Макари за риболов ✔️ nikulden.com ✔️ НИСКИ ЦЕНИ

Макари за риболов

Риболовната макара е механично устройство, което се използва за съхранение, извличане и контрол на риболовната линия. Обикновено се прикрепя към въдица и е основен компонент на съвременните риболовни принадлежности. Риболовните макари се предлагат в различни видове, включително макари за замятане на стръв, въртящи се макари, макари за спинкаст и макари за мухари. Конкретният тип използвана макара може да варира в зависимост от вида на риболова, вида риба, която се цели, и личните предпочитания.

Риболовните макари могат да бъдат проектирани за различни видове влакна, като монофилни, флуоровъглеродни или плетени влакна, и могат да имат различни характеристики като системи за съпротивление (драг), предавателни отношения (бързи и бавни) и капацитет на влакно(с дълбока или плитка шпула), а също да са с преден или заден аванс или двойна или единична дръжка. Важно е да се знае, че макарите за морски риболов е хубаво да са с капсуловани лагери.Изборът на подходяща риболовна макара е важен за успешното риболовно изживяване.

Риболовен магазин Никулден Ви пожелава – Наслука!

Нов
Макара с преден аванс DAIWA 24 TDR MATCH - FEEDER QD

Благодарение на Airdrive Design новият TDR е по-лек и и по-прецизен в сравнение с предишната версия. Роторът Airdrive се грижи за повишената мощност по време на изваждането на рибата, като по този начин се намалява опасността от нежелано откачане.
Бигелът е с технология Airdrive и заедно с изключително леката шпула и новият ротор водят до намалено тегло на макарата в предната част на корпуса, като по този начин се подобрява баланса, а кастингите стават по-прецизни.
Алуминиевото тяло на макарата HardbodyZ се грижи за устойчивия на изкривяване корпус, а ToughDigigear предавката осигурява повишена теглителна мощност.
Уголемените зъбни колела на задвижващия блок допълнително водят до гладък ход и оптимално предаване на мощността – особено полезно, когато трябва да се изтеглят тежки кошници от големи разстояния и дълбочини.
Алуминиевата шпула Longcast ABS разполага със специален ръб, който намалява триенето и допринася за постигането по-големи дистанции.
Дизайнът Twistbuster III на ролката за влакно при бигела е проектиран, така че да не комперсира или наранява плетените влакна, като по този начин се предотвратява усукването им или нежелано повреждане.
Макарата е оборудвана със сгъваема дръжка и уникалния за Daiwa – Hip Clip, поредните помощници в ежедневието на модерния риболовец.
 
Технологии:

AIRDRIVE DESIGN
AIRDRIVE BAIL (кух бигел)
AIRDRIVE ROTOR (Zaion V)
Aluminium Body
Сгъваема дръжка
QD Quick Drag
LC-ABS Spool
HIP Line Clip
Infinite Anti-Reverse
Digigear II
Twistbuster 3
Cross Wrap
Резервна шпула

640,00 лв.
Нов
Макара за фидер DAIWA 23 TDR DISTANCE 25 QD

Риболов на дистнация, ключов елемент и важна техника в модерния фидер риболов! Daiwa ’23 TDR DISTANCE 25 QD е създадена точно за този аспект от фидер риболова, за да достигате всяка една дистанция с прецизна точност и лекота.
25-милиметровата плитка ‘LC’ Long Cast шпула с вместимост 150 м – 0.28 мм не само улеснява безпрепядствено изнизване на влакното от шпулата, но и благодарение на дизайна си балансира между скоростта на изтегляне и силата на навиване. Двойният скосен ръб на шпулата генерира минимално ниво на триене при кастинг, за да поддържа равномерно изнизване на влакното от макарата, като по този начин се постигат оптимални дистанции.
Комбинацията от макара с профил на „mini big pit“ и съотношение на предавката от 4.7:1, осигуряват навиване от почти 1м влакно с 1 оборот. Благодарение на Digigear II предавката и 6-те висококачествени лагера са осигурени високи нива на мощност, като дори, когато макара е под сериозно натоварване, тя работи изключително гладко.
За всички фидер риболовци, контролът на дистанцията е ключов, така че с уникалният клипс HIP line това се случва с лекота. А за моменти, когато се налага преминаване от моно към плетено влакно, макарата е снабдена с резервната шпула Super Shallow с вместимост от 135m – 0.12 mm (плетено влакно).
Технологии:

Machined aluminium LC spools
One-Touch Folding Handle
HIP Line Clip
QD Drag
Zaion Body
Zaion Air Rotor
Air Bail
Twistbuster II
Digigear II
Резервна плитка шпула за плетено влакно с капацитет 135м/0.12мм
Сгъваема дръжка
Drag – 12kg

640,00 лв.
-8,55 лв.Нов
Спинингова макара DAM QUICK 2 с преден аванс
Mакарите от серията Quick 2 FD на DAM са един прекрасен избор за всякакъв тип риболов. Оборудвани са с шпула разработена и тествана за по-далечно замятане и оширен ротор, което прави замятането много точно и прецизно.
76,95 лв.
85,50 лв.
Макара FilStar Morano
Макара с елегантен дизайн и здраво и издръжливо графитно тяло. Шпулата позволява далечни замятания, а бигелът е подсилен и здрав, с капковиден ролер.
44,50 лв.
Макара FilStar Precision Feeder
Макарата притежава плавно въртене, благодарение на висококачествените си 7+1 сачмени лагера. Разполага с прецизна система за бавна осцилация, подобряваща реденето на влакното при навива...
109,00 лв.
Макара с преден аванс DAIWA LEGALIS LT 20

Daiwa Legalis LT ’20 впечатлява с кадифения, мек ход и високото качество на компоненти вложени в нея. Макара със страхотни качества, която е в клиентския ценови спектър до 200 лева! DAIWA демонстрира нагледно, че не е задължително продукта да е от премиум ценови клас, за да достави удоволствие, надеждност и радост на риболовеца с умерен бюджет. Legalis LT ’20, се базира на доказалата се вече концепция LT - Light&Tough. Тази концепция Ви предлага висок стандарт и качество на неустоима и достъпна цена. Теглото на макарата е значително намалено, благодарение на новото тяло от Zaion V материал. Като подтвърждение на това Ви предлагаме за сравнение един от най-ползваните модели в спинига – размер 2500, при Daiwa Legalis 2500 теглото е едва 200 грама! Всички тези характеристики са гарнирани и с внушителния Drag power - 10kg!  Zaion V композитното тяло,  не само е много леко, но е много здраво и надеждно, като дава своя принос за високото качество на модела, голямата мощност на предавката и лекотата на прибиране под натоварване! Водещото зъбно колело Tough Digidear е с увеличен диаметър и е основен компонент за постигане на плавен и практически безшумен ход! ATD авансовата система Ви предоставя най-фината и дълга настройка на аванса с безпроблемен старт. Подбирайки правилния размер от серията Daiwa LEGALIS LT, Вие разполагате с богат избор за различни ситуации и техники на риболов. Започвайки с по-малките модели за Ultra Light-Light спинигов риболов, стандартните размери 2500-3000-4000 за среден, тежък спиниг, болонезе и мач. До тежък спиниг и риболов на фидер с размерите 5000 и 6000.
Технологии:

LT (Light & Tough)
ZAION V®
5 лагера
ZAION V® AIR ROTOR®
TOUGH DIGIGEAR®
ATD™ авансова система
Infinite Anti-Reverse®
Cross Wrap®  
Aluminium Air Spool
CNC фрезована алуминиева дръжка
Висококачествена удобна ръкохватка
AIR BAIL®
Twist Buster® II

