Въдици за спининг ✔️ nikulden.com ✔️ СУПЕР ЦЕНИ

Въдици за спининг

Действие: Действието на въдица се отнася до това как се огъва, когато рибаат е на въдицата. Пръчките с бързо действие (extra fast) се огъват предимно на върха, докато въдиците с бавно действие се огъват по цялата си дължина.

Мощност: Силата на пръта се отнася до неговата здравина и твърдост. Леките пауър (light power) пръчки са добри за по-малки риби, докато тежките (heavy power) пауър пръти са по-добри за по-големи, по-силни риби.

Материал: Спининг пръчките са направени от различни материали, включително графит, фибростъкло и композитни материали. Графитът (carbon) е лек и чувствителен, докато фибростъклото е по-издръжливо и достъпно.

Когато избирате спининг въдица, е важно да имате предвид вида на риболова, който планирате да практикувате, размера на рибата, която се надявате да хванете, както и вашите лични предпочитания и ниво на умения. Спининговата въдица с добро качество може да подобри вашето риболовно изживяване и да ви помогне да хванете повече риба.

Риболовен магазин Никулден Ви пожелава – Наслука!

Нов
Въдица Filstar Silver Shadow EVO Jig Boat
Filstar Silver Shadow EVO Jig Boat е свежото попълнение в семейството на популярната в спининга Сребърна Сянка, като нейната концепция е изцяло посветена на вертикалния риболов от лодка. Моделът включ...
149,00 лв.
Нов
Въдица FilStar Venom River Crank
Venom River Crank е новият представител на серията въдици с безкомпромисно качество Filstar Venom, който допълва гамата с концепция, посветена на риболовът с воблери. Моделът включва най-добрите компо...
285,00 лв.
Спининг въдица DAIWA EMERALDAS STOIST RT 76MMH - 2.29m/5-20gr

Последната актуализация на DAIWA във върховия им клас въдици за риболов на калмари, без преувеличение – просто шедьовър! Тънка, лека бланка с подчертан конус и чувствителен връх е отлична за риболов на джиг в диапазона до 20-22 грама. Долният тест, в зависимост от условията, може да варира от 4 до 6 грама. Разбира се, това е въдица за най-претенциозните любители на леки и средни джигове, съчетаваща лекота, невероятна чувствителност и най-съвременна технология!
1400,00 лв.
Спининг въдица DAIWA Gekkabijin Air Ajing 66L-S - 1.98m/0.5-8gr

Топ модел спининг въдица от японският каталог на Daiwa. Модел, предназначен за риболов в стил Ajing – риболов на сафрид със силиконови примамки или микро джигове. Дължината от 1.98m осигурява оптималното разстояние на замятане, а акцията позволява използването на богат набор от примамки и техники. Твърдата, но в същото време еластична бланка ви позволява да извършвате висококачествено и ефективно засичане, без да разкъсвате нежната уста на рибата. Въдицата се отличава с изключителна лекота и висока чувствителност. Gekkabijin Air Ajing е с невроятното тегло от 47gr, като това не е за сметка на здравината и чувствителността. При разработване на бланката са използвани най-съвременни технологии и материали, позволяващи да се постига максимална прецизност по отношение на тегло, поводение и чуствителност.
800,00 лв.
Въдица Westin W3 XtremeTeez 2nd
Може да се разчитате изцяло на W3 XtremeTeez 2nd, когато сте на jigging и casting за хищници като сом, щука и бяла риба. Пръчката има super-fast акция, позволяваща перфектен контрол над примамката, от...
352,00 лв.
Спининг въдица DAIWA LEGALIS SEABASS - 3.04 / 2.43 / 2.62 / 2.74m

Въдиците Legalis Seabass са предназначени за риболов с примамки. Независимо дали замятате от скалите или от плажа, водачите на Fuji Concept O ще ви позволят да замятате меки или твърди примамки на разстояние, с водачи Lowrider, за да сведете до минимум възлите и заплитанията от вятъра. По дължината на бланката е поставена кръстосана карбонова армировка за повишена здравина. EVA дръжките с висока плътност предлагат комфортно усещане, независимо дали работите с примамката или управлявате мощен бас далеч от плевели и камъни. Отлично съотношение цена/качество!

