Риболов на плувка | магазин Никулден

Риболов на плувка

           Екипът на НИКУЛДЕН ФИШИНГ,вече повече от 23 години,се старае заедно с Вас да изживява най-незабравимите моменти от риболова на плувка,който е филосoфия и начин на живот за нас.  

 

          Още от детството си,когато заговорим за риболов,първите асоциации,които изплуват в съзнанието ни са една цветна плувка,която подскача весело върху неуморните вълнички и незабравимото очакване,пувката да изчезне и да усетим тръпката от закачената риба.Незаменими мигове от първите стъпки в риболова,които всеки запален риболовец пази в съзнанието си за цял живот.Риболова на плувка,остава за много от риболовците най-любимият начин за риболов.

            На колко типа може да разделим риболова на плувка?

  --- Мачов риболов

  --- Риболов с болонеза

  --- Риболов с директен телескоп /телескоп без водачи/

  --- Риболов с щека

           При мачовия риболов се използват мачови въдици,които са от три секции/колена/ и телемачове в размер от 3.60м.  до 4.50м.Най-масовите мачови въдици са 3.90м и 4.20м. и се олтичават от обикновенните телескопи с малките си водачи,които са раположени много на гъсто един до друг.Макарите за риболов на мач,са бързо оборотни от 6:1 до 6,4:1,т.е. с един оборот на дръжката бигела се завъртва 6 пъти и обикновенно обира един метър влакно.Размера на мачовите макари обикновенно е от 3000 до 4500.

          Рибилов с болонеза е техника измислена и осъвършенствана в Италия в областа Болония.С болонеза се лови предимно на реки и много рядко на затворени водоеми.Въдиците,които се исползват са телескопични с дължини от 4,5м. до 9м. и се наричат болонези.Макарите  за болонеза трябва да са леки и обикновенно се ползват размери от 2500 до 3500.

           Риболов с директен телескоп,това е удоволсвие може би за повечето от риболовците,защото е много лесено замятането и контролът на плувката.Телескопите без водачи са от 3м. до 11м.Използват се за риболов на река и стоящ водоем.

            Риболовът с щека е най-успешната техника за определени ситуации.Щеката прдставлява въдица,при която щекерно /едно в друго/са съединени колена. Предната част наричаме топ сет,който се получава като ракачим щеката  на желаната дължина.Идеята финалното вадене на рибата да е с топ сета,а подаването на стръвта се извършва с цялата въдица.В топ сета се монтира ластик,който служи като аванс и спомага за ползването на по тънки риболовни влакна и малки куки за риболов.Топ сетите може да варират с различна дължина,а щеките стигат до 13-15м.

Мач въдица на 3 части - Maver LASER MATCH 4.20м / 12-20гр

Нова серия от мач - въдици, разработени от известни MAVER консултанти и състезатели за средни и къси дистанции за точен, прецизен и бърз риболов. Целта беше да се направи класен мач на достъпна цена и с отлично качество. Резултата е впечатляваща мач-въдица с лека и тънка бланка, FUJI екипировка, с коркова дръжка с неопренов накрайник, винтов енергомичен макародържач, 16 водача и красиви принтове и апликации. Бланките са изработени от HMS Carbon с минимално съдържание на слепващи смоли. Пръчката е с мека параболична акция 12-20 грама, но при едър трофей, в края на дъгата на огъване, оказва отлична преса върху рибата. При този вид работа на бланките, откачанията са минимални, а рибите се изморяват много ефективно и буквално се "успиват"
Тази въдица е способна да задоволи всеки тип риболовец - начинаещ или напреднал. Това качество и цена е изненада и за най-опитния и взискателен състезател, като цената се поддържа в приемливи стойности.
Тези мачове са тествани и се ползват от един от най-добрите риболовци на дистанция - мач КОСТАДИН Костадинов от отбор Елит Стара Загора - 

Дължина: 4.20 м 
Брой части - 3
Тегло: 198 грама 
Брой водачи - 16
Акция - Medium / 12-20 гр

291,67 лв.
Директен телескоп - Maver - Falcon Alborella Evolution: 2,50 / 3,00 / 3,50 / 4,00 / 4,50 / 5,00m

Модел 2021 година! Отлично качество къси директни телескопи за "бърз" риболов "на-късо". Изработени са от SHMC карбон. Всички дължини са екипирани с плътен карбонов връх - жило. Тези пръчки са много леки, твърди и тънки. Предлагат се на няколко дължини, които може да си изберете от приложения филтър. С тях риболова на късо е много резултатен, а процеса на риболов ви пълни душата с радост и положителни емоции. Няма да ви омръзне да си махате с тях по цял ден. 
125,00 лв.
Калъф за прашки - MAVER MV-R EVA CATAPULT BAG 30x22x10см

EVA калъф за транспорт на прашки. Всеки напреднал риболовец - любител или състезател притежава различни прашки. Обикновено те са някъде по багажа на различни места. В този калъф, ще може да ги наредите, заедно с резервни ластици и прашките винаги ще са ви под ръка.
25,00 лв.
Флуорокарбоновo влакно MAVER SLR Fluorine - 75m

