Въдици за риболов от брега за морски риболов ✔️ nikulden.com

Въдици за риболов от брега за морски риболов

Дънен морски риболов

 

За морския риболов от брега, е необходимо да имате подходящи въдици за риболов, които да са достатъчно дълги, здрави и да могат да се хвърлят на далечно разстояние. Ето някои от най-важните характеристики, които трябва да търсите при избора на въдица за морски риболов:

 

Дължина: Въдицата трябва да е достатъчно дълга, за да можете да хвърляте далече. Обикновено за морския риболов от брега се използват въдици с дължина от 3,6 до 4,2 метра.

 

Акция: Акцията на въдиците за спининг риболов отчита колко бързо върхът се възвръща в статично работно положение след огъване. Различните акции (fast, extra fast, moderate fast, slow, и т.н.) на въдиците предразполагат повече към използването на различни типове примамки и техники за спининг риболов. Например, extra fast акцията е най-подходяща за риболов на джиг, а moderate fast, moderate и slow въдиците са по подходящи за риболов с твърди примамки. Fast акцията е сравнително универсална, като в повечето случаи с такива въдици може да се лови комфортно на джиг и да се разиграват ефективно миноу воблери и други твърди примамки. За морския риболов от брега се препоръчват въдици с бърза акция, тъй като те могат да хвърлят по-тежки примамки на голямо разстояние.

 

Тест на въдицата: Показател, определящ тегловния диапазон на примамките, с които е разчетено да работи оптимално пръчката с тест : ПРИМЕР от 100 до 200 грама.

 

Материал на въдицата: Най-често използваните материали за морски въдици са карбонови влакна или стъклопласт. Карбоновите въдици са по-леки и по-здрави от стъклопластовите.

 

Дръжка: Дръжката на въдицата трябва да е удобна за хващане и да осигурява добър захват, особено когато рибата се вади и се бори.

 

Водачи: Водачите на въдицата трябва да са изработени от здрав материал и да са разположени правилно, за да се предотвратят заплитанията на влакното.

При избора на въдица за морски риболов от брега е важно да вземете предвид какъв вид риболов планирате да правите и какъв тип риба ще ловите.

 

Морски спининг риболов

Морският спининг риболов от брега е популярен начин за риболов на по-големи видове риби като лаврак, лефер, туна, скумрия и други. Ето някои съвети за морския спининг риболов от брега:

 

Изберете правилната въдица: За морския спининг риболов от брега се използват спининг въдици с дължина от 2,40 до 3,60 метра. Те трябва да бъдат достатъчно здрави, за да издържат тежестта на големи риби и да се справят със силния вятър и вълните.

 

Използвайте подходяща макара: За морския спининг риболов от брега се препоръчват спининг макари, които са по-леки и по-удобни за използване от мултипликаторни макари. Изберете макара с достатъчно капацитет за влакното, което използвате.

 

Изберете правилната  линия: За морския спининг риболов от брега се използват влакна най- често (плетени PE конци) с дебелина между 0,20 и 0,40 мм. Изберете линия, която е достатъчно здрава, за да се справи с големите риби, но и достатъчно тънка, за да не отблъсква рибите.

 

Изберете правилната примамка: За морския спининг риболов от брега са популярни различни видове примамки като воблери, джигове, чепарета, калмариери и др. Изберете примамка, която е подходяща за видовете риби, които искате да хванете.

 

Изберете подходящото място за риболов: За морския спининг риболов от брега се препоръчва да се избират места, където вълните са по-ниски и морското дъно е плитко. Това позволява на рибите да се приближат по-близо до брега.

 

Наблюдавайте вълните и теченията: Теченията и вълните могат да имат голямо въздействие върху морския спининг риболов от брега. Изберете място, където течението е слабо и вълните не са прекалено високи. Наблюдавайте вълните и теченията, за да знаете къде да поставите примамката и как да я водите.

 

Използвайте правилната техника: Морският спининг риболов от брега изисква специална техника. Използвайте коректния начин на замятане, за да избегнете сплескване на водата и да запазите примамката на повърхността на водата. Използвайте правилния начин на водене на примамката, като например бързо или бавно водене, според нуждите на рибите.

 

Бъдете готови за борбата: Морските риби могат да бъдат доста големи и силни, затова е важно да сте готови за борбата. Дръжте въдицата стабилно и уверено и използвайте потенциала на макарата прии навиване, за да държите рибата далеч от камъните и другите опасности в морето.

