Макара - DAIWA 23 EMBLEM 35/45 SCW QD

Daiwa 23 Emblem SCW QD съчетава в себе си ексклузивни за Daiwa технологии при изключително съотношение цена-качество. 35/45мм ход на макарата в комбинация със Slow Cross Wrap системата за редене на влакното, помагат на риболовеца да достигне невероятни дистанции при кастинг. Благодарение на специално проектираната шпула е минимизрано триенето на влакното в ръба й при изнизване, като това улеснява и подпомага достигането на точно такива дистанции. Изключително здравата предавка Digigear II, изработена от материал Zaion V предава мощността към дръжката безупречно, като това помага на риболовеца по време на битките с трофейни екземпляри или когато трябва да се прибере монтажа от свръх далечна дистанция. Новата авансова система QDM осигурява още по-прецизна настройка, позволявайки на риболовеца да реагира мигновено на създалата се ситуация. Макарата се доставя с резервна шпула с капацитет 530м/0.35мм, което я прави подходящ избор за риболов на много големи дистанции – често практикуван на повечето големи, диви водоеми в България.
Технологии:

6 лагера
ZAION V® AIR ROTOR®
DIGIGEAR® II
QDM drag system – авансова система
SCW (Slow Cross Wrap®) system – система за редене на влакното
35/45mm spool stroke – ход на шпулата
ABS® aluminum longcast spool – шпула, предназначена да увеличи кастинга
HIP® line clip - клипс
Twist Buster® II line roller
Machined aluminum handle – алуминиева дръжка
T-Shape handle knob – Т-форма на кноба
Manual bail return – ръчно обръщане на бигела

340,00 лв.
Макара FilStar Precision Freerunner
Макарата притежава прецизен фрийрън механизъм - позволява да се освободи шпулата, за да може рибата за вземе стръвта спокойно. Разполага с резервна шпула и се предлага с луксозен твърд калъф...
68,00 лв.
Макара с преден аванс LINEAEFFE SILK EVOLUTION

Качествена, еднолагерна макара с красив дизайн и бюджетна цена. Предлага се с навито влакно, като е готова за незабавна употреба. Продукта е с отлично качество и ще Ви служи достойно време. Размерите 10, 20 и 30 са походящи за риболов на плувка и спиниг, 40 за фидер, а 50, 60 и 70 за риболов на дъно.
23,00 лв.
Макара с преден аванс Lineaeffe VIGOR POP FD

Макарата Lineaeffe Vigor Pop е отличен избор за риболовци, които търсят надежден и универсален продукт. Подходяща е за различни видове риболов, като е оборудвана с уголемен бигел и балансиран ротор. Освен това антиреверсът осигурява по-голяма прецизност и контрол по време на борбата с рибата. Компактният дизайн и качествената конструкция правят тази макара идеален избор за начинаещи риболовци с ограничен бюджет.
15,00 лв.
Макара с преден аванс Lineaeffe SHIZUKA SK13

Shizuka SK13 са универсални макари, подходящи за различни риболовни техники, от спининг до дънен риболов. Проектирани са да задоволят и най-взискателните рибари, благодарение на своята надеждност и здравина. Макарите са изработени от анодизиран алуминий и са предварително заредени със сиво монофилно влакно. Макарата разполага с резервна графитна шпула, сачмен лагер и Sharp Stop анти-реверс, който осигурява прецизно и надеждно възстановяване. Shizuka SK13 са универсални и издръжлива макари, подходящи както за начинаещи, така и за по-опитни риболовци, идеални за риболов на различни видове риби в сладки и солени води.
28,00 лв.
Макара с преден аванс Lineaeffe Vigor Boost

Бюджетна макара с преден аванс. Екипирана е с 1 лагер. Предлага се с намотано влакно. Качествена, еднолагерна макара с красив дизайн и евтина цена. Предлага се с намотано влакно и е готова за незабавна употреба. Продукта е с отлично качество и ще ви прослужи достойно време.Модел/ Размер
Брой лагери
Предавателно число
 Капацитет на шпула/PE
Драг
Тегло


20
1
5.5:1
0.18 / 285 - 0.2 / 230 - 0.25 / 150 mm / m
4 кг
240 гр


30
1
5.2:1
0.25 / 215 - 0.3 / 150 - 0.35 / 110 mm / m
5 кг
274 гр


40
1
5.2:1
0.3 / 175 - 0.35 / 130 - 0.4 / 100 mm / m
5 кг
288 гр


50
1
5.2:1
0.35 / 195 - 0.4 / 150 - 0.5 / 95 mm / m
6 кг
380 гр


60
1
5.2:1
0.45 / 140 - 0.5 / 115 - 0.6 / 80 mm / m
6 кг
406 гр


70
1
4.1:1
0.4 / 395 - 0.5 / 250 - 0.6 / 175 mm / m
7 кг
627 гр 
22,00 лв.
Макара DAIWA 23 EMBLEM SURF 45 SCW QD

DAIWA '23 EMBLEM SURF 45 SCW QD е макара предназначена за сърфкастинг риболов, съчетаваща в себе си всичките предимства на Magsealed дизайна и 45мм-вия ход на шпулата. Този дълъг ход на шпулата в комбинация с Slow Cross Wrap технологията за редене на влакното спомагат за достигането на екстремни дистанции по време на риболов. Изключително мощната предавка Digigear II и супер устойчивия ротор изработен от Zaion V материал, осигуряват оптимално предаване на мощността към дръжката, като резултата е невероятно плавен ход на макарата, истинско удоволствие от прибирането на рибата към брега. Magsealed design технологията предотвратява промикването на вода и мръсотия в корпуса на макарата, като я предпазва от корозия, а по този начин се удължва живота й. Новата авансова система QDM притежава по-дълъг и прецизен ход за още по-прецизна настройка, давайки възможност на риболовеца да реагира мигновено и адекватно към всяка една ситуация. Страхотен избор и за шаранджийски риболов!
Технологии:

ZAIONV® reel body
MagSealed® body construction
6 лагера
ZAION V® AIR ROTOR®
DIGIGEAR® II
Infinite Anti-Reverse®
QDM авансова система
SCW (Slow Cross Wrap®) system
45мм ход на шпулата
ABS® алумуниева конусовидна шпула
Резервна шпула
HIP® line clip
AIR BAIL®
Twist Buster® II line roller
Фрезована алуминиева дръжка
Кноб тип „T-Shape“
Ръчно обръщане на бигела
Drag power – 15 кг

480,00 лв.
Макара DAIWA 23 EMBLEM SURF 45 SCW QD TYPE-R

DAIWA '23 EMBLEM SURF 45 SCW QD TYPE-R е макара, продукт на продължителни тестове извършени от екипите на Daiwa по бреговете на иберийския полуостров. Вслушвайки се в най-добрите сърфкастинг риболовци, инженерите на Daiwa са проектирали макара, която е възможно най-удачна за тяхните нужди, като същевремнно фокуса от достигането на свърх далечни кастингови дистанции не е изместен. Благодарение на Magsealed технологията макарата е предпазена от проникването на морска вода и мръсотия, като по този начин се удължава експлотационния й живот.
Технологии:

Magselaed
Air Rotor
Digigear II
Double Oscillation
Infinite Anti-reverse
AirBail
Twist Buster II
ABS II
Engine plate
QD авансова система
6+1 лагера
DS4 polycarbonate body
DS5 rotor
2 резервни шпули с капацитет: 0.18мм/300м и 0.35мм/300м
Slow Cros Wrap System
Сгъваема алуминиева дръжка
HIP clips
Drag power - 15 кг

490,00 лв.
Макара DAIWA 23 EMBLEM SURF LIGHT 45 SCW QD-P

DAIWA '23 EMBLEM SURF LIGHT 45 SCW QD-P е най-новият член на семейството Emblem. Тази версия на макарата се отличава с 45мм-ов ход на шпулата и страхотна лекота от 555 гр, като резултата от това е постигането на свръх далечни кастингови дистанции. Този нов модел е с още по-високо качество на изработката, благодарение на ротора, който е изработен от Zaion V материал – изключително твърд и лек. Перфектен избор на макара, както за морски сърф кастинг, така и за шаранджийски риболов.
Технологии:

Magselaed
Air Rotor
Air Bail
Digigear II
Long cast шпула
Cross Wrap system
QD авансова система
Twist Buster II
Infinite Anti-reverse
Hip клипс
DS4 polycarbonate body
45мм ход на шпулата
85 мм фрезована алуминиева дръжка
Резервна шпула с капацитет 0.30мм/300м
Drag power - 15 кг

500,00 лв.
Макара Daiwa 23 CROSSCAST SURF 35SCW QD TYPE-R

Daiwa ’23 Crosscast Surf 35 SCW QD Type R е компактна макара предназначена за сърфкастинг риболов. Капацитетът на шпулите Ви позволява с лекота да достигате големи кастинг разстояния. Отличава се с гладък ход, лекота и осезаема мощност, която Ви помага да приберете рибата от далечна точка бързо и безпроблемно. Комплектът включва плитка и дълбока алуминиеви шпули. Технологиите и качествата, които притежава тази макара, позволяват тя да се използа и за шаранджийски риболов, а умелото съчетание от цветове, използвано от инженерите на Daiwa, й придават страхотна елегантна визия.
Технологии:

CNC Фрезована алуминиева дръжка
Quickdrag drag system
Cross Wrap Line system
3 сачмени лагера
Digigear II
Airbail
HIP Line Clip
Ръчно обръщане на бигела
Twistbuster II
Капацитет дълбока шпула: 0.30 mm / 300 m
Капацитет плитка шпула: 0.18 mm / 300 m
Drag power - 15 кг

240,00 лв.
Макара с преден аванс Lineaeffe Rapid BASS EVOLUTION

Качествена спинингова макара с преден аванс, подходяща за сладководен и морски спиниг. Компактна и лека. Снабдена е с мощна и надеждна механика. Движението на макарата е гладко и равно. Дръжката е реверсивна и е стругована алуминиева с неопренова крилчатка за по-добър грип. Прибира се с развинтване на винт от срещуположната страна. Така няма опасност да я загубите, а фиксацията и в работно положение е здрава и надеждна. Основната шпула е стругована алуминиева. Резервната е композит. Бигела е тръбичка и е много удобен за работа и надежден при употреба - не може да се деформира или изкриви.
Размерите 50 и 60 са подходящи за риболов на тежък спиниг, фидер и леко дъно.

Макарата е с основна алуминиева и резервна графитна шпула.

113,00 лв.
Шаранджийска Макара DAIWA 21 CROSSCAST 45 SCW 5000LD QD OT

Абсолютен хит на пазара. Тази макара впечатлява с иновативната си ултра Long Cast шпула от 45мм, SCW система на бавния ход и перфектното редене на влакното и супер мощност на предавката. Има метален клипс на шпулата, стругована цяла дръжка и много атрактивен дизайн.
Няма аналог на такава цена за подобен дизайн на пазара. 

280,00 лв.
Макара Daiwa 20 CROSSCAST 35 SCW QD - 5000LD

Нов модел на добре познатата от всички риболовци макара CROSSCAST 35, но вече с модерната технолоя SLOW CROSS WRAP.

210,00 лв.