Нов продукт за сезон 2022 -  MAVER SLR Fluorine 75м
След голямия успех на предишния флуорокарбон SLR, този сезон, MAVER пуснаха нов продукт, проектиран специално за риболов на плувка и фидер. Той е комбинация между флуорокарбон и монофил 50/50. Този материал е наречен FLUORINE
Защо се налага да се направи тази комбинация? Просто флуорокарбона, освен известните си предимства - твърдост, потъващ, абразивоустойчив и "невидим" има и недостатъци. На първо място, неговата твърдост не позволява да се връзват сигурно куките. И така е възможно куката да ви се "развърже" или просто влакното да се "счупи" на възела. Затова в по.дебелите размери спинингистите и тролингистите ползват специални възли и инструменти за своите монтажи. Също така теста на флуорокарбона и по-слаб в сравнение с монофила на 30-40%. А, както е известно, сладководните риболовци, търсят тънки и здрави влакна.
Сега с новия SLR Fluorine, теста е висок, здравината повишена, възела е сигурен, а самия материал е много по-гъвкав, мек и пластичен. Като влакното запазва и предимствата на флуорокарбона - абразивоустойчивост и невидимост.
Това прави SLR Fluorine, отличен за поводи за риболов на плувка, болонеза, фидер.
Made in JAPAN
 
 
18,33 лв.
Кукоизваждач - Maver

Кукоизваждач с малка глава.
Цената е за 1 бр.
0,50 лв.
Троен Ролков Вирбел Maver Tripla High Speed Competition

High Speed троен вирбел с карабинка. Може да се исползва и в сладка и в солена вода. Отлично качество с голяма якост. Перфектен за бомбарда, въртящи блесни изкуствени примамки.
5,83 лв.
Лапи за щека - MV-R DOUBLE LATERAL POLE - 2бр

Лапи за щека/мач/фидер. За монтиране на платформа - кръгъл и квадратен крак. Предлагат се 2бр комплект
Гофрирано меко покритие
Подходящи за крак - 25мм
33,33 лв.
Комплект купички за къпиране MAVER - 2бр.

Комплект купички - 2броя с 2 броя монтажни адаптори. Диаметър на адаптора за монтаж на топ-сет 4 мм.
Здрави и леки
Големина: 200 и 100 ml
Отлично съчетание ЦЕНА/КАЧЕСТВО
7,50 лв.
Щека DAIWA POWER CARP X 13M - комплект с 3 топ сета и къпинг

Отлична бюджетна щека на DAIWA. Предлага се в комплект с 3 броя топ-сета на 3-то коляно, къпинг кит с купичка, къс удължител и калъф. Топ-сетите са разпробити за страничен монтаж на ластика и са с монтирани външни тефлонови втулки с диаметър 5.8мм.
Щеката е типично шаранска и при натоварване работи цялата. Изключително лека, като на 11.00 метра може да се държи с една ръка. Здрава и надеждна. Отличен инструмент за начинаещи и напреднали щекари. 
832,50 лв.
Контейнер за бял червей - MV-R MAGGOT NET - различни размери

Мрежест контейнер за с твърдо дъно за съхранение на бял червей и пинки по време на риболов. Проблема с умирането на червеите по време на горещите летни дни е решен с този специален контейнер. Той е изработен от здрава, ситна найлонова мрежа. Така червея в него се вентилита, диша и се запазва дълго време и при най-високите температури. Сложен в този контейнер, вашият червей винаги ще е в отлична форма.
Предлага се в няколко варианта/големина
 
21,67 лв.
Макара за риболов плувка Lineaeffe MATCH RD 30

Бюджетна макара за риболов на плувка със заден аванс. Перфектна е за всички риболовни техники на плувка - болонеза, матч и класически риболов на плувка.
Отличен продукт с перфектно съчетание ЦЕНА - КАЧЕСТВО! Предназначен е за риболов на плувка и фидер. Предлага се с резервна шпула. Може да бъдете сигурни, че качеството надхвърля цената, която плащате.
18,33 лв.
Монофилно влакно с флуориново покритие MAVER SMART ZERO HL - 50м

SMART ZERO H.L. - е един иновативен продиукт, поводно влакно за риболов на плувка, болонеза и фидер. Разфасовката е 50м. Ролката е кръгла и тънка, за да може удобно да се побере в платформата или в кутията с принадлежностите. Различното в това влакно е специалното флуориново покритие. То му дава допълнителна импрегнация, и висока устойчивост на триене - около 20 пъти по висока от стандартното найлоново влакно. Повишава здравината на възел. 
7,50 лв.
Флуорокарбон DAIWA J-FLUOROCARBON 100m - различни диаметри

Новият J-Fluorocarbon от DAIWA!
Флуорокарбонов лидер 100м
Благодарение на нова, подобрена селекция на материалите, японските инженери на DAIWA, успяха да разработят много устойчив на износване материал. Също така има по-висока линейна здравина, като при това е достатъчно гъвкав, за да го използвате не само за повод, но и като основна линия на вашата макара.
J-Fluorocarbon предлага изключително съотношение цена-качество. Снабден е с гумена лента за фиксиране на ролката.
ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Висока линейна здравина.
Отлична здравина на възел.
Изключителна устойчивост на абразия.
100% потъване.
Произведено в Япония

20,00 лв.