Риболов на плувка ✔️ nikulden.com ✔️ ТОП ЦЕНИ

Риболов на плувка

Още от детството си, когато заговорим за риболов, първите асоциации, които изплуват в съзнанието ни са една цветна плувка, която подскача весело върху неуморните вълнички и незабравимото очакване, плувката да изчезне и да усетим тръпката от закачената риба. Незаменими мигове от първите стъпки в риболова, които всеки запален риболовец пази в съзнанието си за цял живот. Риболова на плувка, остава за много от риболовците най-любимият начин за риболов.

На колко типа може да разделим риболова на плувка?

  • Мачов риболов
  • Риболов с болонеза
  • Риболов с директен телескоп /телескоп без водачи/
  • Риболов с щека

При мачовия риболов се използват мачови въдици, които са от три секции/колена/ и телемачове в размер от 3.60м.  до 4.50м. Най-масовите мачови въдици са 3.90м и 4.20м. и се олтичават от обикновенните телескопи с малките си водачи, които са раположени много на гъсто един до друг. Макарите за риболов на мач са бързо оборотни от 6:1 до 6,4:1,т.е. с един оборот на дръжката бигела се завъртва 6 пъти и обикновенно обира един метър влакно. Размера на мачовите макари обикновенно е от 3000 до 4500.

Рибилов с болонеза е техника измислена и осъвършенствана в Италия в областа Болония.С болонеза се лови предимно на реки и много рядко на затворени водоеми. Въдиците, които се исползват са телескопични с дължини от 4,5м. до 9м. и се наричат болонези. Макарите  за болонеза трябва да са леки и обикновенно се ползват размери от 2500 до 3500.

Риболов с директен телескоп, това е удоволсвие може би за повечето от риболовците, защото е много лесено замятането и контролът на плувката. Телескопите без водачи са от 3м. до 11м. Използват се за риболов на река и в стояща вода(езера).

Риболовът с щека е най-успешната техника за определени ситуации. Щеката представлява въдица , при която щекерно /едно в друго/са съединени колена. Предната част наричаме топ сет, който се получава като разкачим щеката на желаната дължина. Идеята финалното вадене на рибата да е с топ сета, а подаването на стръвта се извършва с цялата въдица. В топ сета се монтира ластик, който служи като аванс и спомага за ползването на по-тънки риболовни влакна и малки куки за риболов. Топ сетите може да варират с различна дължина, а щеките стигат до 13-15м.

Екипът на НИКУЛДЕН ФИШИНГ, вече повече от 23 години се старае заедно с Вас да изживява най-незабравимите моменти от риболова на плувка, който е филосoфия и начин на живот за нас. Наслука!

-11,70 лв.Нов
Макара DAIWA BALLISTIC LT

Daiwa Ballistic LT е с модерен спортен дизайн в комбинация с иновативните LIGHT-TOUGH и  Mag Sealed технологии. Новите LT макари са значително по- леки и в същото време по- мощни. Размерите на тялото на макарата са намалени, но мощността е подобрена.  Mag Sealed конструкцията предпазва макарата от агресивното действие на морската вода, прах и други замърсяваниая на вътрешния механизъм. MAG SEALED осигурява надеждност и лекота на движението. 


Zaion тяло
Mag Sealed конструкция
6 лагера
DS5 Аеро ротор
CNC cut TOUGH DIGIGEAR®
ATD авансонва система
Infinite anti-reverse®- супер стоп на задния ход
Crosswrap line laying system
Silent oscillation system
Аеро бигел
TWIST BUSTER II - Система за намаляване усукването на влакното.
CNC фрезована алуминиева дръжка
ABS алуминиева шпула
Longlife bail spring - дълговечна пружина на бигела;
D Deep spool
C Compact body spool (small body / large spool)
H High gear ratio
XH Speed gear ratio
Type of spool:


 
378,30 лв.
390,00 лв.
-0,60 лв.Нов
Слайдер - DAIWA SENSITIVE SLYDER - 3+6/3+8/3+10/3+12гр

Подвижна плувка тип "слайдер" за риболов на голяма дълбочини или на места с течение.

