Макари за риболов ✔️ nikulden.com ✔️ НИСКИ ЦЕНИ

Макари за риболов

Риболовната макара е механично устройство, което се използва за съхранение, извличане и контрол на риболовната линия. Обикновено се прикрепя към въдица и е основен компонент на съвременните риболовни принадлежности. Риболовните макари се предлагат в различни видове, включително макари за замятане на стръв, въртящи се макари, макари за спинкаст и макари за мухари. Конкретният тип използвана макара може да варира в зависимост от вида на риболова, вида риба, която се цели, и личните предпочитания.

Риболовните макари могат да бъдат проектирани за различни видове влакна, като монофилни, флуоровъглеродни или плетени влакна, и могат да имат различни характеристики като системи за съпротивление (драг), предавателни отношения (бързи и бавни) и капацитет на влакно(с дълбока или плитка шпула), а също да са с преден или заден аванс или двойна или единична дръжка. Важно е да се знае, че макарите за морски риболов е хубаво да са с капсуловани лагери.Изборът на подходяща риболовна макара е важен за успешното риболовно изживяване.

Риболовен магазин Никулден Ви пожелава – Наслука!

Макара с преден аванс DAIWA 24 TDR MATCH - FEEDER QD

Благодарение на Airdrive Design новият TDR е по-лек и и по-прецизен в сравнение с предишната версия. Роторът Airdrive се грижи за повишената мощност по време на изваждането на рибата, като по този начин се намалява опасността от нежелано откачане.
Бигелът е с технология Airdrive и заедно с изключително леката шпула и новият ротор водят до намалено тегло на макарата в предната част на корпуса, като по този начин се подобрява баланса, а кастингите стават по-прецизни.
Алуминиевото тяло на макарата HardbodyZ се грижи за устойчивия на изкривяване корпус, а ToughDigigear предавката осигурява повишена теглителна мощност.
Уголемените зъбни колела на задвижващия блок допълнително водят до гладък ход и оптимално предаване на мощността – особено полезно, когато трябва да се изтеглят тежки кошници от големи разстояния и дълбочини.
Алуминиевата шпула Longcast ABS разполага със специален ръб, който намалява триенето и допринася за постигането по-големи дистанции.
Дизайнът Twistbuster III на ролката за влакно при бигела е проектиран, така че да не комперсира или наранява плетените влакна, като по този начин се предотвратява усукването им или нежелано повреждане.
Макарата е оборудвана със сгъваема дръжка и уникалния за Daiwa – Hip Clip, поредните помощници в ежедневието на модерния риболовец.
 
Технологии:

AIRDRIVE DESIGN
AIRDRIVE BAIL (кух бигел)
AIRDRIVE ROTOR (Zaion V)
Aluminium Body
Сгъваема дръжка с бърз бутон
QD Quick Drag - бърз аванс
LC-ABS Spool
HIP Line Clip
Infinite Anti-Reverse
Digigear II
Twistbuster 3
Cross Wrap
Резервна шпула

495,00 лв.
Макара с преден аванс DAIWA 24 REGAL LT

Представяме ви Daiwa 24 Regal LT – макара, която ще промени представите ви за риболова. Изработена от новаторския суперкомпозитен материал ZAION V, той предлага перфектния баланс между лека конструкция и несравнима издръжливост. Роторът Airdrive издига производителността на следващото ниво, осигурявайки изключителна твърдост и минимална гъвкавост дори при високо съпротивление. Дизайнът на ротора без винтове не само намалява теглото с 15%, но също така осигурява по-плавно изтегляне с намалена инерционна точка на съпротивление. Насладете се на подобрен баланс, в комбинация с предпочитана от вас спининг въдица, тъй като намаляването на теглото на ротора увеличава максимално вашия контрол и прецизност. Солидният AIRDRIVE BAIL бигел добавя към твърдостта на макарата, елиминирайки притесненията от огъване или счупване, докато разнообразната гама от 7 размера отговаря на вашите специфични нужди за риболов.

