Фидер риболов ✔️ nikulden.com ✔️ ТОП ЦЕНИ

Фидер риболов

Много голяма част от риболовците харесват по лежерният риболов, който предполага и повече удобства. Един от тези начини е риболовът на фидер, който замести ”пружината“, която пък е заместник на „капана“ (между две плочки кюспе, тесто от хляб, затегнати от самозатягаща се примка и четири куки.

Риболовът на фидер е измислен от англичаните и в последните няколко години направо избухна в своето развитие. Това доведе и до създаването на две дисциплини, метод фидер и риболов на фидер с кошница, на които се провеждат и световни първенства. 

Каква е същността на техниката, риболов на фидер?         

Фидер риболовът е най-финният и прецизен дънен риболов, при който кълването на рибата се отчита от върха на въдицата. Затова и въдиците за фидер са окомлектовани обикновено с 3 връхчета с различна акция.

За разлика от другите дънни техники фидер въдицата се  поставя на специална стойка за фидер, така че да заеме позиция успоредно на брега. По този начин влакното за фидер застава на 90 градуса срещу върха на въдицата.

Използва се тънко монофилно влакно за фидер, от 0,14мм до 0,25мм и 0,28мм.Има колеги, които ползват „плетено влакно“за фидер, други го наричат конец за фидер.Предимството на плетеното влакно за фидер е , че няма разтегливост и е много здраво.

Въдици за фидер риболов:

Фидер въдиците са вид въдица, предназначени за използване със специфична риболовна техника, известна като фидер риболов. Риболовът с фидер включва използването на контейнер, пълен със стръв, наречен фидер, който се прикрепя към въдицата и се изхвърля на определено място във водата.

Фидер въдиците обикновено са по-дълги и по-гъвкави от другите въдици, с дължина между 2,70м. - 3,90м. Те също така са проектирани да имат чувствителен връх, който позволява на риболовеца да засече и най-малкото движение или кълване от рибата.

Фидер прътите могат да бъдат направени от различни материали, включително фибростъкло, графит и въглеродни влакна. Видът на използвания материал ще повлияе на теглото, здравината и чувствителността на пръчката.

Като цяло фидер въдиците са чудесен избор за риболовци, които искат да опитат фидер риболов и да се насочат към различни видове сладководни риби, като шаран, платика и лин и други.

Риболовът с фидер е популярна риболовна техника, която включва използването на фидер с тежести за доставяне на стръв в определена зона на водата. Тази техника има няколко предимства и недостатъци, които риболовците трябва да имат предвид, преди да я използват.

 

Предимства на фидер риболова:

Повишена точност: Използването на утежнена хранилка позволява на риболовците да замятат по-точно и с по-голяма прецизност. Това е така, защото хранилката действа като тежест, помагайки за задържането на стръвта на определено място.

Повишено привличане: стръвта, използвана при фидер риболов, обикновено е по-концентрирана от другите видове стръв. Това го прави по-привлекателен за риболов и увеличава шансовете за успешен улов.

По-малко смущения: За разлика от други риболовни техники, които включват замятане и извличане, фидер риболовът е по-пасивен метод, който включва оставяне на стръвта на едно място. Това намалява количеството смущения във водата и увеличава шансовете за привличане на риба.

Повишен контрол: Риболовът с фидер позволява на риболовците да имат по-голям контрол върху своята стръв и представяне. Това е така, защото стръвта се задържа на място от хранилката и може да бъде поставена на определено място.

 

Недостатъци на фидер риболова:

Цена: Риболовът с фидер изисква набор от оборудване, включително въдица, макара, въдица, фидер и стръв. Това може да бъде скъпо за начинаещи или за тези с ограничен бюджет

Ограничена мобилност: Риболовът с фидер изисква риболовците да стоят на едно място за продължителен период от време, чакайки рибата да бъде привлечена от стръвта. Това може да бъде ограничаващо за тези, които предпочитат да се движат или да изследват различни области.

Отнема много време: Риболовът с фидер изисква търпение и време. Риболовците може да трябва да чакат продължителни периоди, за да привлекат риба към стръвта, което може да бъде разочароващо за някои.

Въздействие върху околната среда: Използването на концентрирана стръв и теглото на фидера може да повлияе на околната среда и да наруши екосистемата. Важно е тази техника да се използва отговорно и да се вземе предвид потенциалното въздействие върху околната среда.