150,00 лв.
Макара за морски Daiwa 23 CALDIA SW

Caldia ’23 SW е най-новото попълнение сред морските макари на Daiwa, съчетаваща в себе си MQ reel body технологията с изключително здрав и надежден механизъм. Това е макара предназначена за безмилостни морски битки с риби като Маятико, Синегрида, Дорадо или ако сте любител на по-студените северни морета, на Треска или Камбала. Алуминиевото Monocoque тяло позволява употребата на значително по-голямо по размер зъбно колело, като резултатът от това е ненадмината мощ и издръжливост. Благодарние на по-големите зъби при основната предавка Tough Digigear, предаването на мощността към дръжката е подобрено, като същевременно хода на макарата е още по-гладък, а живота й се удължава. Magsealed технологията предотвратява навлизането на солена вода и мръсотия като предпазва макарата от повреди и корозия. ATD авансовата система оборудвана с карбонови шайби се грижи за плавното отпускане на линията дори при екстремни натоварвания. Благодарение на здравата алуминуева дръжка и кноба тип “T-shape”, риболовецът има възможност да упражнява сигурен и константен натиск върху рибата, докато желания трофей не е на лице. Caldia ’23 SW е страхотен избор за морски риболов!
Технологии:

MQ® Monocoque aluminum reel body
MagSealed® body construction
6 лагера
AIR ROTOR®
TOUGH DIGIGEAR®
MagSealed® side axis construction
ATD™ drag system
Cross Wrap® system
Фрезована алуминиева шпула
AIR BAIL® бигел
Фрезована алуминиева дръжка
Кноб тип T-Shape

500,00 лв.
Макара с преден аванс DAIWA SWEEPFIRE EC

Универсална макара с преден аванс за всякакъв вид риболов. Подходяща е за риболов на мач, фидер, болонезе или плувка. Подберете правилно големината на макарата, според целта, за която ще я използвате.
Sweepfire FC съчетава японски технологии с изключително съотношение цена-качество. В новият Sweepfire, инженерите на Daiwa са се фокусирали върху лекия и плавен ход, който е характерен за значително по-скъпите модели. Макарата е подходяща за използването с тънки плетени или монофилни влакна. В зависимост от размера, приложението й е за улов на щука, бяла риба, шаран, пъстърва, а по-големите размери за фидер или риболов на дъно.
Технолгии:

1 лагер
DIGIGEAR® II
Twist Buster® II line roller
Супер стоп на задния ход
ABS® алуминиева шпула

38,00 лв.
Макара Okuma Invicta Feeder
Макара Okuma Invicta Feeder ще ви направи непобедими благодарение на разнообразните материали и функции вложени в този модел проектиран да отговори на изискванията на най-отдадените Ma...
235,00 лв.
Макара Okuma Ceymar A Spinning
Представяме ви изцяло новата макара модел Okuma Ceymar, забележителна еволюция на прочутата серия Ceymar. Прецизно изработена, тази макара е подходяща за различни видове риболов праткикуван&...
126,00 лв.
Макара Okuma Inspira
Макара Okuma Inspira представлява комбинацията от модерна технология и елегантен, съвременен дизайн. Изработена от иновативния C-40X карбон и подсилен алуминий, тази макара съчетава лекота с изкл...
216,00 лв.
-46,90 лв.
Макара Matrix HX Pro Reel
Серията Matrix HX Pro Reels е проектирана и тествана във Великобритания и е специално предназначена за сцената на мач риболова. Екипът на Matrix е прекарал 18 месеца в разработване и проби, за да създ...
422,10 лв.
469,00 лв.
Макара с преден аванс Daiwa 20 LUVIAS LT

Моделът Luvias от много години се отличава с изключително леко тегло и издръжливост, при изключително съотношение цена-качество. Корпусът на макарата Monocoque Zaion защитава предавката, като това осигурява максимално гладко движение. Благодарение на Monocoque технологията, в корпусът на макарата е вложено зъбно колело с увеличен размер, което води до повишаване на мощността и удължаване живота на макарата. CNC фрезованата алуминиева предавка Tough Digigear е изключително устойчива и гарантира безпроблемна работа. Дизайнът Magsealed надеждно предотвратява навлизането на солена вода и частици мръсотия през оста и увеличава продължителността на живота на макарата. Алуминиевата шпула Longcast ABS разполага със специален ръб, който допринася за по-дълги дистанции на замятане. Страхотен избор за макарата, както за морски, така и за сладководен спинингов риболов!
 

