръжка за кеп, характеризираща се с особено здрава, твърдост и перфектен баланс. Тя е идеален избор за риболовни ситуации от скали или пристанища, високи брегове, където условията за риболов изискват дължина, твърдост и надеждност.

Тегло – 360гр
Диаметър в основата на дръжката – 23мм
Транспортна дължина – 154 см
Произведена в Reglass, Италия

220,00 лв.
Нов
Плетено влакно Daiwa J-BRAID X8 MULTICOLOUR (мултиколор) - 150m

J-Braid X8 от DAIWA е изключителнo 8-нишково плетено влакно, което отговаря на най-високите очаквания и изисквания към плетените влакна. Можете да го използвате за най-различни риболовни техники, в море, реки или езера, и винаги да разчитате на безкомпромисните му качества и надеждност. J-Braid X8 преминава през водачите плавно и безшумно, което дава възможност и с леки примамки да достиганете далечни дистанции. Перфектно за спининг, baitcasting  и тролинг макари! Невероятно съотношение цена-качество!

8 нишково плетено влакно
Висока устойчивост на триене
Висока сила на опън
Кръгъл профил
Не се разтяга
Made in Japan

30,00 лв.
Макара FilStar Precision Freerunner
Макарата притежава прецизен фрийрън механизъм - позволява да се освободи шпулата, за да може рибата за вземе стръвта спокойно. Разполага с резервна шпула и се предлага с луксозен твърд калъф...
68,00 лв.
Вързани куки MIDDY Fast-Stop Carp Hooks - 8 броя в пакет

Готови, вързани поводи с бърз стопер за метод фидер или дънен риболов. Предназначени са за риболов с царевица, меки пелети, земни червеи и други. Всеки повод е машинно вързан с куки без контра Middy KM-3, 30 см влакно Middy Lo-Viz и висококачествен стопер.

Дължина на поводите – 30 см
Куки без контра – Middy KM-3
8 броя в пакет

6,00 лв.
Глава за кеп KODEX DBX WIDE-FRAME - 28 (72сm)

Идеална, мега широка глава за кеп, подходяща за тройфени бели мряни, кефали или шарани. Главата е с дълбока, мека, полиестерна мрежа и матирана черна рамка с перфектна твърдост и устойчивост. Резбата е универсална и пасва на всяка една дръжка за кеп на пазара.
38,00 лв.
Пула за затягане на възли Kodex Knot Pulla Tool

Удобен и практичен аксесоар, който е предназначен за затягане на възли при изработването на шаранджийски монтажи от монофилни или плетени влакна.
7,00 лв.
Бърза връзка за шаранджийски монтажи Kodex Stikk-Hooklink Clip/Medium - 20 бр в пакет

Бързи връзки предназначени за риболов с PVA торбички. Този тип бързи връзки, Ви позволяват да завържете бързо и сигурно PVA торбичката. Имат матово черно, неотразяващо покритие против отблясъци. Предлагат се в два размера – малък и среден, с тест 13 кг, в пакет от 20 броя.
9,00 лв.
Стопери за куки KODEX SHANK STOPPERS - 35 броя в пакет

Shank Stoppers се използват за различни видове шаранджийски монтажи, като основната им фукция е позиционирането и определянето дължината на повода към стеблото на куката. Предлагат се в 100 % прозрачен цвят и опаковка от 35 броя.
8,00 лв.
Халки за монтажи Kodex Loop Link Pear Shape - 15 бр в пакет

Тези крушовидни халки са идеални за създаване на супер здрава връзка между монофилни влакна и плетени влакна с покритие. Изработени са с черен матов цвят, при който липсват отблясъци. Предлагат се в опаковка от 15 броя с подробни инструкции за монтаж.
8,00 лв.
Шаранджийски монтаж хеликоптер STONFO - 5 броя комплекта в пакет

Комплект от аксесоари, достатъчни за изработката на 5 бр Хеликоптер монтажи. Изключително високо качество и прецизна изработка от италиaнския бранд Stonfo.
Комплектът съдържа:

5 бр х двойки гумени мъниста с гумени тръбички
5 бр х гумени тръбички
5 бр х ролкови вирбели
2 бр х шлаух с дължина 1.00м

3,00 лв.
Комплект тръбички за монтаж LINEAEFFE Flex Helicopter - 3 комплекта в пакет

Комплект от три броя Flex Helicopter монтажа, изработени от качествен шлаух с дължина 45 см, гумени мъниста и фиксирана надеждна карабинка, на която се закачат оловни тежести. Това е един от най-полуряните шаранджийски монтажи, удачен за употреба когато ситуацията налага кастинг на далечни разстояния.

3 бр в пакет

3,80 лв.
Меко олово Kodex Super-Heavy Tungsten Putty

Мекото олово Graviton има високо съдържание на волфрам. Волфрамът притежава относителна атомна маса (Ar) от 184 и е един от най-тежките елементи, с висока плътност от 19 μg / cm3. Поради тези свои характеристики се използва при шаранджийски монтажи, в ситуации, когато е наложително повода или част от линията да са плътно застопорени на дъното.
22,00 лв.