Влакна за риболов на сом ✔️ nikulden.com

Влакна за риболов на сом

Риболовните влакна играят важна роля при риболова на сом, тъй като те служат като връзка между риболовеца и рибата. Когато влакна за риболов на сом, е важно да изберете фактори като размера на рибата, която се лови, вида на водата, в която се лови, и вида на използваната риболовна техника.

Вижте някои популярни влакна, използвани за риболов на сом:

Монофил: Това е традиционен вид влакно, което е направено от една нишка пластмаса. Монофилът е известен със своята добра здравина на възел, голямо разтягане и достъпност от към цената.

Плетено влакно(конец) PE: Плетеното въже е направено от множество нишки от влакна с висока якост, изтъкани заедно. Плетената линия е известна със своята висока здравина и чувствителност, което я прави популярен избор за риболов на сом.

Флуорокарбон: Флуорокарбоновият шнур е направен от вид пластмаса, която е практически невидима под вода. Този тип влакно е предпочитано от риболовци на сом, които искат да използват техники за скрит риболов, както и от тези, които ловят в чиста и бистра вода.

Съполимерна линия: Съполимерната линия е хибрид на монофилни и флуоровъглеродни линии. Има силата на разтягане и възел на монофиламента и чувствителността и ниската видимост на флуорокарбона.

В крайна сметка най-доброто влакно за риболов на сом ще зависи от индивидуалните нужди и предпочитанията на риболовеца. Важно е да изберете висококачествени влакна, които са създадени, за да се справят с изискванията на риболова на сом и да осигурят гладко и надеждно представяне. Наслука!

Влакно за монтажи MADCAT 50M ULTRA-SOFT MONO LEADER
Високо устойчив на абразия монофиламент за направата на поводи и монтажи за сом. Толкова мека, че въпреки големия диаметър, лесно може да се завърже.
32,60 лв.
-6,90 лв.
Плетено Влакно Daiwa J-BRAID X8 - 1500м / multi color


Кръгло 8 - нишково влакно. 
Произведено в Япония
8 нишково плетено влакно
Висока устойчивост на триене
Висока сила на опън
Кръгъл профил
Не се разтяга
Made in Japan

223,10 лв.
230,00 лв.
Плетено влакно Jig Line MX8 MULTICOLOR 150m
Благодарение на иновативната MX8 технология, 8 брайдовото плетено влакно JIG LINE MX8, на Японският производител MOMOI, притежава идеално кръгло сечение и мекота, коeто свежда триенето с водачите до минимум. Допълнителен плюс на JIG LINE MX8 е, че се редуват 5 цвята през 10 метра, което прави влакното идеално за тролинг и джиг риболов. JIG LINE MX8 на MOMOI разполага със следните характеристики: - 8-нишковов (MX8 технология); - изключително здрава HPPE нишка; - идеално кръгло сечение; - гладкост; -висока износо- и абразивоустойчивост; - нулева разтегливост.
69,90 лв.
Плетено влакно MADCAT 8-BRAID
Меко, здраво, 8-нишково (HMPE) плетено влакно в изкрящо зелен цвят. Подходящо за всякакъв тип макари и мултипликатори.
92,40 лв.
Плетено влакно Jig Line MX8 MULTICOLOR 500m
Благодарение на иновативната MX8 технология, 8 брайдовото плетено влакно JIG LINE MX8 на японския производител MOMOI притежава идеално кръгло сечение и мекота, коeто свежда триенето с водачите до минимум. Идеално за тролинг и джиг риболов.
184,90 лв.
Плетено Влакно За Сом 8x S-Line 180м Black Cat

Плетено влакно 8 нишково с кръгло сечение- изключително здрава, плетена основна линия за всички аспекти на съвременния риболов на сом. S-Line впечатлява със своята много плътна оплетка, която не абсорбира почти никаква вода, съчетана с невероятна здравина, което прави линията перфектно проектирана. Жълтият цвят прави линията много лесно забележима в тъмното или,когато видимостта е лоша. S-Line беше тестван при най-суровите условия в съвременния риболов на сом от Stefan Seuß за 12 месеца и получи титлата 100% надеждна.
39,00 лв.
Плетено Влакно За Сом ZEUS Line 400м Black Cat