Високомодулна бланка от карбон с кръстосана карбонова армировка по цялата дължина
Прогресивно действие
Fuji Concept O Ring водачи
Междинни водачи на Fuji Lowrider
Макародържач Fuji DPS
Дръжка от EVA пяна с висока плътност

120,00 лв.
Спининг въдица DAIWA 23 SEAHUNTER X - 2.40m/2.60m/2.70m

Разнообразните целеви въдици от серията Seahunter X са оптимизирани за съответната област на приложение и отделните методи на риболов. Превъзходно оборудвани с водачи Seaguide, устойчиви на солена вода, бланки от въглеродни влакна HMC+, здрави и надеждни шпиготи и EVA дръжки със сигурен и удобен грип. Въдиците Seahunter X се предлагат при отлично съотношение цена/качество.
SEAHUNTER X PILK COALFISH
Двете дължини от серията са идеално пригодени за използване с шадове или по-малки пилкери, като предлагат изключителна надеждност. Хармоничното действие на бланките надеждно предотвратява откачането по време на битка и позволява добра дистанция за замятане при риболов от лодка и от брега.
SEAHUNTER X PILK MACKEREL
С тази специализирана въдица за скумрия дори борбата с няколко риби едновременно не представлява проблем. Бланката предлага достатъчно мощност да се справи с тези мощни риби и да ги вдигнете лесно на борда.
SEAHUNTER X PILK COD
Двата модела предназначени за риболов на треска, се отличават с върхов строй и силов гръбнак, като спомага за правилната проводка на примамките и надеждното изваждане на рибите, дори от големи дълбочини. Seahunter X Pilk Cod са надеждни спътници във всички морета, както и в крайбрежните води на Скандинавия.
Технологии:

HMC+® carbon fiber blank - бланки
Spigot put over joint - шпигот
Premium EVA grip – премиум EVA дръжка
DPS reel seat – винтов макародържач
Full carbon fiber tip, color-contrasted – карбонов, оцветен връх за отлична индикация
Seaguide® titanium oxide guides - водачи

90,00 лв.
Light Спининг въдица Daiwa GEKKABIJIN LRF - 2.34m / 1-8gr - 1-10gr

Daiwa Gekkabijin LRF е една изумителна лайт спининг въдица!  Правилният избор за стандартен спинингов риболов или съвременен "rock fishing". Притежава невероятно мощна и бърза бланка, която е абсолютен фаворит на японския пазар, където UL фишинга е много популярен, конкуренцията огромна, а клиентите изключително придирчиви и селективни. Сега, тези изключителни спининг въдици, са достъпни и в Европа, като безапелационно фокусираха вниманието и на европейските риболовци. Независимо от това, какъв метод, стил, проводка или примамка искате да използвате за Вашия ултра лайт спиниг, Daiwa Gekkabijin ще Ви свърши перфектна работа. Кастингът на супер леки примамки е бърз и лесен, воденето на примаките е просто и ефективно, специалният връх ще пресъздаде желаните движения и ясно ще отчете кълването. Лекотата, с която се извършва целия риболов от хвърлянето през воденето, кълването, засичането и ваденето на рибата е абсолютна наслада за сетивата на риболовеца, като това ще Ви достави истинско удоволствие. Предлагат се няколко варианта на спинига - две дължини, два вида акция и два вида върхове. Индикацията S (solid carbon) е за плътен "жило" връх, а - Т (tubolar) е за стандартен кух връх. Жилото е по-предпочитано за най-леките примамки, особено силикони, а кухия връх за малко-по тежките и за по-далечни кастинги. Бланките са изработени от 1К карбонови нишки и са подсилени с патенования от Daiwa - Braiding X Method. Спининг серията е оборудвана с Fuji водачи и с уникален за модела, патентован от Daiwa, макародържач. Дръжките са направени от най-лекия и качествен EVA материал.
Характеристики:
• Braiding X Method • 1K woven carbon карбонова бланка • Патентован Daiwa макародържач • Fuji line водачи • EVA дръжка
200,00 лв.
Спининг въдица DAIWA Presso Iprimi ST - 1.95/2.15m