 

Бъдете внимателни: Морският спининг риболов от брега може да бъде опасен, затова бъдете внимателни и следвайте всички правила за безопасност. Избягвайте да стъпвате на мокри камъни и бъдете готови да се приберете, ако времето се влоши.

 

Съхранявайте рибата правилно: Ако успеете да уловите риба, съхранете я правилно. Използвайте охладителна кутия или кофа с лед и съхранявайте рибата докато сте на риболов или я използвайте веднага след като я извадите от водата. Бъдете уверени, че спазвате всички местни закони и регулации за риболова и съхранението на улова.

 

 

Ето някои допълнителни съвети за избор на въдица за морски риболов от брега:

 

Разгледайте различните типове въдици: Въдиците за морски риболов от брега са налични в различни типове и размери, като например телескопични, сплит кастинг, спининг и други. Разгледайте различните възможности, за да намерите най-подходящата въдица за вас.

Изберете подходяща макара: За да работите по-ефективно с въдицата си, важно е да изберете подходяща макара. Има различни типове макари за морски риболов, като например спининг макари, мултипликаторни макари и др.

Изберете подходяща влакнена линия: Изборът на влакнена линия е също толкова важен като изборът на въдица. За морския риболов от брега се препоръчват линии с дебелина между 0,20 и 0,40 мм.

Изберете правилната примамка: Изборът на правилната примамка може да направи голяма разлика в резултатите от риболова. За морския риболов от брега са популярни различни видове примамки като например воблери, вирбели, кукманчета, калмари и др.

Не забравяйте за аксесоарите: Някои от необходимите аксесоари за морския риболов от брега включват кутии за примамки, щеки за макарите, куки, кукички, летви за отчитане на улова и др.

 

Накрая, когато изберете въдица за морски риболов от брега, не забравяйте да проверите всички елементи, за да се уверите, че всичко е правилно инсталирано и готово за употреба.

Риболовен Магазин Никулден Ви пожелава - Наслука!

Спининг въдица NOMURA KANJI - 3.00m/40-80gr

Спининг въдици, предназначени за риболов на трофейни хищници. Отличават се със силни и мощни бланки, но същевременно леки и много добре балансирани. Качествата на този модел са насочени към риболова на големи щуки, сомове и всички големи морски и сладководни хищници. Тази серия е отговорът на нуждите на екстремния спининг, който изисква подходяща мощност, за да можете да ловите с големи джъркбейтове, големи кранкбейтове, спинърбейтове и всички меки примамки, предназначени за големи риби. Nomura Kanji са много добре проектирани и перфектно походящи въдици и за риболов в солени води. По-късите размери, 2.40m/30-70g и 2.40m/40-80g имат бърз строй и се препоръчват за риболов от лодка, особено близо до скали или когато рибата е близо до повърхността. Размерите 2,70 m, 3,00 m и 3,30 m имат средно/бърз строй и акция до 130 грама, поради което са идеални за далечни замятания с примамки като попъри, пенсили и джигове. Всички въдици от серията са оборудвани със специализирани водачи за солена вода. Тяхното позициониране намалява триене на линията при кастинг, което Ви позволява да правите по-далечни замятания. Kanji разполага с трисекционна EVA дръжка, графитен винтов макародържач и устойчиво лаково покритие.

MLC – Master Lure Control
MCC – Master Casting Control
Saltwater Specially Equipped
Carbon Powered Blank

145,00 лв.
Телескопична въдица Lineaeffe ASTEROID WTG - 3.60m/100g

Телескопична въдица, предназначена за дънен риболов. Изработена е от бланки от композитни материали, пръстеновидни водачи и надежден винтов макародържач. Отличава се с прогресивен строй и дръжка походяща за далечни хвърляния.
24,00 лв.
Surfcasting въдица Lineaeffe Moonstone WWG - 4.20m / 200g

Lineaeffe Moonstone е телескопична, сърфкастинг въдица с акцията 100-200 грама. Изработена е от бланки с мултиграфитна конструкция, висококачествени SiC водачи с титаниева рамка, надежден винтов макародържач и плътен връх от фибростъкло, който отчита и най-плахите кълванета. Макародържачът е изнесен напред, за да осигурен удобен грип на риболовеца за далечен и прецизен кастинг. Страхотен избор на такъм за редица морски дънни техники. Изключително здрава конструкция
48,00 лв.
Сърфкастинг въдица Lineaeffe PERSONAL CASTER WTG 4.20m / 250gr

