Мухарски макари ✔️ nikulden.com ✔️ СУПЕР ЦЕНИ

Мухарски макари

Макарите за риболов на муха са съществен компонент от монтажа за риболов на муха, използвани за задържане и контрол на въдицата по време на риболов. Те обикновено се състоят от макара, която се върти на централна ос, система за плъзгане и контролиране на съпротивлението на въдицата и дръжка за навиване на шнура.

Има три основни вида макари за риболов с муха:

Макари с едно действие: Това са най-простият тип макара за риболов с муха, с основна макара и система за плъзгане(аванс), която работи само в една посока. Те обикновено са най-лекият и най-достъпен вариант, но може да не са подходящи за по-големи риби или по-трудни условия за риболов.

Макари с много действия: Тези макари имат по-сложна система за плъзгане, която може да се регулира на различни нива на съпротивление, което ги прави по-гъвкави от макарите с едно действие. Те обикновено са по-скъпи, но могат да се справят с по-широк набор от сценарии за риболов.

Автоматични макари: Тези макари имат пружинен механизъм, който автоматично изважда влакното, когато риболовецът спре да навива. Те са по-рядко срещани от макарите с едно или няколко действия, но могат да бъдат полезни в определени риболовни ситуации, когато е необходимо бързо извличане на въдицата.

Когато избирате макара за риболов с муха, е важно да имате предвид размера и теглото на макарата спрямо въдицата, както и вида риболов, който планирате да извършвате. Макара, която е твърде тежка или твърде лека за вашата настройка, може да причини проблеми с баланса или умора с течение на времето, а макара с недостатъчно съпротивление може да затрудни навиването и ваденето на по-големи риби.

Магазин Никулден Ви пожелава - Наслука!