Спининг въдиците Presso Iprimi са предназначени за риболов с малките клатушки на Daiwa -  Presso Spoons, но разбира се могат да се използват и с много други UL примамки като мини кранкове или различни силиконови примамки. Благодарение на техните специални върхове, двете въдици Solid-Tip /плътен връх/ с акция 0,5-6g са особено подходящи за леки примамки, тъй като чувствителните върхове се натоварват при изключително ниски тегла на примамката и позволяват големи разстояния на замятане. Двете въдици с кух връх показват силните си страни при малко по-тежки примамки до 7g, като клатушки и воблери могат да бъдат водени с по-агресивен туич. По време на битката, HVF бланките от въглеродни влакна на Presso Iprimi преминават към полупараболично действие, за да предотвратят откачане – гарантирано максимално удоволствие от битката! Оборудвани са с първокласни водачи Seaguide Zirconia, ергономичен макародържач и коркова дръжка.
Технологии:

HVF® carbon fiber бланки
Преиум коркова дръжка
Ергономичен макародържач
Seaguide® Zirconia водачи
Държач за куки

160,00 лв.
Спининг въдица DAIWA Presso Trout Spin - 1.90/2.10m

Премиум специализирани въдици за пъстървови езера и реки! Серията Presso Trout Spin ви предлага четири въдици за риболов на пъстърва и е специално съобразена с приложението на всички UL примамки в пъстървови езера. Под натоварване, леките и бързи HVF карбонови бланки показват хармонично полупараболично действие. Благодарение на използваната V-Joint технология кривата на огъване е особено хомогенна. Леките Fuji Alconite-K водачи позволяват изключително точни замятания. Двата модела с плътен връх от твърди въглеродни влакна и акция 0.5-5g са особено удобни за риболов с изключително леки клатушки – чувствителните върхове перфектно се натоварват дори при ниски грамажи на примамките и позволяват добри дистанции за замятане. Двата модела с кух връх са разработени за прилагане на малко по-тежки примамки до 6g, които изискват по-агресивен туич. С тези въдици можете перфектно да презентирате клатушки, мини кранкове и спинери, но също и шадове. Оборудвани са с Fuji Skeleton макародържачи за незабавен контакт с бланката и първокласната EVA дръжка!
Технологии:

HVF® carbon fiber бланки
V-Joint® put-over шпигот
Премиум EVA дръжка
Fuji® Skeleton макародържач
Fuji® Alconite K водачи
Държач за куки

240,00 лв.
Спининг въдица DAIWA 23 PROREX XR SPIN - 2.25m/2.40m/2.70m

Серията Prorex XR предлага удивителна гама модели, походящи за всяка област от съвременния спинингов риболов! Изключително тънките и леки бланки HVF Nanoplus се отличават с удивителни характеристики и предразполагат към комфортен риболов дори по време на дълги сесии. Технологията HVF Nanoplus се грижи за лекото им тегло и перфектен баланс, като ги отличава с бърз строй и уникална чувтвителност. Бланката незабавно предава всеки контакт с дъното и дори най-леките почуквания направо в ръката, като позволява перфектно усещане за водене на примамките. Прилагането на наночастици в смолата повишава съдържанието на карбонови влакна до максимум, като това позволява проектирането на бързи и леки пръчки с висока издръжливост. Благодарение на твърдия си гръбнак се постигат страхотни дистанции при кастинг с невероятна прецизност. Шпиготът V-Joint се грижи за хармонична крива на огъване по време на битки. Изключителният макародържач от въглеродни влакна DAIWA Air Sensor е с ергономична форма и значително допринася за приятното боравене. Prorex X е продукт създаден, благодарение на най-новите първокласни технологии за производство на въдици, иновативни и надеждни компоненти.
Моделите с акция от 10-30g до 18-84g са подходящи при риболов с меки примамки, туичбейтове, кранкове или спинърбейтове. В зависимост от акцията, въдиците от тази серия намират широка област на приложение: риболов на костур, кефал, пъстърва, бяла риба или щука.
Технологии:

HVF® Nanoplus carbon fiber blank - бланка
X45® carbon fiber construction - конструкция
V-Joint® put-over joint - шпигот
DAIWA® Air Sensor reel seat - макародържач
Fuji® Alconite K-guides - водачи

340,00 лв.
Спинингова джиг въдица - DAIWA 20 CROSSFIRE JIGGERSPIN 2.70m

Daiwa CROSSFIRE JIGGERSPIN е оборудвана с лека и твърда бланка, с върхова акция. По-твърдата, долна снадка е подсилена с допълнителна X-образна оплетка. С това подобрение се повишава кастинга, подсигурава се засечката и рибата се изморява много по-бързо и ефектевно. Серията е оборудвана с водачи от титаниев оксид и модерна EVA неопренова дръжка. Тези модели с акция под 40 гр са специално разработени за джиг риболов със силиконови примамки. Те са с малко по-меко действие, което е предимство при риболов на агресивни хищници като бяла риба, костур или щука.

EVA дръжка
Титаниево-оксидни водачи
Транспортен калъф

95,00 лв.
Въдица за спининг DAIWA 23 EXCELER JIGGER

Моделът Exceler 23 Jiggerspin се характеризира с бързо действие на върха и твърд гръбнак – перфектни характеристики, когато силиконовите примамки трябва да бъдат водени агресивно дори на дълги разстояния, а плахите кълванета трябва да бъдат усетени. С моделите от 3,05 м можете да достигнете огромни разстояния на замятане дори с малки примамки, което е особено удобно при риболов в стари пресевни или канали. Също така, тази дължна е идеален избор, когато искаме да презентираме примамки, във водоеми изобилстващи от подводни скали.
Технологии:

HMC+® carbon fiber blank – карбонова бланка
Premium EVA grip – премиум EVA дръжка
Ergonomic reel seat – ергономичен макародържач
Seaguide® titanium oxide guides – титаниево-оксидни водачи
Hook keeper- държач за куки

120,00 лв.
Спининг въдица DAIWA 23 NINJA X COMPACT SPIN - 2.25m/2.45m

Двете въдици X-Compact от серията Ninja X са най-компактните спинингови въдици в цялата гама въдици на DAIWA. Телескопичната част с подвижна дръжка имат транспортна дължина от само 50 см – тези въдици могат лесно да се транспортират в раница или куфар и са готови за риболов веднага. Композитните бланки от въглеродни влакна са снабдени с Seaguide водачи. Въпреки бюджетната си цена, тези въдици няма да оставят у вас неизпълнени желания по отношение на представяне при замятане и изваждане на рибата. Ninja-X-Compact са напълно подходящи спътници при всеки един риболовен излет.
Технологии:

Carbon composite blank – бланки от композитни и карбонови материали
Premium EVA grip – премиум EVA дръжка
Functional screw reel seat – ергономичен, винтов макародържач
Seaguide® titanium oxide guides - водачи
Hook keeper – държачи за куки

150,00 лв.
Спининг въдица DAIWA 23 NINJA X KIDS - 1.60m/1.80m

С пръчките Ninja X Kids, DAIWA предлага продукти, специално проектирани за използване от деца и юноши. Дължините от 1,60м и 1,80 м са изключително лесни и удобни за боравене. Моделът Power Kids с дължина 1,80 м и акция 20-60 g позволява използването и на по-тежки примамки за ловене на щука или шаран. Действието на бланките от въглеродни влакна HMC+ е проектирано да позволява добри дистанции на замятане и възможно най-универсално приложение. Въдиците са оборудва със здрави водачи с двойни крачета, за да издържат и на по-големи натоварвания!
Технологии:

HMC+® carbon fiber blank - бланки
Cork / EVA grip – корк/EVA дръжка
DPS reel seat – винтов макародържач
Titanium oxide double leg guides – водачи с двойни крачета