Бюджетна Surf Casting телескопична въдица за риболов на дъно, на далечна дистанция с тежки олова. Въдицата е изработена от карбонова тънка бланка, водачи на три крачета и винтов макародържач. Отличава се с твърд строй, здрава и надеждна конструкция. Макародържачът е изнесен по-напред, за да е удобен за силово замятане с две ръце. Въдицата е морско изпълнение и е защитена от солената вода. Притежава атрактивен, оранжев дизайн и е лесно забележима, дори и на слаба лунна светлина през нощта.
80,00 лв.
Спининг въдици Daiwa PROREX S SPIN 22 - акция "MEDIUM LIGHT"

Серията Prorex S предлага широка гама от специализирани въдици за спининг риболов. Тънките и твърди HVF бланки показват впечатляващо представяне при замятане и са приятни за работа. HVF материалът, използван, изключително от DAIWA, се характеризира с много ниско съдържание на смола, което позволява производството на по-леки и по-бързи пръчки. Дръжката е комбинация от Корк/EVA, и заедно с ергономично оформения макародържач, значително допринася за удобната работа с тези въдици. Водачите Seaguide Zirconia спестяват тегло и обуславят бързите реакции на въдиците Prorex S. Бланките възстановяват началната си позиция моментално, след кастинг, което позволява изключително дълги и точни замятания!
Технологии:
• HVF® карбонова бланка
• Дръжка Cork/EVA
• Ергономичен макародържач
• Seaguide® Zirconia водачи
150,00 лв.
Спининг въдици Daiwa PROREX S SPIN 22 - акция "MEDIUM"

Серията Prorex S предлага широка гама от специализирани въдици за спининг риболов. Тънките и твърди HVF бланки показват впечатляващо представяне при замятане и са приятни за работа. HVF материалът, използван, изключително от DAIWA, се характеризира с много ниско съдържание на смола, което позволява производството на по-леки и по-бързи пръчки. Дръжката е комбинация от Корк/EVA, и заедно с ергономично оформения макародържач, значително допринася за удобната работа с тези въдици. Водачите Seaguide Zirconia спестяват тегло и обуславят бързите реакции на въдиците Prorex S. Бланките възстановяват началната си позиция моментално, след кастинг, което позволява изключително дълги и точни замятания!
Технологии:
• HVF® карбонова бланка
• Дръжка Cork/EVA
• Ергономичен макародържач
• Seaguide® Zirconia водачи
150,00 лв.
Спининг въдици DAIWA PROREX LTD SUPER SLIM LIMITED EDITION - ZANDER

Технологията на Daiwa – V-Joint позволява конструирането на изключително тънки и бързи бланки, които са адекватни на модерния спинингов риболов. Оборудвана с Fuji K водачи и Airsensor карбонов макародържач тази серия въдици е перфектния избор за риболов с всякакъв тип примамки или стил, съобразени с правилната акция и дължина.  X45 технологията свежда до минимум излишните усуквания и заклащания на бланката като резултата от това е по-точни и по-далечния хвърляния. 
Технологии:

HVF Nanoplus карбонова бланка
X45 технология
V-Joint Super Slim
Daiwa Air Sensor макародържач
Fuji Alconite K водачи

340,00 лв.
Спининг въдици Daiwa PROREX S SPIN 22 - акция "EXTRA HEAVY"

Серията Prorex S предлага широка гама от специализирани въдици за спининг риболов. Тънките и твърди HVF бланки показват впечатляващо представяне при замятане и са приятни за работа. HVF материалът, използван, изключително от DAIWA, се характеризира с много ниско съдържание на смола, което позволява производството на по-леки и по-бързи пръчки. Дръжката е комбинация от Корк/EVA, и заедно с ергономично оформения макародържач, значително допринася за удобната работа с тези въдици. Водачите Seaguide Zirconia спестяват тегло и обуславят бързите реакции на въдиците Prorex S. Бланките възстановяват началната си позиция моментално, след кастинг, което позволява изключително дълги и точни замятания!
Технологии:
• HVF® карбонова бланка
• Дръжка Cork/EVA
• Ергономичен макародържач
• Seaguide® Zirconia водачи
150,00 лв.
Спининг въдици Daiwa PROREX S SPIN 22 - акция "HEAVY"