LT - Light & Tough
6 лагера
ATD Type-L
ABS
Zaion V®
DigiGear® II
Airdrive® Bail
Airdrive® Rotor
Twist Buster® III

150,00 лв.
Макара DAIWA 24 CERTATE(G) LT

24 Certate – Мощ, без ограничения.
Включва най-новата технология на DAIWA – Airdrive Design. Еволюция на LT и Real Four, осигуряваща максимален контрол. Airdrive Design е следващото поколение концепция за дизайн на спинингови макари. 24 Certate прилага тази авангардна технология в предния модул, осигурявайки на риболовците превъзходна оперативност с максимална мощност и устойчивост.
Изцяло металното monocoque body, изработено от алуминий, символизира здравината, която никоя друга макара не може да осигури. Идентичност, която спечели на Certate доверието на широк кръг риболовци през годините.
Добавена е специална повърхностна обработка за увеличаване на твърдостта на задвижващото зъбно колело и водоустойчивостта е подобрена от страната на дръжката. В допълнение, дръжките и зъбните колела на някои от по-големите модели са подсилени според еквивалентните на Saltiga спецификациите.
Комбинацията от леката макара Airdrive с противоплитащ нов Airdrive ротор, Airdrive Bail, Airdrive вал с ниско триене ще ви осигурят изключителна и иновативна изработка, която можете да използвате с абсолютно доверие.
Моделите FC (Finesse Custom) са направени възможно най-леки чрез използване на по-малки размери на корпуса и олекотени компоненти като копче на дръжката I-Shape и ултра-лека алуминиева дръжка и се отличават с перфектен баланс, когато са поставени на леки въдици.
Оборудване:
Размерите FC 2000-P и FC 2500 са оборудвани с копче за дръжка с I-образна форма, размерите от 2500D до 4000D-CXH разполагат с копче за дръжка с форма на T. Размер 5000D разполага с кръгла EVA дръжка.
Двата по-малки FC модела 2000-P и 2500 не разполагат с MagSealed ролка.
960,00 лв.
Макара за фидер DAIWA 23 TDR DISTANCE 25 QD

Риболов на дистнация, ключов елемент и важна техника в модерния фидер риболов! Daiwa ’23 TDR DISTANCE 25 QD е създадена точно за този аспект от фидер риболова, за да достигате всяка една дистанция с прецизна точност и лекота.
25-милиметровата плитка ‘LC’ Long Cast шпула с вместимост 150 м – 0.28 мм не само улеснява безпрепятствено изнизване на влакното от шпулата, но и благодарение на дизайна си балансира между скоростта на изтегляне и силата на навиване. Двойният скосен ръб на шпулата генерира минимално ниво на триене при кастинг, за да поддържа равномерно изнизване на влакното от макарата, като по този начин се постигат оптимални дистанции.
Комбинацията от макара с профил на „mini big pit“ и съотношение на предавката от 4.7:1, осигуряват навиване от почти 1м влакно с 1 оборот. Благодарение на Digigear II предавката и 6-те висококачествени лагера са осигурени високи нива на мощност, като дори, когато макара е под сериозно натоварване, тя работи изключително гладко.
За всички фидер риболовци, контролът на дистанцията е ключов, така че с уникалният клипс HIP line това се случва с лекота. А за моменти, когато се налага преминаване от моно към плетено влакно, макарата е снабдена с резервната шпула Super Shallow с вместимост от 135m – 0.12 mm (плетено влакно).
Технологии:

Machined aluminium LC spools
HIP Line Clip
QD Drag - бърз аванс
Zaion Body
Zaion Air Rotor
Air Bail
Twistbuster II
Digigear II
Резервна плитка шпула за плетено влакно с капацитет 135м/0.12мм
Сгъваема дръжка с бърз бутон
Drag – 12kg

650,00 лв.
Макара DAIWA 20 TOURNAMENT QD - 3010/4010

Произведение на изкуството в сферата на инженеринга на риболовните макари! Така накратко може да се характеризира новата DAIWA Tournament QD!
С този великолепен модел DAIWA представя серия макари проектирани специално за риболов на мач и фидер. Модела е предвиден за дълговременна, безмилостна употреба и няма да Ви подведе нито на свободен риболов, нито на състезание.
Тялото е HardbodyZ - патентована конструкция и побира в себе си отличната кинематика и предавките на Tough Digigear. Оптимизирайки системата, Daiwa са внедрили лекия и здрав Zaion rotor, като значително са редуцирали теглото на макарата в сравнение с предишния модел TD-X.
В продължение на прегледа на модела, той е оборудван с MagSealed защита от прах и вода на вътрешния механизъм, което удължава значително живота на механиката на макарата.
При аванса е внедрена Quick Drag предна авансова система. Така можете да реагирате с затягане или отпускане на аванса за секунди, само с половин оборот завъртане на крилчатката.
Модела е оборудван с  Longcast ABS алуминиева шпула. Тя е широка и дълга и помага за лесното развиване на влакното при замятане, намалява усукването, елиминира брадите и повишава мощността на хода при навиване/прибиране.
Накрая следва и една приятна изненада. В кутията на макарата ще намерите и две допълнителни Longcast ABS алуминиеви шпули! Същите с каквата е оборудвана и макарата. Така шпулите са общо 3 броя и ще покрият всички Ваши изисквани за подготвени монофилни и плетени влакна.
Технологии и окомплектовка:

Magsealed Aluminium Body & Line Roller
Zaion Air Rotor
LC Long Cast ABS Spool
One-Touch Folding Handle
QD Quick Drag
Air Bail
Tough Digigear
HIP High Impact Line Clip
Infinite Anti-Reverse
Cross Wrap
2 бр. Резервни шпули

580,00 лв.
Savage Gear SG8 250 Lh 7+1BB(2Jp) Bc 6.6:1 Мултипликатор
Богатство от идеи и иновации, които да ви помогнат да постигнете целите си за риболов. Освен очевидните впечатляващи характеристики, като сачмени лагери 7+1 от неръждаема стомана, машинно обработено зъбно колело, DuraGrease и алуминиева рамка + корпус (супер здрав и твърд), истинският акцент на този SG8 BC е външната центробежна спирачка.Тази спирачка улеснява замятането и особено борбата с голяма риба, увеличава разстоянието на замятане и намалява проблемите при замятане при силен вятър. Способна е да хвърля примамки от пет грама нагоре.
420,00 лв.
Макара Okuma Tomcat
Okuma Tomcat е универсална спининг макара, която благодарение на своята мощност и издръжливост може да се използва в различни ситуации и от брега, и от лодка. Моделът разполага с устойчиво на корозия ...
189,00 лв.
Макара с преден аванс LINEAEFFE SILK EVOLUTION

Качествена, еднолагерна макара с красив дизайн и бюджетна цена. Предлага се с навито влакно, като е готова за незабавна употреба. Продукта е с отлично качество и ще Ви служи достойно време. Размерите 10, 20 и 30 са походящи за риболов на плувка и спиниг, 40 за фидер, а 50, 60 и 70 за риболов на дъно.
23,00 лв.
Шаранджийска макара DAIWA 23 SUPERSPOD 45 SCW QD OT

Изключително здрава Spod макара с 45 мм ход на шпулата. Поради множеството нови ограничения в правилата на стопанисваните водоеми, сподингът става все по-популярен. С подходящата комбинация е възможно да определите точно вашето място на захраване, на разстояние от 100м и повече. Благодарение на 45-милиметровия ход на шпулата в комбинация със специалния ръб на макарата, новата Daiwa 23' Superspod предлага точните изискванията за екстремни дистанции на замятане. Двата метални клипса за влакно HIP Clips позволяват лесно боравене за точни замятания към местата на захранване, като същевременно не нараняват влакното. Digigear II механизмът е много издръжлив и заедно с устойчивият на изкривяване ротор Zaion V предлага оптимално предаване на мощността за улеснено извличане на големи ракети.
Технологии:

6 лагера
ZAION V® AIR ROTOR®
DIGIGEAR® II
QDM drag system – авансова система
SCW (Slow Cross Wrap®) system
45mm ход на шпулата
Издължена алуминиева шпула
HIP® line clip (double) – 2 клипса
Twist Buster® II line roller
Фрезована алуминиева дръжка
T-Shape handle knob – ергономичен кноб
Ръчно обръщане на бигела

360,00 лв.
Електрически мултипликатор DAIWA 23 LEOBRITZ 300JL

Тази мощна електрическа макара е идеално подходяща за ловене на морски костур, треска и молва в Норвегия. Въпреки малкото тяло, изключително здравият двигател Britz се грижи за по-висока изтегляща мощност, сравнена с модела Tanacom 500. Компактното тяло и ниското тегло от само 540 gr позволяват удобно боравене с тези макари. Лостът за захранване JOG позволява изтегляне на линията без необходимостта да махнете ръката си от макарата. ATD авансовата система е оборудвана с карбонови шайби, като аванса реагира без стартово съпротивление. Благодарение на силата на съпротивление от 13 кг, макарата предлага големи резерви от мощност – необходими, когато се налага с плетени влакна да се достигнат дълбочини от над 200 m. Скоростта на изтегляне е около 190м/мин. Специалният антирефлексен дисплей е разработен, за да позволи удобно използване, дори когато носите поляризирани очила. Макарата е снабдена с английска навигация в менюто.
Технологии:

Дигитален брояч
Устойчива на солена вода конструкция
8 лагера (4 х CRBB®)
Star drag - аванс
Round EVA handle knob – Кръгъл EVA кноб
Left hand version  - за лява ръка
Made in Japan – Произведен в Япония
Включен кабел в комплекта

1400,00 лв.
Електрически мултипликатор Daiwa TANACOM 800

Tanacom 800 е истински мултифункционален мултипликатор с впечатляващ капацитет. Тази електрическа мулти макара предлага първокласни функции и е в състояние да се справи дори с най-взискателните риболовни предизвикателства.
С до 9 езика в менюто, от които да избирате (DE, EN, IT, ES, FR, JP, KR, CN), тя е достъпна за широка международна аудитория.
Това, което наистина отличава Tanacom 800 е неговата огромна мощност на двигателя и в същото време е изключително лесен за използване. Специалният дисплей е разработен за използване с поляризирани очила и се характеризира с липса на отблясъци и отражение.
Оборудваен е с електронен брояч - дисплей, който ви позволява да следите точната дължина на вашата линия. Алуминиевата рамка от една част осигурява стабилност и издръжливост, докато четирите сачмени лагера осигуряват гладка работа.
Star Drag авансът е фино регулируем, така че да можете да контролирате битката. Алуминиевата шпула и алуминиевата дръжка са издръжливи и допринасят за цялостното представяне. Тези модели се предлагат във вариант за дясна ръка.
Друга забележителна характеристика е силовият лост, който улеснява извличането и маневрирането на тежки примамки или улови.
Tanacom 800:

0,35 мм - 800 м, 0,42 мм - 600 м, 0,51 мм - 500 м за плетени влакна
0,57 мм - 500 м, 0,66 мм - 350 м за монофилни влакна
Драг - 25 кг

С електрическият мултипликатор Tanacom 800 вие сте добре подготвени да преборите и най-голямата риба и да изведете вашето риболовно изживяване на ново ниво. В комплекта е включен електрически кабел.
1300,00 лв.
Shimano Miravel 1000
https://www.youtube.com/watch?v=pbhumWiqaT4https://www.youtube.com/watch?v=pbhumWiqaT4
234,00 лв.
Shimano Miravel 5000 XG
https://www.youtube.com/watch?v=gZvcSdvmwY4
275,00 лв.
Shimano Stradic 4000 FM
https://www.youtube.com/watch?v=UBFXlc_atKw
440,02 лв.
Макара с преден аванс DAIWA 17 BALLISTIC LT

Daiwa Ballistic LT е макара с модерен дизайн, при производството, на която са използвани иновативните и LT /Light&Tough/ и MAG SEALED технологии. Новите LT макари са значително по-леки и в същото време по-мощни. Размерите на тялото на макарата са намалени, но мощността е подобрена. MAG SEALED конструкцията предпазва макарата от агресивното действие на морската вода, прах и други замърсявания на вътрешния механизъм. MAG SEALED осигурява надеждност и лекота на движението.
Технологии:
·  Zaion тяло
·  Mag Sealed конструкция
·  6 лагера
·  DS5 Аеро ротор
·  CNC cut TOUGH DIGIGEAR®
·  ATD авансонва система
·  Infinite anti-reverse® - супер стоп на задния ход
·  Crosswrap line laying system
·  Silent oscillation system
·  Аеро бигел
·  TWIST BUSTER II - Система за намаляване усукването на влакното.
·  CNC фрезована алуминиева дръжка
·  ABS алуминиева шпула
·  Longlife bail spring
390,00 лв.
Бейткастинг макара Kinetic Hellcat Baitcast
Kinetic Hellcat Baitcast е компактна бейткастинг макара, екипирана с леки елементи като алуминиева дръжка и графитна конструкция. Разполагайки с 4-лагера, бърз антиреверс и лесна за използване магнитн...
84,00 лв.