Влакна за риболов на сом ✔️ nikulden.com

Влакна за риболов на сом

Риболовните влакна играят важна роля при риболова на сом, тъй като те служат като връзка между риболовеца и рибата. Когато влакна за риболов на сом, е важно да изберете фактори като размера на рибата, която се лови, вида на водата, в която се лови, и вида на използваната риболовна техника.

Вижте някои популярни влакна, използвани за риболов на сом:

Монофил: Това е традиционен вид влакно, което е направено от една нишка пластмаса. Монофилът е известен със своята добра здравина на възел, голямо разтягане и достъпност от към цената.

Плетено влакно(конец) PE: Плетеното въже е направено от множество нишки от влакна с висока якост, изтъкани заедно. Плетената линия е известна със своята висока здравина и чувствителност, което я прави популярен избор за риболов на сом.

Флуорокарбон: Флуорокарбоновият шнур е направен от вид пластмаса, която е практически невидима под вода. Този тип влакно е предпочитано от риболовци на сом, които искат да използват техники за скрит риболов, както и от тези, които ловят в чиста и бистра вода.

Съполимерна линия: Съполимерната линия е хибрид на монофилни и флуоровъглеродни линии. Има силата на разтягане и възел на монофиламента и чувствителността и ниската видимост на флуорокарбона.

В крайна сметка най-доброто влакно за риболов на сом ще зависи от индивидуалните нужди и предпочитанията на риболовеца. Важно е да изберете висококачествени влакна, които са създадени, за да се справят с изискванията на риболова на сом и да осигурят гладко и надеждно представяне. Наслука!

-10,49 лв.
Плетено влакно Jig Line MX8 MULTICOLOR 150m
Благодарение на иновативната MX8 технология, 8 брайдовото плетено влакно JIG LINE MX8, на Японският производител MOMOI, притежава идеално кръгло сечение и мекота, коeто свежда триенето с водачите до минимум. Допълнителен плюс на JIG LINE MX8 е, че се редуват 5 цвята през 10 метра, което прави влакното идеално за тролинг и джиг риболов. JIG LINE MX8 на MOMOI разполага със следните характеристики: - 8-нишковов (MX8 технология); - изключително здрава HPPE нишка; - идеално кръгло сечение; - гладкост; -висока износо- и абразивоустойчивост; - нулева разтегливост.
59,41 лв.
69,90 лв.
Плетено влакно MADCAT 8-BRAID
Меко, здраво, 8-нишково (HMPE) плетено влакно в изкрящо зелен цвят. Подходящо за всякакъв тип макари и мултипликатори.
92,40 лв.
Плетено Влакно За Сом 8x S-Line 180м Black Cat

Плетено влакно 8 нишково с кръгло сечение- изключително здрава, плетена основна линия за всички аспекти на съвременния риболов на сом. S-Line впечатлява със своята много плътна оплетка, която не абсорбира почти никаква вода, съчетана с невероятна здравина, което прави линията перфектно проектирана. Жълтият цвят прави линията много лесно забележима в тъмното или,когато видимостта е лоша. S-Line беше тестван при най-суровите условия в съвременния риболов на сом от Stefan Seuß за 12 месеца и получи титлата 100% надеждна.
39,00 лв.
Плетено Влакно За Сом ZEUS Line 400м Black Cat

Плетено влакно 4 нишково с кръгло сечение- изключително здрава, плетена основна линия за всички аспекти на съвременния риболов на сом.
62,00 лв.
Плетено Влакно За Сом ZEUS Line 180м Black Cat