Серията Prorex S предлага широка гама от специализирани въдици за спининг риболов. Тънките и твърди HVF бланки показват впечатляващо представяне при замятане и са приятни за работа. HVF материалът, използван, изключително от DAIWA, се характеризира с много ниско съдържание на смола, което позволява производството на по-леки и по-бързи пръчки. Дръжката е комбинация от Корк/EVA, и заедно с ергономично оформения макародържач, значително допринася за удобната работа с тези въдици. Водачите Seaguide Zirconia спестяват тегло и обуславят бързите реакции на въдиците Prorex S. Бланките възстановяват началната си позиция моментално, след кастинг, което позволява изключително дълги и точни замятания!
Технологии:
• HVF® карбонова бланка
• Дръжка Cork/EVA
• Ергономичен макародържач
• Seaguide® Zirconia водачи
150,00 лв.
Спининг въдици DAIWA PROREX LTD SUPER SLIM LIMITED EDITION - PIKE

Технологията на Daiwa – V-Joint позволява конструирането на изключително тънки и бързи бланки, които са адекватни на модерния спинингов риболов. Оборудвана с Fuji K водачи и Airsensor карбонов макародържач тази серия въдици е перфектния избор за риболов с всякакъв тип примамки или стил, съобразени с правилната акция и дължина.  X45 технологията свежда до минимум излишните усуквания и заклащания на бланката като резултата от това е по-точни и по-далечния хвърляния. 
Технологии:

HVF Nanoplus карбонова бланка
X45 технология
V-Joint Super Slim
Daiwa Air Sensor макародържач
Fuji Alconite K водачи

350,00 лв.
Макара DAIWA 23 EMBLEM SURF 45 SCW QD

DAIWA '23 EMBLEM SURF 45 SCW QD е макара предназначена за сърфкастинг риболов, съчетаваща в себе си всичките предимства на Magsealed дизайна и 45мм-вия ход на шпулата. Този дълъг ход на шпулата в комбинация с Slow Cross Wrap технологията за редене на влакното спомагат за достигането на екстремни дистанции по време на риболов. Изключително мощната предавка Digigear II и супер устойчивия ротор изработен от Zaion V материал, осигуряват оптимално предаване на мощността към дръжката, като резултата е невероятно плавен ход на макарата, истинско удоволствие от прибирането на рибата към брега. Magsealed design технологията предотвратява промикването на вода и мръсотия в корпуса на макарата, като я предпазва от корозия, а по този начин се удължва живота й. Новата авансова система QDM притежава по-дълъг и прецизен ход за още по-прецизна настройка, давайки възможност на риболовеца да реагира мигновено и адекватно към всяка една ситуация. Страхотен избор и за шаранджийски риболов!
Технологии:

ZAIONV® reel body
MagSealed® body construction
6 лагера
ZAION V® AIR ROTOR®
DIGIGEAR® II
Infinite Anti-Reverse®
QDM авансова система
SCW (Slow Cross Wrap®) system
45мм ход на шпулата
ABS® алумуниева конусовидна шпула
Резервна шпула
HIP® line clip
AIR BAIL®
Twist Buster® II line roller
Фрезована алуминиева дръжка
Кноб тип „T-Shape“
Ръчно обръщане на бигела
Drag power – 15 кг

480,00 лв.
Макара DAIWA 23 EMBLEM SURF 45 SCW QD TYPE-R

DAIWA '23 EMBLEM SURF 45 SCW QD TYPE-R е макара, продукт на продължителни тестове извършени от екипите на Daiwa по бреговете на иберийския полуостров. Вслушвайки се в най-добрите сърфкастинг риболовци, инженерите на Daiwa са проектирали макара, която е възможно най-удачна за тяхните нужди, като същевремнно фокуса от достигането на свърх далечни кастингови дистанции не е изместен. Благодарение на Magsealed технологията макарата е предпазена от проникването на морска вода и мръсотия, като по този начин се удължава експлотационния й живот.
Технологии:

Magselaed
Air Rotor
Digigear II
Double Oscillation
Infinite Anti-reverse
AirBail
Twist Buster II
ABS II
Engine plate
QD авансова система
6+1 лагера
DS4 polycarbonate body
DS5 rotor
2 резервни шпули с капацитет: 0.18мм/300м и 0.35мм/300м
Slow Cros Wrap System
Сгъваема алуминиева дръжка
HIP clips
Drag power - 15 кг

490,00 лв.
Макара DAIWA 23 EMBLEM SURF LIGHT 45 SCW QD-P

DAIWA '23 EMBLEM SURF LIGHT 45 SCW QD-P е най-новият член на семейството Emblem. Тази версия на макарата се отличава с 45мм-ов ход на шпулата и страхотна лекота от 555 гр, като резултата от това е постигането на свръх далечни кастингови дистанции. Този нов модел е с още по-високо качество на изработката, благодарение на ротора, който е изработен от Zaion V материал – изключително твърд и лек. Перфектен избор на макара, както за морски сърф кастинг, така и за шаранджийски риболов.
Технологии:

Magselaed
Air Rotor
Air Bail
Digigear II
Long cast шпула
Cross Wrap system
QD авансова система
Twist Buster II
Infinite Anti-reverse
Hip клипс
DS4 polycarbonate body
45мм ход на шпулата
85 мм фрезована алуминиева дръжка
Резервна шпула с капацитет 0.30мм/300м
Drag power - 15 кг

500,00 лв.
Спининг въдица - DAIWA "23 PROREX X" SENSOR SPIN - 2.30m / 2-10gr

Новите модели на познатите вече спининг въдици от DAIWA -  PROREX  X, са много добре балансирани и удобни за продължителен риболов. Карбоновата бланка HMC+ е с бърза акция и значителни резерви от мощност, което Ви позволява да се справите при всяка една битка с увереност! Водачите SeaGuide са подходящи и за морски риболов. Висококачествения EVA материал на дръжката и множеството други иновативни компоненти изграждат PROREX X SPIN като атрактивна въдица в по-ниския ценови сегмент. Х-образните оплетки от карбонови нишки върху дръжката осигуряват допълнителна стабилност и изключително елегантен външен вид. Богатата гама от въдици PROREX X предлага правилния модел за всяка една ситуация на съвременния спинингов риболов.Моделът Prorex X Sensor Spin е специално създаден за риболов с меки примамки или монтажи свързани с тях. Супер чувствителна бланка, оборудвана с Fuji Skeleton макародържач.
Технологии:

HMC+ carbon fiber blank
Първокласна Hard-EVA дръжка
SeaGuide - водачи
X-оплетка на дръжката
Строй – Extra Fast/Fast

175,00 лв.
Спинингова Въдица Daiwa LEGALIS SPIN

Daiwa LEGALIS SPIN са специализирани въдици за риболов на щука, костур и бяла риба с воблери, клатушки или въртящи блесни. Бързото върхово действие на HVF бланката позволява изключително представяне и контрол на примамката. Силният гръбнак гарантира ефективно закачане, както и огромни запаси от мощност по време на борбата с едрите екземпляри. Въдиците са оборудвани с водачи от титаниев оксид и първокласна EVA дръжка в японски стил!
Технологии:

HVF® карбонова бланка
V-Joint® снадки
Превъзходна EVA дръжка
Водачи от титаниев оксид

120,00 лв.
Спинингова Въдица Daiwa PROREX S SPIN модел 2022


Много лека и добре балансирана въдица с HVF карбонова бланка. PROREX S SPIN е с бърза акция, осигурява прецизен кастинг и перфектно отчитане на кълването. Въдицата е екипирана с първокласни титаниево- оксидни водачи и класическа коркова дръжка с модерни EVA елементи


HVF® карбонова бланка
Тънка и лека конструкция
Първокласна AAA коркова дръжка с EVA финиш
Титаниево оксидни водачи

 
130,00 лв.
Телескоп с водачи Lineaeffe ADRIATIC WTG 4.20м/250гр

Телескопична въдица от изключително здраво фибростъкло с 250гр акция.Отличното съотношение цена / качество я прави незаменима част от риболовната екипировка, но и много подходяща за начинаещите в риболова на щука и на дъно.
 
 

36,00 лв.
Спининг въдица - DAIWA "23 PROREX X" SPIN - 2.40м/7-21гр

Новият модел на познатите вече спининг въдици от DAIWA -  PROREX  X
Удобни и балансирани в ръката.
Карбонова бланка HMC+ с бърза акция и значителни резерви на мощност ви позволява да се справите при всяка битка с увереност!
Водачи от Seaguide подходящи и за морски риболов, висококачествен EVA материал за ръкохватка и множество други иновативни компоненти правят PROREX X SPIN атрактивна въдица в по-ниския ценови сегмент.
Х-намотките от въглеродни влакна върху празната повърхност осигуряват допълнителна стабилност и изключителен външен вид.
Обширната гама от въдици PROREX X предлага правилния модел за почти всяка цел на съвременния спининг риболов.

HVF® carbon fiber blank
Първокласна Hard-EVA дръжка
Seaguide - водачи
X-оплетка на дръжката
Строй – Extra Fast / Fast


170,00 лв.