Като цяло фидер риболовът е ефективна техника, която може да увеличи шансовете за успешен улов. Въпреки това, риболовците трябва да претеглят предимствата и недостатъците и да вземат предвид личните си предпочитания и обстоятелства, преди да решат дали да използват този метод.

Екипът на НИКУЛДЕН ФИШИНГ, вече повече от 23 години, се старае заедно с Вас да изживява най-незабравимите моменти от риболова, който е философия и начин на живот за нас.  Наслука!

Нов
Фидер въдица LINEAEFFE Link Feeder - Carbon 3.60m / 3.90m

Лека и здрава фидер въдица, изработена от високомодулен карбон, качествени SiC водачи и надежден винтов макародържач. Идеален избор, както за риболов на метод фидер, така и за речен фидер риболов с кошници, с голямо тегло и обем.  Дръжката е изработена от EVA и корк като това дава сигурен грип при борбата с по-едри риби и завършва цялостната елегантна визия на въдицата. Благодарение на използваните качествени компоненти и материали, може да използвате фидер въдицата за редица морски техники – риболов с бомбарда или дънен риболов за платерина и морски кефал. Комплекта включва три върха – Light (жълт), Medium (зелен) и Heavy (червен).
110,00 лв.
Нов
Резервни карбонови върхове за фидери - DAIWA TOURNAMENT SLR

Daiwa Tournament SLR Quiver Tips са серия карбонови върхове предназначени за цялата гама фидери Tournament SLR, но също така са съвместими и с някои модели от сериите Tournament-S Feeder и N’zon. Върховете са с дължина 70см и диаметър в основата 3.5мм. Оборудвани са със 7 водача. Предлагат се в 6 варианта/акции – 1.5; 2.0; 2.5; 3.0; 4.0 и 5.0 oz.
80,00 лв.
Нов
Плетено влакно Daiwa J-BRAID GRAND X8 Light Blue (светло синьо) - 270m

J-Braid GRAND X8 е ъпгрейдната версия на световно известния J-Braid X8. Този вариант е създаден за още по-голямо предимство на риболовеца при борба със силни и едри риби. Какво всъщност е оптимизирано при версията GRAND. Той е абсолютно универсален като приложение в сладка и солена вода. В сравнение с J-Braid, версията GRAND е с по-плътна плетка на нишките. Това се постига чрез допълнителен процес в производството на плетене на влакното. Тази повишена плътност на оплетката дава по-висока износоустойчивост, по-голяма линейна здравина и по-голяма здравина на възел. В допълнение, GRAND е по-гъвкав и така става по-тих при преминаване през водачите на въдицата, малко по-твърд от стандартния J-Braid, което намалява усукването на влакното и повишава кастинга.
С тези нови предимства ще постигнете по-далечни и по-точни кастинги, като ще имате и допълнителна здравина при борбата с трофейни екземпляри.

8 нишкова оплетка
Кръгъл профил
IZANAS® PE нишки
Цвят - Светло син
Висока износоустойчивост
Висока здравина на възел
Нулева разтегливост
Made in Japan

 

 

 
49,00 лв.
Нов
Макара DAIWA 20 TOURNAMENT QD - 3010/4010

Произведение на изкуството в сферата на инженеринга на риболовните макари! Така накратко може да се характеризира новата DAIWA Tournament QD!
С този великолепен модел DAIWA представя серия макари проектирани специално за риболов на мач и фидер. Модела е предвиден за дълговременна, безмилостна употреба и няма да Ви подведе нито на свободен риболов, нито на състезание.
Тялото е HardbodyZ - патентована конструкция и побира в себе си отличната кинематика и предавките на Tough Digigear. Оптимизирайки системата, Daiwa са внедрили лекия и здрав Zaion rotor, като значително са редуцирали теглото на макарата в сравнение с предишния модел TD-X.
В продължение на прегледа на модела, той е оборудван с MagSealed защита от прах и вода на вътрешния механизъм, което удължава значително живота на механиката на макарата.
При аванса е внедрена Quick Drag предна авансова система. Така можете да реагирате с затягане или отпускане на аванса за секунди, само с половин оборот завъртане на крилчатката.
Модела е оборудван с  Longcast ABS алуминиева шпула. Тя е широка и дълга и помага за лесното развиване на влакното при замятане, намалява усукването, елиминира брадите и повишава мощността на хода при навиване/прибиране.
Накрая следва и една приятна изненада. В кутията на макарата ще намерите и две допълнителни Longcast ABS алуминиеви шпули! Същите с каквата е оборудвана и макарата. Така шпулите са общо 3 броя и ще покрият всички Ваши изисквани за подготвени монофилни и плетени влакна.
Технологии и окомплектовка:

Magsealed Aluminium Body & Line Roller
Zaion Air Rotor
LC Long Cast ABS Spool
One-Touch Folding Handle
QD Quick Drag
Air Bail
Tough Digigear
HIP High Impact Line Clip
Infinite Anti-Reverse
Cross Wrap
2 бр. Резервни шпули

580,00 лв.
Нов
Гумени стопери MAVER Olive Rubber Stopper - модел 1663

Висококачествени гумени стопери от Maver. Предлагат се в опаковка от 9 броя и избор от 5 размера. Отличават се с издължен елипсовиден профил, като стоят здраво и стабилно на влакното. Използват при монтажи за риболов на подвижна плувка, фидер или CARP FISHING. Монтират се с лекота, като влакното се вдява през ухото на металната нишка и стопера се сваля с пръсти директно върху влакното. Размера се подбира според дебелината на влакното Ви.

SSS – 0.10 / 0.12 мм
SS – 0.12 / 0.14 мм
S – 0.14 / 0.16 мм
M – 0.16 / 0.18 мм
L – 0.18 / 0.20 / 0.22 мм

2,50 лв.
Нов
Прикачно MAVER MV-R Accessory Arm 20/30cm

Прикачно Maver, с възможност за монтиране на платформи с кръгъл крак, с диаметър 25, 30 или 36мм. Дължина - 30 см
36,00 лв.
Фидер хранилка AS FEEDER SPOD CAGE - XL/XXL/XXXL

Хранилка предназначена за начално захранване на петното. Изработена е от супер устойчива метална мрежа, за да издържи на многократните хвърляния и всякакъв тип дъното. С лекота се нанасят всякакъв вид частици на хранителното петно – царевица, коноп, пелети и други. Покрива всички изисквания на състезанията по риболов на фидер с кошничка.
5,00 лв.
Топ Модел Фидер въдица DAIWA TOURNAMENT SLR - 11/12/13/14ft - 3.35/3.66/3.96/4.27м

Много от светоизвестните топ-състезатели и риболовци са я обявили за една от най-добрите фидер въдици на пазара в момента.
Бланката на Daiwa Tournament SLR Feeder е създадена в комбинация от последните технологии за карбонови влакна и най-новите разработки на Daiwa в състезателните въдици. Преди всичко трябва да отбележим новата X45X Full Shield карбонова бланка. Тя е с 25% по-ефективна и технологична от по-стария добре известен модел X45. В новата бланка е увеличена устойчивостта на усукване и така при кастинг с X45X, не се губи от акумулираната енергия в паразитни вибрации и колебания. Кастингът е по-дълъг и много точен, и имате пълна гаранция, че всичката енергия, която сте вложили в замятането ще се трансферира през бланката директно в кастинга.
В допълнение към новата Bias Carbon Technology, бланката е изградена с новата HVF nanoplus - технология за слепване на карбоновите влакна с минимално количество смола. Тази технология, намаля теглото на бланката и въдицата стои изненадващо "безтегловно" в ръката.
Трябва да отбележим и отличните водачи на SeaGuide TDG, които са здрави и надеждни, с изключително фина керамика и намалено тегло. Така Daiwa Tournament SLR получава допълнителна редукция на теглото и съвършен външен вид, който радва окото.
Завършвайки обзора на въдицата, не може да не се спрем на дръжката. Тя е изработена в типичния Daiwa стил, с ексклузивен и елегантен дизайн, включващ висококачествен корк в средната част, ръкохватки от най-лекия и фин Duplon за сигурен грип при работа с въдицата и уникален завършек с логото TOURNAMENT върху горната част на дръжката. Макародържачът е Fuji VSS.
Снадките на въдицата са изработени с патентованата технология на Daiwa - V-Joint. Така снадките се "заключват" външно и от вътрешната страна. Като в допълнение не се "втвърдява" въдицата в мястото на снаждането, а се запазва перфектната крива на бланката при натоварване.
Въдицата разполага със закачалка за такъма над макародържача и брандирана капачка на дръжката с гравирано векторно лого DAIWA.