Плетено влакно 4 нишково с кръгло сечение- изключително здрава, плетена основна линия за всички аспекти на съвременния риболов на сом.
62,00 лв.
Плетено Влакно За Сом ZEUS Line 180м Black Cat

Плетено влакно 4 нишково с кръгло сечение- изключително здрава, плетена основна линия за всички аспекти на съвременния риболов на сом.
25,00 лв.
Плетено Влакно за Поводи Black Cat Power Leader 20м
Лидерът е връзката между сом и рибар и прави разликата между успех или поражение. Ето защо Black Cat използва само най-добрите материали и стегнато сплитането на безброй отделни нишки. Лидерът е изключително издръжлив , мек и еластичен, така че сомът не подозира нищо, когато представяте стръвта. Подходящ за всички възможни видове представяне стръв и е първият избор на Стефан Шойс-създателят на марката , когато става дума за използване на плетени лидери. През 2012 г. и 2013 г., лидерът се отчете с няколко 100-кг сом включително два рекорда  на река По на 122,5 и 127 кг
25,00 лв.
Zebco Topic-CATFISH
Влакно за риболов на сом.Специално разработено влакно за риболов на големи риби и по-специално на СОМ. Изключителна сигурност и здравина по време на риболова. Отличава се с добра чувствителност и голяма издръжливост на натоварвания, което позволява мигновенно засичане на рибата.
10,00 лв.
Formax Sea Specialist 300 m.
Монофилно влакно от най-висок клас, предназначено предимно за морски риболов, но е много подходящо и за риболов в сладки води. Изключително здраво с много точни, реални параметри, нулева памет и висока издръжливост на възел и на външни влияния / UV лъчи /. Син, невидим под водата цвят. Подходящо за далечни замятания. 
7,50 лв.
Разпродажба!
Плетено влакно Super Braid x8 150м YO-ZURI


Представяме новото плетено влакно на Yo-zuri , на практика това е добре познатият DUEL, но в нова опаковка , почти незабележим във водата сив цвят и на много по добра цена. Едно от най добрите 8 нишкови влакна в света. Пълно съответствие на указаните диаметър и тест на влакното. идеално кръгло сечение и ненадминато качество - това е супер гладко влакно създадено за тези,които търсят най доброто. Подходящо за джиг и спининг риболов. Предлага се на ролки от 150м.
Меко, супер гладко и с много добра издръжливост на претъркване.

55,00 лв.
Duel Hardcore X8 Multicolor 300m
Уникално плетено влакно от най-висок клас, което е перфектно за спининг, кастинг, тролинг и джигинг. Влакното променя своят цвят на всеки десет метра.
106,00 лв.
Black Cat Mono Leader 1.20mm.
Монофилно влакно за риболов на сом. Абразивоустойчиво и издръжливо на големи натоварвания.
19,40 лв.
Black Cat Mono Leader 1.00mm
Монофилно влакно за поводи за риболов на сом. Абразивоустойчиво и издръжливо на големи натоварвания.
19,40 лв.
MOMOI Ultra Soft 8 Braided PE Orange
Подходящо е като за сладководен , така и за морски риболов. Най-ползвано при техниките: спининг, тролинг, джигинг( SlowJig  и SpeedJig)С финната си оплетка, здравина , издръжливост на износване и безшумност , влакното покрива изискванията и на най-взискателните риболовци.
74,00 лв.
MOMOI Ultra Soft 8 Braided PE Lime Green
Изключително здраво осем нишково с невероятна плътност плетено влакно, произведено в Япония. Създадено за по-далечни дистанции, които се постигат с изключителна лекота.Едно от свойствата му е мекотата, която позволява то да бъде почти напълно безшумно.
69,90 лв.
Плетено влакно FORMAX AVANGER PE X4
Плетено влакно за спининг риболов, което намира приложение и в други дисциплини на риболова.
21,60 лв.