Риболов на плувка ✔️ nikulden.com ✔️ ТОП ЦЕНИ

Риболов на плувка

Още от детството си, когато заговорим за риболов, първите асоциации, които изплуват в съзнанието ни са една цветна плувка, която подскача весело върху неуморните вълнички и незабравимото очакване, плувката да изчезне и да усетим тръпката от закачената риба. Незаменими мигове от първите стъпки в риболова, които всеки запален риболовец пази в съзнанието си за цял живот. Риболова на плувка, остава за много от риболовците най-любимият начин за риболов.

На колко типа може да разделим риболова на плувка?

  • Мачов риболов
  • Риболов с болонеза
  • Риболов с директен телескоп /телескоп без водачи/
  • Риболов с щека

При мачовия риболов се използват мачови въдици, които са от три секции/колена/ и телемачове в размер от 3.60м.  до 4.50м. Най-масовите мачови въдици са 3.90м и 4.20м. и се олтичават от обикновенните телескопи с малките си водачи, които са раположени много на гъсто един до друг. Макарите за риболов на мач са бързо оборотни от 6:1 до 6,4:1,т.е. с един оборот на дръжката бигела се завъртва 6 пъти и обикновенно обира един метър влакно. Размера на мачовите макари обикновенно е от 3000 до 4500.

Рибилов с болонеза е техника измислена и осъвършенствана в Италия в областа Болония.С болонеза се лови предимно на реки и много рядко на затворени водоеми. Въдиците, които се исползват са телескопични с дължини от 4,5м. до 9м. и се наричат болонези. Макарите  за болонеза трябва да са леки и обикновенно се ползват размери от 2500 до 3500.

Риболов с директен телескоп, това е удоволсвие може би за повечето от риболовците, защото е много лесено замятането и контролът на плувката. Телескопите без водачи са от 3м. до 11м. Използват се за риболов на река и в стояща вода(езера).

Риболовът с щека е най-успешната техника за определени ситуации. Щеката представлява въдица , при която щекерно /едно в друго/са съединени колена. Предната част наричаме топ сет, който се получава като разкачим щеката на желаната дължина. Идеята финалното вадене на рибата да е с топ сета, а подаването на стръвта се извършва с цялата въдица. В топ сета се монтира ластик, който служи като аванс и спомага за ползването на по-тънки риболовни влакна и малки куки за риболов. Топ сетите може да варират с различна дължина, а щеките стигат до 13-15м.

Екипът на НИКУЛДЕН ФИШИНГ, вече повече от 23 години се старае заедно с Вас да изживява най-незабравимите моменти от риболова на плувка, който е филосoфия и начин на живот за нас. Наслука!

Нов
Куки MAVER Katana 1090A Nickel - 20 бр в пакет

Maver Katana 1090A Nickel са тънки и здрави куки с универсална употреба. Пробиват с лекота всякакви видове червеи, камола и други ларви. Отличават се със дълго стебло, широка извивка и право добре изразено острие.

20 броя в опаковка
С контра
Made in Japan

5,00 лв.
Нов
Куки Middy KM-4 Carp X-Strong Spade /без контра/

Куките Middy KM-4 притежават класическа форма, изработена от 110 HI-Carbon стомана. Това е изключително здрава и устойчива кука, подходяща за риболов на едри риби в комерсиални и естествени водоеми. Подобна на много от куките на Middy, KM-4 е обработена с тефлоново покритие, което предотвратява отблясъците.

10 броя в опаковка

4,00 лв.
Нов
Куки MAVER Jurassic Series J02 - 15 бр в пакет

Jurassic J02 е класическа, права, бяла кука. Тънка, карбонова с дълго острие, химически заточено. Отлично качество. Куката J02 няма да Ви подведе и в най-екстремните риболовни ситуации. Подходяща е за всички видове риболов. С малките номера може да се лови отлично на болонеза, щека или мач. Препоръчителна дебелина на влакната: 0.10 - 0.22мм, според големината на куката.
2,80 лв.
Нов
Куки Middy KM-1 Baggin Carp Eyed /без контра/

Куките Middy KM-1 притежават класическа форма с ухо. Подходящи са за направа на монтажи „на косъм“, за метод фидер или риболов на плувка. Това са изключително здрави и устойчиви куки, подходящи за риболов на едри риби в комерсиални и естествени водоеми.