X45X Full Shield - Bias Carbon Technology от ново поколение
HVF nanoplus - технология за намаляване на общото тегло но бланката.
V Joint α - втулки на снадките.
Подобрени SLR Quiver върхове
Fuji VSS макародържач с винтов механизъм
SeaGuide TDG водачи с фина керамика
Нов дизайн дръжка от Корк с Duplon ръкохватки. 
Лазерно гравирана Duplon дръжка
Закачалка за куката

1050,00 лв.
Фидер въдица DAIWA 23 NINJA X FEEDER - 3.60m/3.90m

 
С фидер въдиците Ninja X ’23, DAIWA предлага серия първокласни фидери с изключително съотношение цена-качество. Изработени от тънки и леки бланки, от въглеродни влакна HMC+, тези добре балансирани фидер въдици се отличават със здрав гръбнак, който спомага за достигането на далечни кастинг дистанции и улеснява изваждането на трофейни екземпляри като шарани, амури или бели мряни. Версиите с акции 150 и 220 гр са оборудвани с изключително широки водачи на върховете – перфектни за използване на шок лидери. Въдиците с акция до 120g са предназначени за използване в тихи води или при бавно течение, а върховете им индикрат дори най-плахите кълванета, при това на дистанция. Фидерите са оборудвани с водачи от титаниев оксид, два карбонови върха и един от фибростъкло, коркова дръжка за комфортен и сигурен грип и транспортен калъф от плат.
Технологии:

HMC+® carbon fiber blank - бланки
Premium cork grip  - премиум коркова дръжка
DPS reel seat – винтов макародържач
Titanium oxide guides – водачи
Транспортен калъф от плат

140,00 лв.
Фидер - DAIWA NINJA X FEEDER

Серията Ninja X Feeder на DAIWA са първокласни фидер въдици с изключително съотношение цена-качество. Изработени са с тънка и лека бланка от високо-модулен карбон. Тези въдици са добре балансирани и притежават мощен "гръбнак", в резултат на което се постигат далечни дистанции и се справят с лекота с изморяването на рибата! Heavy и Extra Heavy фидер вариантите разполагат с широки водачи, идеални при използването на шок лидери и по-дебели влакна. Серията разполага с голямо разнообразие от дължини и акции, за да е лесен изборът Ви.
Технологии:

HMC+® карбонова бланка 
Дръжка от корк
Водачи от титаниев оксид
3 броя връхчета (2 карбонови и 1 стъклопластов)
Траспортен калъф

140,00 лв.
Фидер въдици DAIWA 24 NZON DISTANCE SPECIAL FEEDER / SPECIAL POWER FEEDER / X POWER FEEDER

N’zon Distance Special Feeder Rods са разработвани от Daiwa в продължение на 12 месеца. Проектирани са за интензивен фидер риболов на по-големи дистанции. Инженерите на Daiwa са комбинирали ексклузивните технологии X45 и HVF Nanoplus за производство на карбонови бланки, за да произведат въдица с мощен и бърз строй. Усещането, когато се докоснете до нея, е именно такова. Без значение от дистанцията, дълбочината или интензитета на прехвърляния, тази серия фидер въдици ще задоволи капризите и на най-взискателните фидер риболовци. Въпреки мощния си и бърз строй, тази серия фидери са произведени по начин, по който да не губите нито една от закачените риби, независимо от размера им. За допълнителен комфорт, фидерите са оборудвани с Armlock дръжка. В задната си част тя е плоска, за да "ляга" по най-добрия начин под ръката Ви. Дизайнът на водачите позволява достигането на далечни кастинг разстояния с лекота, а винтовия Fuji DPS макародържач елиминира наличето на каквито й да е хлабавини при дръжката. Оборудвани с Carbon Quiver Tips върхове тези фидер въдици ще отчетат и най-плахото кълване и ще Ви донесат така желания успех. Страхотен избор, както за риболов с кошничка, така и за метод фидер!
Технологии:

X45 and HVF nanolplus carbon technology
V-Joint
Мощна, прогресивна акция предназначена за далечни кастинг разстояния
SeaGuide S/Steel anti tangle водачи
Fuji DPS макародържач
Cork/EVA предна част на макародържача
Cork/EVA Armlock дръжка
Държач за куки

380,00 лв.
Монофилно влакно FF NOBU PROCAST FLUO ORANGE - 600 метра

Супер здраво, монофилно влакно със силиконово покритие. Дълготрайно и устойчиво при постоянна употреба. Притежава ярък червен цвят, а поктиритие му, го защита допълнително от неблагоприятни абразивни фактори, като скали, миди или сол. Перфектно е за всички техники на дънен риболов - carp fishing, фидер и Surf casting на море. Отличава се с много добра видимист по всяко време на денонощието.

