Въдици за риболов ✔️ nikulden.com ✔️ НИСКИ ЦЕНИ

Въдици за риболов

Информация за въдиците

В днешно време за всеки вид риболов има специфична въдица, с която всеки риболовец може лесно да практикува любимото си хоби. Те биват :

Въдици за спининг риболов

Използват се предимно за риболов с изкуствени примамки като: воблери, блесни, силиконови примамки, цикади, джигове и пилкери, калмариери и октоподиери и др. 

Въдици за риболов на плувка

Познати са още като въдици за риболов на леко. Те са няколко вида като: мачови и телемачови, директни телескопи (без водачи и щеки, уипове), болонези и др. 

Въдици за риболов на шаран или шаранджийски въдици.

Биват: на две части,  три части, телескопични, спод и маркер въдици, фидер въдици. Имат голяма гама от дължини и акции, за да покриват оптимално изискванията на рибарите. 

Въдици за риболов на сом

Популярни са: въдиците за буй, кльонк и тролинг, но често се ловят и на спининг. Силови въдици направени от здрави карбонови и стъклопластови бланки, покриващи критериите за риболов на едри и борбени сомове. 

Въдици за мухарски риболов

При тях разликата от другите въдици за риболов е, че се делят на класове : от 3 клас до 12 клас като всеки клас показва колко мека или твърда е самата бланка, както и указва дължините им. Лови се със специални мухарски шнурове и лидери - предимно на изкуствени мухи за стръв. 

Въдици за риболов на фидер

Съществуват две (2) разновидности и при тези , толкова популярни пръчки за риболов: коленни и телескопични - като по-късите от тях се наричат пикери. Характеризират се с комплект от фидер връхчета, които според модела могат да варират в дължина, акция, цвят и брой - те се сменят според метода на риболов и условията, в които ще се лови риба. 

Въдици за морски риболов

При тях разнообразието от модели е най-голямо, но като основни са: за риболов от брега(спининг), от лодка(джиг, тролинг, дрейф). Всички те са с водачи устойчиви на солената морска вода (sea guides). 

Въдици за риболов на лед

За този вид риболов са характерни най-късите въдици в риболова. Най-разпознаваеми са тип-балалайка, с които се лови на мормишки. Друг модел е блеснарката, с която се лови на отвесни блесни. 

Нов
Спининг въдица DAIWA 23 EXCELER SPIN

Серията спининг въдици Exceler Spin включва широка гама от модерни въдици за активен риболов на почти всички видове хищници. Тънките бланки от въглеродни влакна HMC+ предлагат балансирано и бързо действие със здрав гръбнак. Първокласните компоненти като олекотени Seaguide водачи, ергономичен макародържач и модерната EVA дръжка допринасят значително за страхотния баланс и производителност на тези въдици. Походящи за всички видове техники, както при сладководен, така и при морски спининг риболов.
Технологии:

HMC+® carbon fiber blank – карбонова бланка
Premium EVA grip – премиум EVA дръжка
Ergonomic reel seat – ергономичен макародържач
Seaguide® titanium oxide guides – титаниево-оксидни водачи
Hook keeper- държач за куки

120,00 лв.
Нов
Surf въдица DAIWA 23 SEAHUNTER X TELE SURF 3.90m / 60-180gr

Seahunter X Tele Surf е готова за използване за секунди и надеждно изхвърля тежести до 180 g на големи разстояния. Тънката HMC+ карбонова бланка се натоварва изцяло по време на замятане, но също така отчита дори най-леките почуквания с висока точност. Оборудвана е с първокласни водачи Seaguide, устойчиви на солена вода и дръжка покрита с термосвиваем шлаух и X-образна оплетка за удобен и надежден грип.
Технологии:

HMC+® carbon fiber бланки
DPS reel макародържач
Seaguide® titanium oxide водачи

160,00 лв.
Нов
Топ-сет MAVER MV-R Specimen XS Kit - 3 / 4 части


Секции – 3 или 4
Elastic Rating - (Кух ластик) – 4.2 мм
Elastic Rating – (Плътен ластик) – 3.0 мм
Транспортна дължина - 150 см / 160 см
Отворен връх

450,00 лв.
Нов
Въдица FilStar Deep Monster Power Game
Power Game е новият представител във фамилията FilStar Deep Monster и е посветен на Shore Jigging риболова. На свой ред моделът е зареден с мощност и здравина и е подготвен за среща с морските трофейн...
127,00 лв.
Нов
Фидер въдица DAIWA BLACK WIDOW FEEDER

Новите фидери от Black Widow серията са добре балансирани, мощни въдици, с много добро съотношение цена/качество. Тънката карбонова бланка е много лека и бърза, и позволява достигането на забележителни дистанции.
Характеристики:

EVA дръжка покрита с термосвиваем шлаух
Титаниево-оксидни водачи
2 върха

140,00 лв.
Нов
Фидер въдица - DAIWA NZON SUPER SLIM METHOD FEEDER - 3.00m / 40gr на 2 секции

Представяме на Вашето внимание, хита на сезон 2023, новият модел фидер въдици от DAIWA - N’zon Super Slim!
Тази серия фидер въдици са изработени с бланки от HMC+ карбон. Благодарение на тази нова и уникална технология, DAIWA Ви предлага фидер въдица с много по-малък диаметър на бланката за цена под 250 лева!
При това, този фидер ще Ви даде цялата мощност, сила и ефективност, от които се нуждаете за Вашия риболов или състезателна дейност.
DAIWA са оборудвали въдицата с първокласни водачи Seaguide TDG, с лека и твърда рамка с фини пръстени. Дизайнът на въдицата е завършен с удобно изравнената дръжка Daiwa EVA Armlock, красиво гравирана с DAIWA лого.
Широка гама от различни типове фидер въдици, върхове и дължини, които са на разположение, ще покрият всякаква риболовна ситуация - от фидер с кошница за различни дистанции и акции, до комерсиалния METHOD фидер. Най-дългите модели ще покрият с лекота максималните дистанции с тежки хранилки, за да достигнете и най-плашливите риби и да сте ПРЕД цялата конкуренция по време на състезание!
Method Feeder варианта е с полу-параболична акция, предназначен за риболов на метод фидер в малки по размер езера или платени водоеми. Меката акция на фидерите свежда до минимум откачанията и е идеална за риболов на шаран, каракуда или платика.
Дръжката е снабдена с винтов макарадоржач и е изpaбoтeнa e oт ЕVА мaтepиaл в ĸoмбинaция c кopĸ.
Характеристики:

HMC+® карбон
Дръжка ArmLock®
Seaguide TDG водачи
Подвижен държач за кука
2 броя върха - 1 и 1.5oz
Акция - Medium Fast

140,00 лв.
Нов
Шаранджийска SPOD въдица - DAIWA 23 SUPER SPOD - 3.60m / 5LB

 
Най-новата серия шаранджийски въдици на DAIWA - SUPER SPOD, специално разработени за захранване с големи ракети. Изработени са от висококачествен високомодулен HMC+ карбон и оборудвани със Seaguide DPS макародържач и Seaguide водачи с тънък профил. Дръжката е тънка, и удебелена в края за по-добър захват.
Характеристики:

HMC+  високомодулен карбон
Seaguide DPS макародържач
Seaguide водачи
50мм стартов водач
Строй - Progressive

220,00 лв.
Нов
Шаранджийска SPOD въдица - DAIWA 23 SUPER SPOD - 3.90m / 5LB

Най-новата серия шаранджийски въдици на DAIWA - SUPER SPOD, специално разработени за захранване с големи ракети. Изработени са от висококачествен високомодулен HMC+ карбон и оборудвани със Seaguide DPS макародържач и Seaguide водачи с тънък профил. Дръжката е тънка, и удебелена в края за по-добър захват.
Характеристики:

HMC+  високомодулен карбон
Seaguide DPS макародържач
Seaguide водачи
50мм стартов водач
Строй - Progressive

230,00 лв.
Нов
Мачова въдица Filstar Premier Multi Match
Mачова пръчка от "hi-modulus carbon" и висококачествени олекотени SIC водачи. Отличен избор за далечни замятания. Характеризира се с променлива дължина и ергономична коркова/EVA дръжка с вгр...
109,00 лв.
Нов
Топ-сет Maver KIT MVR K31 - 4 части

Топ-сет, произтичащ от техническо надграждане, дело на инженерите на Reglass в сравнение с топ-сетите MV-R от миналия сезон, по-специално предните секции на топ-сета са преработени, като същевременно се запазва цялата съвместимост с четвъртата и петата секция, както и използването на чисто нови влакна и смоли. Серията е разделена на две микросерии: серия “S” и серия “K”.