Изключително стабилна и чувствителна плувка.
19,40 лв.
20,00 лв.
Нов
Макара с преден аванс LINEAEFFE SILK EVOLUTION на 1 лагер

Бюджетна макара с преден аванс. Екипирана е с 1 лагер. Предлага се с намотано влакно.
Здрава и надеждна конструкция. Отлично качество за цената си!
Размерите 10-20-30 са за риболов на плувка и спиниг.
Размер 40 за фидер
Размерите 50-60-70 за риболов на дъно и трофейни риби.
23,00 лв.
-0,60 лв.Нов
КОФА DAIWA ADVANTAGE BAITS12l/18l БЯЛА

Кофа Daiwa, 
Предлага се в два размера 18литра или 12 литра.
Цвят: бял с черно лого
19,40 лв.
20,00 лв.
Нов
Телескоп с водачи Cormoran PROFILINE TRAVEL

Универсален телескоп на къса снадка. Много удобен за пътуване, тъй като се събира в куфара. Отличен дизайн и перфектен строй.
38,00 лв.
-4,20 лв.
Макара с преден аванс DAIWA LEGALIS LT

Спинигова макара DAIWA Legalis LT
С последното издание на този модел - 20, отново впечатлява с кадифения, мек ход и най-високо качество на продукт, който е в клиентския ценови спектър под 100 евро! И така, DAIWA демонстрира нагледно, че не е задължително продукта да е от премиум ценови клас, за да достави удоволствие, надеждност и радост на риболовеца с умерен бюджет и "тънък" джоб. Legalis LT серия 20, се базира на новата и вече доказала се концепция LT - light&tough. Тази концепция ви предлага висок стандарт и качество на неустоима и достъпна цена. Повече от това, Daiwa намали и теглото на макарата благодарение на новото тяло от Zaion V материал. И като подтвърждение на това ви предлагаме за сравнение един от най-ползваните модели в спинига 2500, при Daiwa Legalis 2500 теглото е едва 200 грама! Невероятно, но факт! И всичко това е гарнирано с внушителния Drag power 10kg! На пазара не може да се намери конкурент на нашата макара в този ценови клас - 140 лева! Zaion V композитното тяло,  не само е много лесо, но и е много здраво и надеждно. Zaion V композитното тяло, не е само леко, но и е много здраво и надеждно, като дава своя голям принос за високото качество на модела, голямата мощност на предавката и лекотата на прибиране под натоварване! Водещото зъбно колело Tough Digidear системата е с увеличен диаметър и е основен компонент за постигане на плавен и практически безшумен ход! ATD драга ви предоставя най-тънка и дълга настройка на аванса без стартово спиране.
Подбирайки правилния размер от серията Daiwa LEGALIS LT, вие имате голям избор за различни приложения и техники на риболов. Започвайки с малките модели за Ultra Light - Light спинигов риболов, стандартните размери 2500-3000-4000 за среден и тежък спиниг, риболов на болонезе и мач. До тежък спиниг и риболов на фидер с размерите 5000 и 6000.  
Drag power:

1000/2000 - 5kg,
2500/3000 - 10kg,
4000/6000 - 12kg

135,80 лв.
140,00 лв.
-0,36 лв.
Ваглер Daiwa CARPA LOADED BALSA PELLET WAGGLERS-7/9/11gr

Carpa Balsa Pellet Wagglers are designed around Will Raisons original tried and tested designs. He has hand made dozens of versions, eventually perfecting the flight shape and float to load ratio in three sizes.
Each features hi-viz built in flights and a fully loaded brass base. Easily adjusted, the base also carries a lightweight splash disc (and spare) to halt the float diving.
Balsa is recognised to offer excellent buoyancy and stability, especially when windy; a must for effective bait presentation and a high catch rate.
The natural wood look is protected by a low glare varnish which we have kept to a minimum to protect the casting balance of the floats.
Available in 7g, 9g and 11g.
11,64 лв.
12,00 лв.
Плувка TF 1013
Плувка TF 1013 притежава балсово тяло и антена и стъклопластов кил.
24,90 лв.
2023 Щека MAVER KYON X2 13m + 2 удължителя