Произведено в Япония

38,00 лв.
Чанта DAIWA N‘ZON EVA FEEDER BAG - L

Тази първокласна чанта получи наградата „Най-добър продукт“ на изложението Efttex 2019. Чантата е разделена на две основни отделения. Горното отделение може да се отстрани чрез закопчалка и предлага много място за големи аксесоари. Долното отделение се доставя с 4 пластмасови кутии и разделители, които ще Ви помогнат в подреждането на аксесоарите или фидер кошничките. Два допълнителни странични джоба с цип предлагат място за документи, телефон и др. Здравите дръжки и подплатената презрамка осигуряват оптимален комфорт при носене, дори когато чантата е сериозно натоварена.
Размери:

Долно отделение: 38x26x22см
Горно отделение: 35x22x8см

Материал: EVA
210,00 лв.
Фидер въдица DAIWA NZON DISTANCE SPECIAL METHOD FEEDER 3.30m/80gr - 2 части

N’zon Distance Special Feeder Rods са разработвани от Daiwa в продължение на 12 месеца. Проектирани са за интензивен фидер риболов на по-големи дистанции. Инженерите на Daiwa са комбинирали ексклузивните технологии X45 и HVF nanoplus за производство на карбонови бланки, за да произведат въдица с мощен и бърз строй. Усещането, когато се докоснете до нея, е именно такова. Без значение от дистанцията, дълбочината или интензитета на прехвърляния, тази серия фидер въдици ще задоволи капризите и на най-взискателните фидер риболовци. Въпреки мощния си и бърз строй, тази серия фидери са произведени по начин, по който да не губите нито една от закачените риби, независимо от размера им. За допълнителен комфорт, фидерите са оборудвани с Armlock дръжка. В задната си част тя е плоска, за да "ляга" по най-добрия начин под ръката Ви. Дизайнът на водачите позволява достигането на далечни кастинг разстояния с лекота, а винтовия Fuji DPS макародържач елиминира наличето на каквито й да е хлабавини при дръжката. Оборудвани с Carbon Quiver Tips върхове тези фидер въдици ще отчетат и най-плахото кълване и ще Ви донесат така желания успех. Страхотен избор, както за риболов с кошничка, така и за метод фидер!
Технологии:

X45 and HVF nanolplus carbon technology
V-Joint
Мощна, прогресивна акция предназначена за далечни кастинг разстояния
SeaGuide S/Steel anti tangle водачи
Fuji DPS макародържач
Cork/EVA предна част на макародържача
Cork/EVA Armlock дръжка
Държач за куки
Три върха: Carbon Quiver Tip – 1.5oz, 2.0oz и 3.0oz

350,00 лв.
Куки MAVER Katana 1130A Nickel - 20 броя в пакет

Отлична серия куки с универсално приложение. Тази форма присъства във всички каталози на италианските фирми. Моделът е перфектен за риболов на река - за скобари, кленове или мряна. Тази серия е със стандартно стебло, дълбока извивка и накрая острието й е завито навътре. На нея може да нанижете от 2 до 5 бели червея, камола, 2-3 торни червея или хлебна троха. Ако, не сте пробвали подобна кука за речен риболов, не се колебайте, а опитайте - засечката е сигурна, а откачанията отсъстват.

20 броя в опаковка
С контра
Made in Japan

6,00 лв.
Макара с преден аванс DAIWA 24 TDR MATCH - FEEDER QD

Благодарение на Airdrive Design новият TDR е по-лек и и по-прецизен в сравнение с предишната версия. Роторът Airdrive се грижи за повишената мощност по време на изваждането на рибата, като по този начин се намалява опасността от нежелано откачане.
Бигелът е с технология Airdrive и заедно с изключително леката шпула и новият ротор водят до намалено тегло на макарата в предната част на корпуса, като по този начин се подобрява баланса, а кастингите стават по-прецизни.
Алуминиевото тяло на макарата HardbodyZ се грижи за устойчивия на изкривяване корпус, а ToughDigigear предавката осигурява повишена теглителна мощност.
Уголемените зъбни колела на задвижващия блок допълнително водят до гладък ход и оптимално предаване на мощността – особено полезно, когато трябва да се изтеглят тежки кошници от големи разстояния и дълбочини.
Алуминиевата шпула Longcast ABS разполага със специален ръб, който намалява триенето и допринася за постигането по-големи дистанции.
Дизайнът Twistbuster III на ролката за влакно при бигела е проектиран, така че да не комперсира или наранява плетените влакна, като по този начин се предотвратява усукването им или нежелано повреждане.
Макарата е оборудвана със сгъваема дръжка и уникалния за Daiwa – Hip Clip, поредните помощници в ежедневието на модерния риболовец.
 
