Макари за риболов ✔️ nikulden.com ✔️ НИСКИ ЦЕНИ

Макари за риболов

Риболовната макара е механично устройство, което се използва за съхранение, извличане и контрол на риболовната линия. Обикновено се прикрепя към въдица и е основен компонент на съвременните риболовни принадлежности. Риболовните макари се предлагат в различни видове, включително макари за замятане на стръв, въртящи се макари, макари за спинкаст и макари за мухари. Конкретният тип използвана макара може да варира в зависимост от вида на риболова, вида риба, която се цели, и личните предпочитания.

Риболовните макари могат да бъдат проектирани за различни видове влакна, като монофилни, флуоровъглеродни или плетени влакна, и могат да имат различни характеристики като системи за съпротивление (драг), предавателни отношения (бързи и бавни) и капацитет на влакно(с дълбока или плитка шпула), а също да са с преден или заден аванс или двойна или единична дръжка. Важно е да се знае, че макарите за морски риболов е хубаво да са с капсуловани лагери.Изборът на подходяща риболовна макара е важен за успешното риболовно изживяване.

Риболовен магазин Никулден Ви пожелава – Наслука!

-4,20 лв.Нов
Макара с преден аванс DAIWA LEGALIS LT

Спинигова макара DAIWA Legalis LT
С последното издание на този модел - 20, отново впечатлява с кадифения, мек ход и най-високо качество на продукт, който е в клиентския ценови спектър под 100 евро! И така, DAIWA демонстрира нагледно, че не е задължително продукта да е от премиум ценови клас, за да достави удоволствие, надеждност и радост на риболовеца с умерен бюджет и "тънък" джоб. Legalis LT серия 20, се базира на новата и вече доказала се концепция LT - light&tough. Тази концепция ви предлага висок стандарт и качество на неустоима и достъпна цена. Повече от това, Daiwa намали и теглото на макарата благодарение на новото тяло от Zaion V материал. И като подтвърждение на това ви предлагаме за сравнение един от най-ползваните модели в спинига 2500, при Daiwa Legalis 2500 теглото е едва 200 грама! Невероятно, но факт! И всичко това е гарнирано с внушителния Drag power 10kg! На пазара не може да се намери конкурент на нашата макара в този ценови клас - 140 лева! Zaion V композитното тяло,  не само е много лесо, но и е много здраво и надеждно. Zaion V композитното тяло, не е само леко, но и е много здраво и надеждно, като дава своя голям принос за високото качество на модела, голямата мощност на предавката и лекотата на прибиране под натоварване! Водещото зъбно колело Tough Digidear системата е с увеличен диаметър и е основен компонент за постигане на плавен и практически безшумен ход! ATD драга ви предоставя най-тънка и дълга настройка на аванса без стартово спиране.
Подбирайки правилния размер от серията Daiwa LEGALIS LT, вие имате голям избор за различни приложения и техники на риболов. Започвайки с малките модели за Ultra Light - Light спинигов риболов, стандартните размери 2500-3000-4000 за среден и тежък спиниг, риболов на болонезе и мач. До тежък спиниг и риболов на фидер с размерите 5000 и 6000.  
Drag power:

1000/2000 - 5kg,
2500/3000 - 10kg,
4000/6000 - 12kg

135,80 лв.
140,00 лв.
-10,20 лв.
Макара за морски риболов - DAIWA 21 BG MQ (Monocoque)

Най- новата DAIWA BG MQ макара е технологична еволюция на най- продаваната морска макара Daiwa BG, като в нея е имплементирана Monocoque технологията. Макарата е още по- устойчива на въздействието на морската среда, в допълнение към всички отлични качества на BG макарите. Моделите над 4000 са подходящи за тежък джигинг и риболов на сом.
329,80 лв.
340,00 лв.
Резервна пружина за бигел
Резервна пружина за бигел, предлагаща се в два варианта - единият е предвиден за макари с размери от 10 до 30, а другият е за размери от 50 до 60.
0,50 лв.
Макара с Преден Аванс Lineaeffe SEA XPLORER на 3 лагера с навито влакно

Още едно неустоимо предложение от Lineaeffe. Особено подходящо за районите около голямите реки Дунава, Марица и язовири. А тъй като по принцип модела е планиран за морска употреба, на него трябва да обърнат внимение и нашите риболовци от черноморието и любителите на Surf Casting-а в Гърция. Това е здрава машина, която може смело да се натовари с такъм с тежести 100-150 грама. Механизма е мощен и надежден. Предлага се с резервна шпула и навито влакно. Готова за употреба.

26,00 лв.
Мултипликатор SPRO MIMIC BC LH
Макара MIMIC BC LH е спинингов мултипликатор (байткаст) на изключително добра цена.
149,90 лв.
Savage Gear SG6 BC 250 Lh 5+1BB 6.6:1 Мултипликатор
Стилна макара, проектирана да се отличава при замятане с малки, също така и с големи примамки, благодарение на олекотения си дизайн и фино настроени части. Компактното и ергономично проектирано тяло, включващо здрава алуминиева рамка, улеснява работата на риболовеца, когато се борави с голяма риба.
349,00 лв.
Savage Gear SG8 100 BC LH 7+1BB(2JP) BC 6.6:1 Мултипликатор
Богатство от идеи и иновации, които да ви помогнат да постигнете целите си за риболов. Освен очевидните впечатляващи характеристики, като сачмени лагери 7+1 от неръждаема стомана, машинно обработено зъбно колело, DuraGrease и алуминиева рамка + корпус (супер здрав и твърд), истинският акцент на този SG8 BC е външната центробежна спирачка.Тази спирачка улеснява замятането и особено борбата с голяма риба, увеличава разстоянието на замятане и намалява проблемите при замятане при силен вятър. Способна е да хвърля примамки от пет грама нагоре.
415,00 лв.
Savage Gear SG8 100 BC LH 7+1BB(2JP) BC 8.1:1 Мултипликатор
Богатство от идеи и иновации, които да ви помогнат да постигнете целите си за риболов. Освен очевидните впечатляващи характеристики, като сачмени лагери 7+1 от неръждаема стомана, машинно обработено зъбно колело, DuraGrease и алуминиева рамка + корпус (супер здрав и твърд), истинският акцент на този SG8 BC е външната центробежна спирачка.Тази спирачка улеснява замятането и особено борбата с голяма риба, увеличава разстоянието на замятане и намалява проблемите при замятане при силен вятър. Способна е да хвърля примамки от пет грама нагоре.
415,00 лв.