Калмариери и октоподиери ✔️ nikulden.com ✔️ НИСКИ ЦЕНИ

Калмариери и октоподиери

Калмариерите Squid jigs, известни още като "squidders", са специализирани примамки за риболов, предназначени да имитират външния вид и движенията на калмари. Те обикновено се състоят от утежнена  глава, куки и поредица от дълги, гъвкави пискюли, които се движат и пулсират във водата, за да привличат калмари.

Примамките за октопод или „octopods“ са подобни на джиговете за калмари, но са с по-големи куки и предназначени да имитират външния вид на октопод. Те често имат меко, гъвкаво тяло, направено от силикон или гума и може да имат подобни на пипала ръце, които се движат във водата, за да симулират движенията на жив октопод.

И джиговете за калмари, и примамките за октоподи обикновено се използват при риболов в солена вода за насочване към видове като калмари, сепия и октоподи.

Риболовен магазин Никулден Ви пожелава – Наслука!

Калмарка Little Jack Onliest Slow
Бавнопотъваща калмарка на Little Jack, чийто успешен таргет са както калмари, така и риби, благодарение на допълнителната тройна кука на коремчето.
20,30 лв.
Калмарка DTD White Killer Oita
Примамката е уникална с това, че свети в зелено и синьо - тялото на примамката е UV активно, а страните на калмарката светят в синьо. Също така калмарката има неръждаем ринг, луминисцентно прозрачно т...
22,50 лв.
Калмарка DTD White Killer Egi
DTD White Killer Egi е бял и е смъртоносен за калмарите. Моделът е представен на EFTTEX в Будашеща пред 2017 година. Примамката се отличава с няколко специфични характеристики, като например
21,90 лв.
Калмарка DTD X Egi
Калмарката X Egi има несъмнено уникален дизайн с живи цветови схеми и подчертана светла шарка от двете страни на тялото. Страничната шарка има силно сияещ ефект под водата, и се откроява от останалата...
22,90 лв.
Монтаж с калмарки DTD Tataki Set
Готов монтаж за риболов на калмари и сепии, който включва три примамки тип калмарки, професионално вързани с висококачествен флуорокарбон. Атрактивно предложение от хърватския бранд DTD, лидер в произ...
58,00 лв.
Калмарка DTD Gamberino
Представена за пръв път на изложението EFTTEX 2019 в Брюксел, Gamberino е изкуствена калмарка, разработена да даде още по-натурална форма на добилата голяма известност DTD Egi. Екипирана със светещо в...
28,20 лв.
Калмарка DTD Ballistic Egi
Ballistic Egi е нов модел примамка за калмари в редиците на DTD, който комбинира специфичната egi форма и постига далечен кастинг.
28,20 лв.
Atec Crazee Squid Egi 3.0 Калмариера
Atec Crazee Squid Egi е примамка за калмари, която има дизайн на главата с остър ръб, който създава изключителна, почти неустоима стрелкова акция и тракалка за привличане на калмари.
14,50 лв.
Калмарка DTD Special Oita
Калмарката е с луминисцентно тяло, а текстилното покритие е с много добра текстура.
19,90 лв.
Калмарка DTD Silicone Gavun
Калмарката притежава оловно тяло с мека силиконова обвивка. Когато е във водата, цветът на покритието прелива от един в друг цвят.
19,90 лв.
Калмарка DTD Silicone Papalina
Калмарката притежава меко тяло с издръжлива бляскаща текстилна обвивка. Когато е във водата, цветът на покритието прелива от един в друг цвят. 
19,90 лв.
Калмарка DTD Weak Fish Oita
Калмарката имитира естествен обитател на Средиземно море, но при този модел опашката е бяла. Идеята зад това решение е много проста, но за сметка на това - ефективна. 
22,50 лв.
D-SQUID 95
D-Squid 95 е специализирана примамка, разработена за риболов на калмари. За разлика от масовите калмариети на пазара, които са с външно утежнение под главата, тук тежестта е вкарана в самата примамка. По този начин се достига по-бързо до дъното и примамката може да се анимира с по-резки и придърпвания на голяма дълбочина.
С дължина от 95мм и тегло от 21г, D-Squid 95 разкрива най-добре потенциала си на дълбочини над 15 метра. Формата на калмариетата е така проектирана, че след "припомпване" с въдицата да заеме естествена и правилна позиция във водата без куките да се оплитат в основната линия.
Цветовата гама на D-Squid 95 е базирана на вече доказани и успешни цветове, които ще Ви донесат успех в различни условия.
При риболов на калмари с D-Squid 95 най-често се използва метода наречен "Tip Run", при който риболовците могат да видят кога калмарите хващат примамката, като следят върха на пръчката.
27,40 лв.
Savage Gear Squid Beat Egi 10g Калмариера
Издигнахме примамките за калмари на следващото ниво с уникалните качества и характеристики на Squid Beat Egi.Тази примамка е снабдена с двойни пръстени, за да предложи гъвкавост на начина, по който я ловите.Предният пръстен е за традиционния egi стил, докато горният пръстен е идеален за офшорен egi риболов.Примамката е също така снабдена с амортизирана тракалка, която произвежда естествен пулсиращ звук, за да привлече калмарите отдалече.
22,50 лв.
Savage Gear Squid Beat Egi 14g Джиг примамка
Издигнахме примамките за калмари на следващото ниво с уникалните качества и характеристики на Squid Beat Egi.Тази примамка е снабдена с двойни пръстени, за да предложи гъвкавост на начина, по който я ловите.Предният пръстен е за традиционния egi стил, докато горният пръстен е идеален за офшорен egi риболов.Примамката е също така снабдена с амортизирана тракалка, която произвежда естествен пулсиращ звук, за да привлече калмарите отдалече.
24,50 лв.