Страхотно ново предложение на италианския Premium brand MAVER за сезон 2023 - MAVER KYON X2 13m
Щеката е направена с 2 паралелни колена, отлично балансирана, лека и бърза и е най-добрият ALLROUNDER (универсално приложение) в каталога на MAVER за сезон 2023 година. Такъв висок клас универсална щека за риболов на бяла риба и шаран, на тази цена е трудно постижимо за други конкурентни марки. А, най голямото предимство на MAVER KYON X2 13m, е че е 100% произведе в Италия в завода REGLASS!
Предлага се с калъф, протектор на 13.00м, къс удължител 6/7 коляно и удължител на 13.00 метра.
Ние имаме на склад всички варианти топ-сети на Maver, Match и Carp изпълнение, с подсиленио място за монтиране на страничен слот и с фабрично монтирани такива слотове. Може да си изберете каквото искате според личното ви предпочитание и вашия риболов.
 
2500,00 лв.
-8,40 лв.
Топ-сет DAIWA PRE BORE CLOUD POWER KIT - 2.62m / 5.8mm / 45gr

Топ-сета е на две части щекерна сглобка. Обща дължина 2,62 метра. Висококачествена карбонова конструкция. Има монтирана PTFE втулка - на върха и тефлонова втулка за ластика на втора секция. Има и подготовка за монтиране на страничен слот за странично пулиране. (При заявка, ние можем да ви монтираме страничен слот по ваш избор). Най-доброто възможно качество конструкция. Лек, твърд и здрав. 

Дължина - 2.62m
Преден отвор - 5.8мм
Брой секции - 2 броя
Тегло - 43gr.
Made in UK

 
271,60 лв.
280,00 лв.
-8,10 лв.
Топ-сет DAIWA PRE BORE CLOUD POWER KIT - 2.62m / 4.7mm / 43gr

Топ-сета е на две части щекерна сглобка. Обща дължина 2,62 метра. Висококачествена карбонова конструкция. Има монтирана PTFE втулка - на върха и тефлонова втулка за ластика на втора секция. Има и подготовка за монтиране на страничен слот за странично пулиране. (При заявка, ние можем да ви монтираме страничен слот по ваш избор). Най-доброто възможно качество конструкция. Лек, твърд и здрав. 

Дължина - 2.62m
Преден отвор - 5.8мм
Брой секции - 2 броя
Тегло - 43gr.
Made in UK

 
261,90 лв.
270,00 лв.
-9,00 лв.
Топ-сет DAIWA INTERLASTIC CLOUD SPEED KIT 1pc /1.80m / 5.8mm / 35gr

Топ-сета е от една част. Дължина 1.80 метра. Висококачествена карбонова конструкция. Има монтирана PTFE втулка - на върха и страничен пула бънг. Най-добрата възможна качество конструкция. Лек, твърд и здрав. 

Дължина - 1.80m
Преден отвор - 5.8mm
Брой секции - 1 секция
Тегло - 35gr.
Made in UK

 
291,00 лв.
300,00 лв.
MIDDY Pellet Popper Float

Превъзходни плувки, с които се ловят шарани и амури на пелета. Благодарение на специалния диск в долната част, те издават щракащ звук, като падаща пелета във водата. Този звук е особено привлекателен за шараните през лятото, когато се движат и хранят в горните водни слоеве. Ваглерите Pellet Poppers, се произвеждат ръчно във Великобритания, като се използва мека балса от клас A. Дискът не само създава перфектния звук на пръскане/поп, но също така спира плувката да се гмурка твърде дълбоко при "приземяване", което по-малко плаши подозрителните шараните. Диска е подвижен и може да бъде премахнат, ако желаете. Горната част на ваглера се предлага боядисана в червено / жълто или оранжево. Тъй, като е дебела се вижда на далечна дистанция.
Предлага се в 6g, 8g и 10g. 
8,00 лв.
Ролкови Вирбели MIDDY Rotary Swivels 12бр №8

Висококачествени ролкови вирбели. Използват се за риболов на мач, болонезе и фидер. Много са полезни при риболов на течение, защото елиминират усукването на повода. Ушите са широки, за бързо и удобно монтиране на повода.
Вирбели - 12бр. в опаковка.
3,30 лв.