Брой секции – 4
Дължина – 5.80 мт
Ластик Рейтинг – 2.5 мм (кух ластик)
Ластик Рейтинг – 1.8 мм (плътен ластик)

800,00 лв.
Нов
Мач въдица - MAVER LASER MATCH 4.20m/12-20gr

Нова серия от мач - въдици, разработени от известни MAVER консултанти и състезатели, предназначени за средни и къси дистанции за точен, прецизен и бърз риболов. Целта беше, да се направи класен мач на достъпна цена и с отлично качество. Резултата е впечатляваща мач въдица с лека и тънка бланка, FUJI екипировка, с коркова дръжка с неопренов накрайник, винтов енергомичен макародържач, 16 водача и красиви принтове и апликации. Бланките са изработени от HMS Carbon с минимално съдържание на слепващи смоли. Въдицата е с мека параболична акция 12-20 грама, но при едър трофей, в края на дъгата на огъване, оказва отлична преса върху рибата. При този вид работа на бланките, откачанията са минимални, а рибите се изморяват много ефективно и буквално се "успиват".
Тази въдица е способна да задоволи всеки тип риболовец - начинаещ или напреднал. Това качество и цена е изненада и за най-опитния и взискателен състезател.

Дължина: 4.20 м 
Брой части - 3
Тегло: 198 грама 
Брой водачи - 16
Акция - Medium / 12-20 гр

350,00 лв.
Нов
Мач въдица - MAVER LASER MATCH 4.50m/16-25gr

Нова серия от мач - въдици, разработени от известни MAVER консултанти и състезатели, предназначени за средни и къси дистанции за точен, прецизен и бърз риболов. Целта беше, да се направи класен мач на достъпна цена и с отлично качество. Резултата е впечатляваща мач въдица с лека и тънка бланка, FUJI екипировка, с коркова дръжка с неопренов накрайник, винтов енергомичен макародържач, 16 водача и красиви принтове и апликации. Бланките са изработени от HMS Carbon с минимално съдържание на слепващи смоли. Въдицата е с мека параболична акция 16-25 грама, но при едър трофей, в края на дъгата на огъване, оказва отлична преса върху рибата. При този вид работа на бланките, откачанията са минимални, а рибите се изморяват много ефективно и буквално се "успиват".
Тази въдица е способна да задоволи всеки тип риболовец - начинаещ или напреднал. Това качество и цена е изненада и за най-опитния и взискателен състезател.

Дължина: 4.50 м 
Брой части - 3
Тегло: 208 грама 
Брой водачи - 16
Акция - Medium / 16-25 гр

380,00 лв.
Нов
Мач въдица - MAVER SPECTRUM MATCH - 4.80m/20-40gr

Топ моделът на Maver сред мач въдиците, максималната технология, приложена за създаването на най-добрата „английска“ въдица, създавана някога. Високомодулни карбонови бланки, подсилени с плат с ниско съдържание на смола, фини покрития, водачи, които предотвратяват заплитане и висококачествен корк завършват инструмент, който ще ви позволи да бъдете по-прецизни при замятания на дълги разстояния, при борбата с трофейни екземпляри или при динамичните състезателни дни.

Дължина: 4.80 м 
Брой части - 3
Тегло: 243 грама 
Брой водачи - 16
Акция - Hard / 20-40 гр

500,00 лв.
Шаранджийска въдица DAIWA Emblem XT X45 - 3.65/3.96m

Със серията Emblem XT X45, DAIWA предлага изключително оборудвана серия шаранджийски въдици за екстремни дистанции на замятане! Прилагането на материал от въглеродни влакна HVF заедно с технологията Nanoplus позволи производството на много тънки, леки и бързи бланки. Използването на X45 технология оптимизира устойчивостта на усукване на бланката и се грижи за точни замятания и оптимални характеристики. В сравнение със серията Emblem Carp диаметрите на бланките са значително намалени, като едновременно са подобрени характеристиките. Бланките са малко по-параболични и са добре балансирани. Изключително леките TiForged Air водачи поддържат бързото действие и устойчивостта на тези въдици. Участъкът с EVA от секция на дръжката подобрява свойствата при високо натоварване и предлага сигурно задържане в Butt Grip. Гамата от серията Emblem X45 предлага три въдици за дълги разстояния с дължини фута 3.60m и 3.90m. Оборудвани са с Fuji DPS макародържач, тъкани въглеродни влакна в секцията на дръжката, American Tackle TiForged Air Guides и ръкохватка от термосвиваем шлаух с EVA покритие.

HVF® Nanoplus carbon fiber blank
X45® carbon fiber construction
3K Woven carbon fiber blank
V-Joint® put-over joint
Separated EVA / shrinktube grip
Fuji® DPS reel seat

400,00 лв.
Atec Crazee Heavy Rockfish
Model:       Lenght:            Pieces:      Closed Lenght:     Weight:    Top Dia:       Butt Dia:     Lure Wt:       
240,00 лв.
Tailwalk Boat Gamer SSD C Кастинг въдица
Taiwalk Boat Gamer C  са висок клас кастинг въдици, предназначени за риболов от лодка. Въдицате са с бърз строй и са подходящи за риболов със силиконови примамки, както и за риболов с воблери. Водачите са олекотени и много здрави. 
540,00 лв.