Въдици за риболов на сом ✔️ nikulden.com

Въдици за риболов на сом

Независимо дали преследвате сом на буй, спининг, кльонк или тролинг ще ви е необходима въдица за сом, която ще се справи със задачата. Някои риболовци искат въдици, които са гъвкави и дълги, с повече действие, за да могат да си играят и изморят по-лесно рибата. Други искат по-къси здрави пръчки , за да доведат бързо рибата до лодката. Въдица, макара, влакно и други компоненти трябва да работят съвместно, за да ви помогнат да ловите  сом ефективно. Сомовете, особено големите, се надигат и търкалят и се заравят около прикритието си и  ако просто монтирате макара върху първата евтина въдица, която намерите в местния магазин за железария, тези пари, които спестите, може да ви струват рибата на живота ви.

За да ви помогнем да намерите най-добрите въдици за сом, създадохме тази специализирана категория, за да ВИ улесним в избора независимо къде и как планирате да ловите този е едър и борбен хищник – СОМ.

 

Често задаван въпрос

Въпрос: Графит (карбон) или фибростъкло са по-добрите въдици за риболов на сом?

В продължение на години графит, фибростъкло или комбинация от двете са били основните материали за въдиците за сом. Графитът е по-чувствителен и по-лек, което ви помага да усетите повече кълванета, а също така са по-удобни за хващане и замятане. Графитът обаче е по-крехък и е проводник, което трябва да се има в предвид, когато има гръмотевици или жици с високо напрежение в близост до точката на ловенеВъдиците от фибростъкло - обикновено E-Glass или S-Glass - не са толкова чувствителни, но са по-издръжливи.

 

Последни мисли

Ако искате да ловите и да не изпуснете рибата на живота си, ще искате най-добрите въдици за сом, за да свършите работата. Просто се уверете, че съобразявате въдицата си с вида и стила на риболов, които предпочитате.

 

Екипът на риболовен магазин Никулден Ви пожелава НАСЛУКА!

Въдица MADCAT BLACK INLINE 2.10м 20-30lbs
Инлайн въдица, разработена за риболов на кльонк. Тънка, но същевременно достатъчно здрава да извади трофеен екземпляр. Окомплектована с вдевачка за влакно.
165,90 лв.
Въдица FilStar Cat Master
Въдицата FilStar Cat Master е истински боец в тежка категория. Осигурявайки фантастична комбинация от здравина, мощност и съвременен дизайн, тя е готова да се справи с най-силните сомове. 
123,00 лв.
Въдица DAM IMAX BOAT 20lbs 2.10m
Изключително здрави карбонови пръти с чъвствителен връх. Перфектни за риболов на тролинг както в сладки, така и в солени води.
145,90 лв.
Въдица DAM IMAX ICONIC SALT 1.83м 8-12lbs
Изключително здрави карбонови пръти с чувствителен връх. Перфектни за риболов на тролинг както в сладки, така и в солени води.
106,90 лв.
Въдица DAM IMAX ICONIC SALT 1.83м 12-20lbs
Изключително здрави карбонови пръти с чувствителен връх . Перфектни за риболов на тролинг както в сладки, така и в солени води.
109,90 лв.
Метър за риболов на сом MADCAT TAPE MEASURE 10м
Здрава, удобна ролетка 10м. Лентата е направена от фибростъкло, така че няма да ръждяса, когато е намокрена. Един инструмент за доказване размерът на вашият трофей.
14,50 лв.
Спининг въдица DAIWA BALLISTIC LTD EXTRA FAST SPIN - 2.20м/ 20-60gr

DAIWA Ballistic Ltd EXTRA FAST с акция 20-60g и Extra Fast строй. Характерното за тази въдица са отчетливото действие на върха в горната четвърт, последвано от изключително твърд и мощен гръбнак на долната снадка. Самата бланка е много тънка и лека със супер бърз строй и динамика.
Действието на тази бланка се представя най-добре при честа и непрекъсната игра на голями воблери, джигове и клатушки. Или при риболов на дълбоко с "бягащи" примамки или агресивен джигинг с тежки и голями шадове и силикони!
С този спиниг сте отлично подготвен и за морски риболов с голями воблери и адекватни джигове от брега и от лодка.

HVF® бланка от въглеродни влакна
X45® конструкция от въглеродни влакна
V-Joint® заключващи се сглобки
Seaguide® Циркониеви водачи
Fuji® TVS макародържач
Премиум EVA дръжка

210,00 лв.
Сомска въдица - Daiwa Powermesh Catfish 3.00m 500g

Daiwa POWERMESH CATFISH 
HMC + ® заготовка от въглеродни влакнаПремиална дръжка EVA / свиваща тръбаFuji® макара седалкаДвойни водачи Seaguide®
 
 
 
220,00 лв.
Въдица за риболов на сом MADCAT® BLACK HEAVY DUTY 3.0м 200-300g
Въдици за сомски риболов на буй или дънен риболов в бързо течащи води, специално разработени. Изключително здрави, оборудвани с водачи SeaGuide® без керамична вложка, която при спукване може да повреди или скъса вашето влакно.
163,90 лв.
Black Cat Black Passion Long Ranger 330cm 600g
Black Passion Long Ranger е универсална въдица със съотношение цена/качество за риболов на далечни разстояния с шамандура или дънен риболов. Осигурява достатъчен гръбнак за упражняване на натиск върху огромни риби дори при дълги разстояния.
185,00 лв.
Сомска въдица - Daiwa POWERMESH CATFISH 3.25m / 500g

Daiwa POWERMESH CATFISH 
HMC + ® заготовка от въглеродни влакна Премиална дръжка EVA / свиваща тръба Fuji® макара седалка Двойни водачи Seaguide®
 
 
 
230,00 лв.
Въдица за сом MADCAT® GREEN VERTICAL 1.90m -150gr
Тези въдици са специално разработени за вертикален риболов на сом. Те са изключително мощни и добре балансирани. С дължината си от 1.90м са перфектни за вертикален "джигинг". Оборудвани са с водачи подходящи както за сладководен, така и за соленовеоден риболов и с Fuji макародържач.
162,90 лв.
Въдица MADCAT® GREEN SPIN 2.40m 40-150gr
Карбонова спининг въдица разработена за сом.Добре балансирана, лека въдица и изключително здрава въдица, справяща се с всички тежки примамки за големи риби.
139,90 лв.
Black Cat Wild Catz Vertical 1.85м 100-220г
Wild Catz Vertical 1.85м 100-220г -въдица  за авантюристи на риболов на сом на кльонк! Ultra-мощна и напълно параболична. Wild Catz Vertical се състои от най-висок клас оборудване, като например макародържач Fuji, стабилни Seaguide пръстени,много удобна EVA дръжка и изключителен камуфлажен дизайн. Бижу за всеки рибар!
312,00 лв.
Black Cat Buster Vertical 100-200г 1.70м
Модел 2019: Cat Buster Vertical е активният "работен кон" в серията Buster и се предлага в незабележим черен цвят. Скоростта и чувствителността са невероятни.Пръчката гарантира безтегловно повдигане и спускане дори на тежки вертикални примамки, позволявайки на риболовеца да се наслаждава на перфектния контрол на стръвта във всеки момент. Buster Vertical може да се използва с мултипликатор или с фиксирана макара.Специален FUJI макародържач, осигуряващ повече сигурност при по-лека конструкция на въдицата.
289,00 лв.