Плетено влакно 4 нишково с кръгло сечение- изключително здрава, плетена основна линия за всички аспекти на съвременния риболов на сом.
25,00 лв.
Плетено Влакно за Поводи Black Cat Power Leader 20м
Лидерът е връзката между сом и рибар и прави разликата между успех или поражение. Ето защо Black Cat използва само най-добрите материали и стегнато сплитането на безброй отделни нишки. Лидерът е изключително издръжлив , мек и еластичен, така че сомът не подозира нищо, когато представяте стръвта. Подходящ за всички възможни видове представяне стръв и е първият избор на Стефан Шойс-създателят на марката , когато става дума за използване на плетени лидери. През 2012 г. и 2013 г., лидерът се отчете с няколко 100-кг сом включително два рекорда  на река По на 122,5 и 127 кг
29,00 лв.
Zebco Topic-CATFISH
Влакно за риболов на сом.Специално разработено влакно за риболов на големи риби и по-специално на СОМ. Изключителна сигурност и здравина по време на риболова. Отличава се с добра чувствителност и голяма издръжливост на натоварвания, което позволява мигновенно засичане на рибата.
10,00 лв.
Formax Sea Specialist 300 m.
Монофилно влакно от най-висок клас, предназначено предимно за морски риболов, но е много подходящо и за риболов в сладки води. Изключително здраво с много точни, реални параметри, нулева памет и висока издръжливост на възел и на външни влияния / UV лъчи /. Син, невидим под водата цвят. Подходящо за далечни замятания. 
7,50 лв.
Разпродажба!
Плетено влакно Super Braid x8 150м YO-ZURI


Представяме новото плетено влакно на Yo-zuri , на практика това е добре познатият DUEL, но в нова опаковка , почти незабележим във водата сив цвят и на много по добра цена. Едно от най добрите 8 нишкови влакна в света. Пълно съответствие на указаните диаметър и тест на влакното. идеално кръгло сечение и ненадминато качество - това е супер гладко влакно създадено за тези,които търсят най доброто. Подходящо за джиг и спининг риболов. Предлага се на ролки от 150м.
Меко, супер гладко и с много добра издръжливост на претъркване.

55,00 лв.
Duel Hardcore X8 Multicolor 300m
Уникално плетено влакно от най-висок клас, което е перфектно за спининг, кастинг, тролинг и джигинг. Влакното променя своят цвят на всеки десет метра.
106,00 лв.
Black Cat Mono Leader 1.20mm.
Монофилно влакно за риболов на сом. Абразивоустойчиво и издръжливо на големи натоварвания.
19,40 лв.
Black Cat Mono Leader 1.00mm
Монофилно влакно за поводи за риболов на сом. Абразивоустойчиво и издръжливо на големи натоварвания.
19,40 лв.
MOMOI Ultra Soft 8 Braided PE Lime Green
Изключително здраво осем нишково с невероятна плътност плетено влакно, произведено в Япония. Създадено за по-далечни дистанции, които се постигат с изключителна лекота.Едно от свойствата му е мекотата, която позволява то да бъде почти напълно безшумно.
69,90 лв.
Плетено влакно FORMAX AVANGER PE X4
Плетено влакно за спининг риболов, което намира приложение и в други дисциплини на риболова.
21,60 лв.
Плетено влакно Lazer Premium Cat 8X
Lazer Premium Cat е висококачествено 8-нишково плетено влакно, създадено да удовлетвори изискванията и на най-взискателните риболовци на трофейни сомове. Отличава се с изключителна здравина и износоустойчивост. 
34,90 лв.
Плетено влакно Lazer Xtreme Cat
Lazer Xtreme Cat е 8-нишково плетено влакно, изработено изцяло от UHMW-PE нишки с най-високо качество. Създадено специално за риболов на сом – най-мощният хищник в нашите водоеми, влакното е подходящо и за всяка друга ситуация, в която надежността е топ приоритет. Екстремно здраво и с перфектно кръгъл профил, моделът ще ви зарадва и с изключителната си чувствителност.
34,50 лв.
Плетено влакно Lazer PE L8
Най-високо качество японско плетено риболовно влакно. Произведено е от 100% UHMW-PE нишки. Изключително стегнато влакно от 8 нишки. Отличава се с перфектна кръгла форма и гладка повърхност, която позволява дълги и точни замятания и по-малко триене при прибиране. 
46,00 лв.
Плетено влакно Lazer PE L8 Multicolour
Нова разцветка - multicolor, от популярното влакно L8. Влакното е с 5 цвята, които се сменят през 10 метра. На всеки метър има бял маркер, а на всеки 5 метра има черен маркер върху белия. 
46,00 лв.