48,00 лв.
Спинингова въдица DAIWA 23 MORETHAN SHAD ATTACK - 2.40m/2.55m/2.70m

Моделът Daiwa ’23 Morethan Shad Attack e оборудван с най-висококачествени компоненти, действието на бланките, изработени от SVF nanoplus карбон, е прецизно съобразено с изискванията на модерния риболов на костур, бяла риба и щука. Моделите Perch и Zander Attack с акция 7-32g (Perch) или 14-56g (Zander) са изключително бързи, с твърд връх и предават дори най-плахите кълванета на хищниците, перфектно към частта на дръжката. Кастингът с този модел е изключително точен и прецизен, а далечни дистанции се покриват с лекота. Morethan Shads са въдици, които са идеални и за риболов с твърди примамки. Воблери и повърхностни примамки могат с лекота да бъдат хвърляни на голяма дистанция и да бъдат водени агресивно. Действието на въдицата Pike Attack с акция 18-64g е много подходяща за класически риболов с шадове, но също така върши превъзходна работа при риболов с меки примамки и спинърбейтове. При напрежение тази въдица се отличава с мека парабола, а гръбнакът усвоя мощните тласъци по време на битка с трофейни екземпляри. Благодарение на вложеният в бланките X45 BIAS карбонов материал от въглеродни влакна, V-Joint Alpha шпигота е проектиран да е още по-тънък, което води до увеличение на бързината с още 10 % и допълнително подобрява кривата на огъване. Изключителен избор на спининг въдица, за риболовците, които държат да получат най-доброто за парите си.
Технологии:

SVF® Nanoplus carbon fiber blank - бланки
X45® carbon fiber construction - конструкция
V-Joint® Alpha spigot joint - шпигот
Cork grip in premium quality – Премиум коркова дръжка
Fuji® reel seat - макародържач
Tubular tip – Кух връх
Fuji® Titanium SiC K-guides – водачи
Hook keeper – Държач за куки
Exclusive transportation holdall – Ексклузивен, висококачествен калъф

720,00 лв.
Спининг въдица DAIWA PRO STAFF Catfish Spin - 2.60m/80-240gr

Моделът Catspin от гамата Pro Staff Catfish е разработен за активен спининг риболов от лодка и от брега. Специален акцент е поставен върху дизайна на бланката – въдицата позволява прилагането на широка гама от различни примамки и грамажи. Гръбнакът предлага огромни резерви за контрол на големи сомове дори при тежки условия. Дължината от 2,60 м е особено удобна при риболов от бряг, но също така позволява употреба от лодка. Въдицата Pro Staff Catspin може да се използва и за риболов на щука с големи по размер примамки. Оборудвана с ергономичен макародържач DAIWA Air Sensor и първокласна коркова дръжка.

HVF® Nanoplus carbon fiber blank - бланки
X45® carbon fiber construction - конструкция
Fuji® Alconite K-guides - водачи
Daiwa Air Sensor Reel Seat - макародържач

420,00 лв.
Спининг въдица DAIWA 23 PROREX XR CHEBUJIG - 2.35m/2.65m

Серията Prorex XR предлага удивителна гама модели, походящи за всяка област от съвременния спинингов риболов! Изключително тънките и леки бланки HVF Nanoplus се отличават с удивителни характеристики и предразполагат към комфортен риболов дори по време на дълги сесии. Технологията HVF Nanoplus се грижи за лекото им тегло и перфектен баланс, като ги отличава с бърз строй и уникална чувтвителност. Бланката незабавно предава всеки контакт с дъното и дори най-леките почуквания направо в ръката, като позволява перфектно усещане за водене на примамките. Прилагането на наночастици в смолата повишава съдържанието на карбонови влакна до максимум, като това позволява проектирането на бързи и леки пръчки с висока издръжливост. Благодарение на твърдия си гръбнак се постигат страхотни дистанции при кастинг с невероятна прецизност. Шпиготът V-Joint се грижи за хармонична крива на огъване по време на битки. Изключителният макародържач от въглеродни влакна DAIWA Air Sensor е с ергономична форма и значително допринася за приятното боравене. Prorex X е продукт създаден, благодарение на най-новите първокласни технологии за производство на въдици, иновативни и надеждни компоненти.
И двете въдици Chebujig превръщат риболова на костур и бяла риба в невероятно удоволствие. Тези въдици са предназначени за използване с малки и леки, меки примамки при риболов със стандартни глави за силикони или система „Чебурашка“. Твърдият връх от въглеродни влакна се грижи за оптимално отчитане на кълванета, дори на големи разстояния. Благодарение на здравия и твърд гръбнак, засечките са мигновени. Дръжките са изработени в комбинация от EVA и карбон материали.
Технологии:

HVF® Nanoplus carbon fiber blank - бланка
X45® carbon fiber construction - конструкция
V-Joint® put-over joint - шпигот
DAIWA® Air Sensor reel seat - макародържач
Fuji® Alconite K-guides - водачи

350,00 лв.
Спининг въдица DAIWA 23 XR FINESSE - 2.25m/5-21g

Серията Prorex XR предлага удивителна гама модели, походящи за всяка област от съвременния спинингов риболов! Изключително тънките и леки бланки HVF Nanoplus се отличават с удивителни характеристики и предразполагат към комфортен риболов дори по време на дълги сесии. Технологията HVF Nanoplus се грижи за лекото им тегло и перфектен баланс, като ги отличава с бърз строй и уникална чувтвителност. Бланката незабавно предава всеки контакт с дъното и дори най-леките почуквания направо в ръката, като позволява перфектно усещане за водене на примамките. Прилагането на наночастици в смолата повишава съдържанието на карбонови влакна до максимум, като това позволява проектирането на бързи и леки пръчки с висока издръжливост. Благодарение на твърдия си гръбнак се постигат страхотни дистанции при кастинг с невероятна прецизност. Шпиготът V-Joint се грижи за хармонична крива на огъване по време на битки. Изключителният макародържач от въглеродни влакна DAIWA Air Sensor е с ергономична форма и значително допринася за приятното боравене. Prorex X е продукт създаден, благодарение на най-новите първокласни технологии за производство на въдици, иновативни и надеждни компоненти.
Въдицата Prorex XR Finesse е идеално избор за риболов с Drop Shot, Free, Texas или Carolina Rigs монтажи. Бързата бланка с кух връх, отчитат дори най-плахите почуквания.
Технологии:

HVF® Nanoplus carbon fiber blank - бланка
X45® carbon fiber construction - конструкция
V-Joint® put-over joint - шпигот
DAIWA® Air Sensor reel seat - макародържач
Fuji® Alconite K-guides - водачи

350,00 лв.
Спининг въдица DAIWA TRIFORCE TARGET SPOON TROUT - 1.95m/2.10m

С въдиците Triforce Target Spoon Trout, Вие сте оптимално подготвени за съвременния спинингов риболов на пъстървови видове в езера и реки. Особено подходящ избор при използването на воблери и клатушки. Въдиците Triforce съчетават ултрамодерен дизайн с изключително съотношение цена-качество!
Технологии:

HMC+® карбонова бланка
Водачи от алуминиев оксид
Ергономичен винтов макародържач
EVA дръжка

68,00 лв.
Въдица за спининг DAIWA 23 EXCELER SOLID TIP

Двете въдици от серията  Exceler 23 Solid Tip разполагат с плътен карбонов връх, който осигурява прецизен и далечен кастинг на малки примамки като микро клатушки, въртящи блесни или UL силикони. Атаките на рибите, действието на примамката и контактът с дъното се предават перфектно благодарение фината и чувствителна бланка. Отличен инструмент за всички UL/L спининг техники.
Технологии:

HMC+® carbon fiber blank – карбонова бланка
Premium EVA grip – премиум EVA дръжка
Ergonomic reel seat – ергономичен макародържач
Seaguide® titanium oxide guides – титаниево-оксидни водачи
Hook keeper- държач за куки

110,00 лв.