10 броя в опаковка

4,00 лв.
Нов
Ваглер MAVER Waggler Dalton

Моделът е с балсово тяло и четири сменяеми антени. Утежнението се регулира, споредством месингови шайби. Тези ваглери са удачни при всякакви условия за фиксиран или подвижен монтаж, да ловите с тях на всякакви места - от плитки езера до дълбоки канали. Перфектен избор при риболов на платика и бабушка.
9,00 лв.
Нов
Ваглер MAVER Waggler Plank

Моделът е с балсово тяло и плътна, ясно видима антена. Утежнението се регулира, споредством месингови шайби. Тези ваглери са удачни при всякакви условия за фиксиран или подвижен монтаж, да ловите с тях на всякакви места - от плитки езера до дълбоки канали. Перфектен избор при риболов на шаран и каракуда.
9,00 лв.
Нов
Монофилно влакно DAIWA Tournament ST - 300 метра

Tournament ST се отличава с перфектно калибриран и точен диаметър. Притежава почти нулева памет и е 100% потъващо. Притежава най-високата абразиво и износоустоучивост от всички модели на Daiwa, което го прави водещ избор за риболов на дъно - carp fishing и feeder fishing. Дори, след многократна употреба, влакното не променя якостните си характеристики и остава меко и здраво. Притежава висока издръжливост на възел и линейна якост. Интересен факт е, че дори протъркано или силно увредено, то притежава значителна здравина. 
Цвят: тъмно сив 
15,00 лв.
Нов
Монофилно влакно Maver Smart Dual Band 600 метра - потъващо

Супер качествено, монофилно влакно в разфасовка от 600 метра. Произвежда се чрез уникален процес, при който се съединяват два вида материал. Резултатът, който се получава е монофилно влакно с висок коефициент на потъване, повишен тест на издръжливост и отчетлива абразо-устойчивост. Влакното е меко и е перфектен избор за риболов на мач, фидер и carp fishing.
30,00 лв.
Нов
Монофилно влакно Maver GREEN POWER FLUORINE - 300 метра

Maver Green Power е синоним за високо качество. В сравнение със стандартните монофилни влакна, Green Power е 20 пъти по-устойчиво на солена вода и качествата му остават непроменени при ниска и висока температура. Това влакно е идеално за риболов в близост до скали, ситуация, при коят стандартните влакна могат лесно да се срежат. Обработено е с иновативното флуоро покритие, което значително увеличава гладкоста, повишава износването при триене и подобрява кастинговите му характеристики.
15,00 лв.
Нов
Флурокарбоново влакно Lineaeffe NOBU XFC FLUOROCARBON - 50 метра

Lineaeffe NOBU XFC FLUOROCARBON е меко флуорокарбоново влакно, произведено по японска технология на екструдиране – XFC. 100 % невидимо във водата, при тънките диаметри е походящ избор за направа на поводи за плувка или фидер риболов, а при по-дебелите диаметри е подходящо за шоклидери или връзване на куки за риболов на дъно в сладки и солени води.
18,00 лв.
Нов
Монофилн влакно Maver Smart Genesis Plus - 50 мeтра

Монофилно влакно за поводи с отлично качество. Характеризира се с прозрачен, кристален цвят и е почти невидимо във водата. Отличителните му качества - точен диаметър, висок тест на въвзел и повишена устойчивост на абразия.
7,00 лв.
Нов
Телескопична въдица Lineaeffe Fishing Ferrari Poseidon Bolo - 6m/45g

Fishing Ferrari Poseidon Bolo е надеждна и лека телескопична въдица, идеална за сладководен риболов. Poseidon разполага с оригинални пръстени Fuji, които гарантират устойчивост на ръжда, за винаги безпроблемно риболовно изживяване. Благодарение на телескопичния си дизайн, тази въдица е лесна за пренасяне и удобна за използване. Fishing Ferrari Poseidon Bolo е продукт с отлично съотношение качество/цена, идеален за рибари, които търсят надеждно и функционално оборудване, без да се налага да харчат цяло състояние.
110,00 лв.
Нов
Монофилно влакно Daiwa HYPER SENSOR - 300 метра

Следвайки успеха на знаменитата серия монофилни влакна SENSOR, специалистите от Daiwa създадоха следващото ниво на безкомпромисно качество. Представяме Ви Daiwa HYPER SENSOR. Полувате може би най-доброто влакно на пазара в съотношение цена-качество. 