Технологии:

AIRDRIVE DESIGN
AIRDRIVE BAIL (кух бигел)
AIRDRIVE ROTOR (Zaion V)
Aluminium Body
Сгъваема дръжка с бърз бутон
QD Quick Drag - бърз аванс
LC-ABS Spool
HIP Line Clip
Infinite Anti-Reverse
Digigear II
Twistbuster 3
Cross Wrap
Резервна шпула

620,00 лв.
Течен ароматизатор MAVER REACTOR Oils - 250ml

Aроматизатор /Дип/, привличащ шараните директно към примамката. Идеалното допълнение за подсилване аромата към всякъкви видове примамки – протеинови топчета, пелети, миксове или червеи. Обем: 250ml
15,00 лв.
Фидер SPOD въдица Daiwa Nzon PRE BAIT ROD - 3.66m/3.96m

С гамата от две въдици N‘Zon Prebait-Feeding, DAIWA предлага специализирани въдици за бърза подготовка и подхраване на мятото при фидер риболов.
За да се достигне правилната точка на риболов, при която се намират големи количеста риба, често е важно бързо да се доставят обилни количества захранка и добавки още в началото на сесията.
Въдиците N’Zon Feeding са оборудвани със здрави и надеждни бланки от въглеродни влакна HMC+, като това позволява използването на много големи хранилки или ракети за прецизно доставяне на захранката.
Прилагането на ракети, позволява използването на големи количества частици и царевица, които обикновено не се отделят добре от конвенционалните хранилки.
Дизайнът на бланките и използваните компоненти са избрани да издържат на максимално натоварване. И двете въдици могат да се използват с всички обичайни размери ракети и фидер хранилки за първоначално захранване.
Предлага се в две версии – 3.66m за разстояния до 60m и 3.96m за разстояния до 90m.

Бланка от високомодулен карбон HMC+®
ArmLock® дръжка
Премиум EVA захват
Надежден винтов макародържач
SiC водачи от титаниев оксид
Транспортен калъф с място за макара

190,00 лв.
Макара за фидер DAIWA 23 TDR DISTANCE 25 QD

Риболов на дистнация, ключов елемент и важна техника в модерния фидер риболов! Daiwa ’23 TDR DISTANCE 25 QD е създадена точно за този аспект от фидер риболова, за да достигате всяка една дистанция с прецизна точност и лекота.
25-милиметровата плитка ‘LC’ Long Cast шпула с вместимост 150 м – 0.28 мм не само улеснява безпрепядствено изнизване на влакното от шпулата, но и благодарение на дизайна си балансира между скоростта на изтегляне и силата на навиване. Двойният скосен ръб на шпулата генерира минимално ниво на триене при кастинг, за да поддържа равномерно изнизване на влакното от макарата, като по този начин се постигат оптимални дистанции.
Комбинацията от макара с профил на „mini big pit“ и съотношение на предавката от 4.7:1, осигуряват навиване от почти 1м влакно с 1 оборот. Благодарение на Digigear II предавката и 6-те висококачествени лагера са осигурени високи нива на мощност, като дори, когато макара е под сериозно натоварване, тя работи изключително гладко.
За всички фидер риболовци, контролът на дистанцията е ключов, така че с уникалният клипс HIP line това се случва с лекота. А за моменти, когато се налага преминаване от моно към плетено влакно, макарата е снабдена с резервната шпула Super Shallow с вместимост от 135m – 0.12 mm (плетено влакно).
Технологии:

Machined aluminium LC spools
One-Touch Folding Handle
HIP Line Clip
QD Drag
Zaion Body
Zaion Air Rotor
Air Bail
Twistbuster II
Digigear II
Резервна плитка шпула за плетено влакно с капацитет 135м/0.12мм
Сгъваема дръжка
Drag – 12kg

640,00 лв.