Въдици за мухарски риболов ✔️ nikulden.com ✔️ СУПЕР ЦЕНИ

Въдици за мухарски риболов

Въдиците за риболов с муха са вид въдица, предназначени специално за риболов на муха. Те обикновено са по-леки и по-гъвкави от традиционните въдици, което позволява на риболовеца да хвърля леки изкуствени мухи с точност и прецизност. Въдиците за риболов с муха се предлагат в различни дължини, тегла и материали, всяка от които е предназначена за различни видове риболовна среда и видове риба.

Някои често срещани видове въдици за риболов с муха включват:

Въдици за пъстърва: Обикновено варират от 2.10м до 2.70м дължина и са предназначени за по-малки потоци и реки. Имат средно бързо до бързо действие, което е идеално за замятане на къси до средни разстояния.

Пръчки за солена вода: Тези пръчки обикновено са по-дълги, около 2.70м до 3.60м и имат бързо действие. Те са предназначени за риболов в океана, където по-дългите замятания и по-силните риби изискват по-здрава въдица.

Въдици Tenkara: Въдиците Tenkara са традиционен японски стил на риболов с муха, който използва фиксирана дължина на въдицата и няма макара. Те обикновено са с дължина между 3.35м до 3.96м и са предназначени за риболов в малки потоци и тесни пространства.

Когато избирате въдица за риболов с муха, е важно да имате предвид вида на риболова, който ще извършвате и видовете риби, които ще целите, както и вашия личен стил и предпочитания на замятане.

Риболовен магазин Никулден Ви пожелава – Наслука!

Мухарски комплект Kinetic Airborn CT
С Kinetic Airborn Combo няма да имате нужда от дълго време, за да достигнете високоефективно прилагане на техники в мухарския риболов.
235,00 лв.