Фидер риболов ✔️ nikulden.com

Фидер риболов

Екипът на НИКУЛДЕН ФИШИНГ, вече повече от 23 години, се старае заедно с Вас да изживява най-незабравимите моменти от риболова, който е философия и начин на живот за нас.  

Много голяма част от риболовците харесват по лежерният риболов, който предполага и повече удобства. Един от тези начини е риболовът на фидер, който замести ”пружината“, която пък е заместник на „капана“ (между две плочки кюспе, тесто от хляб, затегнати от самозатягаща се примка и четири куки.

Риболовът на фидер е измислен от англичаните и в последните няколко години направо избухна в своето развитие. Това доведе и до създаването на две дисциплини, метод фидер и риболов на фидер с кошница, на които се провеждат и световни първенства. 

Каква е същността на техниката, риболов на фидер?         

Фидер риболовът е най-финният и прецизен дънен риболов, при който кълването на рибата се отчита от върха на въдицата. Затова и въдиците за фидер са окомлектовани обикновено с 3 връхчета с различна акция.

За разлика от другите дънни техники фидер въдицата се  поставя на специална стойка за фидер, така че да заеме позиция успоредно на брега. По този начин влакното за фидер застава на 90 градуса срещу върха на въдицата.

Използва се тънко монофилно влакно за фидер, от 0,14мм до 0,25мм и 0,28мм.Има колеги, които ползват „плетено влакно“за фидер, други го наричат конец за фидер.Предимството на плетеното влакно за фидер е , че няма разтегливост и е много здраво.

Нов
47,42 лв.
Нов
21 ПЛАТФОРМА DAIWA TOURNAMENT 800SB - D36

 

SYSTEM 36 - 6 броя, 36mm телескопични крака. Иновативна система на фиксиращия винт на крака за местене на 180 градуса за по удобен достъп до него.
Алуминиево-стоманена рамкова конструкция, с подвижна платформа за краката
Напълно нова система за фиксиране на модулите с нова "easy click layers" закопчалки  за заключване. 
Платформата е снабдена с 20 милимитрова, перфорирана тава за совалки.
Под седалката са интегрирани 2 броя подвижни тави с модулно-подвижна система за организация. Тавите се вадят странично.
Фиксирана 20мм плитка тава
Подвижен куфар с дръжка. В него има - 3 плитки (20mm) тави снабдени със 64 броя совалки. Совалките са - 30 бр. къси, 20бр. дълги и 14бр. дълги двойни)
Тегло - 22кг
Модерна силиконова седалка в два цвята с фиксиран държач за щеката отпред и широк брандиран колан с 4 точково захващане към платформата.

1166,67 лв.
Нов
Чадър DAIWA POWERBEAM - 2.50м.

DAIWA POWERBEAM се характеризира с най-високо ниво на стабилност и защита от проливен дъжд, UV лъчи, вятър и слънце. Конструкцията е тип "крило", като има възможност да се закачат и спомагателни въжета за допълнително укрепване против силен вятър.
241,67 лв.
МАКАРА THUNDER FEEDER
Thunder Feeder са макари от ново поколение, предназначени основно за риболов на фидер. 
48,75 лв.
LEGACY FEEDER Макара за Фидер
Formax Legacy Feeder е с плитка, широка алуминиева шпула, 3 лагера, балансиран ротор, стоманени лагери 2+1, надежден преден аванс, метална дръжка. 
28,36 лв.
COMPETITION EMBARKER FEEDER
Фантастичен, лек и изключително чувствителен карбонов прът, предназначен за фидер риболов. Той е изработен от висококачествен карбон и е оборудван със SiC водачи, класически макародържач с резба и дръжка от EVA и корк. С този модел се доставят 3 върха с различна чувствителност, направени от карбон.  
85,83 лв.
SHADOW FEEDER
SHADOW FEEDER предоставя избор от две дължини фидер въдици, с прецизна изработка и отлична цена. Нов дизайн, иновация и високо качество. И двата варианта са добре балансирани и предоставят завидна чувствителност на върха, спрямо акцията си. Имат конструкция от тънка и здрава HMC карбонова бланка, която осигурява по-добра прецизност при засичане на кълването. С модерна и елегантна визия и дизайн, SHADOW FEEDER е оборудван с надежден макародържач и коркова дръжка, за удобна работа при замятане и засичане.  
87,62 лв.
AVATAR NG FEEDER
Formax Avatar Feeder е нова серия висококачествени фидер пръчки, с модерен, красив и елегантен дизайн. Серията предлага различни по дължина и акция модели. Пръчките са изработени от високомодулен IM8 карбонов материал и благодарение на атрактивната си и достъпна цена са чудесен избор както за начинаещи, така и за напреднали риболовци.Всеки модел от серията е оборудван с натурална коркова дръжка (ръкохватка), в комбинация с EVA материал и декоративна предпазваща тапа в основата, класически винтов макародържач и SIC водачи с крачета. 
62,50 лв.
FORCE ACTIVE FEEDER
Карбонова фидер пръчка,снабдена със SIC водачи,държач с резба,дръжка в комбинация с EVA материал и корк.  
41,25 лв.
FORCE CARP FEEDER
Карбонова фидер пръчка,снабдена със SIC водачи,държач с резба,дръжка в комбинация с EVA материал и корк. 
43,14 лв.
46,25 лв.
MAGNUM BLACK PICKER
Въдица от фибростъкло с два резервни върха. EVA дръжка.
21,88 лв.