Още по-точен, намален диаметър
По-висока устойчивост на износване
Хипер висока здравина на възел
Постигане на по-далечни дистанции, благодарение на редуцираният диаметър
Произведено в Япония

15,00 лв.
Нов
Термо чанта Daiwa ADVANTAGE THERMAL BUCKET BAGS - 12/18L

Тези термично защитени футери за кофи са изцяло подплатени с фолио и са предназначени за съхранение на вече приготвени миксове или захранки. Всеки размер има дизайн с изпъкнал ръб, за да се побере точно в горната част на актуалните модели кофи от 12L и 18L. Когато са върху кофата, пространството отдолу ви позволява да носите опакована или смесена захранка, от друг вид, без да се смесват аромати. Техният капак с цип и централната дръжка за носене улесняват достъпа и транспортирането.
 
40,00 лв.
Нов
Макара с преден аванс LINEAEFFE SILK EVOLUTION

Качествена, еднолагерна макара с красив дизайн и бюджетна цена. Предлага се с навито влакно, като е готова за незабавна употреба. Продукта е с отлично качество и ще Ви служи достойно време. Размерите 10, 20 и 30 са походящи за риболов на плувка и спиниг, 40 за фидер, а 50, 60 и 70 за риболов на дъно.
23,00 лв.
Нов
Директен телескоп за късо - DAIWA CONNOISSEUR WHIPS

Страхотна колекция от къси въдици /whip/ за бърз, активен риболов на плувка, на къса дистанция. Въдиците са подходящи, както любители, така и за състезатели. Те са бързи, тънки, леки и твърди в основата. Дизайна на дръжката е специално адаптиран да „легне“ удобно в ръката. Върхът е жило. Изработени са от HMS карбон, X45 Bias Carbon Technology и плътен връх - Carbon Solid Flick Tip.
110,00 лв.
Топ-сети DAIWA GENERIC INTERLASTIC CLOUD KITS - COMMERCIAL/POWER/F1 SPEED

Серия от три модела топ-сети, съвместими с всички щеки на Daiwa произведени в UK. Отличават се висококачествена конструкция от HMC+ карбон. Доставят се с монтирани PTFE втулки при върха и страничен слот за ластик. Боядисани са в бял цвят, с цел да не плашат предпазливите риби при подаване на монтажа в плитки участъци. Леки, твърди и здрави. 
GITCK4.7 Commercial Kit – Топ-сет

Дължина - 2.40m                                         
Преден отвор - 4.7 мм
Брой секции - 2 броя
Тегло – 64 гр

GITCK5.8 Power Kit – Топ-сет

Дължина - 2.40m                                         
Преден отвор - 5.8 мм
Брой секции - 2 броя
Тегло – 65 гр

GITCKF1S4.7-AU F1 Speed Kit – Топ-сет

Дължина - 1.83m                                         
Преден отвор – 4.7 мм
Брой секции - 1 брой
Тегло – 40 гр

130,00 лв.
Бърза връзка за поводи Daiwa NZON

С тази мини бърза връзка, можете да смените повода за секунда. Предназначена за употреба при фидер и мач риболов. Опаковката съдържа 10 броя.
6,00 лв.
Флуорокарбон DAIWA J-FLUOROCARBON - 100 метра

Благодарение на нова, подобрена селекция на материалите, японските инженери на DAIWA, успяха да разработят много устойчив на износване материал. Daiwa J-Fluorocarbon притежава по-висока линейна здравина, като остава достатъчно гъвкав, да го използвате не само за повод, но и като основна линия за Вашата макара. J-Fluorocarbon предлага изключително съотношение цена-качество. Снабден е с гумена лента за фиксиране на влакното към ролката.
ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Висока линейна здравина
Отлична здравина на възел
Изключителна износоустойчивост
100% потъващо
Произведено в Япония

22,00 лв.
Единични ролкови вирбели Daiwa NZON

Висококачествен, класически единичен вирбел за монтажи на фидер, мач, болонезе и други. Универсално приложение. Предлагат се в три размера – No 8, 10 и 12. Предлагат се в удобна кутийка за съхранение и транспорт - 10 броя в опаковка.
3,50 лв.