Размери 1000, 2000 и 2500 се доставят с I-Shape форма на кноба
Размери 3000 и 4000 се доставят с T-Shape форма на кноба

 
Технологии:

LT (Light & Tough)
ZAION® body
Monocoque® body
MAGSEALED® конструкция
 9 лагера
ZAION® AIR ROTOR®
CNC фрезован TOUGH DIGIGEAR®
ATD™ авансова система
INFINITE ANTI-REVERSE®
Cross Wrap® system
Алуминиева Air шпула
CNC фрезована алуминиева дръжка
Hi-Grip handle knob
AIR BAIL®
Twist Buster® II
Made in Japan

720,00 лв.
Макара с преден аванс LINEAEFFE SILK EVOLUTION

Качествена, еднолагерна макара с красив дизайн и бюджетна цена. Предлага се с навито влакно, като е готова за незабавна употреба. Продукта е с отлично качество и ще Ви служи достойно време. Размерите 10, 20 и 30 са походящи за риболов на плувка и спиниг, 40 за фидер, а 50, 60 и 70 за риболов на дъно.
23,00 лв.
Макара с преден аванс Lineaeffe VIGOR POP FD

Макарата Lineaeffe Vigor Pop е отличен избор за риболовци, които търсят надежден и универсален продукт. Подходяща е за различни видове риболов, като е оборудвана с уголемен бигел и балансиран ротор. Освен това антиреверсът осигурява по-голяма прецизност и контрол по време на борбата с рибата. Компактният дизайн и качествената конструкция правят тази макара идеален избор за начинаещи риболовци с ограничен бюджет.
15,00 лв.
Макара с преден аванс Lineaeffe SHIZUKA SK13

Shizuka SK13 са универсални макари, подходящи за различни риболовни техники, от спининг до дънен риболов. Проектирани са да задоволят и най-взискателните рибари, благодарение на своята надеждност и здравина. Макарите са изработени от анодизиран алуминий и са предварително заредени със сиво монофилно влакно. Макарата разполага с резервна графитна шпула, сачмен лагер и Sharp Stop анти-реверс, който осигурява прецизно и надеждно възстановяване. Shizuka SK13 са универсални и издръжлива макари, подходящи както за начинаещи, така и за по-опитни риболовци, идеални за риболов на различни видове риби в сладки и солени води.
28,00 лв.
Макара с преден аванс LINEAEFFE Fishing Ferrari Seaman 5500

Fishing Ferrari Seaman е макара, специално проектирана за силов морски риболов. Макарата е напълно защитена от солена вода, за да се избегне окисляването и да се гарантира по-дълъг живот. Благодарение на своите 6 капсуловани стоманени лагера и ролков лагер за антиреверс, Seaman FD притежава много гладък ход и гарантира комфортно риболовно изживяване. Макарата е оборудвана с карбонови авансови дискове, които й позволяват да издържа на максимално натоварване от 30 кг. Това я прави идеален избор за риболов от лодка и speed jigging, в търсене на трофейни морски хищници. Фиксираната с винт дръжка и ергономичния кръгъл метален кноб допълват дизайна на макарата и осигуряват допълнителен комфорт.
Харакатеристики:

6+1 стоманени капсуловани лагера
Уголемен бигел
Напълно изолиран аванс с карбонови шайби
30 кг драг
Цялостна защита от солена вода
Подсилена, фрезована алуминиева дръжка
Уголемен, кръгъл метален кноб
Подсилена, дълбока алуминиева шпула

140,00 лв.
Макара Maxel Rage Compact Sizes
Ново поколение специализирана макара за slow jigging - компактна, прецизна и надеждна. Моделът е разработен с цел да предложи по-малко тегло с по-компактни размери, прецизни и плавни настрой...
1106,00 лв.